FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Cisco
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Cisco » 07 dec 2012, 20:10

KO JE OSOBA Nijaz Gracić !? danas vlasnik' Europlakata' i 'Olimpica', a nekada isljednik vojne bezbjednosti

http://www.****/vijest/41511
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 07 dec 2012, 20:11

Cisco je napisao/la:KO JE OSOBA Nijaz Gracić !? danas vlasnik' Europlakata' i 'Olimpica', a nekada isljednik vojne bezbjednosti

Et yebo te on više u pakaš. Dosadio si i Bogu i narodu s njim. :roll:
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 dec 2012, 20:19

Cisco je napisao/la:KO JE OSOBA Nijaz Gracić !? danas vlasnik' Europlakata' i 'Olimpica', a nekada isljednik vojne bezbjednosti

Dosadan si ko proljev bolan . Idi izdrkaj , il ko što bi rekli olakšaj se kroz čunu

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 dec 2012, 20:21

slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 dec 2012, 20:27

ma el fatihaaaaaa zagrciiiiii nema druge ocami :)... samo neznam sto ga citirate zamarate i mene sad ja to taman ukino sebi da odmarav vi opet :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

VolimRadnicki
Kontakt:

Post Postao/la VolimRadnicki » 07 dec 2012, 20:32

Elegant je napisao/la:Ko je ova 8-mica izgleda da je najnizi od njih. :mrgreen:

Ako Bog da od ovih ce 2-3 biti super igraci za buducnost reprezentacije.
Faris Handžić, igrač Sarajeva (95 godište), valjda treba na probu u Anderleht, veliki talenat (pogledaj na yt).
1921
1989

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 07 dec 2012, 20:39

Druže imaš li još ovoga?Da tebe nema MI pola stvari nebi znali,čuj pola 98,9%.

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 07 dec 2012, 20:48

Kako ba vas nije stid !? ako vam se nesto ne svidja, ili se sa necim ne slazete samo preskočite, zadnje dvije tri stranice samo meni pridajete pažnju i trolate temu bezveze, kao sto rekoh danas, da bilo čim krsim pravila foruma davno bih bio odstranjen, neki forumaši su banovani zbog vrijeđanja i sl. stvari, dakle jos jednom ponavljam prestanite sa tim glupostima i posvetimo se Slobodi zbog koje smo svi tu !!!
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 07 dec 2012, 21:50

Ma neka vas u drugoj ligi bolan zasluženo ste tu pa pomalo doći će i taj povratak u pl nekad polako, ništa ne može preko noći samo laganica, a super je to u Tuzli ponašanje nema šta da primate gracića i njegov klub tu.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 07 dec 2012, 21:54

pa daj vise sa ovim likom,hoce li administracija nesto poduzet :o
ne razumijem kako im je svejedno da ovako jedan padobranac uleti na temu i smara 15 dana bez sankcija.Zar vam je u cilju da ljudi sa podrucja TK pocnu bojkotovati ovaj forum i nastave pratiti slobodu na nekom drugom forumu gdje mozemo u miru razmjenjivati svoja misljenja i voditi zdrave diskusije.Budite uvjereni da ce svakim danom sve vise ljudi gubiti zivce,i poceti traziti alternativne forume.

Doticni cisko vjesto manipulise i vadi se na neke fazone kao nije opsovao uvrijedio i slicno.Dovodi ljude u situaciju da izgube zivce i kad mu isti odgovore i kazu sto mu i treba reci par forumasa biva banovano.Radi njegovih gluposti je ban dobio i forumas PL BIH,a kvalitet forumasa PL BIH i cisca se ne moze ni porediti.Ovaj svakodnevno valja gluposti,spama teme,provocira forumase a ban popiju forumasi koji svojim postovima obogacuju forum i portal ss.ba

Cesto se desava da se forumasi zale da nije ravnopravan status klubova i gradova na samom portalu,da nije ravnopravan status forumasa iz sarajeva i ostalih sredina,da administracija nije dosljedna kad je u pitanju sankcionisanje na razlicitim temama(sarajevo,zeljo-sloboda) a na ovakav nacin administracija samo daje razlog da te price jos vise postanu aktuelne i dugorocno ce se to odraziti na broj forumasa sa TK budimo sigurni.

