Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Zar nece biti prenos na youtube kanalu svedskog saveza?
remA1 je napisao/la:Bože zdravlja, za pamet je kasnokobe24 je napisao/la:Zaobidji me, balavce.![]()
![]()

Aferim za duhovitost.

Okani se kosarke, jos je poznato kad si ovdje navodio tonu nekakvih EL centara koji su bolji od Nurkica.

@vucevich, ja iskreno mislim da ce biti. Bas danas sam to trazio i po meni su realne sanse da bude.
Evo ga, ništa protiv tebe @remA, al moram @kobea pogurati kad su ovakve stvari u pitanju, ipak me je on vratio na pravi put!
remA1 je napisao/la: Da imamo ekipu otišli bi na njeg. Sve što si ti rekao je ono "mogli bi" ili "ima kvalitet za..." Ako razumiješ!
To što pričaš da bi Juka i Mirza u EL bili poput Tea, De Coloa ili Langforda nema nikakvog smisla. Postoje bar tri centra (ako ne i više) koji su kvalitetniji od Nurkića. Čak jedan Hines sa 1.98 je bolji igrač, zatim Vesely, Udoh, Bourusis... sad mi niko ne naumpada. Tako da ta tvoja priča nema nikakvog smisla. Mirza da je nekadašnji mislim da je od šale igrač za 25 poena u EL, ali nije. Trenutno postoje 3,4 četvorke koje su korisnije u bilo kojoj EL ekipi nego što bi to bio Mirza. Dalje, za Kikana, da je babi damu...Njemu bi bilo bolje da je niži jedno 5,6cm i da može igrati četvorku, jer odbrambeno postoji mali broj centara kojima može parirati. Ako si gledao protiv Cedevite, znaš šta ti pričam. Bilan ga pojeo, dakle jedan centar koji igra Eurocup. Ali eto uostalom, za njeg sam i rekao da je jedini u formi. Ne znam šta pričamo o Nihadu i Renfrou kad nijedan više neće zaigrati u repki, ali eto. Ovaj prvi igra 3 minute po utakmici, a Renfroe je play koji je zadnji put 10 poena prebacio za repku.
Gordić je meni lično najdraži naš košarkaš, upravo iz tog razloga što je puno dao za ovu reprezentaciju, ali on je odlaskom u Cedevitu sve zayeb'o tako da u repki trenutno može bit igrač za 15-ak minuta, neki rezervni play. Minja je tako dobar igrač da nikad neće šest prebacit u utakmici za repku, toliko... Ovi mladi, nadao sam se da će biti nešto od Čampare, ali negativno me iznenadio na Europskom sad, Atić.. već sam rekao. Jedino se radujem Taliću, opet zavisi kako će se razvijati, ali mogao bi izaći u dobrog playa. O ovima što igraju u ABA ligi molim te ne pričaj mi, pratim sve, tako da neću da se ponavljam. Sulejmanović je povezao par dobrih utakmica, od njega bi mogla izaći dobra četvorka:) Inače, u ABA ligi imaš najmanje 10 playmakera koji su bolji od Gordića.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kakva si ti legenda.Rokoko87 je napisao/la:Evo ga, ništa protiv tebe @remA, al moram @kobea pogurati kad su ovakve stvari u pitanju, ipak me je on vratio na pravi put!

Zezam se, samo mi je mrsko dalje ulaziti u ovu raspravu. Djecak je malo neodgojen, ali ima vremena da se popravi. Sta ima kod tebe, jesi se skoro ozenio (mozes i u pp, da ne idemo u OT)?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- legenda reala
- Kontakt:
Ma pusti kobeta24 momak samo traži kavgu, u krvi mu je da se svađa, ne nasjedaj na provokacijeremA1 je napisao/la:Bože zdravlja, za pamet je kasnokobe24 je napisao/la:Zaobidji me, balavce.![]()
![]()
Velika je razlika između streama i TV signala. Upališ max. 3 kamere i eto ti stream, i tako će vjerovatno sutra i biti. Nije bezveze žena rekla da nijedna švedska TV kuća ne radi prijenos. Pružanje TV signala znači profesionalno odrađen prijenos koji se sastoji naravno od slike, tona, grafike itd. BHT je državna televizija i ne može u program pustiti stream, nije k'o što je FACE nekad radio pa im se u pola prijenosa krene učitavat. Al' ipak neka je sramota državne televizije... teško im otići tu blizu u Švedsku sa full opremom za prijenos PREDKVALIFIKACIJSKOG meča za KVALIFIKACIJE EUROBASKETA, a razbacuju se parama.![]()
@Uno vidio si Grand Slam, svi tereni prekriveni kamerama. Čekaš Damira na terenu 25, znaš da imaju kamere, upališ Eurosport kad ono komentator kaže, nažalost ne možemo prenositi Damira jer na terenu 25 ne postoji oprema za pružanje TV signala, ali ipak meč možete gledati na Eurosport Playeru. Teško za skontat, fakat
Što se tiče ovog djela oko prenosa sve si upravu, jbg naš narod i dalje misli, da ako plaća kablovsku da plaća i RTV Taksu, kaže nek traže od kablovske ja im neću platiti
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Vidi ovog sto hoce da fasuje...legenda reala je napisao/la: Ma pusti kobeta24 momak samo traži kavgu, u krvi mu je da se svađa, ne nasjedaj na provokacije
Što se tiče ovog djela oko prenosa sve si upravu, jbg naš narod i dalje misli, da ako plaća kablovsku da plaća i RTV Taksu, kaže nek traže od kablovske ja im neću platiti

