Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 nov 2014, 23:30

Rusilac je napisao/la:Danas je Baka Sliskovic konacno,nakon dugo vremena,rekao jednu pametnu stvar.Strasno je koliko lobiranja,koliko laktanja,prljave igre oko izbora novog selektora.
Muljatori iz saveza su znali kakvi ce se sve lesinari ukljuciti u izbor selektora i nisu smjeli ostaviti ovoliko vremena za manipulacije u kojima ce vjerovatno puno cestitih kandidata odustati.A mozda im to i jeste bio cilj,prije jeste nego nije.
Trebali su reci,Safet je smijenjen,za pet dana je sjednica IO na kojoj ce biti izabran novi selektor.Tih pet dana je sasvim dovoljno da se izbjegne ovaj cirkus i obave razgovori i dogovori sa kandidatima.
Dobro bi bilo da ovaj već možemo reći vašer oko izbora novog selektora ne utiče na one koji biraju.

Međutim, poznavajući neke stvari od ranije, čini se da je tu možda čak i izvor vašera.

Ali vidjet ćemo uskoro.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 20 nov 2014, 23:31

Rusilac je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:I onda kažu forum loš, pa ovaj forum je Oxford u odnosu na silne medije, udruženja baba, kvazinovinara i slično. Ako izuzmemo trolove na ovom forumu piše dosta pametnih ljudi (pri tome mislim i na one koji su argumentovano branili Sušića, da ne bude zabune) koji iznose suvisle stavove i koji generalno razumiju sport.

Predlažem da se organizujemo i onemogućimo da nam o sudbini sporta odlučuju babe, dječurlija okupljena oko nekakvih neformalnih fb stranica i kvazinovinari. Zinuli su oni koji ne znaju od koliko se igrača sastoji jedan fudbalski tim i to zinuli punim ustima. Do kad?
:thumbup: Sto puta bolje analize utakmica,problemi,prijedlozi sta treba uraditi...se mogu procitati na ovom forumu nego u bilo kojem bh mediju,definitivno.
Predlazem novinarima da prepisuju sa foruma prilikom sastavljanja tekstova,to ce sigurno onda liciti na nesto,sad ne lici ni na sto.
Da, zamisli covjeka koji 10+ godina aktivno prati neki tim ili nekog igraca. Ako je iole objektivan napisat ce clanak kojem bi pozavidjeli mnogi.

Sto se tice selektora, Vaha je prvi i za mene jedini pravi izbor. Ako on ne htjedne, sa vec otpisanim Bajevicem, onda mi je gotov svjedeno ko ce od drugih kandidata biti. Ali, ipak, kad razmislim sljedeca opcija mi bi bila Mesa odnosno Amar. Mesu biram prije izmedju Hadzibegica i Roberta jer mi ova dvojica ulijevaju manje povjerenja od Mese. Da rascistimo sva trojica su bara-bara ali eto ipak Mesa mi je "drazi".
Amara sam odabrao prvenstveno jer je strucnjak koji dolazi iz nase lige, a i rezultati govore da nije bas neko ko ne zna. Pa mi ta kombinacija dovodi Amara kao trecu opciju.

Strance ne bih volio jer su nepouzdani. Sjajni su to strucnjaci ali pitanje je koliko motiva imaju da vode nasu repku.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 20 nov 2014, 23:34

Ako je istina da ovi "strani" selektori zele da preuzmu nasu repku i to za mizeran novac, onda stvarno trebaju da se zapitaju Vaha, Bajevic, sta su to oni?! Ako je istina ovo za Felixa, jeza hvata! Licnost u svakom smislu te rijeci i plus njemac! A sto se tice ovog lobiranja, dzaba je, zivimo u BIH, bez lobiranja ne moze nista da se desi! Jednostavno moramo se pomiriti s tim!
Zadnja izmjena: Mig_Mig, dana/u 20 nov 2014, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
Max Allegri

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 nov 2014, 23:34

slika :kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 20 nov 2014, 23:35

Goalgetter je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Sve zasad lici na to da ce selektor biti Hadzibegic. :think:
repka nasa od SPa pa do izraela ide iz zla u gore, jos nek' imenuju hadzibegica za selektora i to ce stvarno biti slag na tortu..
Sve zasad ide na to. Najjeftiniji je, spreman odmah preuzeti, bio je i u komitetu za normalizaciju suradjivao dosta sa savezom... i slazem se da Faruk uopste ne bi bio veliko unapredjenje u odnosu na Susica. Ali.. Moliti boga da nekim cudom Begic ubjedi Vahu da preuzme, ili da se jos neko ponudi, inace crno nam se pise.
i ja sam skeptican na izbor novog selektora ukoliko vaha odbije.. onda ce tu biti svega i svasta, na kraju ce novi selektor biti hadzibegic, mozda bazdarevic ili slicni "strucnjaci".
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 nov 2014, 23:35

Bakovic je danas potvrdio da su ponude ovih stranih selektora stigle, medju njima i Magath.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 20 nov 2014, 23:36

Ako vec bude stranac nek to bude magath....najgora strana opcija je smijesni lotar mateus
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 20 nov 2014, 23:39

Jeste vi smijesni likovi :lol:

Zar nemate zivot? Samo visite ovdje i diskutujete ko ce biti ili nece biti selektor...uopste nije vazno jer je sada kasno...nema nista od Eura 2016 :wave:
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 20 nov 2014, 23:41

Pauk je napisao/la:Jeste vi smijesni likovi :lol:

Zar nemate zivot? Samo visite ovdje i diskutujete ko ce biti ili nece biti selektor...uopste nije vazno jer je sada kasno...nema nista od Eura 2016 :wave:
Hu is ju? Ko ovdje prica o Euru2016? :D
Max Allegri

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 20 nov 2014, 23:42

imal videa ?

