Ubrzali smo ulazak u ovaj rang bar sezonu ranije. Moje misljenje je da bismo bili u boljoj poziciji i sa atmosferom, a i sa finansijama da smo ostali jos jednu sezonu u DLC. Sad je to zavrsena prica. Ipak, klub je opet izvukao ovu sezonu i pored problema s deblokadom. Inace, i pravni tim je odradio kljucni dio da klubu legne tih 500k, a ne sto je Fudo htio. Da je pitanje njegove volje snasla bi nas kleta sudba. Isto tako vecina ljudi je gurala tu pricu da idemo u visi rang, a sad opet kad vidimo na cemu smo onda zaokret. Vrijeme je da se pocnemo voditi argumentima, a ne hirovima. Tu mislim na nas navijace i simpatizere.FliX je napisao/la: ↑14 maj 2024, 23:15Ja sam napiso za ispadanje u DLC zbog finansija koje su kakve su takve, pa smo na polusezoni htijeli ili morali raspustit nekolicinu igraca. Traume mi nabija ova deblokada racuna i ti neki dugovi, tako da mi je sad sporski aspekt manje-vise. Vecina ovdje pise kako Masic ode naredne sezone, onda kako treba Sivac otici ili biti otjeran (nebotno). Uglavnom kad ode ta nekolicina igraca, svjestan sam sta mogu igraci ovi koji ostaju, a obzirom da ce priblizno 4 kluba ispasti naredne sezone dakle moramo podobro investirat u igrace kako bi opstali.
Najbolje bi bilo da uprava dobro sagleda koliko nam je jorgan dug.
Medjutim, sad ispadati iz lige nikako nije opcija. Desio bi se kontraefekat. Nakon svega psiholoski bi narusilo skroz atmosferu oko kluba. Klub napreduje stepenicu po stepenicu, ali nema vise stepenica nazad i zato ne treba nigdje zuriti. Nema nazad! Ispasti u nizi rang bi bilo zajebavanje s klubom. Isli smo u najnizi rang zarad opstanka kluba, ali klub vise nema luksuz da vrsi takve egzibicije da se vraca u nizi rang. Kad imas put, slijedis ga. Sad je cilj kad nekad udje u Premijer ligu da bude dugorocno tamo i da s vremenom bude uspjesan i ostvari svoj potencijal. Bitno sad da klub ostane u FL dok se ne rijese dugovi prema UINO i ovi ostali povjerioci, a onda gledati napredak u skladu s racionalnim poslovanjem i mogucnostima. Ako i to pozurimo mogli bismo kiksati kad su u pitanju dugorocni ciljevi i onda opet doci u situaciju da se zaduzujemo sto bi bilo kobno. Svi mi zajedno moramo mudrije usmjeravati klub od tog. Interes kluba na prvo mjesto.
Sad je najvise pitanje deblokade racuna. Klub je uradio svoje, ali ga je.bu ovi mediokriteti. Oni koji ga mogu guziti oni ga i guze, oni koji mogu pomoci s ovakvim problemima ocito nece. Bice i to jednom sve juce. Ipak, onaj ko iskreno voli klub djelima u skladu s vlastitim mogucnostima treba pomoci sve ove napore da klub stane na zdrave noge.