Ja uredno placam i RTV taksu, uvijek sam je i placao i zato hocu kao covjek da pogledam reprezentaciju.

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- legenda reala
- Kontakt:
Dobili smo 6,7,8 igrača za budućnost na ovom juniorskom prvenstvu, sad treba naći prvu petorku 

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Neka, sačekat ću ja još da me Jusuf demantuje.
I sve je to što je nekad bilo, to što sam pisao prije možda pola godine ne radi se o košarkaškom znanju, nego o trenutnom stanju.. jer tad je Juka koliko se sjećam bio u sjeni Jokića, za ovo ostalo mislim da je i dan danas ostalo
Jbga, nisam ja kriv što ste Sulejmanovića čekali kao da je Dončić u najmanju ruku, a ispostavilo se da ne zna trčat'
Ali oke, bar znam sabrat' dva i dva, i skontat' da ne postoji nikakva šansa da BHT1 radi prijenos iz Švedske, ako nijedna tamošnja televizija ne realizira prijenos. Zar je to tako teško shvatit? Ili se "napada" državna televizija radi ostalih stvari koje ne rade dobro? Kobija za urednika sportskog programa!!

Ali oke, bar znam sabrat' dva i dva, i skontat' da ne postoji nikakva šansa da BHT1 radi prijenos iz Švedske, ako nijedna tamošnja televizija ne realizira prijenos. Zar je to tako teško shvatit? Ili se "napada" državna televizija radi ostalih stvari koje ne rade dobro? Kobija za urednika sportskog programa!!
Nismo. Tesko da smo dobili i 3.legenda reala je napisao/la:Dobili smo 6,7,8 igrača za budućnost na ovom juniorskom prvenstvu, sad treba naći prvu petorku
Znaci, Ronaldo ne postigne gol u 3-4 utakmice, dok Lendric zatrpa bosansko-hercegovacke gigante i s pravom se moze reci da je bolji igrac od Ronalda. Tako barem trenutno stanje pokazuje.remA1 je napisao/la:Neka, sačekat ću ja još da me Jusuf demantuje.I sve je to što je nekad bilo, to što sam pisao prije možda pola godine ne radi se o košarkaškom znanju, nego o trenutnom stanju.. jer tad je Juka koliko se sjećam bio u sjeni Jokića, za ovo ostalo mislim da je i dan danas ostalo
Jbga, nisam ja kriv što ste Sulejmanovića čekali kao da je Dončić u najmanju ruku, a ispostavilo se da ne zna trčat'

Od Sulejmanovica se nije cekao Doncic, vec je bila rasprava je li trebao dobiti minute na pripremnim utakmicama za kvalifikacije EPa. Takodjer, raspravljalo se je li bolji on ili Halilovic. Sve si to raspravljao sa mnom, jok s @kobe24. Ja i dalje stojim iza svojih stavova - Emir je bolji igrac od Miralema, bit ce korisniji za reprezentaciju, imat ce bolju karijeru od njega (ako ga zaobidju povrede), a vidjet cemo aBd koliko cu biti u pravu. Ja mislim da odlazak u sasvim korektnu momcad ACB lige (po mnogima najjace u Evropi) i odlazak u klub druge FRA lige vec sada nesto govori.

