Premijer liga BiH - aktuelno

antisisoja1919
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la antisisoja1919 » 22 sep 2025, 12:20

Pact1921 je napisao/la:
22 sep 2025, 08:42
Ja sam govorio godinama , ako hocete neku borbu protiv saveza ne moze je pokrenuti nijedna navijacka grupa , nego mora pokrenuti BHF . Jer nece nikad pitari podrzati Manijake i suprotno , jedino bi sve grupe podrzale ako bi BHF predvodio pogotovu sto oni nemaju klub koji bi savez mogao kazniti .
BHF vec aktivno vodi borbu protiv saveza.
Al je glupom Bosnji par dobrih rezultata reprezentacije zatvorilo oci, pa kad se pocne skandirat protiv saveza i radit nesto konkretnije, odmah idu kritike BHF-u
Volim tebe, više od sebe

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 sep 2025, 12:20

Hordas1990 je napisao/la:
22 sep 2025, 11:43
jurisicduska je napisao/la:
22 sep 2025, 11:35
Da odmah razjasnimo neke stvari u vezi B komponentne i ovim narativima o klubovima :

Sarajevo zbog historije i tradicije mora imati poštovanje
Željezničar zbog historije i tradicije mora imati poštovanje
Čelik zbog historije i tradicije mora imati poštovanje

Velež su postali preveliki seljaci i uništavaju i historiju i tradiciju kluba i tjeraju ljude da ih ne poštuju
Sloboda nema ni historiju ni tradiciju

Objektivno mimo ovih klubova dakle 4 kluba s tim da je jedan zastranio mi ni nemamo neke uber velike klubove koji mogu igrat ovu ligu , imaš tu Jednistvo iz Bihaća ali oni ne participiraju u modernim tokovima. Tako da ostanu ti 3 kluba od kojih je jedan u federalnoj. Sve i da se nešto ujedinimo nema nas.
Ima istine, samo po cemu su Rodjeni toliki seljaci? Mislis zbog politike, onoga sto su radili konama zadnji put ili sta?

Za mene veoma korektni kao navijaci i uvijek je lijepo tamo. Sad sto im se politika uvukla u klub to ne moze normalan navijac podrzavati, ali ovo je takva drzava da te bez politike nema nigdje.
Navijači su jedno , klub je drugo.
Zbog politike, ljudi kojih ga vode, načina na koji ga vode. Te u konačnici se to i prelilo na ove sto nisu RA , koji su također postali bas veliki seljaci.

Znam dosta navijača Veleza i za njih imam poštovanje ali u zadnje vrijeme preovladavaju neandertalci.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 22 sep 2025, 12:20

Argentina je napisao/la:
22 sep 2025, 07:18
Najveca laz ikad izrecena je da politika iz RSa hoce da se odcijepi, ponavljaju ovo 20 godina, a realno samo budala bi isla u tom smjeru kad moze sta hoce da radi u drzavi (jedan od primjera je fudbal).
Potpuno si u pravu. Za ovo sto oni rade (korupcija, nepotizam, tenderi, namjestanje, izvlacenje, iznude, prevare i sta sve jos ne) je milion puta vise odgovarajuca ovakva tesko hendikepirana BIH nego fully funkcionalna nezavisna RS.
Nije niko od krimosa lud.
Aziz Bekir: 'Ljudi su pričali da nama treba još jedan visok čovjek.Morate biti glupi da mislite tako,a takvih ljudi je puno u BiH'.

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 22 sep 2025, 12:21

itatabisine je napisao/la:
22 sep 2025, 11:49
Kako nije doslo do promjene posjeda kada je igrac Sirokog igrao loptom, to sto je izbio loptu glavom ne mijenja definiciju posjeda, isto tako je mogao spustiti u noge pa odigrati pas.

Do posjeda je doslo i to je automatski po svim pravilima fudbala NOVA AKCIJA
Nije tacno, pojam nova akcija ne postoji u VAR protokolu vec faza napadackog napada i kontrolisani posjed.

