Željo napravi modernu arenu, mi dajemo imena tribinama...
Halid ljudina, Bog mu podario Dzennet
Ja napisem kako je tuga da ne mozes povesti dijete na Kosevo da kisne i da prije svake utakmice gledam vremensku prognozu i poslije toga me u par postova ismijava ovaj nazoruso zbog te izjave...
Ali to je istina, povedes djecu i pocne kisa, moras na poluvremenu ici kuci jer su djeca mokra. Ne znam kako nikad niko od portala ne posveti paznju tome. Nije mi jasno kako se malo medijske paznje daje toj temi. Pa ni navijaci se ne trude da makar jednom neku parolu okace po tom pitanju...
Na Grbavici ce i zulini narkomani dobiti krov a kod nas se ne moze makar 2-3 hiljade mjesta natkriti za nas koji smo svaku utakmicu tu i za one koji vode djecu na tekme
Ova tema je duboko zatrovana, mržnja, gnjev, ali prije svega malograđanstvo.
Ovdje obitava mali čovjek, željan krvi i tuđe nesreće i nevolje.
Najmanje onih koji pišu ovdje zaista vole, prate i žive za Sarajevo.
Držite se Barcelone, Manchestera, Chelsea, vi ne znate šta znači živjeti uz Sarajevo, dobro i zlo. Velika većina.
Šta god da se objavi i uradi, popljuje se. Bio to populizam, bila to neka dobra i iskrena odluka, bio to transfer, bio to dolazak/odlazak, potez itd.
Sve je dočekano na nož.
Pa da i sve okrenemo naglavačke i da se sve zamjeni, iz temelja, od rukovodstva, igrača itd i dalje su ovdje prisutni oni koji nemaju veze ni sa ljubavlju ni sa navijačima itd. i imat će reći nešto pametno. A pogotovo oni koji su u neko vrijeme bili na parama i jaslama kluba pa su otjerani, odjednom ništa ne valja.
Zato klub i gubi sjaj, sve više je onih koji se PREDSTAVLJAJU I ZOVU navijačima i pripadnicima Bordo boje, a do juče nisu znali ni gdje je Koševo ni šta znači ovaj grb i dres.
Ko je tebi hakovao profil? Ti si nekad znao da kritikuješ a sad samo dođeš da sve živo braniš? Kako to?
Dobio od Mirvaha nesta na nagradnoj igri
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Držite se Barcelone, Manchestera, Chelsea, vi ne znate šta znači živjeti uz Sarajevo, dobro i zlo. Velika većina.
Šta god da se objavi i uradi, popljuje se. Bio to populizam, bila to neka dobra i iskrena odluka, bio to transfer, bio to dolazak/odlazak, potez itd.
Sve je dočekano na nož.
Pa da i sve okrenemo naglavačke i da se sve zamjeni, iz temelja, od rukovodstva, igrača itd i dalje su ovdje prisutni oni koji nemaju veze ni sa ljubavlju ni sa navijačima itd. i imat će reći nešto pametno. A pogotovo oni koji su u neko vrijeme bili na parama i jaslama kluba pa su otjerani, odjednom ništa ne valja.
Zato klub i gubi sjaj, sve više je onih koji se PREDSTAVLJAJU I ZOVU navijačima i pripadnicima Bordo boje, a do juče nisu znali ni gdje je Koševo ni šta znači ovaj grb i dres.
Ko je tebi hakovao profil? Ti si nekad znao da kritikuješ a sad samo dođeš da sve živo braniš? Kako to?
Ma brate ne mogu više negative za sve živo.
Ne znam šta ljudi daju kao prijedlog, da se ugasimo, da odemo u Kanton pa ispočetka?
Ne znam od čega kompletna negativa na svaki aspekt života.
Vjeruj da nam se sve dešava zato što smo gladni svega bili i ničim zadovoljni.
**** Mirvića i sve njih redom, meni je to prolazna stavka, danas on sutra neko drugi, prekosutra peti deseti, ići će to tako, nije on vječan ko što nije ni ova kriza vječna, al da smo tako željni krvi, to je neviđeno.
Meni je opet ići na stadion, potrošit grlo i dlanove, ko god da tamo sjedi, al da toliko ljudi žele loše klubu za kojeg "navijaju", ja to nisam vidio u životu.
Samo su mi najjači ovi što ako ne **** majke i ne pljuješ dobio si od Mirvića i ekipe nešto.
Pa nije svako potkupljiv **** majku, vi što volite Sarajevo od Uprave do Uprave ili od pozicije do pozicije ili od Evrope do Evrope, valjda ste naučili pričati tim jezikom, ako mi nešto daš eto mene.
