FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

brazzo
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la brazzo » 07 dec 2012, 22:27

Radmilo je napisao/la:Upravu si studeni meni samo nije jasno kakvi su to navijači i kakav je to klub koji se svega odriče da bi nešto dobio i kontao nešto ni sam ne znam šta, znači odriču se i istorije i svega radi spajanja sa nekim klubom koji ništa nema.
nije me dugo bilo na forumu a nesto mi se i ne da previse vracati po stranicama i citat' sta je ispisano. Tu sam pricu samo danas cuo makar 10tak puta ali mi idalje nije jasno kako neko ne moze da shvati da se drugacije ne moze jednostavno je tako.Ako neko misli da se moze sacuvati status danasnje slobode sa svim pravima i obavezama grijesi jer bi se sigurno za godinu dvije morali isplatiti svi dugovi a to je nerealno jer ni kanton ni opstina to ne zeli, a druga je opcija da se napravi izuzetak(jer mislim da ni nema zakona kojim je regulisano privatiziranje bilo kojeg sportskog kluba pogotovo ne ako je on clan sportskog drustva) pa da neko kupi-privatizuje slobodu pa izmiri sve to. Prica bolje je biti izbacen u zadnju ligu pa nastaviti tipa Rangers je takodje nerealna jer su u Skotskoj drugaciji zakoni drugacija pravila.Elem nama je ovo odlicna prilika jer je bolje odraditi fuziju i na taj nacin otici u ''stecaj'' jer mi tu ne gubimo nista - nastavljamo i nasljedjujemo kao sljedbenici fk slobode svu njenu historiju i sve sto ide s tim, dobijamo igracki kadar, dobijamo sredstva i od gracica a i od javnih vlasti a sve to ne bi imali da se uradi klasicni stecaj tj. isto sto i sa kk slobodom.Primjera ima milion od nekih svjezijih Malaga,Olimpija,Wimbledon do onih starijih, a u cijeloj prici se kod nas jedino mijenja ime (sto meni licno ne odgovara jer mislim da se moglo samo izmijeniti onaj prefiks ako je bio fudbalski da se ubacilo nogometni) a i sloboda i masa klubova iz bih je mijenjala ime kluba nekoliko puta od osnivanja. Izvinjavam se unaprijed zbog duzine posta ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 07 dec 2012, 22:30

Ako nije provociranje, iako čisto sumnjam, ali Fukare će sigurno pratiti Slobodu koja će eventualno igrati 1.Ligu Federacije
tuzlanska Sloboda

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 07 dec 2012, 22:33

brazzo je napisao/la:
Radmilo je napisao/la:Upravu si studeni meni samo nije jasno kakvi su to navijači i kakav je to klub koji se svega odriče da bi nešto dobio i kontao nešto ni sam ne znam šta, znači odriču se i istorije i svega radi spajanja sa nekim klubom koji ništa nema.
nije me dugo bilo na forumu a nesto mi se i ne da previse vracati po stranicama i citat' sta je ispisano. Tu sam pricu samo danas cuo makar 10tak puta ali mi idalje nije jasno kako neko ne moze da shvati da se drugacije ne moze jednostavno je tako.Ako neko misli da se moze sacuvati status danasnje slobode sa svim pravima i obavezama grijesi jer bi se sigurno za godinu dvije morali isplatiti svi dugovi a to je nerealno jer ni kanton ni opstina to ne zeli, a druga je opcija da se napravi izuzetak(jer mislim da ni nema zakona kojim je regulisano privatiziranje bilo kojeg sportskog kluba pogotovo ne ako je on clan sportskog drustva) pa da neko kupi-privatizuje slobodu pa izmiri sve to. Prica bolje je biti izbacen u zadnju ligu pa nastaviti tipa Rangers je takodje nerealna jer su u Skotskoj drugaciji zakoni drugacija pravila.Elem nama je ovo odlicna prilika jer je bolje odraditi fuziju i na taj nacin otici u ''stecaj'' jer mi tu ne gubimo nista - nastavljamo i nasljedjujemo kao sljedbenici fk slobode svu njenu historiju i sve sto ide s tim, dobijamo igracki kadar, dobijamo sredstva i od gracica a i od javnih vlasti a sve to ne bi imali da se uradi klasicni stecaj tj. isto sto i sa kk slobodom.Primjera ima milion od nekih svjezijih Malaga,Olimpija,Wimbledon do onih starijih, a u cijeloj prici se kod nas jedino mijenja ime (sto meni licno ne odgovara jer mislim da se moglo samo izmijeniti onaj prefiks ako je bio fudbalski da se ubacilo nogometni) a i sloboda i masa klubova iz bih je mijenjala ime kluba nekoliko puta od osnivanja. Izvinjavam se unaprijed zbog duzine posta ;)
Drago mi je što ljudi sve više i više prepoznaju stvarnost koja otprilike predviđa da tipovi privatizacije sportskih klubova (na ovaj ili onaj način) čeka sviju, da je to jedan trend u evropi i svijetu, te da ga uslovljava danas sve prisutni moderni monetarizam

