FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

HzBvB
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la HzBvB » 19 feb 2012, 09:23

Gledao sam juce utakmicu s Freiburgom...a prije toga naravno BvB ( s limitiranim igracima ).Pa koliko je razlika u pristupu utakmici ...to je nevjerovatno !
Igraci Bayern izadju na teren i ponasaju se tako kao da ocekuju da im neko pusti 2 gola..

100% sam siguran da je najveci problem pristup utakmici...
Ovo sam boldao da se nebi strucanjak Secer :lol: :lol: javio sa pricom kako je 6-ica odvojena od 8-ice i Gomez kako je odsjecan ...Nema od te politike nista !!!

Za svaka 3 boda treba dupe dobro oznojit....narocito u gostima !

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 feb 2012, 11:43

effe_sa je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:Hajde sta ste klonuli duhom, pustit cemo vam kup :mrgreen: , ali pod uslovom da prodjete onu drugu Borusiju 8-)
Zar Bayernovi navijači mogu klonut duhom??? :D :D :D Gdje ste to vi nas prije puštali? Mora da ste pustili i one protivnike u grupnoj fazi, pa vam sad ekipa može jedino Bayu gledat na tv-u u srijedu :lol: :lol: :lol:

Ja i zaboravio da je vama ovo drago, ipak vi zelite jaku Borusiju i jaku Bundesligu, jer i bajern ce onda biti jaci :roll:
:mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 feb 2012, 12:14

kraljttbvb je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:Hajde sta ste klonuli duhom, pustit cemo vam kup :mrgreen: , ali pod uslovom da prodjete onu drugu Borusiju 8-)
Zar Bayernovi navijači mogu klonut duhom??? :D :D :D Gdje ste to vi nas prije puštali? Mora da ste pustili i one protivnike u grupnoj fazi, pa vam sad ekipa može jedino Bayu gledat na tv-u u srijedu :lol: :lol: :lol:

Ja i zaboravio da je vama ovo drago, ipak vi zelite jaku Borusiju i jaku Bundesligu, jer i bajern ce onda biti jaci :roll:
Možda slijedeće sezone prođu grupnu fazu. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 feb 2012, 12:44

Saurman je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:
Možda slijedeće sezone prođu grupnu fazu. :mrgreen:

Nek vam trener dobro prouci igru Bazela, mozda cete se sastati iduce godine u kvalifikacijama za LP :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 19 feb 2012, 16:22

Novo pojačanje Bayerna u napadu je Dereck Chisora. Nakon sinošnje borbe protiv Klitschka zadržan je na medicinskom pregledu u Minhenu.
Nakon sinošnjeg predstavljanja pjesme Nine Badrić na Dori, novinari su zamolili Severinu da prokomentira transfer politiku Bayerna. "Vidjela sam snijeg u maju, đavole u bijelom raju, ali nikada upravu Bayerna da 40 miliona za fensi igrača daju". :D
Kažu da šala na vlastiti račun najbolje opušta napetu atmosferu;) Svi u i oko kluba su zabrinuti (opravdano) stanjem zbog jučerašnje tekme, ali ja neću biti ni pesimista, ni optimpista nego posibilista... U prijevodu, treba podići znak uzbune i malo drmnuti igrače iz letargije (ima jedna vesela pjesma što kaže: tvoja melanholija nije monotonija), ali se predavati u ovoj u fazi takmičenja, to nikada!!! Nismo Barca da takvo nešto uradimo :twisted:
Malo škripimo u gostima, ali dobra rotacija motivira igrače (npr.ja bih Olića stavio u prvi tim jučer). Protiv Basela skinuti brigu, i onda se baciti u potjeru :)
Sent from my Philips Smart TV.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 feb 2012, 16:45

