Cleveland Cavaliers

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jun 2014, 21:49

Otkad je McDermott SF?Ili ja nesto nisam upratio? :?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 jun 2014, 21:52

NEZALAGANJE je napisao/la:Otkad je McDermott SF?Ili ja nesto nisam upratio? :?
Svi ga vide kao SF, jer je undersized za PF u NBA. Jest da je malo spor za SF, ali je strasan suter. Znas i sam da je u NCAA malo drugacija situacija i da SF i PF se ne razlikuju mnogo.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jun 2014, 21:58

adriano_leite je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Otkad je McDermott SF?Ili ja nesto nisam upratio? :?
Svi ga vide kao SF, jer je undersized za PF u NBA. Jest da je malo spor za SF, ali je strasan suter. Znas i sam da je u NCAA malo drugacija situacija i da SF i PF se ne razlikuju mnogo.
Joj ja sam ga gledao i malo je reci da je spor.Pa on nikako nije mogao proci nekog sa PF pozicije,a ne da nekoga prodje u NBA-u i to sa SF-a.Suter je dobar,ima kliker,tehniku,ali za poziciju nisam siguran.On je meni klasicni strech PF.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 26 jun 2014, 22:10

Brate njega bi nosili medju zubima na pf,vjeruj.SF i samo Sf

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jun 2014, 22:18

BABADZO je napisao/la:Brate njega bi nosili medju zubima na pf,vjeruj.SF i samo Sf
Ne bih se slozio.Vecina danasnjih PF su igraci koji su orijentisani na igru na perimetru ,sluze za 'sirenje' parketa i vise od 80% njih ima slabu ili nikakvu ledjnu tehniku.Time ne moras biti ni neki poseban defanzivac na toj poziciji.S druge strane,2 najbolja igraca lige igraju SF plus citava plejada sto nadolazecih,sto vec zvijezda,sto iskusnih veterana,a on slab defanzivac.Sto ce reci ili si superstar na toj poziciji ili moras biti jako dobar defanzivac da te ne bi pojeli,a on nije nista od toga,jos uvijek,a pitanje je da li ce ikada i biti!? ;)

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 26 jun 2014, 22:21

On nema gradju da se nosi sa SF-ovima a kamoli vecim i jacim igracima.Pa zamisli sta bi mu u postu radili ? Jeli bi ga za dorucak.Ne kazem da ne moze biti strech 4,ali max nekih 10ak-15ak min ukoliko ganjas rezultat a trebas viska shootera.Starter ili jacu minutazu na pf on ne moze iznijeti.I niko ali niko ga ne vidi na pf osim tebe al hajd :)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 26 jun 2014, 22:26

Dabogda da on moze startati i na jednoj poziciji u NBA.
Vec biti solidna rotacija na 3/4 , klasicni tweener.

Jer koliko god nema snage pod kosem
toliko nema ni lateralne brzine da cuva NBA trojke..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 26 jun 2014, 22:32

Mogao bi biti neki Wally Sczerbiak tip ukoliko poradi na ostalim aspektima igre,decko sigurno ima scoring potencijala za solidnu NBA karijeru,trebace mnogo rada,reda i discipline za nesto vise

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jun 2014, 22:32

BABADZO je napisao/la:On nema gradju da se nosi sa SF-ovima a kamoli vecim i jacim igracima.Pa zamisli sta bi mu u postu radili ? Jeli bi ga za dorucak.Ne kazem da ne moze biti strech 4,ali max nekih 10ak-15ak min ukoliko ganjas rezultat a trebas viska shootera.Starter ili jacu minutazu na pf on ne moze iznijeti.I niko ali niko ga ne vidi na pf osim tebe al hajd :)
Kako ga niko ne vidi osim mene na PF,a covjek kao takav predstavljen na draftu,a i igrao to na koledzu? :roll: On ima solidnu visinu,a i odraz za PF.Brzinu za SF nema i ne vidim ga na toj poziciji u NBA-u,ako ne poradi na tome tj ne uradi nesto drasticno.Pa jel ti znas da su Leonardu prije drafta spocitavali da je spor za SF-a,a da McDermott bude za tu poziciju.Ja tebe pitam,koliko je to PF danas koji konstantno igraju na postu?Jako malo,zato i kazem da mu je u pocetku lakse igrati i braniti to,nego SF.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 26 jun 2014, 22:37