Kako stoji decidno u Var protokolu i Var priručniku:

Ukoliko ekipa koja se brani dodirne loptu ili igra loptom tokom napadačke faze, to ne mora automatski da znači kraj faze napadačkog posjeda (APP) i početak nove faze napadačkog posjeda. Faza napadačkog posjeda završava kada:

ekipa koja se brani osvoji „kontrolisani posjed“ lopte, tj. kada igrač ekipe koja se brani:

„izbije“ loptu bez bilo kakvog protivničkog pritiska

jasno kontroliše loptu i kreće se s njom ili dodaje loptu.

Jasno je da igraci Sirokog Brijega nisu osvojili kontrolisani posjed tako da nije doslo do prekida faze napadackog posjeda Zeljeznicara. Dakle, VAR je opravdano ponistio gol.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 22 sep 2025, 12:24

Ako napadacka ekipa ubaci loptu i odbrana izbije nogom ali tako jako lopta ode da postignu gol na drugoj strani terena jer je golman napadacke ekipe otišao do centra.
Da li je to autogol jer druga ekipa nije imala kontrolu a ni posjed po odlukama jucerasnjeg sudije , ako je to pogodak igrača koji je udario loptu onda je ta ekipa i imala posjed jel?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 sep 2025, 12:25

Vorovus je napisao/la:
22 sep 2025, 12:21
Kako nije doslo do promjene posjeda kada je igrac Sirokog igrao loptom, to sto je izbio loptu glavom ne mijenja definiciju posjeda, isto tako je mogao spustiti u noge pa odigrati pas.

Nije tacno, pojam nova akcija ne postoji u VAR protokolu vec faza napadackog napada i kontrolisani posjed.

Ukoliko ekipa koja se brani dodirne loptu ili igra loptom tokom napadačke faze, to ne mora automatski da znači kraj faze napadačkog posjeda (APP) i početak nove faze napadačkog posjeda. Faza napadačkog posjeda završava kada:

ekipa koja se brani osvoji „kontrolisani posjed“ lopte, tj. kada igrač ekipe koja se brani:

Jasno je da igraci Sirokog Brijega nisu osvojili kontrolisani posjed tako da nije doslo do prekida faze napadackog posjeda Zeljeznicara. Dakle, VAR je opravdano ponistio gol.
Klasican primjer se mogao vidjeti na utakmici Borac Sarajevo gdje stoper Borca dodaje loptu golmanu i on je prima i time pocinje njihov posjed ali VAR vraca i ponistava gol. Mislim pljacka ali normala. Tad je sve bilo ok svima.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 sep 2025, 12:27

relativizam je napisao/la:
22 sep 2025, 12:24
Ako napadacka ekipa ubaci loptu i odbrana izbije nogom ali tako jako lopta ode da postignu gol na drugoj strani terena jer je golman napadacke ekipe otišao do centra.
Da li je to autogol jer druga ekipa nije imala kontrolu a ni posjed po odlukama jucerasnjeg sudije , ako je to pogodak igrača koji je udario loptu onda je ta ekipa i imala posjed jel?
Pročitaj pravilnik.
Kontrolisani posjed.

Laički uspješno dodavanje , dakle dodaš nekom on je primi to je posjed. Ne može posjed bit čišćenje situacije iz 16 i opet lopta kod vas.

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 22 sep 2025, 12:34

22 sep 2025, 12:25
Vorovus je napisao/la:

Klasican primjer se mogao vidjeti na utakmici Borac Sarajevo gdje stoper Borca dodaje loptu golmanu i on je prima i time pocinje njihov posjed ali VAR vraca i ponistava gol. Mislim pljacka ali normala. Tad je sve bilo ok svima.
Pa citaj pravilnik. Ni stoper ni golman nisu bili bez bilo kakvog protivničkog pritiska niti su jasno kontrolisali loptu tako da nije poceo novi posjed.
Opravdano ponisten gol kao i juce.
Zadnja izmjena: Vorovus, dana/u 22 sep 2025, 12:34, ukupno mijenjano 1 put.