Doktore u potpunosti se slažem. Tvoji postovi su sve bolji i bolji. Da čovjek bude prevelik optimista u ovom momentu nije realno, a da budemo preveliki pesimisti opet ne bi bilo realno. Prema tome moramo sačekat razvoj situacije. Činjenica je da i Gladbach i Dortmund u par utakmica nastavka sezone igraju bolji fudbal od nas. Nama pristup nikako ne valja, stvari nekako ne štimaju i sad je Jupp pred ogromnim zadatkom. Sada ima mnogo posla i sada mora pokazat svoju veličinu. Za Bundesligu nam treba dobra serija, u Kupu dobar pristup i šansi imamo, a u Ligi prvaka i pristup i naravno doza sreće. Govorim o Ligi prvaka, o cjelokupnoj sezoni, jer Basel ćemo već nekako proći :) Ako igrači ne budu motivisani u Ligi prvaka, onda su baš budale i sve ih treba dobro isprašit. Ali sam nekako siguran da će tu druga priča biti. I sinoć je bio Hoeness u svlačionici nakon utakmice, zanimljivo da nigdje još nije procurila informacija koliko je tačno glasan bio. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 19 feb 2012, 16:54

sta vam je ljudi sto kukate, koda je Bayo izgubio nije tako crno izvukli smo remi :) ;) ,,,
Cekam komentar nase Uleme. :lol:
VOLIM BAYERN

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 19 feb 2012, 17:43

HzBvB je napisao/la:100% sam siguran da je najveci problem pristup utakmici...
nemas ti pojma o zivotu. licis mi na one iz jakesa koji izvale neku glupost pa umiru od smijeha jer vjeruju da su se nekome nagovorili. koja propalica, strasno.
ono je sigurno u nesto :) kakvim se tipusima dopusta da koriste internet.
da si barem malo pogledao statistiku i procitao sta strucnjaci kazu o sinosnjoj utakmici...
ustvari, zasto se uopste trudim i odgovaram tamo nekom simpatizeru dortmunda?!
ne, ja ne zelim da me svuces na svoj nivo i uzmes na iskustvo.

sto se tice sinosnje utakmice, treba biti realan i reci da je hejnkes jedini krivac.
on nema sta traziti u ovom poslu jer ne umije konsolidovati redove. da, u njegovoj se ekipi ne zna ko kosi a ko vodu nosi. tromo, lijeno, totalno bezidejno i bezopasno - ovo je najbolji opis sinosnje partije. da, bili su nemocni protiv frajburgovih pionira.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 19 feb 2012, 17:46

effe_sa je napisao/la:Doktore u potpunosti se slažem. Tvoji postovi su sve bolji i bolji. Da čovjek bude prevelik optimista u ovom momentu nije realno, a da budemo preveliki pesimisti opet ne bi bilo realno. Prema tome moramo sačekat razvoj situacije. Činjenica je da i Gladbach i Dortmund u par utakmica nastavka sezone igraju bolji fudbal od nas. Nama pristup nikako ne valja, stvari nekako ne štimaju i sad je Jupp pred ogromnim zadatkom. Sada ima mnogo posla i sada mora pokazat svoju veličinu. Za Bundesligu nam treba dobra serija, u Kupu dobar pristup i šansi imamo, a u Ligi prvaka i pristup i naravno doza sreće. Govorim o Ligi prvaka, o cjelokupnoj sezoni, jer Basel ćemo već nekako proći :) Ako igrači ne budu motivisani u Ligi prvaka, onda su baš budale i sve ih treba dobro isprašit. Ali sam nekako siguran da će tu druga priča biti. I sinoć je bio Hoeness u svlačionici nakon utakmice, zanimljivo da nigdje još nije procurila informacija koliko je tačno glasan bio. :)
Jooj Vi ste sami sebi najveci neprijatelji...
Hoennes nije svjestan koliku on gresku pravi odlazeci do svlacionice, pa svaki njegov "nastup" u svlacionici srozava autorita Juppa kod igraca...
Znaci ne dozvoljava covjeku da obovlja svoj posao kako najbolje zna...

Hoennes-u drzi se papirologije i finansija i Bayernu ce krenuti...
Primjer za to je situacija Robben-a kojem je vaznije 100% sta misli o njemu Hoennes nego Jupp !!!

NEZDRAVA STE VI SREDINA DAVNO SAM JA TO REKAO !!! :arrow: ako nista barem je to dobro za nas ! Mada je meni zao Bayern-a treba nam jak konkurent a ne da gubi na svakom gostovanju bodove ! :lol: :arrow: :arrow: 8-)

@Chilli imate vi Hoennesa on je strucnjak !!!

