FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SiggySinatra
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SiggySinatra » 07 dec 2012, 08:06

Nije se meni dzaba sjebo patch na sokeru pa zeleno crni dresovi :D :D :D

PS: izbacen Hrvoje iz ekipe Fukare Dalmacija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 dec 2012, 09:51

crvenocrnitz je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:postoji li u ovom projektu stadiona rjesenje za parking? uzasno je da stadion od 25000 nema skoro nikakvog parkinga.

ja koliko se nekako mogu sjetiti bilo je da parking ide ispod pomocnog, on se izdize i kao podzemne garaze ali s obzirom da su ga sada radili... ne znam... mislim da cak i uefa zahtjeva odredzeni broj parking mjesta za auta i za buseve
Parking mjesta ima itekako dovoljno.
Stadion Tusanj se nalazi u izgradjenom dijelu grada i nema mjesta za prosirenjem postojeceg parkinga odmah uz stadion. Medjutim na prostoru u blizini stadiona moguce je, zavisno od znacaja utakmice obezbijediti odgovarajuci broj parking mjesta na udaljenosti koji udovoljavaju standardima FIFA-e i UEFA-e. Parking "Omega", SKC Mejdan, Tus... To su parkinzi koji su udaljeni par stotina metara. To zadovoljava standarde po broju mjesta i udaljenosti.
Znaci parkinga ima dovoljno za kriterije UEFA-e i FIFA-e.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 07 dec 2012, 09:54

Probisvjet je napisao/la:
Parking mjesta ima itekako dovoljno.
Stadion Tusanj se nalazi u izgradjenom dijelu grada i nema mjesta za prosirenjem postojeceg parkinga odmah uz stadion. Medjutim na prostoru u blizini stadiona moguce je, zavisno od znacaja utakmice obezbijediti odgovarajuci broj parking mjesta na udaljenosti koji udovoljavaju standardima FIFA-e i UEFA-e. Parking "Omega", SKC Mejdan, Tus... To su parkinzi koji su udaljeni par stotina metara. To zadovoljava standarde po broju mjesta i udaljenosti.
Znaci parkinga ima dovoljno za kriterije UEFA-e i FIFA-e.
Jedino nema po našim uslovima jer valja hodat od Tuša do stadiona :lol:

Šalu na stranu ako Platinija "zadovoljava" ,onda i nas :mrgreen:

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 07 dec 2012, 10:04

Gracić garantira da neće prisvojiti tuzlansku Slobodu

Nakon što je predsjednik Fudbalskog kluba Olimpic Nijaz Gracić nedavno u Tuzli obavio prvi u nizu sastanaka s općinskim načelnikom Jasminom Imamovićem, čelnim ljudima tuzlanske Slobode te s navijačima ovog kluba, popularnim “Fukarama”, Tuzlaci su gostovali u Sarajevu.

slika

Kako smo saznali, ništa se konkretno nije još utvrdilo, osim što se zna da će do Nove godine biti obavljena još jedna serija sastanaka radi definitivnog utvrđivanja pojedinosti fuzije Olimpica i Slobode. Olimpic su, osim predsjednika Gracića, predstavljali potpredsjednik Faruk Hadžović i direktor Nermin Demirović. - Ono što je definitivno je da su obje strane prezadovoljne idejom Nijaza Gracića, da ne postoji apsolutno ništa oko čega se ne slažemo. Također, raspravljalo se i o jednoj vrlo bitnoj stvari, i to na inicijativu upravo predsjednika Gracića. Naime, on se obavezao i dao garancije kako danas-sutra neće prisvojiti novi klub za sebe, što će se i pravno riješiti.

Mislim da su svi dosadašnji sastanci bili vrlo pozitivni i, prema onome kako sada stvari stoje, ne vidim razlog zašto se prvobitna ideja ne bi provela u djelo. Mislim da je selidba Olimpica iz Sarajeva u Tuzlu vrlo izvjesna - kazao je direktor Demirović te je dodao kako će u narednom periodu dvije strane aktivno raditi kako bi utanačile uvjete i privele posao kraju.