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 22 sep 2025, 12:34

TrofejiSuTu je napisao/la:
22 sep 2025, 11:55
denimen99 je napisao/la:
22 sep 2025, 11:22
Hahahha, najviše je ovih postova, gdje neki lik poziva na jedinstvo i reakciju i onda završi sa "bošnjo ko te yebe" hahahahahahaha. Po meni bi bilo najbolje da u derbiju jedna ekipa sjedne na teren, a ovi drugi im gol zabiju. E to je fudbal
Ocito se odnosilo na moj post,pa imam potrebu odgovoriti iako mi nisi direktno replicirao.

O kakvom ti jedinstvu govoris?

Ne radi se o jedinstvu bilo koje vrste nego o saglasnosti da se nesto ucini,napravi taj prvi korak u odstranjivanju ovog tumora koji je zahvatio BH fudbal.
A ko ce to drugi i ciji bi takav potez imao veci domet od Sarajeva i Zelje zajedno,kao dva najveca kluba u drzavi,i vjeciti koji imaju?

Navijacka prepucavanja,rivalska netrpeljivost,neslaganja itd..,ostavljas po strani,nakon toga navijacka klaonica neka se nastavi,jer to i jeste rivalstvo,a ovako nemas ligu,nemas ravnopravno takmicenje,nemas taj derbi jer ce se i preko derbija potkusurivati neki racuni iz listice ili ne znam kojeg grada ili selendre…

Ali kako znamo da to nismo u stanju,zato i kazem,poklopi se i trpi…
Bilbija je neki dan izjavio za ono ruku protiv Veleza "Sta sam trebao reci, da ga ponisti?"

Koliki god smrad Nemanja bio to mu je jako iskrena, haman pa postena, izjava.

Kada iduci put nekome bude navucen penal, pa igrac namjerno doda golmanu ili je gurne pored stative, onda ce se moci pricati o sudjenju i postenju. Eto neka to bude prvi korak, ko god ga napravio.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 22 sep 2025, 12:37

22 sep 2025, 12:27
Pročitaj pravilnik.
Kontrolisani posjed.

Laički uspješno dodavanje , dakle dodaš nekom on je primi to je posjed. Ne može posjed bit čišćenje situacije iz 16 i opet lopta kod vas.
Ma iskreno ovaj var je samo napravio ligu gorom . Povlace se linije ne dao bog nikome izmisljaju toplu vodu . Zelji zadnje 2 sezone ja ne znam da li smo zabili gol a da nije var pregledao situaciju i var ti oduzme 2 do 5 minuta vremena pregledajuci situacija i onda dodje sudina nadoknadi fazon minut ako i toliko . Meni je najgore koliko sudije produzuju . Evo ova sad tekma trebalo se produziti minimalno jos 10 minuta na oba poluvremena , jer posjeda nije bilo 20 minuta kad se sve sabere.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 sep 2025, 12:41

Vorovus je napisao/la:
22 sep 2025, 12:34
Vorovus je napisao/la:

Pa citaj pravilnik. Ni stoper ni golman nisu bili bez bilo kakvog protivničkog pritiska niti su jasno kontrolisali loptu tako da nije poceo novi posjed.
Prijatelju fulio si cijeli fudbal.
Ne gleda se jel golman pod pritiskom nego stoper.
Stoper Borca je neometano bez ikakvog pririska vratio loptu golmanu. To sto je igrac Sarajeva onda napao golmana to je sasvim uredu.
Gol je neopravdano ponisten na sve nacine, nit se smio upaliti Var a i to nije igraca Sarajeva u ruku pogodila nego igraca Borca, bar se jasno ne vidi da se tu radi o igracu Sarajeva(da budem maksimalno korektan) , a odluka sa terena je gol.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 22 sep 2025, 12:43

Pact1921 je napisao/la:
22 sep 2025, 12:37
Pročitaj pravilnik.
Kontrolisani posjed.