Toplo vam preporucujem uzivajte u svojoj zabludi !!!

Ovo ti veli jedan od najboljih bekova na svijetu :
Igra iz prvog poluvremena više se ne smije ponoviti. To se mora reći. Pokazali smo premalo želje za trčanjem i bili smo prepasivni. Kada imate četiri boda zaostatka za vodećim, više ne odlučujete sami o sudbini. Imali smo sve u svojim rukama do ove utakmice i to je vrlo razočaravajuće. Ako želimo biti prvaci, ne smije nam se ponoviti izdanje iz Freiburga – komentirao je kapetan Bayerna Philipp Lahm.

Lahm je neznalica :lol: :lol: :arrow: 8-)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 19 feb 2012, 18:13

Nakon jucerasnjeg kiksa u velikim smo problemima. Zaostajemo za vodecom Borusiom 4 boda i vise sebi ne smijemo dopustiti prosipanje bodova. Prerano je jos da odustanemo od titule, jer do kraja je jos 36 bodova u igri i sve je moguce. Jup bi morao dati priliku i ostalima igracima i tako pokazati prvotimcima da nisu nezamjenjivi. Daj malo Olica, Petersena, Usamia....
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Klare

Post Postao/la Klare » 19 feb 2012, 18:26

Heynckess, Jupp već čini poteze koji nisu za pohvalu, mora i on snositi dio krivice za jučerašnje blijedo izdanje, najgore u ovoj sezoni, čak ubijedljivo, i u Manchesteru je to bolje izgledalo sa onom krnjom postavom.

Rekli bi jučerašnja utakmica samo loš dan, nebi ta jučerašnja bila ništa strašno, ništa zabrinjavajuće, ali zabrinjavajuće je da mi ne igramo kako treba još tamo od kraja 10-og mjeseca i onog bucanja Nurnberga.

Dobivali smo od tada dosta utakmica, negdje je i rezultat fantastično izgledao, ali ko prati zna se da ni te utakmice nisu bile nimalo lagane, od tog datuma u svim utakmicama nešto nije štimalo, nešto je falilo, kao da je uvijek nedostajala ta jedna karika koji bi našu igru učinila onakvom kakva i treba da bude.

Fali Schweini, stvarno fali, ali u tolikoj mjeri sigurno da ne fali, Jupp ogromno griješi sa Alabom, valjda bude skontao da momčina nema osobine jednog igrača koji može odgovoriti zahtjevima na najzahtjevnijoj poziciji u timu, Alaba je fantastičan na krilnim pozicijama, beku i krilu, ali oko centra David može odigrati jednu-dvije utakmice sa prolaznom ocjenom, a onda će uslijediti velika rupa iz koje se neće moći izvući neko vrijeme, proći će nekoliko utakmica dok opet ne odigra zadovoljavajuću partiju, dosta je to promijenjivo, a Alaba je još mlad momak, vidi se želja, ali kad nešto nije za nekoga, onda stvarno nije.

Juppe, eno Pranjića, Pranja je doktorir'o za ovakvih utakmica, to je taj igrač koji fali u ovakvim trenucima, nije ni on idealan, ali sigurno je i najbolji kojeg trenutno tu možemo izvesti, a dobro znam da Jupp nije niti jednom pokušao kombinaciju Tymo-Luiz, zašto ne, Ukrajinac ponekad ima i padove, ali sigurno da ta Ruska škola može dosta dobroga unijeti u ovu našu mlaku i neagresivnu igru.
Ali opet kažem, Pranjić je dosta bezobrazno izostavljen, rekao bih bez nekog opravdanja i elemenata koji bi tu odluku pokazali ispravnom, jer Pranjić je na toj poziciji igrao i najbitnije, najzahtjevnije utakmice, da igrao, i to kako odigrao. 8-)

Jupp je jučer napravio i kardinalnu grešku, grešku koju je činio mnogo puta, a zamisli još nije naučio :? , Kroosa je vratio nazad na šesticu, pa smo tako u drugo poluvrijeme ušli još slabiji, valjda će napokon shvatiti da Kroosa uduši ta defanzivnija pozicija, tu je Kroos dosta nepokretljiv, jer Kroos je igrač pasa, ali tu je dosta osakaćen, tu dosta trpi naša igra, tu lopta ide samo ukrug, tu nema igre prema naprijed, Kroos nije igrač takvog zadatka.