- legenda reala
- Kontakt:
Čekamo stručnjaka kobeta, al ja imam trojicu u planu, znači odlični igrači za popunu rostera a da ti igra ne trpi kad uđu, odrade svoj zadatak, odmore prve opcije i tako ukrugVucevich je napisao/la:Nismo. Tesko da smo dobili i 3.legenda reala je napisao/la:Dobili smo 6,7,8 igrača za budućnost na ovom juniorskom prvenstvu, sad treba naći prvu petorku
-
- Kontakt:
Naslovnica Ostali sportovi Košarka KSBIH nudi funkciju generalnog sekretara legendarnom reprezentativcu
KSBIH nudi funkciju generalnog sekretara legendarnom reprezentativcu
August 1, 2017 20:37
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine već neko vrijeme nalazi
Generalni sekretar Dubravko Barbarić nakon euforičnih najava boljih dana za bh. košarku, odlučio je da se povuče sa funkcije u decembru prošle godine, ali je nastavio da vodi kancelariju saveza do imenovanja novog sekretara.
Kako saznaju ****, Upravni odbor je ponudio legendarnom kapitenu reprezentacije Samiru Avdiću funkciju generalnog sekretara.
Sa Avdićem je prije nekoliko dana u Sarajevu razgovarao njegov bivši saigrač i aktuelni potpredsjednik Saveza, Sejo Bukva.
U otvorenom razgovoru, Avdić je saopćio pod kojim uvjetima bi preuzeo nezahvalnu ulogu sekretara Saveza. Navodno je zatražio neke kadrovske promjene, dolazak kompetentnih ljudi u svim sektorima, te promjenu politike i veći angažman ljudi od košarkaškog autoriteta.
Uskoro bi trebalo biti poznato da li će Avdić prihvatiti ponudu ili će se Savez okrenuti drugim solucijama.
Samir Avdić je nakon okončanja igračke karijere jedno vrijeme bio direktor reprezentacije, te sportski direktor KK Bosna.
Magistrirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, a jedno vrijeme bio je direktor EYOF-a 2019. odakle se povukao prošle godine.
(Haris Zilić/****)
KSBIH nudi funkciju generalnog sekretara legendarnom reprezentativcu
August 1, 2017 20:37
Generalni sekretar Dubravko Barbarić nakon euforičnih najava boljih dana za bh. košarku, odlučio je da se povuče sa funkcije u decembru prošle godine, ali je nastavio da vodi kancelariju saveza do imenovanja novog sekretara.
Kako saznaju ****, Upravni odbor je ponudio legendarnom kapitenu reprezentacije Samiru Avdiću funkciju generalnog sekretara.
Sa Avdićem je prije nekoliko dana u Sarajevu razgovarao njegov bivši saigrač i aktuelni potpredsjednik Saveza, Sejo Bukva.
U otvorenom razgovoru, Avdić je saopćio pod kojim uvjetima bi preuzeo nezahvalnu ulogu sekretara Saveza. Navodno je zatražio neke kadrovske promjene, dolazak kompetentnih ljudi u svim sektorima, te promjenu politike i veći angažman ljudi od košarkaškog autoriteta.
Uskoro bi trebalo biti poznato da li će Avdić prihvatiti ponudu ili će se Savez okrenuti drugim solucijama.
Samir Avdić je nakon okončanja igračke karijere jedno vrijeme bio direktor reprezentacije, te sportski direktor KK Bosna.
Magistrirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, a jedno vrijeme bio je direktor EYOF-a 2019. odakle se povukao prošle godine.
(Haris Zilić/****)
Ti haman hoces da iskoristis svaku priliku da me pod*ebavas sa tim 'strucnjak'?legenda reala je napisao/la:Čekamo stručnjaka kobeta, al ja imam trojicu u planu, znači odlični igrači za popunu rostera a da ti igra ne trpi kad uđu, odrade svoj zadatak, odmore prve opcije i tako ukrugVucevich je napisao/la:Nismo. Tesko da smo dobili i 3.legenda reala je napisao/la:Dobili smo 6,7,8 igrača za budućnost na ovom juniorskom prvenstvu, sad treba naći prvu petorku

Ma mislim da su samo Sikiras i Campara sigurni u seniorskim vodama (samo da ne bude povreda aBd), sad je pitanje do kojeg nivoa mogu doci. Vrlo vjerovatno ce biti kvalitet za reprezentacije, e sad da li kao nosioci iste, ili kao solidni role igraci, nezahvalno je prognozirati (po meni, prije ovo prvo). Od ostalih, Cerkezovic, Adzic, Jankovic i Alikadic imaju realne sanse da naprave nesto u seniorima, ali je upitno da li ce ijedan dostici reprezentativni nivo. Po meni, imaju sanse da udju u neki siri krug, ali opet sve je do njih i do toga koliko ce napredovadi u predstojecem periodu. Kamenjas, isto tako, mozda bude kvalitet za ABA lige. Mladji je godinu dana od ovih momaka, ima nekih svojih vrlina, mada i nekih ogromnih (i vjerovatno nepopravljivih) mana. Necu reci da mu je nasa liga plafon, ali ni da ce biti kalibar za A tim. Od ostalih, mooozda Omerovic nesto napravi zbog visine i cinjenice da je jos mlada, mada je tu upitnik ko kuca.
Ima finog potencijala u adzicu, a kod cerkeza i aljose su veliki upitnci iako su prirasli srcu jos od prij 2 god. Tesko cemo se na njih oslonit u seniorima.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Fino si to stručnjak
napisao.
Samo ja lično mislim da jr Adzic sigurniji od ovih drugih koje si naveo sa njim u istoj rečenici. Po.meni su Sikiraš, Campara i Adzic sigurni za minimalno ABA ligu. Adzic je pravo školovan igrač, to se najbolje vidi kad trči kontre i da uvijek izabere najbolju soluciju.
Penny Hardaway #1