Ja ne zelim da se mangupisem i govorim nekom kako bi neko trebao raditi svoj posao,ja zelim da svojom konstruktivnom kritikom skrenem paznju na jednu losu pojavu i da na taj nacin unaprijedimo kvalitet foruma i same teme.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 07 dec 2012, 22:06

http://forum.sportsport.ba/viewforum.php?f=41" onclick="window.open(this.href);return false;
Ima tema za ovo što ti napisa arhimed89, znamo mi vas tuzlake vrlo dobro na tribini 2003 a i pričale su nam izbjeglice koje su došle u Tuzlu isto kao što im je bilo tamo u njihovim mjestima na početku rata maltene.Zato Vam je bog i dao da ste tu gdje jeste.

Sad nešto u vezi teme dobro se trebate pojačati za iskušenja koja vas čekaju na proljeće u prvoj ligi FBIH to je najpreče ovo ostalo je na dugom štapu.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 dec 2012, 22:07

Cisco je napisao/la:Kako ba vas nije stid !? ako vam se nesto ne svidja, ili se sa necim ne slazete samo preskočite, zadnje dvije tri stranice samo meni pridajete pažnju i trolate temu bezveze, kao sto rekoh danas, da bilo čim krsim pravila foruma davno bih bio odstranjen, neki forumaši su banovani zbog vrijeđanja i sl. stvari, dakle jos jednom ponavljam prestanite sa tim glupostima i posvetimo se Slobodi zbog koje smo svi tu !!!
Čovječe ba, alo jel ti kontaš nikog ne zanimaju tvoje gluposti ? Ajde da ti neko jednom kaže da odeš i da ne smaraš , ajde da ti njih 3 kaže drugi put da odeš , al kad ti 10 puta govore da odeš , i to svi sa teme, jel kontaš da ih možda poslušaš ?

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 07 dec 2012, 22:09

arhimed89 je napisao/la: nastave pratiti slobodu na nekom drugom forumu gdje mozemo u miru razmjenjivati svoja misljenja i voditi zdrave diskusije.Budite uvjereni da ce svakim danom sve vise ljudi gubiti zivce,i poceti traziti alternativne forume.
Ja nevidim da ovdje ima zdrave diskusije. Uglavnom svi furate jednu priču i svako ko dođe da kaže da to baš nije tako idealno vama smeta. Jbg nedopuštate da nemora svako imati pozitivno mišljenje o ovome što se dešava sa Slobodom i Nijazom.

PS: Hoće li FK Sloboda imati podršku u nastavku sezone u Prvoj ligi FBiH il se svi šaltate na SlobodaOlimpic?

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 07 dec 2012, 22:12

Upravu si studeni meni samo nije jasno kakvi su to navijači i kakav je to klub koji se svega odriče da bi nešto dobio i kontao nešto ni sam ne znam šta, znači odriču se i istorije i svega radi spajanja sa nekim klubom koji ništa nema.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 07 dec 2012, 22:17

Neulazim ja u to, nek rade šta žele. Sretno im bilo,da naprave šta dobro pa da se može pogledati dobra utakmica u blizini.
Ali onako gledam da svi po defaultu nedopuštaju da iko ima imalo drugačije razmišljanje,jbg.
A ima stvarno nerealnih,neznam kolko im je godina. Čuj lika zanima kako će se obezbijedit parking za 20000 gledalaca, reče i osta živ! :shock:

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 07 dec 2012, 22:19

Radmilo je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewforum.php?f=41
Ima tema za ovo što ti napisa arhimed89, znamo mi vas tuzlake vrlo dobro na tribini 2003 a i pričale su nam izbjeglice koje su došle u Tuzlu isto kao što im je bilo tamo u njihovim mjestima na početku rata maltene.Zato Vam je bog i dao da ste tu gdje jeste.