Jučer je bio pravi primjer kako ne treba igrati, kakve probleme dovodi netimska igra, igrač sa loptom niti u jednom trenutku nije bio ispraćen sa podrškom od ostalih, imao loptu Ribbery, Muller, Kroos, ili Robben, to je ključ jučerašnjeg neuspjeha.

U svakom trenutku se mora znati područje Kroosa, Lahma i Alabe kada loptu ima Ribery, bekovi su užasni bili, bez ikakve podrške, lijeni bez puno kretnji naprijed, previše smo nazad bili, previše defanzivni, naprijed su išla samo trojica naših igrača, naravno nedovoljno, mora se napadati sa sedmoricom, najmanje, jučer je to bilo dosta ispod tog broja.

Još jedna Juppova greška, u toku utakmica Lahma prebaciti sa lijevog na desnog beka, može samo neko u dubokoj nemoći, neki bi rekli isto ti je to, desno ili lijevo, e jeste, ali u qurcu. Za to je potrebna duboka priprema, a Lahm je jedan od rijetkih koji se uspijeva prilagoditi, ali naravno ni on ne krije da su potrebne višemjesečne pripreme.

Petersen :? , zašto :? , kako svi znamo Nils je u onih nekoliko dobivenih minuta pokazao da se čovjek u određenim trenucima na njega i može osloniti, pokazivao je dobre znakove, ali Juppu to ne mogu nikako dokazati, ne može mi u glavu da su u ovako malom kadru trojica naših prvotimaca potpuno prekrižena skoro od početka sezone, eh da se radi o Ottlu, Lellu i Gorlitzu, ali riječ je o najmanje rečeno solidnim fudbalerima, koji u određenim danima mogu biti i pouzdani, odlični.

Naš stoperski par još jednom pokazao o kakvim se igračima tu radi, iako su ih neki već imali na jeziku, ipak nula je ono što uskraćuje i njihov bezobrazluk.

Eh do jučer su neki pričali o pojačanjima, kao HITNO potrebno, Uprava, ovo-ono.., ali nakon jučerašnje partije treba da šute k'o zaliveni, ko zna shvatiće, ko ne zna njihov problem, nas boli briga.

Nekima će zvučati i smiješno, ali Buyten fali, naravo ne kažem da je bolji od Boatenga, ali Buyten ima nešto u sebi što Holgi i Boa još nemaju, pored ostalog ima i tu nadmoć u napadčkoj skok-igri, a priznaćete da se naše najbolje partije vežu za Buytena, u tim najboljim danima ljudina je bio neizostavna član naše postave, i dosta nerijetko postizao lijepe, štaviše odlučujuće pogotke.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 feb 2012, 19:36

HzBvB je napisao/la:
Jooj Vi ste sami sebi najveci neprijatelji...
Hoennes nije svjestan koliku on gresku pravi odlazeci do svlacionice, pa svaki njegov "nastup" u svlacionici srozava autorita Juppa kod igraca...
Znaci ne dozvoljava covjeku da obovlja svoj posao kako najbolje zna...

Hoennes-u drzi se papirologije i finansija i Bayernu ce krenuti...
Primjer za to je situacija Robben-a kojem je vaznije 100% sta misli o njemu Hoennes nego Jupp !!!

