Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

MaGiCa
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la MaGiCa » 15 feb 2012, 22:54

Rooney88 je napisao/la:@Magica

Ne moras biti @Paja u kontraelementu. Zgazio ih je Milan i to niko ne porice ali da je Milan briljirao i nije bas, Arsenal je bio tako pasivan i bijedan veceras da je vecinu zacudio siguran sam. Ne tako davno i Inter i Milan su fasovali od Uniteda primjera radi, Milan pogotovo, ali ni tada, kod mene bar, to nije bio ogled Serie A i Premiershipa nego duel dva kluba iz kojeg tesko da se moze izvuci generalni zakljucak o kvalitetu dvaju liga koje cini jos 19 klubova pored dva doticna. Za mnoge je EPL najatraktivnija i najbolja liga na svijetu ali to uopste ne umanjuje kvalitet ostalih naravno. Svaka liga od petica i uzak krug ostalih ima kvalitetne timove sa velikim igracima, budzetima, marketinskim sponzorima, ugledom, trofejima i slicno, svaka od tih liga je specificna na sebi svojstven nacin a Engleska tu nekako odskace zbog veceg broja pristalica Engleskih timova i neizvjesnosti koje donosi. Meni je licno Seria A nakon EPL-a najdraza za gledati i imam jake simpatije prema Italijanskom fudbalu uopste, sto reprezentativnom sto timskom. Price o EPL-u kao fudbalskoj NBA su vise neka vrsta metafore koja baca na iluziju nego stvarnost ali da prednjaci u neizvjesnosti i atraktivnosti (ne pade mu na um bolji izraz) to mozda i drzi vodu.
Prijatelju, ne mrsi muda, kad vec moram takvim tonom da ti se obratim...
Svi mi znamo kako se postovaoci EPL "svemoguce" lige ophode prema Serie A. Nemoj sad ovde neku "becku skolu" da prosipas. Te "propala liga", te "matorci", te "zgazicemo, zapalicemo, prepisacemo..." (samo se vrati na ovu temu u momentima kad su izvuceni parovi 1/8 finala u decembru). Danas vam je jedan igrac, konkretno Ibrahimovic, pokazao tehniku koju nema niti jedan igrac EPLa, a verovatno ni citavi timovi iz iste. A Nocerino i Boateng su fizicki izdominirali toliko hvaljen trkacki deo Arsenala.
A sad dva pitanja: gde je @Paja? Da li dominira ovako uvek ili ne? :lol: :mrgreen:

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 15 feb 2012, 22:55

Mi smo protiv Milana imali sansu jedino preko krila, ali sa ovom postavom Wenger je usro sve. Pa nas vezni red nije mogao par pasova odigrat a kamoli istrcat jednu obicnu kontru, a bilo je izglednih prilika za to. Jednostavno imamo spore igrace u vezi, a jedan ovakav engleski klub to sebi ne smije dozvoliti. O inspiraciji u kreiranju nase ekipe veceras ne vrijedi govoriti.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 15 feb 2012, 22:55

bparena je napisao/la:
Faraon iz Visokog je napisao/la:Evo ovaj zadnji napad je sve objasnio sto se tice nase veze,Persi prilazi na pola terena da primi loptu i salje je na krilo :roll:

svaka cast milanu
Mislio sam da ce dati jaci otpor. Ekipa vam je u rasolu. :P
Ma sve dok veza bude stajala u krugu od 20 metara i vracala loptu nazad kao da vode,jedino rosicky imo muda da je povuce al djabe,bice u rasulu.
Rođen s tobom da budem

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 feb 2012, 22:57

Ipak trebate jak remont. Ne znam i taj Wenger sta radi. :shock: Sve je nekako daleko od onoga sta je taj klub nekad bio. Valjda ce biti bolje... pozz
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 15 feb 2012, 22:58

Jao sto ne mogu ovakvih likova. Umjesto da pricaju o utakmici ili o klubu na cijem pdf-u razpravljaju oni se kurche i misle da su svu pamet svjeta popili. :roll: Ali to se konstantno desava, znaci modi lose obavljaju svoj posao.