Sad nešto u vezi teme dobro se trebate pojačati za iskušenja koja vas čekaju na proljeće u prvoj ligi FBIH to je najpreče ovo ostalo je na dugom štapu.
Ja nevidim da ovdje ima zdrave diskusije. Uglavnom svi furate jednu priču i svako ko dođe da kaže da to baš nije tako idealno vama smeta. Jbg nedopuštate da nemora svako imati pozitivno mišljenje o ovome što se dešava sa Slobodom i Nijazom.

PS: Hoće li FK Sloboda imati podršku u nastavku sezone u Prvoj ligi FBiH il se svi šaltate na SlobodaOlimpic?
Zaista ne znam kojeg komentara prvog da se osvrnem,
ali ajmo od komšije ;)
Ako ovo nije spamanje i ujedno provokacija onda ne znam šta je :roll:
Mogao bih te ja pitati kolko je od siuxa sa utamice Lukavac-Sloboda bilo na derbiju u SA, što na jugu, što na sjeveru ;) Btw, bio sam u Lukavcu,na našoj utakmici i siuxi su bili odlični. Pratio sma rezultate Lukavca i dok su bili rang ispod i drago mi je što ste bar do prve dogurali iako bih volio ako obezbjedite neku sportsku politiku pa mozda i elitni rang da igrate. Isto tako, niti jednom nisam došao na temu Lukavca, bar ne da provociram.

A u vezi Radmila, meni zaista neke stvari nisu jasne. Slobodine forumaše vrlo rijetko mozete sresti na tuđim temama, a ovdje je prosta invazija.
pričale su nam izbjeglice koje su došle u Tuzlu
Kaze se prognana lica.

Nek vam je sretno i prijatno, a jedino vam opravdanje mogu biti balave godine...i sperma koja je dernula u mozak sa nepostojanjem opcije za praznjenje osim desanke 8-)

Pozdrav za Hanku 8-)
tuzlanska Sloboda

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 07 dec 2012, 22:21

O yebote :roll:
Sky is the limit...
Magistri,doktori,sveznalice mi smo svi ekipa iz 7a i niko nam nista ne moze,nismo jos dovoljno mudri i iskusni da vidimo kako nam sve unistise :?
Aj Cao :arrow:
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 07 dec 2012, 22:22

Case study FK Sloboda - FK Olimpik

Šta,kada,tko i na koji način??? Idemo ući malo dublje u sagledavanje stvari.

Post ćemo početi od najosnovnije definicije fuzije u fizici koja znači sjedinjavanje najmanje dva ili više jezgra kako bi se dobila nova ili veća energija.
U društvenom smislu, fuzija bi onda predstavljala spajanje najmanje dva različita subjekta sa ciljem obostrane koristi i dobijanja neke nove ili veče vrijednosti.
U sportskom smislu bi to izgledalo kao spajanje najmanje dva kluba sa zajedničkim ciljem jačanja zajedničkog sportskog kolektiva.

Ekonomija kaže da preduzeće se osniva i posluje sa ciljom postizanja financijskog rezultata odnosno maksimiziranja svog profita. Definicija investiranja kaže da je to ništa drugo do li odabir oblasti u koju će se investirati i njena oplodnja u investicionom ciklusu. U sportskom žargonu osnovni dugoročni cilj svakog kluba je postizanje što boljeg sportskog rezultata. Nogometna terminologija kaže da je osnovni cilj nogometne igre postizanje gola više od suparnika. Sve se znači svodi na nadmetanje; za profit više, za rezultat više, za gol više.
Za sve stvari u životu postoji premisa „traje dok postoji uslovi“. Pa tako i preduzeće posluje sa određenom politikom sve dok mu ona donosi profit; investiranje se vrši po modelu koji obečava oplodnu investicije; klub radi i živi po strategiji sve dok mu ona donosi rezultat, a na kraju krajeva i klub utakmicu igra taktikom dok se uslovi u utakmici ne promjene.
Šta se dešava kada se pomjene uslovi!? Preduzeće mijenja poslovnu politiku ili djelatnost; investicija mijenja svoj smjer; klub mijenja strategiju; a na samoj utakmici mijenja se taktika, iz ofanzivne u defanzivnu i obrnuto.