Priča u vezi imena sigurno još nije završena. Osnivačka skupština potvrđuje ime bilo kojeg kluba...tako da je i tvoj prijedlog prepoznat, evidentiran i sigurno je da će onaj tko treba biti upoznat sa njim i biti upoznat.
;)
Zadnja izmjena: zlajci, dana/u 07 dec 2012, 22:35, ukupno mijenjano 1 put.
tuzlanska Sloboda

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 07 dec 2012, 22:34

brazzo je napisao/la: nije me dugo bilo na forumu a nesto mi se i ne da previse vracati po stranicama i citat' sta je ispisano. Tu sam pricu samo danas cuo makar 10tak puta ali mi idalje nije jasno kako neko ne moze da shvati da se drugacije ne moze jednostavno je tako.Ako neko misli da se moze sacuvati status danasnje slobode sa svim pravima i obavezama grijesi jer bi se sigurno za godinu dvije morali isplatiti svi dugovi a to je nerealno jer ni kanton ni opstina to ne zeli, a druga je opcija da se napravi izuzetak(jer mislim da ni nema zakona kojim je regulisano privatiziranje bilo kojeg sportskog kluba pogotovo ne ako je on clan sportskog drustva) pa da neko kupi-privatizuje slobodu pa izmiri sve to. Prica bolje je biti izbacen u zadnju ligu pa nastaviti tipa Rangers je takodje nerealna jer su u Skotskoj drugaciji zakoni drugacija pravila.Elem nama je ovo odlicna prilika jer je bolje odraditi fuziju i na taj nacin otici u ''stecaj'' jer mi tu ne gubimo nista - nastavljamo i nasljedjujemo kao sljedbenici fk slobode svu njenu historiju i sve sto ide s tim, dobijamo igracki kadar, dobijamo sredstva i od gracica a i od javnih vlasti a sve to ne bi imali da se uradi klasicni stecaj tj. isto sto i sa kk slobodom.Primjera ima milion od nekih svjezijih Malaga,Olimpija,Wimbledon do onih starijih, a u cijeloj prici se kod nas jedino mijenja ime (sto meni licno ne odgovara jer mislim da se moglo samo izmijeniti onaj prefiks ako je bio fudbalski da se ubacilo nogometni) a i sloboda i masa klubova iz bih je mijenjala ime kluba nekoliko puta od osnivanja. Izvinjavam se unaprijed zbog duzine posta ;)
Da li ćete isplatiti dugovanja igračima koja im dugujete, a nisu mala oko 300 hiljada km koliko sam upoznat ili ćete ih prevariti i to izbjeći kao i sve ostalo ovim spajanjem i Vi i Olimpic.
Druga stvar po potpisivanju ugovora igračima Olimpica ovaj detalj nije predočen i to je prevara sa advokatima mogu dobiti raskid ugovora kad zamisle.

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 07 dec 2012, 22:34

@zlajci

Odlican text odlican blog samo ovako nastavi ;) .

Mene interesuje kako bi otprilike izgledala prva postava Slobode 1919 ,kad onim Olimpicovim igracima pridodamo Gojkovica,Cerica,Stanu ... bila bi to respektabilna ekipa 8-) .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 07 dec 2012, 22:37

King Kenny je napisao/la:@zlajci

Odlican text odlican blog samo ovako nastavi ;) .

Mene interesuje kako bi otprilike izgledala prva postava Slobode 1919 ,kad onim Olimpicovim igracima pridodamo Gojkovica,Cerica,Stanu ... bila bi to respektabilna ekipa 8-) .
Hvala prijatelju ;)
Imam u planu puno toga samo mi je vrijeme izazov. Kakvih sam samo večeras informacija pokupio face to face, imam materijala za još par iscrpnih članaka 8-)

Da li mi moze neko od iskusniji forumaša ovdje uputiti kome da prijavim ove spamere i dušebriznike.
Zadnja izmjena: zlajci, dana/u 07 dec 2012, 22:38, ukupno mijenjano 1 put.
tuzlanska Sloboda

