FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

NisamInSajder
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la NisamInSajder » 21 avg 2022, 01:14

JoeBleck je napisao/la:
21 avg 2022, 00:56
NisamInSajder je napisao/la:
21 avg 2022, 00:41
Masterclass Alemany, uspio raskinut ugovor Depayu i prodat Aubu da dovede Alonsa i Foytha, pri tome pretplatio sve prethodne dovedene igrače. Ovo za Umtitija nećemo računati jer je on tu zahvaljujući staroj upravi, iako mu je Laporta dao ugovor do 2026.
Jel mu fkt Laporta dao ova ugovor ?
Ako je tako neka se sam otpusti.
Da. https://www.fcbarcelona.com/en/news/244 ... salary/amp

Još su mediji nakloni Laporti izbacili info kako će se Barcelona moći ili besplatno ili za siću riješiti Umtitijevog ugovora. Doduše šta pola kluba je rasprodano za cca 700 miliona, pa i ovih 20 miliona predstavlja siću. Lijepu garnituru je oko sebe sastavio Laporta, on bez plana kako podići klub, neznalica Jordi Cruyff i ovaj masterclass Alemany.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 avg 2022, 06:20

JoeBleck je napisao/la:
21 avg 2022, 00:56
NisamInSajder je napisao/la:
21 avg 2022, 00:41
Masterclass Alemany, uspio raskinut ugovor Depayu i prodat Aubu da dovede Alonsa i Foytha, pri tome pretplatio sve prethodne dovedene igrače. Ovo za Umtitija nećemo računati jer je on tu zahvaljujući staroj upravi, iako mu je Laporta dao ugovor do 2026.
Jel mu fkt Laporta dao ova ugovor ?
Ako je tako neka se sam otpusti.
Produžio mu je ugovor da bi mu istu količinu novca isplatili kroz više godina. Odnosno da bi mu godišnja plata bila manja.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 21 avg 2022, 12:56

Umtiti je produžen jer Roberto nije htio uradit što i ostali kapiteni. I onda mu svejedno produže ugovor umjesto da ga nabiju nogom.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 avg 2022, 13:01

Summary of Barcelona Problems:

1️⃣ Aubameyang and Depay Transfers, broken down 🚫

2️⃣ Pique, Busquets and De Jong, are not ready to reduce their wages🚫

3️⃣ Kounde won't be registered and available for the 2nd La Liga Match. 🚫

4️⃣ No Lever would be accepted again, by La Liga 🚫
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 21 avg 2022, 13:07

slika

Fantastican dan za prvijenac u La Ligi. :cool:

Dreams do come true. :ljepota: :salut:
@igrajlopte 🐦

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 21 avg 2022, 15:20

Saurman je napisao/la:
21 avg 2022, 13:01
Summary of Barcelona Problems:

1️⃣ Aubameyang and Depay Transfers, broken down 🚫

2️⃣ Pique, Busquets and De Jong, are not ready to reduce their wages🚫

3️⃣ Kounde won't be registered and available for the 2nd La Liga Match. 🚫

4️⃣ No Lever would be accepted again, by La Liga 🚫
I gdje si ti tu dobar?

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 21 avg 2022, 15:27

Ja stvarno najiskrenije savjetujem nekima kandidaturu za mjesto sportskog direktora Barcelone.
Kad toliko dobro vladate materijom, a nemate uvida u sve, pa što ćete tek raditi nakon saznanja o svim detaljima.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 avg 2022, 15:47

Kounde dosao na placeni odmor u Barcelonu :D
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 avg 2022, 16:09

Rodju je napisao/la:
21 avg 2022, 15:27
Ja stvarno najiskrenije savjetujem nekima kandidaturu za mjesto sportskog direktora Barcelone.
Kad toliko dobro vladate materijom, a nemate uvida u sve, pa što ćete tek raditi nakon saznanja o svim detaljima.
Nevezano sa ovaj tvoj post , nisam se pronasao ali bi i tebe ostatak forumasa zamolio da konacno napises jedan konatruktivan post u moru gluposti koje si napisao i vrijedjanjima tudjih misljenja a svoje kao hinjavac zadrzavas za sebe kako bi vjerujem ispadao heroj poslije bitke jer Rodjak zna.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 21 avg 2022, 16:29

L-Train je napisao/la:
21 avg 2022, 15:47
Kounde dosao na placeni odmor u Barcelonu :D
Ma nema problema sve je uredu :D
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 21 avg 2022, 17:06

Rodju je napisao/la:
Ti si sigurno ovako pisao i kad su barto i klapa bili glavni pa evo na kakve niske grane je klub spao. Druze ne znaci ako su na toj poziciji da znaju raditi svoj posao, savrsen primjer za to je prosla uprava tako da tvoji postovi nemaju veze s vezom.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 21 avg 2022, 17:14

JoeBleck je napisao/la:
21 avg 2022, 16:09
Rodju je napisao/la:
Nevezano sa ovaj tvoj post , nisam se pronasao ali bi i tebe ostatak forumasa zamolio da konacno napises jedan konatruktivan post u moru gluposti koje si napisao i vrijedjanjima tudjih misljenja a svoje kao hinjavac zadrzavas za sebe kako bi vjerujem ispadao heroj poslije bitke jer Rodjak zna.
Naravno, da si se prepoznao.
Oprosti, a koji je tvoj konstruktivan post?