Ma iskreno ovaj var je samo napravio ligu gorom . Povlace se linije ne dao bog nikome izmisljaju toplu vodu . Zelji zadnje 2 sezone ja ne znam da li smo zabili gol a da nije var pregledao situaciju i var ti oduzme 2 do 5 minuta vremena pregledajuci situacija i onda dodje sudina nadoknadi fazon minut ako i toliko . Meni je najgore koliko sudije produzuju . Evo ova sad tekma trebalo se produziti minimalno jos 10 minuta na oba poluvremena , jer posjeda nije bilo 20 minuta kad se sve sabere.
Ako se sjecate najavom VAR-a sam među prvima pisao da ce bit cirkus i da ce se koristit kako kome odgovara. Tako se i ispostavilo. I sve se vrti u krug kako kome odgovara i kako je zamisljeno.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 sep 2025, 12:44

slika

slika

Ne možeš vala reci koga je pogodila ni u snu.
Vise djeluje da je ovog Borcevog pogodila.
Nastavak akcije je lakrdija svakako.
Ali eto sve i da se mogao gledat VAR ne možeš tvrdit ovdje da je Mlinarica pogodila u ruku i trebala bi ostati odluka s terena.

Mislim pobijedili bi vjerovatno i bez ovog. Ali ovo je gol.

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 22 sep 2025, 12:47

Pročitaj pravilnik.
Kontrolisani posjed.

Ne mora biti uspjesno dodavanje, ali mora se jasno viditi da igrac ima kontrolu. Pretpostavite da je golman izletio i boksao loptu, ne mozes reci da je golman tu imao kontrolu, da je imao uhvatio bi je u ruke a ne panicno izbio. Ista stvar se desila jucer, samo sto je igrac u pitanju. Izbio je glavom onako jer nije znao gdje su protivnicki igraci. Sve vrijeme gleda samo u loptu da je sto dalje izbije.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 sep 2025, 12:48

Rodjeni81 je napisao/la:
22 sep 2025, 12:47
Pročitaj pravilnik.
Kontrolisani posjed.

Ne mora biti uspjesno dodavanje, ali mora se jasno viditi da igrac ima kontrolu. Pretpostavite da je golman izletio i boksao loptu, ne mozes reci da je golman tu imao kontrolu, da je imao uhvatio bi je u ruke a ne panicno izbio. Ista stvar se desila jucer, samo sto je igrac u pitanju. Izbio je glavom onako jer nije znao gdje su protivnicki igraci. Sve vrijeme gleda samo u loptu da je sto dalje izbije.
Govorim za njihovu situaciju.
Može naravno bit i lopta u nogama normala. Upravu si. Ne moraš je nikom dodat. Ali je kontrolises. Glavom se lopta ne može kontrolisat. Ali ako igrač doda loptu drugom igraču ovaj je primi to je posjed 1000000% ostvaren.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 22 sep 2025, 12:49

IMResurrected je napisao/la:
TrofejiSuTu je napisao/la:
22 sep 2025, 11:55
denimen99 je napisao/la:
22 sep 2025, 11:22
Hahahha, najviše je ovih postova, gdje neki lik poziva na jedinstvo i reakciju i onda završi sa "bošnjo ko te yebe" hahahahahahaha. Po meni bi bilo najbolje da u derbiju jedna ekipa sjedne na teren, a ovi drugi im gol zabiju. E to je fudbal
Ocito se odnosilo na moj post,pa imam potrebu odgovoriti iako mi nisi direktno replicirao.

O kakvom ti jedinstvu govoris?

Ne radi se o jedinstvu bilo koje vrste nego o saglasnosti da se nesto ucini,napravi taj prvi korak u odstranjivanju ovog tumora koji je zahvatio BH fudbal.
A ko ce to drugi i ciji bi takav potez imao veci domet od Sarajeva i Zelje zajedno,kao dva najveca kluba u drzavi,i vjeciti koji imaju?