Ja pratim Sarajevo od 97, slavio sam titulu i na ulici bio i 2007 i 2014 i radovao se i plakao, neovisno ko gore i tamo sjedi.
Bilo je i boljih i gorih dana.
Ali da se ZOVEŠ i PIŠEŠ kao navijač Sarajeva, a da Boga moliš da krene sve nizbrdo tadi ovog ili onog, to je meni nejasno. Ako mi neko negdje to može stručno objasniti ja bi volio.
Sve je dočekano na nož.
Ma brate ne mogu više negative za sve živo.
Ne znam šta ljudi daju kao prijedlog, da se ugasimo, da odemo u Kanton pa ispočetka?
Ne znam od čega kompletna negativa na svaki aspekt života.
Vjeruj da nam se sve dešava zato što smo gladni svega bili i ničim zadovoljni.
**** Mirvića i sve njih redom, meni je to prolazna stavka, danas on sutra neko drugi, prekosutra peti deseti, ići će to tako, nije on vječan ko što nije ni ova kriza vječna, al da smo tako željni krvi, to je neviđeno.
Meni je opet ići na stadion, potrošit grlo i dlanove, ko god da tamo sjedi, al da toliko ljudi žele loše klubu za kojeg "navijaju", ja to nisam vidio u životu.
Ja koliko sam upratio (možda i griješim) ovdje većina ne priželjkuje Klubu ništa loše. Koliko sam upratio, većina ukazuje na (da ne kažem grozne) greške koje se prave od spodoba koje nam trenutno "orgijaju" u Klubu.
Velika većina (opet možda griješim) ne bi imala ništa protiv da Mirvić ostane ali da su u Klubu osobe koje, ako ništa drugo, znaju raditi svoj posao. Ove spodobe koje su trenutno tu očigledno nemaju pojma i ne znaju ništa drugo nego ubaciti "prompt" u ChatGPT i tako se igrati sa ugledom (najblaže rečeno) Kluba.
Ovi populistički potezi gdje mi dajemo ime tribini na stadionu koji nije naš - samo jedan od pokazatelja koliko su spodobe bahate i bezobrazne i koliko su kritike opravdane.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Ma evo ja samo ne znam šta mi DOBIJAMO / GUBIMO tim što je neko namislio da da ime tribine po Halidu? Ofiraju se, populizam, okej, FK Sarajevo s tim neće ništa IZGUBITI, odaje se neka počast, možda je trebalo i nekome još odati ali eto nije odlučili ovako, okej. Ništa neće narušiti ugled i ime kluba.
Čovjek je regionalna legenda, sve je pokazano u zadnjih 5-6 dana, gdje i kako su se ljudi skupljaji, odavali počast, ovo je naš način da pokažemo zahvalnost za veličinu koja je promovisala i grad i državu.
Neko upoređuje neka imena koja su lokalno poznata, okej dali su klubu više u sportskom segmentu ali svi su bili tu radili / igrali za pare i svima njima je SARAJEVO dalo više nego oni Sarajevu, jer bez Sarajeva sigurno ne bi bilo ni blizu poznati ko što sad jesu.
Halidu nije trebalo Fk Sarajevo da postane popularan, niko od nas ne zna da li je HALID u nekim vremenima pomagao klub na bilo koji način.
Opet kažem iskreno meni to ne igra nikakvu ulogu, dali ime tribini ili ne dali, nit će pomoći klubu nit će unazadati, da li može malo na brendu raditi i popularnosti, može.
Ali evo recimo sad se restruktuira vođenje segmenata, Mamić to slaže po svom.
Imenuje ovog onog, ali ovdje stručnjaci već znaju da su svi karine i Kozlić i Adilović i Gojun i svi.
A do juče dok nije imenovan nisu znali ko je Krešimir Gojun, malo morali guglati.
Ne znam ko je protuteža, pa da ga oni imenuju? Jer imenovali su se i kunto i panto, i svršavali smo i kritikovali, neosnovano hiljade puta.
Kad je bio trener licitiralo se imenima nekim, Šopić ovaj onaj, jel ljude možda neko informisao da ONI ŽELE zaista da nas vode.
Kao da smo mi liga koja je svima primamljiva pa lete ovamo.
Mi smo kao Sarajevo u zadnjih 10 godina imali najbolja imena što postoje za uslove ove Lige, ljudi i sa CV.em i sa imenom u fudbalu, ima nekih koji vrte 2-3 imena konstantno pa se ne talasa puno. Dajte vremena da vidimo šta će sportski segment sad uraditi, može li i taj Mamić nešto pa eto ako je potrošen loš, okej pokazaće se i to pa idemo dalje.