Izvor

skandal
Kontakt:

Post Postao/la skandal » 07 dec 2012, 10:10

vidjeli smo svi da se i stara ku*va moze udati za maloljetnika
hocete pare vi ste fukare placenici :oops: :mrgreen:

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 07 dec 2012, 10:32

skandal je napisao/la:vidjeli smo svi da se i stara ku*va moze udati za maloljetnika
Jest nam nesto neprijatno sto imas takvo misljenje.. grohotom se smijem :lol:
075

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 07 dec 2012, 10:38

ja bolan dnevnica nam 100 KM, zivi se ko u svicarskoj :mrgreen:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 dec 2012, 10:39

TzBulevar87 je napisao/la:
skandal je napisao/la:vidjeli smo svi da se i stara ku*va moze udati za maloljetnika
Pusti, vidiš da se registrov'o maksuz da to kaže. Mislim da je upravo sad svršio... :mrgreen:

skandal
Kontakt:

Post Postao/la skandal » 07 dec 2012, 11:00

ne ne i netreba da vam bude neprijatno mene je stid netreba biti vama neprijatno :oops: :mrgreen:

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 07 dec 2012, 11:07

skandal je napisao/la:
ne ne i netreba da vam bude neprijatno mene je stid netreba biti vama neprijatno :oops: :mrgreen:
NE TREBA se pise odvojeno, to tebi treba bit neprijatno.. imas vjerovatno preko 25-30 godina, pises po forumima a nepismen si.. stidi se! :roll:
075

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 07 dec 2012, 11:31

zlajci je napisao/la:Case study fuzije

http://slobodadogroba.****/2012 ... uzije.html" onclick="window.open(this.href);return false;
dobar tekst i jako lijepo obradjena tema
Biti pionir u čilo čemu iz perspektive budučnosti sigurno je da donosi prednost. Tuzlaci,Fukare i Slobodaši svakako više nemaju šta izgubiti.
Rekao sustinu ;)
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 07 dec 2012, 13:41

Gracić garantira da neće prisvojiti tuzlansku Slobodu

Gdje ima vatre tu ima i dima, eto tek tako gospon. Don Corleone izjavi ovako nesto cisto da Tuzlaci i Fukare znaju sta on planira sa Slobodom :?

Vi fakat necete da shvatite neke stvari, čak i ovaj portal koji je objavio ovu inf. odmah drvlje i kamenje po njemu jer očito nekima ne odgovoraju neke stvari, lijepo je živjeti u ovoj priči i iluziji o velikoj Slobodi, prvacima, ligom prvaka, stadionom itd. ali realnost i ciljevi lopova Gracića su ipak malo drugačiji, cijelo Sarajevo zna ono sto vi ne želite da znate:
1. Pare iz firme Europlakat peru se preko FK Olimpic
2. Graciću je u septembru 2012. besplatno dodijeljeno u trajno vlasnistvo opštinska zemlja vrijedna preko milion
maraka u blizini stadiona Tušanj
3. Stvarni razlozi seljenje Olimpica u Tuzlu su finansijski razlozi nemogucnosti samoodrzivosti Olimpica kao kluba
i sam Gracić je izjavio da je potrebno 1.500.000 maraka da Olimpic ostane u Sarajevu
4. Postoji očito neka linija i ljudi na realaciji Gracić Tuzla jer je malo pre ofirno sve ovo, tako FK Sarajevo tuzi
advokatska kuća iz Tuzle na čijem je ćelu supruga načelnika Imamovića
5. Cilje je da stadion Tusanj gradi firma Sucesso niskogradnja u vlasnistvu direktora Olimpica u kojem ce se
ponovo oprati 500.000 maraka koje navodno Gracić želi da ulozi u infrastrukturu.
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 07 dec 2012, 13:55

Husejnović se vraća na Tušanj?!

Autor: E.S.

Fuzionisanje Slobode i Olimpica je top tema u Tuzli. Sportski radnici na različite načine komentarišu eventualni dolazak Nijaza Gracića u Tuzlu...
Međutim, preovladava mišljenje kako je dolazak moćnog investitora neophodan, jer će samo u tom slučaju Sloboda preživjeti.

