Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

amerosm
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la amerosm » 19 apr 2016, 19:21

BREAKING #BMG steht anscheinend kurz vor einer Verpflichtung von #Vestergaard! #SVW
Jos jedan odlican transfer Eberla za narednu sezonu :clap: :clap:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 apr 2016, 00:17

Transfer Vestergaarda bi bio odličan potez: mlad, poznaje ligu i posjeduje kvalitet. Njegova visina bi nam bila od velike dobiti, fali nam ovako jedan toranj u odbrani pogotvo sad kad se Stranzl povlači ... On i Christensen, danski duo u zadnjoj liniji koji bi dobro funkcionisao...

Iskreno, mislio sam da je iduća destinacija Vestergaarda zasigurno Premiership, obzirom na novce tamo i skandinavski vlažni san o igranju u Engleskoj. Vjerovatno je u pitanju neka klauzula jer sumnjam da bi Eberl pristao da plati ono što bi Werder realno tražio od engleskih klubova za njega...

No, treba sačekati sa ovime, možda na kraju ispadne patka, mada veće šanse dajem da je ovo istina što #SportBild piše, jer odgovara profilu i onome što je ekipi potrebno za narednu sezonu.

S druge strane onda se Hinteregerov ugovor vjerovatno neće otkupiti. Šteta, mislim da austrijanac ima potencijal da postane odličan stoper. On zapravo nije ni dobio pravu priliku kod nas, više je krpao lijevu stranu kad Wendta nije bilo što i nije njegova primarna i jača pozicija. Plus je još došao u lošoj fizičkoj spremi zbog duge pauze neigranja u Salzburgu. No što je tu je, ako ne mogu oba svakako da bih u ovom momentu prije odabrao Vestergaarda.
Agieren statt reagieren

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 20 apr 2016, 13:38

amerosm je napisao/la:
BREAKING #BMG steht anscheinend kurz vor einer Verpflichtung von #Vestergaard! #SVW
Jos jedan odlican transfer Eberla za narednu sezonu :clap: :clap:

FENOMENALAN POSAO :bow: :bow:
Plače mi se kad promislim kakvu bi momcad Eberl slozio i sa Ligon Prvaka u sljedecoj sezoni. :x

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 apr 2016, 17:43

Kući se opet prezentiramo kao dobra i ozbiljna ekipa, bilo je i danas tako protiv neugodnog Hoffenheima. Meni lično odlična tekma, dosta šansi, trke, borbe i taktičkih nadmudrivanja.

Valjda smo ovim osigurali evropsku ligu.

Sudija jako loš, dosta krivih procjena . Čini mi se da su prva dva gola gladbacha nereguralna, prvi zbog ofsajda Wendta drugi zbog moguceg faula Hahna na Baumanom.
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 apr 2016, 20:36

slika
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 29 apr 2016, 11:37

Pale da upitam iz znatiželje, kako bi ti gledao na BVB ako vam nakon Reusa uzmemo i Dahouda? Koliko bi na tvoje gledište utjecao sam iznos odštete i cijela priča oko transfera?
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 apr 2016, 13:11

Pa, od transfera Reusa je već prošlo neko vrijeme, nije to više vruća tema tako da meni lično to nema neke pretjerane korelacije. E sad, ako Bvb ostane na ovakvom nivou i imaju potrebu za igračem tipa Dahoud u veznom redu, a sirijac da zeleno svijetlo za transfer te uz adekvatnu odštetu po meni bi to bio logični slijed događaja i ne bi me to niti potreslo ni pogodilo.

Eberl je odličan fachmann i siguran sam da bi on iz takve moguće situacije izvukao najbolje za Borussiu (moju, ne ovu žutu lažnu :D :mrgreen: ) ...

Ako si išao na neke paralele sa Dahoudom i Hummelsom na temu transfera, sorry al meni to nije bas ista situacija. ..

Iskreno mislim da do takvog transfera ovoga ljeta neće doći, mislim da Dahoud bi trebao ostati i naredne sezone, takvo mi se čini stanje stvari po svim aspektima. No zbog ovih nedavnih nemilih događaja (čitaj Hummels) svjestan sam da više ništa nije sveto i da je sve moguće očekivati, stoga nema više nikakvih garancija i ne želim da se opterećujem... Gladbach je često, skoro svake sezone gubio glavne igrače, tako će biti i u bliskoj budućnosti, no uvijek se znalo iz takvih situacija pronaći neko riješenje i ostati uzdignute glave.
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 29 apr 2016, 15:44

Ma nisam iśao na paralelu sa Dummelsom jer između vas i nas nema tolikog rivaliteta, a nismo ni neposredni konkurenti. Čisto me zanimalo kako bi na to gledao pošto se na našoj temi par puta provukla BMG da bi se opravdalo Bayerna.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 30 apr 2016, 09:34

Mamadou Doucure, 17 godišnji stoper Paris SGa potpisat će za Gladbach. Navodno je riječ o wonderkidu i jako puno klubova je bilo zainteresirano da ga dovede. Lijevak je i može odigrati i ba beku po potrebi , a takav jedan profil igrača se i tražio obzirom da se hinteregger neće otkupiti a upitno je kad se dominguez vraća.
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 30 apr 2016, 18:03

Hvala Andre Hahn, igrač utakmice danas :thumbup:

Bod koji možda na kraju može biti i zlata vrijedan, danas smo i defintivno osigurali EL naredne sezone :clap: ...