Ramiz najgori veceras!

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 15 feb 2012, 22:59

Faraon iz Visokog je napisao/la:ad kao da vode,jedino rosicky imo muda da je povuce al djabe,bice u rasulu.
Pa jedino on je to i mogao veceras uradit. U par navrata vidjelo se da Arteta ne moze krenut naprijet, jer uvijek bi ga zaganjala dvojica igraca i to je to bilo. Ako nam je vec krenulo par utakmica da igramo fino, sa Ox-om u ekipi, zasto onda Wenger forsira Aarona nije mi jasno.

Mislim da ce nas i ovo ljeto napustit 2 do 3 igraca, obzirom da Wenger mora doprinijet taj profit od 20milki.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 15 feb 2012, 23:00

Odavno nisam Arsenal pogledao, vjerovatno necu ni gledati vise :lol: .
Kadar im je prilicno los, barem ovaj za vecerasnju utakmicu. Ekipa bez jednog solidnog krila tesko da moze da izgura 4-2-3-1 formaciju. Rosicky je parazit, nije on za najvecu scenu a Walcot je posebna prica. Prenapuhan igrac.
V. Persie je odsjecen bio totalno, i tu treba traziti razloge za losu igru.
Neka 4-4-2 ili 4-3-3 sa Chamberlainom i Persiem po krilima i Henryem u napadu bi vjerovatno bolje funkcionisalo od ovog veceras. Ramsey bi se takodjer rasteretio, ne moze on odigrati ovu poziciju koju uspjesno igra Ozil na primjer. Vise mi lici na Granera, ako vec uporedjujemo najslicnije sisteme.
Uglavnom, sramota se desila. Thank u captain Obvious :lol: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 feb 2012, 23:00

Faraon iz Visokog je napisao/la:
bparena je napisao/la:
Faraon iz Visokog je napisao/la:Evo ovaj zadnji napad je sve objasnio sto se tice nase veze,Persi prilazi na pola terena da primi loptu i salje je na krilo :roll:

svaka cast milanu
Mislio sam da ce dati jaci otpor. Ekipa vam je u rasolu. :P
Ma sve dok veza bude stajala u krugu od 20 metara i vracala loptu nazad kao da vode,jedino rosicky imo muda da je povuce al djabe,bice u rasulu.
ma ne moze se ova veza sad sa rosickyem, artetom i ramseyem porediti sa onom od prosle sezone gdje su bili wilshere, fabregas i nasri, jednostavno je ogromna razlika u kvaliteti izmedju ovoga sada veznog reda i onoga koji je parirao barci i dobio je na emiratesu ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 15 feb 2012, 23:01

Nis,dignite glave,bice bolje ;) Al ev mal zeze sa fali.Ovo je tek druga blamaza poslije one na Old Trafordu,kad je Wenger dobio drugo ime kako je to obicaj kod engleza Arsen Osmo Wenger :lol:
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 feb 2012, 23:02

Magica

Arsenal je propao ko zeton. Oni se pate sa svakim protivnikom u EPL. Doveli su igracki otpad i to ih je kostalo u ovoj sezoni. To sam napisao na ovoj cim je Venger poceo mahnito gomilati ekipu prosjecnim igracima iz straha da se ne ponovi jos neki debakl kao onaj kontra MU. Prosuo je fine pare na bezveze igrace. Bilo bi im puno pametnije da su za taj kes doveli recimo Hulka nego 5-6 prosjecnih igraca. Bolje jedan vrhunski nego pet prosjecnih igraca.

Arsenal ima dobar sistem igre i dobre mlade igrace. Moraju zaustaviti osipanje igrackog kadra i potrositi lovu na makar dva vrhunska igraca. Sa recimo Hulkom i Bejlom, Arsenal bi imao premocnu ekipu. Volkota trebaju rijesiti sto prije. Od njega nikada nece biti dobar igrac.

EPL je generalno u krizi... Arsenal dotice dno, Celzi se raspada, MU iz godine u godinu sve slabiji, ali ih koliko - toliko odrzava Fergi unatoc silnim povredama. Siti i Totenhem su u usponu, ali nemaju jos uvijek karakter velikih ekipa. Liverpul je vec odavno propast.