NEZDRAVA STE VI SREDINA DAVNO SAM JA TO REKAO !!! :arrow: ako nista barem je to dobro za nas ! Mada je meni zao Bayern-a treba nam jak konkurent a ne da gubi na svakom gostovanju bodove ! :lol: :arrow: :arrow: 8-)
Ma nek ih malo i Hoeness popraši, samo u takvim stvarima treba imati mjeru i treba to da bude u dogovoru s trenerom, da Juppov autoritet ne bi patio.
A ti si u prethodnom postu kojeg sam upratio napisao da nam nedostaje trke, zalaganja i pogodio u sridu. Savim realno.
Pa šta bi ti htio za ovo što kažeš "nezdrava sredina", pa jesmo li FC Hollywood ili nismo? :lol: :lol:
Samo meni taj raniji FC Hollywood fali, treba nam vatra, treba da gori, da igrači se malo deru, da ima galame, da se vidi da smo puni života, sve mi premirno , smušeno i zbunjeno djeluje trenutno......
Ali nisi još nas ko jakog konkurenta otpisao, ja sam u to siguran, a nije ni Klopp, nije Klopp budala, za sada nam ipak ostaje nada da ćete imati jednu slabiju seriju. Međutim, dok mi ne krenemo s pravom serijom od titule za nas nema ništa. Prvo moramo gledat na sebe trenutno.

@Klare: Dosta si toga dobrog rekao, samo se ne slažem da je problem u Alabi, on ovu poziciju može dobro odradit, znao je to pokazat. Drugo, za opciju Pranjić nisam nikako. Ovo za Petersena se 100 % slažem, pa u zadnje vrijeme Jupp nikako da mu šansu da da, a evo mi već u nastavku sezone 3 puta ganjamo rezultat. Nils je potencijal, znao je već zabiti golove i treba mu dati više prilike.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 19 feb 2012, 19:52

@effe, ja sam i rekao da Alaba to zna odraditi, ali kratkog je to vijeka, Bastian je povrijeđen na duže staze, a Alaba na toj poziciji još uvijek nije trkač na duže staze :mrgreen: , odigraće on zapaženo jednu-dvije, ali kod igrača na poziciji koja im ne odgovara se vrlo brzo javi nekonstantnost. To smo se barem u Bayernu uvjerili u slučaju Tyme i Gustava na stoperima, Kroosa na šestici, te Pranje i Gustava na lijevom beku.
Tu forma varira od vrhunske, pa do nekakvih očajnih partija, prateći fudbal uvjerio sam se da je to jedna neminovnost.
Iako se Alaba i danas negdje i kod nekih :? vodi kao taj centralni vezni, ja mislim da to ustvari i nije njegovo najbolje mjesto, opet kažem brzina i ta nekakva brzopletost ga čine puno boljim na krilu i beku.

Eto isto tako sam mišljenja da bi i Pranjić mogao povezati te naše redove u odsustvu Schweinia, Jupp nikad nije pokušao, a Pranja ima potrebne osobine i dovoljan kvalitet.

muhamedlj
Kontakt:

Post Postao/la muhamedlj » 19 feb 2012, 20:52

Bez neke prevelike mudrolije:

Bayern nakon zimske pauze:
poraz(G) - pobjeda(K) - neriješeno(G) - pobjeda(K) - neriješeno(G)
Od mogućih 15 osvojeno tek 8 bodova; gol razlika: 6-4 (uz to tri utakmice Neuer nije primio gola).
Po ovome:
i.) Napad je zakazao sa golovima, jer osim ona tri gola u Gladbachu i jednog u Hamburgu, ništa odbrana i Neuer nisu puštali nazad.
ii.) Evidentan pad kada igramo u gostima, a jesenas smo bili prvi po broju osvojenih bodova van Allianz Arene.

A poruka za žutokljunce: Ne letite visoko (ustvari morate, jer kad ćete ako nećete sad :lol: ), jer bježite samo četiri boda, a u igri je još 36 bodova.. :D
"Neki ljudi misle kako je nogomet pitanje života ili smrti. Uvjeravam vas da je mnogo ozbiljnije od toga." ;)

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 19 feb 2012, 21:37

@effe
Nezdrava sredina zato sto :
1.Mijenjate trenere kao carape !
2.Mladi igrac tesko dobija priliku da se afirmise ( istina za vrijeme Galla desilo se nesto fantsticno izbacio je Mullera i Strudlu , Krafta..ne znam jel jos koga )
3.Toplo-hladno raspolozenje se mijenja iz sedmice u sedmicu...
4.Honnes po meni se previse mijesa u posao trenera...