Koliko god mi bilo drago zbog ovog boda te činjenice da nas Bayern i četvrtu utakmicu zaredom nije dobio i da smo im pokvarili slavlje danas u njihovoj avliji, s druge strane mislim da je čak i više u igri danas bilo, da nije bilo onog nesretnog i smotanog gola na samom početku moglo je svega biti ...

No s ovim rezultatom, a i igrom većim dijelom susreta sam itekako zadovoljan...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 maj 2016, 16:51

Wie der „kicker“ am Sonntag meldet, steht Borussia Mönchengladbach vor einer Verpflichtung des französischen Abwehrtalents Mamadou Doucoure (Foto) von Paris St. Germain. Der erst 17-jährige Innenverteidiger könnte demnach in der neuen Saison direkt in den Profi-Kader der „Fohlen“ rücken.
Dort wird unter anderem der Platz des Österreichers Martin Hinteregger ab Sommer frei, der Klub hatte vergangene Woche verkündet, die Kaufoption für die Leihgabe aus Salzburg nicht ziehen zu wollen. Doucoure war mit der französischen U17-Nationalmannschaft im vergangenen Jahr Europameister geworden, gilt in Frankreich aktuell als eines der größten Defensiv-Talente.
Eberl danas gostovao u doppelpassu i prema odgovorima po pitanju Vestergaarda izgleda da je transfer već završen, čeka se kraj sezone da se ne yebe werdera u borbi za opstanak. Vidjet ćemo ...

Al sve u svemu nejverovatno je za pratiti napredak i rast ovoga kluba, a sigurno da je Eberl jedan od bitnijih čimbenika u toj progresiji... Uzmeš top talenta velikanima ispred nosa (iz jednog PSG-a), e to je poso' . Kad se samo sjetim kako se do prije nekoliko godina radovalo transferima tipa Hanke i slični ...
Agieren statt reagieren

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 01 maj 2016, 17:43

Pale mislim da bi Volland mogao kod vas ovo ljeto,što ti se od toga čini ?

Hazard lijevo , Volland desno ... potencijal heben ha ?

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 maj 2016, 19:04

agentzero7 je napisao/la:Pale mislim da bi Volland mogao kod vas ovo ljeto,što ti se od toga čini ?

Hazard lijevo , Volland desno ... potencijal heben ha ?

Da, nešto se pisalo o tome proteklih dana. Ne znam šta bih rekao (mislio) o tome, imamo već dosta ofanzivaca, pitanje je koji će se sustav igre prakticirati naredne sezone itd. Trebalo bi se onda i nekog riješiti, ali pitanje je koga, onda i ta zayebana povreda Drmića koji bi se navodno trebao vratiti treniranju tamo nekad krajem ljeta/septembar ...

Volland je dao naznačiti u dosta prilika svoj potencijal, a i u zadnje vrijeme se ustalio na spisku reprezentativaca, ali ima i on dosta perioda lošijih odnosno nezapaženih igara, i perioda stagnacija ... Možda je i s druge strane problem i u Hoffi, da on tamo više ne može pružiti bolje igre, da je dotakao neki limit i ne ide dalje, te bi promjenom ekipe i saigrača, a i sistema u kojem bi igrao ponovno počeo pokazivati neki svoj puni potencijal kojeg nesumnjivo posjeduje...

Eberlu je prioritet odbrana i DM, tu se sad slažu kockice. Da li će ostati para za neke druge akvizicije veliko je pitanje, mislim da ipak ne.

Po meni gledajući sa trenutnog stanja stvari nepotreban transfer.
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 maj 2016, 17:26

Sta je sa marlonom ritterom? Planira li se njemu dati sansa, like haman 30 golova zabio u regional ligi a krilo...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 02 maj 2016, 22:23

Spominajo je šubi nešto za njega da mu je dan poseban program po kojem će trenirati , ima još nekih deficita da bi dobio pravu šansu u prvom timu. Navodno nije dovoljno fokusiran na svoje progres i rad. Meni to sve skupa mirise na neku posudbu u cvajtu naredne sezone.
Agieren statt reagieren

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 05 maj 2016, 14:34

slika
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 maj 2016, 15:47

Bolji su od ovosezonskih ali i dalje je to loše i ružnije od ostalih bundesligasa. No , to je moj neki dojam , a ljepota je kažu u oku promatrača.
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 05 maj 2016, 18:37

Pale_Companion je napisao/la:Bolji su od ovosezonskih ali i dalje je to loše i ružnije od ostalih bundesligasa. No , to je moj neki dojam , a ljepota je kažu u oku promatrača.
e jbg onda promijeni boje kluba. :mrgreen:
Meni su ovo strašno lijepi dresovi, pogotovo ako ih poredimo sa ovosezonskim.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 maj 2016, 21:48

Sve je to subjektivni estetski dojam :)

Boje (pruge) su ok al yebe ih ovaj žuti postbank logo koji se nikako ne uklapa u koncepciju, strši !
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 06 maj 2016, 08:15

Weinzierl bi mogao biti novi trener Gladbacha. Mislim da bi taj kombo pasao objema stranama.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.