U međuvremenu se spekulise ko bi mogao ostati, a ko otići iz novoformiranog kluba. Od izvora bliskih pregovaračkim timovima saznajemo kako će novo rukovodstvo Slobode 1919 Olimpic učiniti sve da na Tušanj vrati Saida Husejnovića, aktuelnog prvotimca Sarajeva.

Šta će biti od svega bit će poznato do kraja godine. Uglavnom vode se intenzivni pregovori, a Gracić u Sarajevu treba dobiti blagonaklonost delegata u Skupštini NS Kantona Sarajevo, dok u Tuzli mu treba povjerenje navijača i podrška općine i kantona.

Iz sadašnje Slobode u fuzionisanom klubu bi zaigrao Staniša Nikolić, dok bi svi preostali završili sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH. Dakle, FK Sloboda će završiti sezonu u Prvoj ligi F BiH, dok će Sloboda 1919 Olimpic, ukoliko dođe do fuzije, igrati u Premijer ligi BiH.

:mrgreen:
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 dec 2012, 13:56

Ukoliko dođe do fuzije Slobode i Olimpica
Husejnović se vraća na Tušanj?!

:lol: :lol: :lol:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 07 dec 2012, 14:03

:lol: :lol: :lol:
1946

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 07 dec 2012, 14:05

Cisco je napisao/la:Gracić garantira da neće prisvojiti tuzlansku Slobodu

Gdje ima vatre tu ima i dima, eto tek tako gospon. Don Corleone izjavi ovako nesto cisto da Tuzlaci i Fukare znaju sta on planira sa Slobodom :?

Vi fakat necete da shvatite neke stvari, čak i ovaj portal koji je objavio ovu inf. odmah drvlje i kamenje po njemu jer očito nekima ne odgovoraju neke stvari, lijepo je živjeti u ovoj priči i iluziji o velikoj Slobodi, prvacima, ligom prvaka, stadionom itd. ali realnost i ciljevi lopova Gracića su ipak malo drugačiji, cijelo Sarajevo zna ono sto vi ne želite da znate:
2. Graciću je u septembru 2012. besplatno dodijeljeno u trajno vlasnistvo opštinska zemlja vrijedna preko milion
3. Stvarni razlozi seljenje Olimpica u Tuzlu su finansijski razlozi nemogucnosti samoodrzivosti Olimpica kao kluba
i sam Gracić je izjavio da je potrebno 1.500.000 maraka da Olimpic ostane u Sarajevu
4. Postoji očito neka linija i ljudi na realaciji Gracić Tuzla jer je malo pre ofirno sve ovo, tako FK Sarajevo tuzi
5. Cilje je da stadion Tusanj gradi firma Sucesso niskogradnja u vlasnistvu direktora Olimpica u kojem ce se
ponovo oprati 500.000 maraka koje navodno Gracić želi da ulozi u infrastrukturu.

Sve i da je to istina to meni licno ne smeta, sve dok ce Sloboda i Tuzlaci imat koristi od toga.
Svi predsjednici klubova poslije rata su to isto radili samo sto su oni zavlacili Slobodu u dugove a rezultata nije bilo uopste (izuzmemoli onaj period sa Sabovicima, kad smo bili na nekom dobrom putu)
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 07 dec 2012, 14:13

Ni meni to ne smeta al da to momak ponovi jos koji put.