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 07 dec 2012, 22:38

Bojkot foruma i prelazak na forum http://www.fukare.ba!!!Ne" onclick="window.open(this.href);return false; zmam koji ce te k.rac ovdje sa ovim diverzantima,novinarima i predstavnicima grobara tuzlanske Slobode?Pozdravite svi babu Dinu Konakovica :-D
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 dec 2012, 22:41

Kako ste samo dosadni, to je za ne povjerovati. :( Jedna te ista priča, kako možete više furati jedna te ista prepucavanja. Dobro, mi smo izdajice kluba, prodali smo Svetinju, ugasila se sloboda, navijamo od sad za Olimpic... bla, bla :oops: Al' de više, Manijaci (a i ostali), prestanite pisati više jedno te isto i ponavljati se k'o pokvareni gramofon. Ode tema u pi*ku materinu. Dođem da pročitam nešto novo oko kluba, dešavanja, normalne rasprave, zdrave diskusije - kad ono opet isto, isto, nanovo i ponovo...

Majke mi, tjerate me (vjerujem i ostale Slobodaše) da se nakanim(o) i počnemo pisati kojekakve gluposti na vašoj temi. Ali, ne brinite, ne bismo vam pružili takvo zadovoljstvo jer bismo odmah popušili bananu. ;) Samo, vidjet ćemo kakvu ćete vi pjesmu pjevati kada jednog dana i vi budete morali učiniti sličan potez da spasite klub. ;) Morate biti svjesni da će ovaj potez rukovodstva Olimpica i Slobode neslućenim brzinama dati vjetar u leđa svima onima koji su za ovakve ideje (koje se sve više praktikuju u nogometu) dobre i koji bi sutra postupili ovako (pritom mislim na ljude u ostalim klubovima.

Od sad svakog trolla i spammera stavljam na ignore, a vi bujrum - nabijajte nam posjećenost teme, stranice, postove...

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 07 dec 2012, 22:42

Radmilo je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewforum.php?f=41
Ima tema za ovo što ti napisa arhimed89, znamo mi vas tuzlake vrlo dobro na tribini 2003 a i pričale su nam izbjeglice koje su došle u Tuzlu isto kao što im je bilo tamo u njihovim mjestima na početku rata maltene.Zato Vam je bog i dao da ste tu gdje jeste.

Sad nešto u vezi teme dobro se trebate pojačati za iskušenja koja vas čekaju na proljeće u prvoj ligi FBIH to je najpreče ovo ostalo je na dugom štapu.
Koje izbjeglice? Ja sam sa porodicom takodje prognan iz Teslica za vrijeme rata i ne razumijem o kojim ti pricama govoris? Sta se to desavalo na pocetku rata bas me zanima? Nisu tuzlaci bili nista ni ljubazni ni okturni od ostatka BIH i ako si ti cijelu svoju teoriju o doceku izbjeglica temeljio na par prica uz kafu,ja ti mogu dovesti bar 10 porodica koji ce ti ispricati totalno drugu pricu.
studeni je napisao/la:Neulazim ja u to, nek rade šta žele. Sretno im bilo,da naprave šta dobro pa da se može pogledati dobra utakmica u blizini.
Ali onako gledam da svi po defaultu nedopuštaju da iko ima imalo drugačije razmišljanje,jbg.
A ima stvarno nerealnih,neznam kolko im je godina. Čuj lika zanima kako će se obezbijedit parking za 20000 gledalaca, reče i osta živ! :shock:
@studeni,nemamo mi nista protiv da ti i stotine drugih kazete svoje misljenje,ako se ne slazemo sa njim mozemo o tome raspravljati i ukazivati na neke stvari jedni drugima.Ali je problem kad imas neke bolesnike koji su napisali preko 100 postova u zadnji 5 dana na ovoj temi a 90% tih postova su ciste gluposti.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 07 dec 2012, 22:45

Claus je napisao/la:Kako ste samo dosadni, to je za ne povjerovati. :( Jedna te ista priča, kako možete više furati jedna te ista prepucavanja. Dobro, mi smo izdajice kluba, prodali smo Svetinju, ugasila se sloboda, navijamo od sad za Olimpic... bla, bla :oops: Al' de više, Manijaci (a i ostali), prestanite pisati više jedno te isto i ponavljati se k'o pokvareni gramofon. Ode tema u pi*ku materinu. Dođem da pročitam nešto novo oko kluba, dešavanja, normalne rasprave, zdrave diskusije - kad ono opet isto, isto, nanovo i ponovo...