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 20 nov 2014, 23:49

hilmo je napisao/la:Nepobitna je činjenica da ovaj forum čitaju svi ama baš svi :D :D :D
:thumbup: gledajuci vecerasnju emisiju upravo sam takvo misljenje stekao
Pod kojim li se nickom krije Baho :lol: :lol: on je sigurno jedan od onih koji su umjereno bili na Papetovoj strani
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 20 nov 2014, 23:53

rodjenisa je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Nepobitna je činjenica da ovaj forum čitaju svi ama baš svi :D :D :D
Pod kojim li se nickom krije Baho :lol: :lol: on je sigurno jedan od onih koji su umjereno bili na Papetovoj strani
Haha, a hm.. nisam ovo upratio? gdje se spominjao forum? Mislim da "nas" je jednom Marijan spominjao iz Brazila :P Kako smo lezihljebovici :P Sta je to bilo veceras i gdje?! Mozda upratim snimak cijele emisije!
Max Allegri

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 20 nov 2014, 23:55

Ne znam,ja i dalje nisam za stranca,makar to bio i Magath.Jednostavno se bojim da to nece ici,reprezentacija,a pogotovo nasa,ne funkcionisu na rigoroznom vojnickom rezimu jer ne treba zaboraviti da motiv igranja nije novac(niti ga igraci zaradjuju u reprezentaciji,nesto sitno ali to je zanemarivo)nego su to neke druge stvari,srce prije svega.
Klubovi su nesto sasvim drugo.

Ja sam za naseg covjeka u svakom slucaju,skoro svi koji se spominju su mi prihvatljivi osim Hadzibegica,on mi lici na onoga koji ce slusati naredjenja i koji ce potpasti pod utjecaj vrlo jakih menadzersko-novinarskih lobija a onda od uspjeha nema nista.
I protiv Meše sam bio ali vidim da je covjek pravo zagrijan i sav bi se dao u taj posao,pa ako ne moze Vaha moj izbor je neko od ovih,Barbarez(sa Bajramovicem)Meša,Prosinecki i Amar.

Vahi bi dao do milion maraka godisnje,preko toga ne i obecao mu milion za plasman na EP,to im se itekako isplati obecati mu jer ako se ne plasiramo te cifre su mizerne koju ce bruku para savez izgubiti.
Ili platu kao Safetu a za plasman nek napise cifru.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 21 nov 2014, 00:01, ukupno mijenjano 3 puta.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 20 nov 2014, 23:56

Hajde @vedatore i meni se strasno gleda bi sam na poslu pa sam propustio spektakl :(

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 20 nov 2014, 23:58

Biće video za nekih 10-15 min, malo zvuk ide na desno, ali može se slušat. :mrgreen:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 nov 2014, 23:59

Saurman je napisao/la:slika :kafa:
Selektor Felix, pomoćnici Zlatan Bajramović i Segej Barbarez :kafa:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la esprit24 » 21 nov 2014, 00:01

vedator je napisao/la:Biće video za nekih 10-15 min, malo zvuk ide na desno, ali može se slušat. :mrgreen:
To brate da ne idem spavati ako ce ubrzo ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 21 nov 2014, 00:01

Mig_Mig je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:
Haha, a hm.. nisam ovo upratio? gdje se spominjao forum? Mislim da "nas" je jednom Marijan spominjao iz Brazila :P Kako smo lezihljebovici :P Sta je to bilo veceras i gdje?! Mozda upratim snimak cijele emisije!
Pogledaj snimak vecerasnje emisije sa TV 1,vjerovatno ce to @vedator uskoro postaviti,ja sam upratio u 2-3 navrata spominju "ljude koji pisu",nisu konkretno spomenuli forume ali je jasno ko dan misle na forumase koji pisu
ps Krivo Bahi sto su ljudi onako momacki popljuvali Papeta,kaze trebalo ga je samo snagom argumenata prozvati a ne pljuvati
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 21 nov 2014, 00:04

Clutch je napisao/la:
Selektor Felix, pomoćnici Zlatan Bajramović i Segej Barbarez :kafa:
uh kakav samo Svabski trio :tokralju: :tokralju:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 21 nov 2014, 00:04

Uf da nam je on. Misketa bi vratio u doba Wolsburga. Ionako nam svi iz prvih 11 znaju Njemacki tako da nebi imalo problema. Nasi ljudi ionako naj bolje rade kad ih svabo vodi..

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Kaunas, Zglavkar i 11 gostiju.