Sve su ovo neke sitnice koje dovode do situacije da nije bas idealna atmosfera u timu.

Evo jedan paradoks:
Gall u jednoj sezoni osvoji kup i ligu ode do finala LP -smatrate ga za BOGA
Slijedece sezone on biva otjeran kao pas 8-)
To je mozda i najveci pokazetelj nezdrave sredine... + covjek je Bayernu napravio dodatnih 50 mil (afirmisao mlade igrace )

Kad se sjetim samo kako je prije Bayern pobjedjivao.Pa mali milion golova su dali u sudijskoj nadoknadi , milion puta vracali se poslije rezultatskog zaostatka sad to izgleda kao neki dobro izreziran naucno-fantasticni film !
Golovi su dolazili svi ce reci sretno ali srecu ti krojis ako si zapeo i svaki igrac daje 100% i jace...onda dodje neki gol iz niceg..
Sad se to sve okrenulo na stranu BvB.Pa BvB bez pola tima i opet nekako dolaze do pobjeda...Svako za svakog gine !

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 19 feb 2012, 22:05

Za mene nije jos ekstra alarmantno stanje,,

Ako bi kiksali protiv Bazela (sve osim pobjede je kiks),onda definitivni nas je uhvatio sindrom gostujuceg terena a tako se ne moze biti prvak..pobjeda kod Bazela i kuci pobjeda nad S04 bi definitivno dala krila igracima i vratilo ih u normalu..

Pa mozda bi bilo dobro da vrate Jonkera da ga zaduze za BL :D ,a Juppa za LP :)
VOLIM BAYERN

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 feb 2012, 22:27

HzBvB je napisao/la:@effe
2.Mladi igrac tesko dobija priliku da se afirmise ( istina za vrijeme Galla desilo se nesto fantsticno izbacio je Mullera i Strudlu , Krafta..ne znam jel jos koga )
3.Toplo-hladno raspolozenje se mijenja iz sedmice u sedmicu...

Sve su ovo neke sitnice koje dovode do situacije da nije bas idealna atmosfera u timu.

Evo jedan paradoks:
To je mozda i najveci pokazetelj nezdrave sredine... + covjek je Bayernu napravio dodatnih 50 mil (afirmisao mlade igrace )

Kad se sjetim samo kako je prije Bayern pobjedjivao.Pa mali milion golova su dali u sudijskoj nadoknadi , milion puta vracali se poslije rezultatskog zaostatka sad to izgleda kao neki dobro izreziran naucno-fantasticni film !
Golovi su dolazili svi ce reci sretno ali srecu ti krojis ako si zapeo i svaki igrac daje 100% i jace...onda dodje neki gol iz niceg..
Sad se to sve okrenulo na stranu BvB.Pa BvB bez pola tima i opet nekako dolaze do pobjeda...Svako za svakog gine !
Nije otjeran kao pas nego je dobio otkaz kao i svaki drugi trener nakon loših rezultata.U prvoj sezoni na klupi Gall je napravio odlične rezultate ali već u narednoj je bio totalni fijasko, u klubu kao što je Bayern to je neprihvatljivo i smjena trenera je bila neminovnost.To pokazuje samo kolika je ustvari ozbiljnost čelnih ljudi kluba i koji standardi važe u Bayernu a ne kao što ti napisa "nezdrava sredina".

Zato je u drugoj sezoni napravio minus zbog loših rezultata.

Za ovu situaciju je isključivo kriv Heynckes i njegova loša motivacija igrača.

U cijeloj ovoj po meni prolaznoj krizi najveći dobitak je stoperski par Boateng-Badstuber koji djeluje sve sigurnije i uigranije iz utakmice u utakmicu.