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 07 dec 2012, 14:15

classic je napisao/la:
Cisco je napisao/la:Gracić garantira da neće prisvojiti tuzlansku Slobodu

Sve i da je to istina to meni licno ne smeta, sve dok ce Sloboda i Tuzlaci imat koristi od toga.
Svi predsjednici klubova poslije rata su to isto radili samo sto su oni zavlacili Slobodu u dugove a rezultata nije bilo uopste (izuzmemoli onaj period sa Sabovicima, kad smo bili na nekom dobrom putu)
Nego šta da je istina, ali toliko letargije, toliko smušenosti, stanja beznađa rijetko se gdje vidi, opravdava se kriminalna hobotnica ala Nijaz Gracić, opravdava se dolazak Nijazovih ljudi iz Sarajeva, opravdava se prisvajanje Slobode u privatno vlasnistvo jednog čovjeka, sve to oslikava kolektivno stanje jedne nacije, društva, nema niko ni volje ni želje makar da se upita jeli sve makar istina, sta i kako ako dodje do necega gdje ce Tuzlaci, Fukare i ostali gradjani Tuzle biti nemoćni protiv jefnog Gracića, ja nigdje nisam vidio konstruktivno pitanje da neko ima nekih nedoumica oko svega ovoga, da postavi pitanje neko, svi 100% ubijeđeni u dobrobit kriminalca Gracića, svima lijepo u priči oko Slobode u PL., oko izgradnje stadiona, utakmicama u LP. itd. to je upravo produkt kolektivne amnezije i letargije i kao takvi su podložni igrama i manipulacijama Gracića koji će ako bude i trebalo "čušnuti" koju hiljadarku ili stotku onome ko bude "lajao" i ko se bude bunio, živi bili pa vidjeli ...
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 07 dec 2012, 14:16

Husejinović sa odmora u Tuzli za SC: I dalje sam igrač Sarajeva

Autor: Adnan ČOMOR
Datum: 2012-12-07 14:02:55
Budući da su se pojavile špekulacije da bi Said Husejinović se mogao vratiti na Tušanj, ukoliko dođe do fuzije između Slobode i Olimpica, kontaktirali smo fudbalera Sarajeva...
Budući da su se pojavile špekulacije da bi Said Husejinović se mogao vratiti na Tušanj, ukoliko dođe do fuzije između Slobode i Olimpica, kontaktirali smo fudbalera Sarajeva, da nam prokomentariše sve navode.

''Ja sam trenutno u Tuzli, odmaram se, a upravo sam od prijatelja saznao da se trebam vratiti u Slobodu. To nije istina, i mislim da nikakav drugi komentar nije potreban''.

Na pitanje o njegovoj budućnosti, odnosno gdje će nastaviti karijeru, budući da je njegov odlazak aktueliziran, Husejinović nam je odgovorio:

''Ne bih mnogo pričao o tome. Ja sam i dalje igrač Sarajeva, koji se trenutno nalazi na odmoru. Ne bih pričao o pregovorima i slično, sve će te znati ubrzo, kada se vratim u Sarajevo'', kazao je Husejinović za ****.ba

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 07 dec 2012, 14:22

Nego šta da je istina, ali toliko letargije, toliko smušenosti, stanja beznađa rijetko se gdje vidi, opravdava se kriminalna hobotnica ala Nijaz Gracić, opravdava se dolazak Nijazovih ljudi iz Sarajeva, opravdava se prisvajanje Slobode u privatno vlasnistvo jednog čovjeka, sve to oslikava kolektivno stanje jedne nacije, društva, nema niko ni volje ni želje makar da se upita jeli sve makar istina, sta i kako ako dodje do necega gdje ce Tuzlaci, Fukare i ostali gradjani Tuzle biti nemoćni protiv jefnog Gracića, ja nigdje nisam vidio konstruktivno pitanje da neko ima nekih nedoumica oko svega ovoga, da postavi pitanje neko, svi 100% ubijeđeni u dobrobit kriminalca Gracića, svima lijepo u priči oko Slobode u PL., oko izgradnje stadiona, utakmicama u LP. itd. to je upravo produkt kolektivne amnezije i letargije i kao takvi su podložni igrama i manipulacijama Gracića koji će ako bude i trebalo "čušnuti" koju hiljadarku ili stotku onome ko bude "lajao" i ko se bude bunio, živi bili pa vidjeli ...[/quote]

Pozdravio te Cisco Nijaz Gracic kaze da mu se javis da te zaposli, jer naime posto ce svi biti za ovo sto radi treba mu neko da ga pljuje, obecao ti je dobru dnevnicu kaze bice i toplog obroka.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.