Navijacka prepucavanja,rivalska netrpeljivost,neslaganja itd..,ostavljas po strani,nakon toga navijacka klaonica neka se nastavi,jer to i jeste rivalstvo,a ovako nemas ligu,nemas ravnopravno takmicenje,nemas taj derbi jer ce se i preko derbija potkusurivati neki racuni iz listice ili ne znam kojeg grada ili selendre…

Ali kako znamo da to nismo u stanju,zato i kazem,poklopi se i trpi…
Bilbija je neki dan izjavio za ono ruku protiv Veleza "Sta sam trebao reci, da ga ponisti?"

Koliki god smrad Nemanja bio to mu je jako iskrena, haman pa postena, izjava.

Kada iduci put nekome bude navucen penal, pa igrac namjerno doda golmanu ili je gurne pored stative, onda ce se moci pricati o sudjenju i postenju. Eto neka to bude prvi korak, ko god ga napravio.
Naravno. Bilo bi dobro malo porazmisliti zasto je bas sad dao takvu izjavu,a nije morao?

Iole normalan igrac,a svi oni i kompletna liga odlicno znaju sta je ovo i sta se radi,ali jbg svako radi za svoj gros,logicno.

Bilbija kao igrac je prvi napravio taj iskorak,i predocio neke stvari jer zna i on da se navlaci njima kao i ovim iz genocidne tvorevine i da uzivaju poseban tretman i da niko osim njih nema tu privilegiju.

Pricat ce se kasnije o ovome godinama,i doci ce kraj tome neminovno. Pitanje je samo ko ce izdrzati sve ovo.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

TribuneEst
Kontakt:

Post Postao/la TribuneEst » 22 sep 2025, 12:53

Ajde ljudi...za 7 godina ce neki drugi klub uz Zrinjski imati zastitu i tako u krug. Samo su mostarci konstanta, ostale varijable su promjenljive. Jahali su i Osimi godinama pa dosao kraj.

Kao da ste juce poceli pratiti PLBiH.

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 22 sep 2025, 12:56

22 sep 2025, 12:41
Vorovus je napisao/la:

Prijatelju fulio si cijeli fudbal.
Ne gleda se jel golman pod pritiskom nego stoper.
Stoper Borca je neometano bez ikakvog pririska vratio loptu golmanu. To sto je igrac Sarajeva onda napao golmana to je sasvim uredu.
Gol je neopravdano ponisten na sve nacine, nit se smio upaliti Var a i to nije igraca Sarajeva u ruku pogodila nego igraca Borca, bar se jasno ne vidi da se tu radi o igracu Sarajeva(da budem maksimalno korektan) , a odluka sa terena je gol.
Pa nije bez ikakvog pritiska vratio golmanu, Keremeh je trcao prema njemu, zbog toga je vratio golmanu.
Vise djeluje da je ovog iz Sarajeva pogodila ili da je mozda obadva, ali opet je vaseg prvog i tu se prekida.

Sve i da se VAR nije mogao ukljuciti, odluka sa terena je pogresna jer nije svirano igranje rukom napadaca Sarajeva.
Sarajevo bi ovdje dalo neregularan gol i to vam je ok, a zalbe su isle pretezno na to da se VAR neopravdano aktivirao, a zaboravlja se da je odluka sa terena pogresna.

Pijaca
Kontakt:

Post Postao/la Pijaca » 22 sep 2025, 13:01

Trebaju se svi klubovi pobuniti sto zelji nisu priznati golovi iz ofsajda! Posteno su isli u bl i glabali ga vici i miletu a sada im ponistavaju golove postignute iz ofsajda. Nije to u redu

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 22 sep 2025, 13:08

zeljo ce svima na kraju sezone bit trn u oku
nek crknu dusmani, najjaci smo

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 2sb1996, Amidzaa i 12 gostiju.