Iz navedenog onda možemo zaključiti šta bi to bili motivi dva sportska kluba da se sjedine. Glavni motiv bi bila obostrana korist ma kako ona da se interpretira odnosno da obje strane izvuku određeni dugoročni benefit.

Odradit ćemo case study upravo za eventualno spajanje FK Sloboda i FK Olimpik:

Kada je riječ o Slobodi već duže vremena jedina njena pozitivna strana je postojanje imena,prošlosti i brenda.
Kada je riječo Olimpicu imamo prije svega na njegovom čelu jednu uspješnu poslovnu osobu koja ulaže u sport i ima ideju stvaranja jednog jakog sportskog kolektiva po uzoru na evropske standarde. Pored toga karakteriše ga jak igrački kostur, neopterečenost potraživanjima, uhodan sistem rada i po svemu sudeći pozitivna upravljačka prošlost iza sebe. Međutim, ono što Olimpic nema i vjerovatno nikada neće ni imati sa svojim postojanjem u Sarajevu jeste publika, podrška lokalne zajednice i sponzora.

U prvi mah postavi se logično pitanje zašto investitor Olimpica jednostavno samo ne pređe u Slobodu!? Odgovor sam dobio od jednog novinara koji mi je postavio hipotetičko pitanje „da li bi ti napustio tek tako nešto što si mahom ti stvorio“!?
I zaista ne bi bilo fer. Možda ne prema Olimpicu, igračima i ljudima koji su uključeni u njegov rad i igranje već ne bi bilo fer prema njemu samom, investitoru. Naravno, postoje uvijek i drugi motivi, a sigurno da iz ove pozicije investitor može igrati značajniju ulogu u formiranju same strategije i politike kluba. Istini za volju, ako pogledamo sve ove godine poslije rata i rezultate (ne)rada ljudi koji su se vrzmali u i oko Slobode onda je takvo nešto i potrebno.

U praksi, spajanjem ova dva kluba dobija se klub koji ima strašno bogatu prošlost, tradiciju i brend; sredinu koja je gladna rezultata; infrastrukturu i na pola završen moderan stadion; jaku navijačku skupinu iza sebe; jak igrački kostur; sređene financije.
U apstrakciji, koja uopće nije daleko od stvarnosti, dobija se pozitivna atmosfera; entuzijazam ne samo lokalne zajednice već i cijelog kantona i regije; lik i djelo investitora će sigurno privući sebi slične itd.itd.

Da ne zaboravimo na kraju reći da bi ovo bila i revolucionarni događaj kada je u pitanju BH nogomet. Naravno, rizik uvijek postoji, ali tko ne riskira taj ne profitira. Biti pionir u čilo čemu iz perspektive budučnosti sigurno je da donosi prednost. Tuzlaci,Fukare i Slobodaši svakako više nemaju šta izgubiti.

SLOBODA DO GROBA

http://slobodadogroba.****/2012 ... uzije.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tuzlanska Sloboda

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 07 dec 2012, 22:23

Hajmo svi vi dusebriznici i pametolozi bacite koji link da vidimo kako ste bili uz nas kad smo ispali iz lige!Gracić se ipak oglasio i kritikovao pojedince.Kakav god da je NAŠ JE! Admini vama na cast ovo prozivanje,pogotovo g-dinu Dini Konakovicu vlasniku sajta.Jedno veliko hvala SABOTERI!
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 07 dec 2012, 22:24

E jbg sad,kakva provokacija. Fino pitam jel se nastavlja pratiti ekipa koja će završiti sezonu u federalnoj ligi. Šta je tu loše, ekipa sa i bez podrške nije ista ekipa.
Sa Sioux-ima nemam veze evo već gotovo 15 godina pa neznam zašto ih i spominješ. Obični sam simpatizer Radničkog ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.