Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la ASD » 27 avg 2018, 13:42

Donnie Darko je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Aerials je napisao/la:Svi to kažu, i frizeri čak. Ma nek' se masti i opada, ne mogu ja sedmicu dana neoprane kose hodati, nema šanse. Kad mi je kosa prljava, k'o da sam sva prljava.
Ova doktorica je za kozne bolesti, isao sam kod nje prije 3-4 godina, pa se dotakli kose jer je kozna bolest koju imam ima posljedice i na glavi u vidu peruti. Znaci, to mi je rekla nevezano sa problemom opadanja kose.
jel to imas seboroicni dermatitis
Moguce, vjeruj da nemam pojma kako se zove, slab sam ja sa medicinskim pojmovima.

Uglavnom mi se pojavljuju neke vrste rana po glavi, najvise po bradi, nekad se pojavi na obrazu i kao perut po glavi.
Zna izlaziti i kao perut po bradi, samo u manjoj kolicini naravno.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 27 avg 2018, 13:45

Treba se okupati nekad.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 27 avg 2018, 13:46

ASD je napisao/la: Ova doktorica je za kozne bolesti, isao sam kod nje prije 3-4 godina, pa se dotakli kose jer je kozna bolest koju imam ima posljedice i na glavi u vidu peruti. Znaci, to mi je rekla nevezano sa problemom opadanja kose.
Pokušala sam ja par puta izdržati tako sedmicu, to sam pokušavala kad nisam imala nikakvih planova i obaveza, nisam htjela da hodam prljava. Meni bi se ta perut pojavila tek tako kad duže ne perem. Ovako sa pranjem svaku drugu, eventualno treću noć, nikakvih problema s tjemenom nemam.

Ti izgleda imaš isti problem kao moj bivši. Povremeno crvenilo i perutanje, svrbi?
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 avg 2018, 13:47

ASD je napisao/la:Uglavnom mi se pojavljuju neke vrste rana po glavi, najvise po bradi, nekad se pojavi na obrazu i kao perut po glavi.
Imaš li dole peruti? :mrgreen:

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 27 avg 2018, 13:47

Dole se nepere šamponom nego saFunom :D
I am coming

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 avg 2018, 13:50

ASD je napisao/la: Moguce, vjeruj da nemam pojma kako se zove, slab sam ja sa medicinskim pojmovima.

Uglavnom mi se pojavljuju neke vrste rana po glavi, najvise po bradi, nekad se pojavi na obrazu i kao perut po glavi.
imam ja ovo što sam napisao. flekice se crvene pojave po licu, tj pored nosa (kod mene je, ne znam jel svima tako), i nekad zna bit po bradi, i na tjemenu kose što se manifestira kao perut. šampon mi je riješio skroz problem sa kosom, ali krema mi nije baš pretjerano djelovala.

žlijezde slabo loj izlučivaju ako se dobro sjećam, ako sam pofato dobro :mrgreen:
Aerials je napisao/la: Ti izgleda imaš isti problem kao moj bivši. Povremeno crvenilo i perutanje, svrbi?
Ima mnogo ljudi to, neki manje neki više. Haman mi doktorica reče 1 od 5 ili 10 ljudi.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 avg 2018, 13:53

Aerials je napisao/la:
ASD je napisao/la: Ova doktorica je za kozne bolesti, isao sam kod nje prije 3-4 godina, pa se dotakli kose jer je kozna bolest koju imam ima posljedice i na glavi u vidu peruti. Znaci, to mi je rekla nevezano sa problemom opadanja kose.
Pokušala sam ja par puta izdržati tako sedmicu, to sam pokušavala kad nisam imala nikakvih planova i obaveza, nisam htjela da hodam prljava. Meni bi se ta perut pojavila tek tako kad duže ne perem. Ovako sa pranjem svaku drugu, eventualno treću noć, nikakvih problema s tjemenom nemam.