Od silne dominacije doslo se do najgore sezone u posljednjih 15ak godina. To su prirodni ciklusi. Desava se, mada veliki dio krivice snose i klupska rukovodstva. Imaju ogromnu finansijsku moc, al' su si opet dopustili da potpuno potonu.

Al' i pored svega EPL ima daleko najveci potencijal od svih liga petice. Imaju najvise kvalitetnih ekipa, najzanimljivije i najneizjesnije takmicenje. Imaju veliku kupovnu moc. Sigurno da ce ponovo krenuti uspon EPL klubova. Sada je tu Siti, oni ce tjerati konkurenciju da budu sve jaci i jaci.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 15 feb 2012, 23:04

MaGiCa je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:@Magica

Ne moras biti @Paja u kontraelementu. Zgazio ih je Milan i to niko ne porice ali da je Milan briljirao i nije bas, Arsenal je bio tako pasivan i bijedan veceras da je vecinu zacudio siguran sam. Ne tako davno i Inter i Milan su fasovali od Uniteda primjera radi, Milan pogotovo, ali ni tada, kod mene bar, to nije bio ogled Serie A i Premiershipa nego duel dva kluba iz kojeg tesko da se moze izvuci generalni zakljucak o kvalitetu dvaju liga koje cini jos 19 klubova pored dva doticna. Za mnoge je EPL najatraktivnija i najbolja liga na svijetu ali to uopste ne umanjuje kvalitet ostalih naravno. Svaka liga od petica i uzak krug ostalih ima kvalitetne timove sa velikim igracima, budzetima, marketinskim sponzorima, ugledom, trofejima i slicno, svaka od tih liga je specificna na sebi svojstven nacin a Engleska tu nekako odskace zbog veceg broja pristalica Engleskih timova i neizvjesnosti koje donosi. Meni je licno Seria A nakon EPL-a najdraza za gledati i imam jake simpatije prema Italijanskom fudbalu uopste, sto reprezentativnom sto timskom. Price o EPL-u kao fudbalskoj NBA su vise neka vrsta metafore koja baca na iluziju nego stvarnost ali da prednjaci u neizvjesnosti i atraktivnosti (ne pade mu na um bolji izraz) to mozda i drzi vodu.
Prijatelju, ne mrsi muda, kad vec moram takvim tonom da ti se obratim...
Svi mi znamo kako se postovaoci EPL "svemoguce" lige ophode prema Serie A. Nemoj sad ovde neku "becku skolu" da prosipas. Te "propala liga", te "matorci", te "zgazicemo, zapalicemo, prepisacemo..." (samo se vrati na ovu temu u momentima kad su izvuceni parovi 1/8 finala u decembru). Danas vam je jedan igrac, konkretno Ibrahimovic, pokazao tehniku koju nema niti jedan igrac EPLa, a verovatno ni citavi timovi iz iste. A Nocerino i Boateng su fizicki izdominirali toliko hvaljen trkacki deo Arsenala.
A sad dva pitanja: gde je @Paja? Da li dominira ovako uvek ili ne? :lol: :mrgreen:
Ja ovdje nista ne vidim sto bi bilo vrijedno nekog osvrtanja i odgovaranja stvarno a napisao si pristojno dug post. Mrsim neka muda, pljujem po Seri-i A, "zgazit` cemo vas" i slicno bas i nije istina jer se ne sjecam da sam tako nesto pisao a ti nadji i ja brisem nalog na forumu, banujem samog sebe dakle. Govorio sam u svoje ime a ne u ime tuceta ostalih forumasa pristalica Engleskog fudbala, to izgleda moram opet da ti ponovim jer nisi ni procitao ili jesi ali nisi razumio, pa pobogu nije napisano na hebrejskom da je tesko shvatiti poentu. Ovo i nije neki realan odraz kvaliteta obje ekipe, tacnije medjusobne razlike istog. Milan je veceras naravno silovao Arsenal, to ni corav nece pobijati, sve stoji ali da si ti, i ostali `Talijani ovog foruma, izvukao zakljucak kako je Seria A miljama ispred Premiershipa na osnovu ovog meca takodjer stoji na cvrstim temeljima vasih postova. Niko ne spori kvalitet Italijanske lige, to OOOOPET ponavljam :? , ali takodjer se ne moze na osnovu 90 minuta zakljuciti da je jedna liga kvalitetnija od druge i obrnuto, to je za balavce a ne za ozbiljne ljude u koje nadam se da spadas. Ali eto, vidim vecina dosla na svoje, docekali 5 minuta nakon dugo godina i hajd` sada, pljuj po Englezima kako stignes i prisjedaj na muku ljudima, strasno zlobno prijatelju, strasno... ;)
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 15 feb 2012, 23:05