Majke mi, tjerate me (vjerujem i ostale Slobodaše) da se nakanim(o) i počnemo pisati kojekakve gluposti na vašoj temi. Ali, ne brinite, ne bismo vam pružili takvo zadovoljstvo jer bismo odmah popušili bananu. ;) Samo, vidjet ćemo kakvu ćete vi pjesmu pjevati kada jednog dana i vi budete morali učiniti sličan potez da spasite klub. ;) Morate biti svjesni da će ovaj potez rukovodstva Olimpica i Slobode neslućenim brzinama dati vjetar u leđa svima onima koji su za ovakve ideje (koje se sve više praktikuju u nogometu) dobre i koji bi sutra postupili ovako (pritom mislim na ljude u ostalim klubovima.
.
Odlično primječeno!!!
Od sad svakog trolla i spammera stavljam na ignore, a vi bujrum - nabijajte nam posjećenost teme, stranice, postove..
I maloprije sam mislio napisati, molim sve normalne forumaše za bilo koji tim navijaju da ignorišu spamere i provokatore...kako ovdje tako i na drugim temama.
tuzlanska Sloboda

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 07 dec 2012, 22:46

Cilj opravdava sredstvo, tako da ja apsolutno nemam ništa protiv ove situacije. kao što sam već rekao, moći ću samo doći i odgledati neku dobru utakmicu a da nemoram daleko poutovati. Ali kao posmatrač sa strane vidim da su i tuzlaci nerealni,nedaju sebi ništa reći.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 dec 2012, 22:48

zlajci je napisao/la:Ako nije provociranje, iako čisto sumnjam, ali Fukare će sigurno pratiti Slobodu koja će eventualno igrati 1.Ligu Federacije
Oni koji su pratili, pratice je uvijek, bilo da ima jedna, dvije ili tri Slobode.
Jeste da nisam na sjeveru al' sam uvijek na Tusnju i ne samo na Tusnju, nego po svim bosanskim stadionima.
Ako si mislio da pitas koga cemo gledati, Slobodu, Slobodu-Olimpic ili Slobodu xxx, mogu ti reci u svoje ime. Gledacu sa ponosom sve Slobode i svom dusom navijati.
Zadnja izmjena: Probisvjet, dana/u 07 dec 2012, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 07 dec 2012, 22:55

Mimo Sahinpasic,deklarirani seljovac pred izbore je uzeo u djep 5000 KM za prilog o propadanju tuzlanskog sporta! Ova politika je gora od predratne cetnicke! Ovo su samo njihovi posljednji trzaji...Sloboda do kraja zivota u inat dusmanima!!!
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 07 dec 2012, 23:07

Tuzla dobija dvije Slobode: Olimpic se ipak ujedinjuje sa novoosnovanim klubom FK Sloboda 1919!

Intenzivni pregovori predstavnika FK Sloboda i FK Olimpic, o načinu zajedničkog djelovanja u nastavku prvenstva, posljednja tri dana su donijeli i prve konkretne rezultate.

Prema tvrdnjama, koje su Tuzlainfo.ba portalu u potvrđene iz tuzlanskog pregovaračkog tima, fuzija klubova je skoro pa gotova stvar.

Na Tušnju će se od proljeća igrati premijerligaški nogomet.

Ono što je i definitivno potvrđeno, a što je proteklih dana samo stidljivo spominjano, je to da će FK Sloboda doživjeti sudbinu KK Slobode.

Naime, dogovoreno da u fuziju sa Olimpicom uđe nedavno osnovani klub FK Sloboda 1919, koji je prvobitno osnovan kao pravni subjekt Slobodinih mlađih selekcija, dok će sadašnji FK Sloboda nastaviti da postoji, ali kako i po kojim uslovima još uvijek nije definisano.

- Tražili smo pojašnjenje od NSBiH, i kada smo dobili potvrdu da će uvažiti ovakvu fuziju, onda smo je i konkretizovali. FK Sloboda 1919 već postoji, ima svoj Statut i račun i zdrav je kolektiv koji nema dugova.U ovom slučaju bit će u ravnopravnom položaju sa Olimpicom. Šta i kako sa FK Sloboda, još ćemo vidjeti, a postoji varijanta da to u ovom rangu bude buduća filijala za mlađe selekcije – potvrdio nam je naš izvor iz tuzlanskog preogovaračkog tima.

Ovim ishodom pregovora potvrđeno je da se pod procesom fuzije, pravni subjekt koji baštini ime Slobode od 1919. godine, se ostavlja na miliost i nemilost danima koji dolaze, time i više od šest miliona KM klupskog duga, desetak stalnih uposlenika, njihov neuvezani radni staž, dug prema bivšim igračima...