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 21 avg 2022, 17:16

enobarca je napisao/la:
21 avg 2022, 17:06
Rodju je napisao/la:
Ti si sigurno ovako pisao i kad su barto i klapa bili glavni pa evo na kakve niske grane je klub spao. Druze ne znaci ako su na toj poziciji da znaju raditi svoj posao, savrsen primjer za to je prosla uprava tako da tvoji postovi nemaju veze s vezom.
Kako da se bavim poslom uprave i nešto komentiram, kad nemam uvida u sve detalje?

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 21 avg 2022, 17:21

Pustite ljude da palamude, valjda je forum za to.

Iako imaju dobar niz, nisam optimista večeras. Možda izvuku x i to je max. Lewa, rođendanski.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 21 avg 2022, 17:43

Rodju je napisao/la:
21 avg 2022, 17:16
enobarca je napisao/la:
Rodju je napisao/la:
Kako da se bavim poslom uprave i nešto komentiram, kad nemam uvida u sve detalje?
Sta ce ti svi detalji, pa ljudi za kifle nemaju, rasprodaju dijelove kluba da bi registrovali igrace. To je dovoljan dokaz da je Barto nesposban i da nema pojma od posla kojim se bavio, ni on ni ostatak njegove klape. Jedan od najvecih klubova svijeta su sveli na najnize grane, zato i trenutna uprava mora raditi to sto radi, da li su to dobri potezi vidjecemo s vremenom.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 21 avg 2022, 18:17

enobarca je napisao/la:
21 avg 2022, 17:43
Rodju je napisao/la:
enobarca je napisao/la:

Sta ce ti svi detalji, pa ljudi za kifle nemaju, rasprodaju dijelove kluba da bi registrovali igrace. To je dovoljan dokaz da je Barto nesposban i da nema pojma od posla kojim se bavio, ni on ni ostatak njegove klape. Jedan od najvecih klubova svijeta su sveli na najnize grane, zato i trenutna uprava mora raditi to sto radi, da li su to dobri potezi vidjecemo s vremenom.
Ja sam prije par dana napisao post o tome.
Nisi čitao.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 21 avg 2022, 18:58

enobarca je napisao/la:
21 avg 2022, 17:43
Rodju je napisao/la:
enobarca je napisao/la:

Napisano 12.8. na forumu.

Crni, pročitaj i ti.

"Kad je firma u problemima, rashodi veći od prihoda, "režeš" troškove. Plate spadaju u troškovnu stranu svake firme.
Sa druge strane firma ne smije zanemariti daljnji razvoj, odnosno svoj opstanak i poslovanje i postoji više načina
kako da firma nastavi sa svojim radom, odnosno da počne ostvarivati dodanu vrijednost, naravno ako vlasnici to žele.
Ako ne žele, proglasi se stečaj, firma se likvidira i gotovo.
Načini za daljnji razvoj i napredak firme su novo definiranje troškova i troškovne politike, pa tako i politike plaća,
zaduživanje novim kreditima, koji će omogućiti poslovanje, koje će pokrivati uzete novce iz banaka i ostvarivati dobit,
raznorazne vrste dokapitalizacija u zavisnosti od tipa trgovačkog društva, kao i prodaja određenog dijela kompanije,
da dođeš do svježeg kapitala, koji bi ostvario novu vrijednost.
Naravno, nalaziš se na otvorenom tržištu i nema garancija za 100%-nu uspješnost poslovne zamisli.
Ovo je osnovno i na brzinu. Sve što vrijedi za svako trgovačko društvo, vrijedi i za FC Barcelonu i sve njene zaposlene.
Dakle, treba klub isplatiti sve obaveze do nekog presječnog datuma i onda reći, ovo su novi uvjeti i ko želi može ostati i igrati
po novim pravilima. Ko se ne slaže, hvala lijepo i doviđenja. Imam osjećaj, da su upravo to uradili. Naravno, pojma
niko od nas nema kakvo je pravo stanje, šta piše u aktima i ugovorima, kakve uprava poteze vuče i šta razgovara
sa zaposlenima i njihovim opunomoćenicima, kakve uslove plaćanja dogovaraju sa drugim klubovima, u zavisnosti
da li se radi o kupnji ili prodaji, .................... ukratko pojma nemamo, samo nagađamo i čitamo pisanja novinara
i raznoraznih analitičara, a dajemo svi nekakve krajnje sudove o tome je li neko korektan ili nekorektan.
Ja posmatram ove događaje u Barceloni i kroz prizmu koju sam maloprije kratko iznio.
Kad su se zaduživali, mnogima s pravom, nije bilo ok. Sad kad smanjuju troškove opet tim istima nije pravo.
Ko bi takvima ugodio. Nema drugog puta nego ovo kako su započeli, a to je, između ostalog,
nova poslovna politika nagrađivanja zaposlenih.
Da ne ponavljam moje osnovno, kako i dalje mislim, da je ovo oko registracije ujdurma madirdskih uticajnih krugova i ništa više.
Da ne možeš registrirati igrače koji su došli u slobodnom besplatnom transferu iz drugih klubova ili produžiti ugovore igračima
koji su do juče igrali u tom klubu ili ostvarivati transfere koristeći prilive novaca , koji su dobiveni prodajom
određenog dijela budućeg prihoda? Pa gdje to ima?"

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 21 avg 2022, 19:04

Btw.
Gledam ovog Saint-Maximin-a iz Newcastle-a.
Čudi me da ga veliki ne kupe.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 21 avg 2022, 20:53

slika
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 21 avg 2022, 21:11

Kad vidim da najboljeg stopera ekipe zavaljuje na beka, pozli mi.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.