Valencia je napisao/la:Magica

Arsenal je propao ko zeton. Oni se pate sa svakim protivnikom u EPL. Doveli su igracki otpad i to ih je kostalo u ovoj sezoni. To sam napisao na ovoj cim je Venger poceo mahnito gomilati ekipu prosjecnim igracima iz straha da se ne ponovi jos neki debakl kao onaj kontra MU. Prosuo je fine pare na bezveze igrace. Bilo bi im puno pametnije da su za taj kes doveli recimo Hulka nego 5-6 prosjecnih igraca. Bolje jedan vrhunski nego pet prosjecnih igraca.

Arsenal ima dobar sistem igre i dobre mlade igrace. Moraju zaustaviti osipanje igrackog kadra i potrositi lovu na makar dva vrhunska igraca. Sa recimo Hulkom i Bejlom, Arsenal bi imao premocnu ekipu. Volkota trebaju rijesiti sto prije. Od njega nikada nece biti dobar igrac.

EPL je generalno u krizi... Arsenal dotice dno, Celzi se raspada, MU iz godine u godinu sve slabiji, ali ih koliko - toliko odrzava Fergi unatoc silnim povredama. Siti i Totenhem su u usponu, ali nemaju jos uvijek karakter velikih ekipa. Liverpul je vec odavno propast.

Od silne dominacije doslo se do najgore sezone u posljednjih 15ak godina. To su prirodni ciklusi. Desava se, mada veliki dio krivice snose i klupska rukovodstva. Imaju ogromnu finansijsku moc, al' su si opet dopustili da potpuno potonu.

Al' i pored svega EPL ima daleko najveci potencijal od svih liga petice. Imaju najvise kvalitetnih ekipa, najzanimljivije i najneizjesnije takmicenje. Imaju veliku kupovnu moc. Sigurno da ce ponovo krenuti uspon EPL klubova. Sada je tu Siti, oni ce tjerati konkurenciju da budu sve jaci i jaci.
Nek si nam rek'o, nismo znali. Pa to smo sve prosli prije pola godine, tacnije august/septembar. Ta prica oko transfera itd ...

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 15 feb 2012, 23:07

Valencia sjajan post.Nema se nista ni dodat ni oduzet ;)
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 15 feb 2012, 23:08

Edin.- je napisao/la:

Nek si nam rek'o, nismo znali. Pa to smo sve prosli prije pola godine, tacnije august/septembar. Ta prica oko transfera itd ...
I zato sto je prica vec prozvakana nije istinita vise? Ne kapiram? To sto je covjek naveo jasne cinjenice da Arsenal potpuno pogresno dovodi igrace nije sada istina jer je ponovljeno bezbroj puta? Druze to se i treba ponavljati, po forumima, navijaci trebaju transparente nositi sa takvim natpisima sa sobom, dizati hajke dok se ne promijeni. Sutis i trpis filozofija? Nema pomaka onda druze, nema. Naravno nije moguce odavde to promijeniti ali vidim po Arsenalovim forumima da se bude navijaci i da Wengerova politika sve vise i vise gubi podrsku jer ne donosi rezultate cak ni na duze staze kako je on pominjao. Godinama se trofeji ne uzimaju, rezultati zeljeni ne biljeze a politika ostaje ista. Steta za jedan takav klub, samo to je meni licno boljka.
Zadnja izmjena: Rooney88, dana/u 15 feb 2012, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 feb 2012, 23:09

Profesor je napisao/la:Jao sto ne mogu ovakvih likova. Umjesto da pricaju o utakmici ili o klubu na cijem pdf-u razpravljaju oni se kurche i misle da su svu pamet svjeta popili. :roll: Ali to se konstantno desava, znaci modi lose obavljaju svoj posao.