Novi klub nosti će ime FK Sloboda 1919 Olimpic, a od naredne jeseni samo FK Sloboda 1919. Klupske boje bit će tradicionalne Slobodine „crveno-crne“.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

slobodatuzla
Kontakt:

Post Postao/la slobodatuzla » 07 dec 2012, 23:11

harry_90 je napisao/la:Tuzla dobija dvije Slobode: Olimpic se ipak ujedinjuje sa novoosnovanim klubom FK Sloboda 1919!

Intenzivni pregovori predstavnika FK Sloboda i FK Olimpic, o načinu zajedničkog djelovanja u nastavku prvenstva, posljednja tri dana su donijeli i prve konkretne rezultate.

Prema tvrdnjama, koje su Tuzlainfo.ba portalu u potvrđene iz tuzlanskog pregovaračkog tima, fuzija klubova je skoro pa gotova stvar.

Na Tušnju će se od proljeća igrati premijerligaški nogomet.

Ono što je i definitivno potvrđeno, a što je proteklih dana samo stidljivo spominjano, je to da će FK Sloboda doživjeti sudbinu KK Slobode.

Naime, dogovoreno da u fuziju sa Olimpicom uđe nedavno osnovani klub FK Sloboda 1919, koji je prvobitno osnovan kao pravni subjekt Slobodinih mlađih selekcija, dok će sadašnji FK Sloboda nastaviti da postoji, ali kako i po kojim uslovima još uvijek nije definisano.

- Tražili smo pojašnjenje od NSBiH, i kada smo dobili potvrdu da će uvažiti ovakvu fuziju, onda smo je i konkretizovali. FK Sloboda 1919 već postoji, ima svoj Statut i račun i zdrav je kolektiv koji nema dugova.U ovom slučaju bit će u ravnopravnom položaju sa Olimpicom. Šta i kako sa FK Sloboda, još ćemo vidjeti, a postoji varijanta da to u ovom rangu bude buduća filijala za mlađe selekcije – potvrdio nam je naš izvor iz tuzlanskog preogovaračkog tima.

Ovim ishodom pregovora potvrđeno je da se pod procesom fuzije, pravni subjekt koji baštini ime Slobode od 1919. godine, se ostavlja na miliost i nemilost danima koji dolaze, time i više od šest miliona KM klupskog duga, desetak stalnih uposlenika, njihov neuvezani radni staž, dug prema bivšim igračima...

Novi klub nosti će ime FK Sloboda 1919 Olimpic, a od naredne jeseni samo FK Sloboda 1919. Klupske boje bit će tradicionalne Slobodine „crveno-crne“.
ja ovo davno napiso samo meni niko ne vjeruje :D i gdje sad onaj sto je govorio da ce ostat dugovi,zagubio mi se negdje... pametuju svi a niko ne zna sta se desava, puna tema sranja koja ne dotice slobodu :S
eto do godine i Kosarka(aBd) i Fudbal premijer liga i bez dugova sto je najbitnije :D
Slatina,Krojcica,Brcanska malta i Stupine
Bulevar,Batva,cijela Jala i Crvene njive,
Sloboda je ovdje sveta rijec je ime,
crveno crna je boja care zato se gine

Sloboda Tuzla 1919 <3

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 07 dec 2012, 23:13

Samo se sad postavlja pitanje sta ce biti sa starom Slobodom,ona ce navodno odigrati jos ovu polusezonu i sta onda ?

Sve je ovo zamrseno previse ;)

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 07 dec 2012, 23:17

harry_90 je napisao/la:Samo se sad postavlja pitanje sta ce biti sa starom Slobodom,ona ce navodno odigrati jos ovu polusezonu i sta onda ?

Sve je ovo zamrseno previse ;)
Nije provokacija al sam i ja pitao ovo prije par dana. I sad me zanima jel moguće da FK Sloboda ode pod stečaj pa da je neki bivši igrači il već neko drugi ponovo pokrenu? Rekao bi da nije u Nijazovom interesu da egzistiraju dvije Slobode, zna li neko jel postoje pravni problemi za ovu situaciju?

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 07 dec 2012, 23:19

Vjerovatno ce stara Sloboda posle odredjenog vremena otici u stecaj i onda ce i ona fuzionisat sa ovom novom Slobodom (Olimpic i Sloboda 1919) ne vidim drugog nacina :roll: .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 07 dec 2012, 23:23

jesmo im utjerali strah, svi se javljaju sa "ovo nije provokacija" :lol:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 07 dec 2012, 23:28

Jbt dan jesu sad sve shebali.. znaci po ovome sto sam ja skontao ova nasa Sloboda se gasi,a ovaj Olimpic se spaja sa Slobodom 1919 :roll: na kraju ce proglasit stecaj i otici pod kljuc ??

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.