Ja kod nijednog priznatijeg draft experta nisam procitao njega i PF u istoj recenici,cak stavise mnogi su upravo i pisali da ce mu biti teska tranzcija sa college pf na sf u nba kao i mnogim tweenerima prije njega(Beasley,Williams onako na prvu).
A nezz bogami da li je lakse braniti Griffina,Aldridgea,Love-a,Davisa itd nego 3-4 elitna SF-a (koja svakako nece braniti).Njega ce "sakrivati" u odbrani gdje god da ode prvu godinu i vise i znas i sam to vala.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 jun 2014, 01:47

Dan Gilbert @cavsdan 3 minutes ago

Welcome to the Cleveland @Andrew Wiggins! The sky is the limit for you, this franchise and this city…Let’s go!

Znaci nista od trejda, super :cool: .

Mes Que Un Club!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 27 jun 2014, 02:00

Sretno s Wigginsom.Mislim da ima veći upside od Irvinga i da će postati bolji igrač.Valjda budu znali surađivat na početku.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 jun 2014, 02:03

Kawhi je napisao/la:Sretno s Wigginsom.Mislim da ima veći upside od Irvinga i da će postati bolji igrač.Valjda budu znali surađivat na početku.
Ima najveci upside zato sto treba popraviti sut i kontrolu lopte, fizikalije su mu strasne, tako da je za ocekivati da postane bolji igrac, plus, vec sada je strasan defanzivac.

Mes Que Un Club!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 27 jun 2014, 02:06

Kawhi je napisao/la:Sretno s Wigginsom.Mislim da ima veći upside od Irvinga i da će postati bolji igrač.Valjda budu znali surađivat na početku.
Ima najveci upside zato sto treba popraviti sut i kontrolu lopte, fizikalije su mu strasne, tako da je za ocekivati da postane bolji igrac, plus, vec sada je strasan defanzivac.
Ma vjeruj mi da ste me pozitivno iznenadili.Očekivao sam da poletite za Parkerom i zaj3bete ovu šansu.Jabari možda jeste za nijansu trenutno bolji,ali upitno je može li ikad biti pravi franchise player.Wiggins mi izgleda ko fino i vrijedno čeljade koje će radit na sebi.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 27 jun 2014, 02:23

Bravo za Cavse :clap:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 27 jun 2014, 07:33

valjda ga ne pokvarite u godinama koje dolaze
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 jun 2014, 08:29

“(Harris is) somebody we had rated very highly, much higher than No. 33 overall,” Griffin explained. “And (he’s) somebody that we believe is one of the better, if not the best, shooter in the Draft off of screens, and that’s also a big part of what David Blatt likes to do. So, from a ‘fit’ standpoint, he’s ideal. From a human standpoint, from a working standpoint, he’s everything that we want our culture to be about. (He’s) very similar to a (Matthew) Dellavedova – an overachieving, gritty kid who’s going to leave everything he has on the court.”

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 jun 2014, 09:26

Pored Wigginsa, uzeli smo i Joe Harrisa koji je po svemu sudeci dobar suter, te smo odraditi trejd sa Hornetsima gdje smo dali Geea za Haywooda i pick kojim je biran Dwight Powel PF za kojeg kazu da ima potencijal da bude solidan face up PF.

Vec sada dosta promjena, a mislim da ni blizu nismo da stanemo s promjenama. Sljedeci potez bi mogao biti produzenje ugovora Irvingu, a onda trade ili neki dokazani NBA igrac kroz FA i onda nudjenje max ugovora Jamesu. Bez obzira na to da li ce James doci ili ne, mi vec sada imamo jako dobru ekipu sa jako dobrim trenerom.

Mes Que Un Club!

MickoSAS
Kontakt:

Post Postao/la MickoSAS » 27 jun 2014, 12:30

i nakon 3,4 godine oticice ce kao i Lebron ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 jun 2014, 12:43

MickoSAS je napisao/la:
i nakon 3,4 godine oticice ce kao i Lebron ;)
Sta ces kad Kyrie potpise produzenje ugovora, a ti Dzemila iz kasika vidio da odlazi?

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “Cleveland Cavaliers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.