Samo ja lično mislim da jr Adzic sigurniji od ovih drugih koje si naveo sa njim u istoj rečenici. Po.meni su Sikiraš, Campara i Adzic sigurni za minimalno ABA ligu. Adzic je pravo školovan igrač, to se najbolje vidi kad trči kontre i da uvijek izabere najbolju soluciju.
Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Haha, slazem se i ja s tobom za Adzica. Momak ima dobar sut (to se najbolje vidjelo u drugoj utakmici), ima odlican ball handling (to se najbolje vidjelo u kontrama koje si pomenuo), a nekako je bas energican, krade lopte, igra dobru odbranu, itd, itd. Visina je tu malo belaj, nekako je zarobljen u tijelu pleja, a nije plej. Zato misli da ce sa tom visinom malo teze krciti svoj kosarkaski put, mada se vidjelo bas u onim kontrama da je skocan, a tako bi mozda mogao nadomjestiti tu inferiornost u visini.Tracy3McGrady je napisao/la:Fino si to stručnjaknapisao.
Penny Hardaway #1
- legenda reala
- Kontakt:
Alikadić,Adžić i Čerkezović će uspjeti ba
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Upravo o tome pricam, sve sam takođe zapazio kao i ti. Ali ballhandling mi nije loš tako da on može komotno igrati i pleja jer ni pregled mu nije loš, uostalom i igrao je pleja u partizanu. Samo što u reprezentaciji imaju Sani, Janković, Adi i Begić i zato on ne vodi previše loptu, ali vjeruj da.mu plej nije nepoznanica.kobe24 je napisao/la:Haha, slazem se i ja s tobom za Adzica. Momak ima dobar sut (to se najbolje vidjelo u drugoj utakmici), ima odlican ball handling (to se najbolje vidjelo u kontrama koje si pomenuo), a nekako je bas energican, krade lopte, igra dobru odbranu, itd, itd. Visina je tu malo belaj, nekako je zarobljen u tijelu pleja, a nije plej. Zato misli da ce sa tom visinom malo teze krciti svoj kosarkaski put, mada se vidjelo bas u onim kontrama da je skocan, a tako bi mozda mogao nadomjestiti tu inferiornost u visini.Tracy3McGrady je napisao/la:Fino si to stručnjaknapisao.
Penny Hardaway #1
Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Ma vala od Jankovića ništa ne očekujem.
Čini mi se da on od onog U16 prvenstva nije napredovao, bar po ove tri utakmice na ovom prvenstvu što sam ga gledao, prije dvije godine je bio obični igrač rotacije (sa dobrom odbranom), a u napadu postigne koš u nekim "ničijim loptama" i to je to.
Na ovom prvenstvu samo forsira neki ulaz koji mu prođe jednom od pet pokušaja, šut sa poludistance i šut za tri poena ne postoje, i izgleda mi poprilično nezainteresovano na parketu.
Doduše, čini mi se kao dobar odbrambeni igrač (iako to nisam puno pratio na ovom prvenstvu), mogao bi možda dogurati do ABA lige, i to mu je kapak.
Možda i nisam realan, kažem ne pratim ga osim u reprezentaciji, al' tako mi se čini na ovom prvenstvu.
Čini mi se da on od onog U16 prvenstva nije napredovao, bar po ove tri utakmice na ovom prvenstvu što sam ga gledao, prije dvije godine je bio obični igrač rotacije (sa dobrom odbranom), a u napadu postigne koš u nekim "ničijim loptama" i to je to.
Na ovom prvenstvu samo forsira neki ulaz koji mu prođe jednom od pet pokušaja, šut sa poludistance i šut za tri poena ne postoje, i izgleda mi poprilično nezainteresovano na parketu.
Doduše, čini mi se kao dobar odbrambeni igrač (iako to nisam puno pratio na ovom prvenstvu), mogao bi možda dogurati do ABA lige, i to mu je kapak.
Možda i nisam realan, kažem ne pratim ga osim u reprezentaciji, al' tako mi se čini na ovom prvenstvu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Moze li se negdje pratiti rezultat danasnje utakmice?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.