Neko upoređuje neka imena koja su lokalno poznata, okej dali su klubu više u sportskom segmentu ali svi su bili tu radili / igrali za pare i svima njima je SARAJEVO dalo više nego oni Sarajevu, jer bez Sarajeva sigurno ne bi bilo ni blizu poznati ko što sad jesu.
Halidu nije trebalo Fk Sarajevo da postane popularan, niko od nas ne zna da li je HALID u nekim vremenima pomagao klub na bilo koji način.
Sto nam se stadion zove Asim Ferhatovic Hase, sto se ne zove Toma Zdravkovic? Jer Tomi nije trebalo Sarajevo da postane popularan a Hase se ni u Jugi ni Besiktasu nije proslavio, bukvalno mu se prezime veze uz FKS. Ili sto je trening centar Zelimir Vidovic Keli, sto nije Davorin Popovic?
Mislim boli me iskreno qrac kako se tribine zovu, al ovim potezom su se popisali po legendama KLUBA koji su preminuli a od kluba dobili facebook status. Mi smo fudbalski klub, sve do sad smo odavali pocast ljudima koji su zivjeli i umirali za klub (AFH, Keli, Vujovic, Vedran). Sad preskocis Vahidina, Biogradlica i Uscuplica, tri imena koja su zlatnim slovima ostala upisana u historiju kluba, a svi su nedavno preminuli, i imenujes tribinu po pjevacu. Okej, legenda grada, Jugoslavije, ljudina, insan, sve super. Postujem majke mi, bilo mi je zao kao da mi je najrodjeniji neko preselio. Al za te stvari moze ulica, dvorana, park, bista, nesta. Tribine i sve oko kluba je trebalo ostavit za ljude iz kluba. Opca bolnica nosi ime po dr. Nakasu, a ne po, recimo, Josipu Katalinskom. Dvorana u Skenderiji je nazvana Mirza Delibasic a ne Nada Djurevska. Valjda ima neka hijerarhija kad se daju imena necemu. Nista mi kao klub ne gubimo al je malo ruzno poletjet za krdom i takmicit se u odavanju pocasti Halidu, a malo smo preskocili i zanemarili ljude koji su klubu znacili vise nego Halid. Samo to.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Sto nam se stadion zove Asim Ferhatovic Hase, sto se ne zove Toma Zdravkovic? Jer Tomi nije trebalo Sarajevo da postane popularan a Hase se ni u Jugi ni Besiktasu nije proslavio, bukvalno mu se prezime veze uz FKS. Ili sto je trening centar Zelimir Vidovic Keli, sto nije Davorin Popovic?
Mislim boli me iskreno qrac kako se tribine zovu, al ovim potezom su se popisali po legendama KLUBA koji su preminuli a od kluba dobili facebook status. Mi smo fudbalski klub, sve do sad smo odavali pocast ljudima koji su zivjeli i umirali za klub (AFH, Keli, Vujovic, Vedran). Sad preskocis Vahidina, Biogradlica i Uscuplica, tri imena koja su zlatnim slovima ostala upisana u historiju kluba, a svi su nedavno preminuli, i imenujes tribinu po pjevacu. Okej, legenda grada, Jugoslavije, ljudina, insan, sve super. Postujem majke mi, bilo mi je zao kao da mi je najrodjeniji neko preselio. Al za te stvari moze ulica, dvorana, park, bista, nesta. Tribine i sve oko kluba je trebalo ostavit za ljude iz kluba. Opca bolnica nosi ime po dr. Nakasu, a ne po, recimo, Josipu Katalinskom. Dvorana u Skenderiji je nazvana Mirza Delibasic a ne Nada Djurevska. Valjda ima neka hijerarhija kad se daju imena necemu. Nista mi kao klub ne gubimo al je malo ruzno poletjet za krdom i takmicit se u odavanju pocasti Halidu, a malo smo preskocili i zanemarili ljude koji su klubu znacili vise nego Halid. Samo to.
Još jedan u nizu ishitrenih, nepromišljenih i prije svega populističkih poteza. Mene više ne mogu iznenaditi.
Ja se unaprijed izvinjavam mozda ovaj post zvuci glupo ali meni je ovo sa imenovanjem tribine po Halidu toliko nevjerovatno nepotreban potez da nemam rijeci. Nije ovo populizam nego nesto gore, ne znam sta.