Ovdje neki čim Bayern uveže 2-3 loše utakmice počnu sa smjenjivanjem trenera, drvlje i kamenje na upravu i priča o novim igračima kao da smo u najmanju ruku u zaostatku 15 bodova za BvB a u stvari smo još uvijek u igri na tri fronta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 feb 2012, 22:43

HzBvB je napisao/la:@effe
Ma ima klubova koji ih mijenjaju i više. :) Ma u Bayernu je jednostavno veliki pritisak, velika očekivanja, a zadnji trener s kojim je sve štimalo bio je Hitzfeld, neke se stvari moraju poklopit jednostavno.
HzBvB je napisao/la: 3.Toplo-hladno raspolozenje se mijenja iz sedmice u sedmicu...
Dok se miješao kao menađer bilo je ok, sad možda i pretjeruje, ali Uli jednostavno pukne šakom od sto kada je to potrebno, jer Uli je 100% Bayern, on je faktički i srce i duša ovog kluba, onda je to i razumljivo, ti njegovi postupci. Možda nekad jesu kontraproduktivni, ali sada je potrebno zajedništvo i na tome će Hoeness poradit. Samo on sada na tom planu mora sarađivat sa Juppom, ako bude sam išao glavom kroz zid ode sve do đavola.

HzBvB je napisao/la: Evo jedan paradoks:
Daleko je Gaal od toga da je Bog, Bog je jedan ;) . Ma razumio sam te, nego gledaj svaka čast Gaalu na afirmaciji Mullera, Badstubera i uvođenju neki dobri elemenata u našu igru, isto tako svaka čast za finale CL i duplu krunu naravno, ali čovjek je bio suviše tvrdoglav i zato je dobio otkaz. Pa zamisli budala u zimskoj pauzi zamijeni prvog golmana koji je branio bez greške da bi afirmisao novog, mladog golmana. Kakva ludost. Ali nikad mu ne treba dobre stvari zaboravit, ali sam je odmah te naredne sezone sve zeznuo i zato je sezona bila bez titule.
HzBvB je napisao/la: Kad se sjetim samo kako je prije Bayern pobjedjivao.Pa mali milion golova su dali u sudijskoj nadoknadi , milion puta vracali se poslije rezultatskog zaostatka sad to izgleda kao neki dobro izreziran naucno-fantasticni film !
E ovde si pogodio 100 %. Te utakmice iz prošlosti su mi ovih dana više puta prošle kroz glavu, ali stvar je u tome da mi sad individualno imamo dosta jaku ekipu, čak i od one slavne iz 2001. godine jaču, ali je ona bila timski jača i imala je dvojicu vođa : Effenberga i Kahna, koji se jednom rađaju kao takvi. Njih dvojica su svojim liderstvom izvlačili iz ekipe maksimum. A naravno ako sad BVB do kraja nastavi ovako kulerski pobjđeivat i uzme titulu, onda skidam kapu, ali još ništa gotovo i ova sezona još može sjajno za Bayern završit. Samo sad je tanka nit, sad treba pogodit pravu formulu, a tlo pod nogama je tanko. Jedan pogrešan korak i izgubili smo sve, jedan pravi i dobivamo mnogo.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 19 feb 2012, 23:16

@Saurman, jesi to ti :? , čini se da nisi, ali pozitivno razmišljanje. :)

Ha-Ze lupa bezveze! :!: Kao da sam ovo pokupio od nekoga, kao da sam negdje ranije vidio? :? :D
Lahm, Schweini, Kroos, Alaba, Badstuber, Muller, Contento. Eto toliko ćemo o neafirmisanju mladih igrača, nijedan klub osim Barcelone u rangu Bayerna se ne može pohvaliti sa ovakvim podacima, pa čak ni ta, po ovom pitanju, rang niže Borussia. ;)
Gore su iznesene čiste gluposti, pozitivne stvari i Bayernova moć su predstavljeni kao nekakve dosta loše osobine, samo piši, možda nekad i naučiš...

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 19 feb 2012, 23:31

Lahm i Kroos, pogotovo Lahm se nisu afirmisali u Bayernu ... Alaba jos nije ni blizu afirmisanja ...

Lahm je dvije godine proveo u VfB gdje im je bio glavni igrač ... drugim riječima dok ima ovih "manjih" klubova to treba koristiti ... salji na posudbu pa neka ih on trenira i neka se tamo prave u prvotimce jer budimo realni Alaba nikada neće postati prvotimac u Bayernu ... jedino kakva posudba pa onda da dobije šansu nakon iskustva ...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.