Ti izgleda imaš isti problem kao moj bivši. Povremeno crvenilo i perutanje, svrbi?
Tako nekako.
Da, ali zavisi od pojave, nekad bas puno (jednom u 2-3 mjeseca), vecinom realno ne.
Doduse, kod mene se to pojavi samo kad imam malo brade, kad se redovno brijem, nemam tih problema.

Prije nego sto cu to dobiti, nisam to ni vidjao nigdje, u zadnje vrijeme cesce to vidjam.

To se pojavljuje kada se jede ono sto organizam ne podnosi, najcesce nesto ljuto, kada klima ne odgovara, kada se previse sekira i tako to.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 avg 2018, 13:55

ASD je napisao/la:To se pojavljuje kada se jede ono sto organizam ne podnosi, najcesce nesto ljuto, kada klima ne odgovara, kada se previse sekira i tako to.
To samo pojačava, pojavljuje se iz drugih razloga.

To je to, iste razloge mi je navela :mrgreen:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 avg 2018, 13:55

imam ja ovo što sam napisao. flekice se crvene pojave po licu, tj pored nosa (kod mene je, ne znam jel svima tako), i nekad zna bit po bradi, i na tjemenu kose što se manifestira kao perut. šampon mi je riješio skroz problem sa kosom, ali krema mi nije baš pretjerano djelovala.

žlijezde slabo loj izlučivaju ako se dobro sjećam, ako sam pofato dobro :mrgreen:
Jel imas gdje slike sampona i kreme? da vidimo jel koristimo isto.

Na nosu nisam nikad imao, kod mene se to pojavljuje na glavi, gdje ima dlake, 90% na bradi.
Sampon djeluje ekstra, ne pojavi se poslije njega lako, dok kreme privremeno rade posao samo, tako kod mene.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 27 avg 2018, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 27 avg 2018, 13:57

Ma ja, to je to i kod njega isto bilo. Samo je on to imao ako se dobro sjećam ispod usne, na jednom obrazu i na jednoj ruci ovaj pregib kod lakta. Ponekad na prstima. Neke kortikosteroide je koristio, povuče se za dan, dva, ali nema nekog lijeka dugoročno.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 27 avg 2018, 13:58

ASD je napisao/la: Moguce, vjeruj da nemam pojma kako se zove, slab sam ja sa medicinskim pojmovima.

Za lice, to oko nosa: Losion sa eritromicinom + krema rozamet, jedno za drugim svaku noć prije spavanja. I uključi B vitamin, one dvije film tablete dnevno. Kroz par dana se riješi problem. Ali je potrebno najprije regulisati ishranu, u principu izbaciti sve ono nezdravo na jedno dvije sedmice.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 avg 2018, 13:58

Aerials je napisao/la: Ti izgleda imaš isti problem kao moj bivši. Povremeno crvenilo i perutanje, svrbi?
De ti provjeri da to baš nije on :hmmmmm:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 27 avg 2018, 14:01

harden je napisao/la:
:lol:
Nije ovaj nikad u kosi imao, a tad nije imao bradu, + što se on nikad na sportski forum ne bi registrovao. :mrgreen:

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 27 avg 2018, 14:01

Treba biti celav. Join the army.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 avg 2018, 14:02

Kanye je napisao/la:Treba biti celac. Join the army.
Celav moze biti Johnny Sins i niko vise.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 avg 2018, 14:02

Aerials je napisao/la:
harden je napisao/la:
:lol:
Nije ovaj nikad u kosi imao, a tad nije imao bradu, + što se on nikad na sportski forum ne bi registrovao. :mrgreen:
Bila s njim kad je imao 12. :D

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 avg 2018, 14:02

Znači gore si Kike a dole Željko Bebek :)

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 27 avg 2018, 14:03

sljivo je napisao/la:
Znači gore si Kike a dole Željko Bebek :)
Samo sam brkove ostavio.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 avg 2018, 14:04

Kanye je napisao/la:Samo sam brkove ostavio.
Gdje? Dole?

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 27 avg 2018, 14:05

ASD je napisao/la: Bila s njim kad je imao 12. :D
:mrgreen:
Ma tad je tek počinjala da raste, nije se ono moglo nazvati bradom. :lol:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.