Danas vidim komemoracija, ljudi normalne i dostojanstvene ljudske govore drze. Ali dodje onda Enis Beslagic i pocne kritikovati grad Sarajevo kaze "sto se ja moram sjetit Halida sto vi ne mozete" a veze s vezom to nema niti je vrijeme niti je mjesto niti je istina na kraju krajeva.
E mi smo sa ovom inicijativom kao Enis. Sta ima Halid sa stadionom Kosevo, zasto da se po njemu naziva tribina kakve veze to ista ima sa bilo cim? Sto neko napisa, da su po Dzeni rahmetli nazvali to bi imalo smisla ovako ja ne vidim stvarno nikakav smisao.
Dobice Halid i ulica i spomenika i spomen ploca diljem BiH ja sam siguran ne treba mu tribina. Vjecni mu rahmet ja sam se osjecao kao da mi je neko u kuci umro ali ovo nije nacin da mu se oda pocast i nije nase mjesto da se ovim bavimo.
Majku mu **** nas narod ima obicaj sa svim da pretjeruje bas nemamo mjeru. Desi se neka tragedija ili smrt ili nesto i to se brzo prebaci iz davanja postovanja u marketing i samopromociju. Covjek umre dodje Enis da drzi govor, portali slikaju Hanu Hadziavdagic, cirkus se pravi, Boze me sacuvaj. Ali sta ocekivati od naroda koji je i od komemoracije 11 jula redovno pravio vasar.
Svaka cast Halidu za sve,da mu dragi Allah podari lijepi Džennet ali tribina stadiona na kojem igra FK Sarajevo mora nositi ime po legendi kluba ili nekome ko je dobar dio svog zivota ostavio na tom stadionu bodreći svoje Sarajevo
Odali smo pocast svi lijepo medjutim nadam se da ce povuci ovu odluku jer ima ljudi koji su puno dali ovom klubu a nisu dobili ovu ili neku drugu cast.
Po Halidu treba da nosi ime jedna od glavni sarajevski ulica.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Skoro svako zna neku pricu o Halidu kako je pomogao, izasao nekome u susret, ucinio nesto kad nije morao. Ja ga naravno nisam poznavao licno, ali sam cuo i ja kamaru takvih prica, ukljucujuci i od ljudi koji su se sa njim druzili i cesto vidjali. Bog zna koliko je dobrih djela je napravio za koje se nikad nece saznati.
Halid je bio zaista dobar covjek i to se znalo za zivota, ne govori to niko jer vise nije medju zivima, nego su ljudi tome svjedocili. Hiljade ljudi. Zasluzio je da ga se ispostuje na sve nacine, ali neke stvari prelaze sve granice dobrog ukusa. Jedna od njih je ovo oko imenovanja zapadne tribine Koseva po Halidu.
Ja molim sve u klubu da se zaustave dok jos mogu. Halid je bio navijac Sarajeva i neka je, nadjite nacin da ga ispostujete ako hocete. Eto, lupam, obavezite se da ce neki procenat od karata ili aritkala iz fan shopa ici u dobrotvorne svrhe ili nesto tako. To je nesto sto bi i sam Halid podrzao. Ne kaljajte sjecanje na tu ljudsku velicinu ovim populistickim glupostima, sram vas i stid bilo.
I na kraju sve moze stat u tri recenice, ova zadnja troica spasila klub osvoila bruku trofeja, imamo naj bolju transver politiku u bh a medju 6-7 u bivsoj ligi, I STO JE NAJVAZNIJE IMAMO NAJVECI IGRACKI KVALITET KOJI JE HODIO BH STADIONIMA, u zadnje 3 godine minimum 2x smo trebali bit prvac a nismo striktno radi VICE BEUSA I NJIHOVI SUDIJA..
Hocete da kazete da mi treba da radimo ko VICO I BEUS, da naredjujemo da se nama sudi ko borcu i zrinjskom a njima kao nama..???
ZRINJSKI I BORAC OD 10 utakmica na neutralnom terenu i sa neutralnim sudijama danasnje SARAJEVO nemogu pobjedit vise od 2x, iako smo u rezuktatskoj krizi..
Halid je legenda grada drzave i NAVIJAC FK SARAJEVA, stadion Kosevo je olimpiski gradski drzavni stadion i OPSTINSKI mozda i ta strana zeli dat ZAPADNOJ TRIBINI IME HALID BESLIC
Prema Dzeni je ucinjena ogromna nepravda nacinom na koji je dobio otkaz. On je puno vise zaduzio nas klub i navijace od 80% ljudi koji se nazivaju legendama. Covijek bez mrlje u karijeri, koji je iskreno zivio za Sarajevo je trebao puno vise dobiti, ali ne znaju to majmuni u klubu.