Ramiz najgori veceras!
A evo kako je @Profesor govorio 16.12.2011., kad je zrebanje obavljeno:
Profesor je napisao/la:Samo jedna prepreka na putu do osvajanja LP. Dosad smo lako izlazili na kraj sa zabarima, a vjerujem da cemo nastaviti nasu tradiciju i protiv penzionera.

slika

Wenger zna!

Ako mi je zbog necega drago sto Englezi pucketaju ko kokice, to je zbog ovakvih navijaca njihovih klubova. 8-)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 feb 2012, 23:10

Edin.- je napisao/la:

Ne znam druze, mene su ovdje ubjedjivali da je Arsenal pametno kupovao, da pojacanja mogu nadomjestiti odlaske Fabregasa i Nasrija :mrgreen: . Nemoj me tjerati da trazim te komentare :mrgreen: .

I Zervinjo je bezveze igrac. Bezveze za Arsenal. Arsenal u napadu mora imati bolje igrace od Volkota i Zervinja.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 15 feb 2012, 23:13

Što je ovaj forum pun neotrkivenih Wengera ,Fergusona,Mancinija,Murinja

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 15 feb 2012, 23:14

@MaGiCa
Razlika je u tome sto ja nisam ni jedan post napisao na temi Milana ;)

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 15 feb 2012, 23:16

MaGiCa je napisao/la:
Profesor je napisao/la:Jao sto ne mogu ovakvih likova. Umjesto da pricaju o utakmici ili o klubu na cijem pdf-u razpravljaju oni se kurche i misle da su svu pamet svjeta popili. :roll: Ali to se konstantno desava, znaci modi lose obavljaju svoj posao.

Ramiz najgori veceras!
A evo kako je @Profesor govorio 16.12.2011., kad je zrebanje obavljeno:
Profesor je napisao/la:Samo jedna prepreka na putu do osvajanja LP. Dosad smo lako izlazili na kraj sa zabarima, a vjerujem da cemo nastaviti nasu tradiciju i protiv penzionera.

slika

Wenger zna!

Ako mi je zbog necega drago sto Englezi pucketaju ko kokice, to je zbog ovakvih navijaca njihovih klubova. 8-)
moj Magični jedna nacija je vladala svjetskim fudbalom oduvijek, pa bilo je i vrijeme da se mačke probude i otjeraju ove miševe, čak i poslije Kalčopolija ta nacija ima 2 LP, pa šta tek očekivati kad se vrati najveći mačor ( Juventus ), dosta je bilo gledanja ovih nazovimo ih periodičnih ekipa, ovo večeras je ono kako bi trebao ustvari da izgleda najveći klub na svijetu, što to Milan svakako i jeste otkad je svijeta i fudbala...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 feb 2012, 23:18

@Valencia

Sve ja to znam, pa mi ne moras objasnjavati. Zezancija je upucenima onima koji su upisivali prolazak Arsenala a priori. Moram malo da im vadim mast... 8-)

@Rooney88

Ne kazem da si ti taj sto je pisao gluposti ovde, ali nemas potrebe onda ni da stajes u zastitu onih koji su to radili. Gde su sada vrli topnici, sto rekose ljubiteljima italijanskog fudbala sve gore izrecene stvari, da povuku svoje reci ili da stanu iza istih? Ne vidim ih, a i sumnjam da ce ih biti skorije na ovoj temi. Moja prozivka je upucena njima, a ne tebi i Unitedovcima ili Redsima ovog foruma. Italijane niko nikada ne sme da shvata kao "lagan zalogaj". Zadavice se pre nego sto shvati da je u zabludi.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.