FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Eisenbahner1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 30 dec 2015, 12:08

hahaha ne brinite Mailson je zvanično naš, neće on nikud. Jel sve ok? :D
Životni saputnik! 1921

Psajdak
Kontakt:

Post Postao/la Psajdak » 30 dec 2015, 12:51

slika
slika
slika
Rahmet ti duši Mirza !
Ajzea je forumaš godine !

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 30 dec 2015, 12:57

phily je napisao/la:
club21 je napisao/la:
Eisenbahner1921 je napisao/la:Ništa od Mailsona danas, umjesto njega Dino Hasanović
Kako mislis nista ?
Mozda misli na http://fkzeljeznicar.ba/sutra-od-18-sat ... nom/17835/ ,pa ce umjeto mailsona biti Dino
Malison je poslije turnira otputovao u domovinu tako da se njegov povratk očekuje večeras ili sutra. ;)
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 30 dec 2015, 12:59

zaboljisportuBiH je napisao/la:Evo sad i BUreković se dovodi sa nama u vezu. Slažem se @chwilla ali recimo sve ove koji su izašli u javnost da ih Željo traži Amar je nabio nogom. RIjetko nije, ali sjetimo se Mešanovića što je sad u Zrinjskom i sl. I to je jedan od znakova dobre ili loše glave ili njega ili mu menadžra. Može se i to vidjeti itekako i po igri i po ponašanju na terenu, a i zna se sve za igrače u našoj ligi. Za ove iz vana malo je teže, ali pratiš malo i vidiš. Eno onaj Ikande kod pitara što je došao pravio probleme svuda i oni valjda kontali da će ga oni smiriti itd itd.

Ovo što mediji no stop izlaze u javnost o imenima sa kojima pričamo se mora promijeniti. Ako je do naših insajdera nek malo ikuliraju, ali mislim da i pitari imaju upletene prste jer evo npr niko se ne dovodi u vezu sa njima. Ama baš niko. Ako i znaju novinari nešto zabranjeno im je da pišu.
Tako je bilo i prije početka polusezone. Mi favoriti, idemo na titulu, a oni fol autsajderi.
Mediji su uvjek bubali, nekad osnovano, nekad neosnovano, nekad sa losom namjerom.. Tako je to svugdje u svijetu i nije mi jasno zasto to nama toliko smeta.. Pa Pjanica i Dzeku su raznorazni mediji tristo puta prodavali u ne znam ti kakve klubove.. Nasi su se vise puta ogradjivali od medijskih natpisa i potencirali da se prati zvanicna stranica.. Sve ostalo su spekulacije.. Ne znam sto nam toliko smeta pisanje medija bez obzira o kakvom se kontekstu radi i ne znam sto nas je strah (i navijace i ljude u klubu) da ce nam zbog medijskog natpisa neko drugi preuzeti igraca.. I bez medija se sve brzo sazna jer ovo je mala sredina a i menadzeri tih igraca sigurno pregovaraju sa vise klubova pa njihovi igraci na kraju odu tamo gdje im se ponude najbolji uslovi.. Uradice sve da izvuku vise love pa i placati novinarima da lazu.. Sve je to sastavni dio tih igrica..
BUDI ŽELJO !!!

sigfried
Kontakt:

Post Postao/la sigfried » 30 dec 2015, 13:27

Zaboravite na Ibricica. Propalo je.

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 30 dec 2015, 13:32

sigfried je napisao/la:Zaboravite na Ibricica. Propalo je.
da bog da jedan dan da ti zaboravis ovaj forum ....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 30 dec 2015, 13:56

Hadzijalagic je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Evo sad i BUreković se dovodi sa nama u vezu. Slažem se @chwilla ali recimo sve ove koji su izašli u javnost da ih Željo traži Amar je nabio nogom. RIjetko nije, ali sjetimo se Mešanovića što je sad u Zrinjskom i sl. I to je jedan od znakova dobre ili loše glave ili njega ili mu menadžra. Može se i to vidjeti itekako i po igri i po ponašanju na terenu, a i zna se sve za igrače u našoj ligi. Za ove iz vana malo je teže, ali pratiš malo i vidiš. Eno onaj Ikande kod pitara što je došao pravio probleme svuda i oni valjda kontali da će ga oni smiriti itd itd.

Ovo što mediji no stop izlaze u javnost o imenima sa kojima pričamo se mora promijeniti. Ako je do naših insajdera nek malo ikuliraju, ali mislim da i pitari imaju upletene prste jer evo npr niko se ne dovodi u vezu sa njima. Ama baš niko. Ako i znaju novinari nešto zabranjeno im je da pišu.
Tako je bilo i prije početka polusezone. Mi favoriti, idemo na titulu, a oni fol autsajderi.
Mediji su uvjek bubali, nekad osnovano, nekad neosnovano, nekad sa losom namjerom.. Tako je to svugdje u svijetu i nije mi jasno zasto to nama toliko smeta.. Pa Pjanica i Dzeku su raznorazni mediji tristo puta prodavali u ne znam ti kakve klubove.. Nasi su se vise puta ogradjivali od medijskih natpisa i potencirali da se prati zvanicna stranica.. Sve ostalo su spekulacije.. Ne znam sto nam toliko smeta pisanje medija bez obzira o kakvom se kontekstu radi i ne znam sto nas je strah (i navijace i ljude u klubu) da ce nam zbog medijskog natpisa neko drugi preuzeti igraca.. I bez medija se sve brzo sazna jer ovo je mala sredina a i menadzeri tih igraca sigurno pregovaraju sa vise klubova pa njihovi igraci na kraju odu tamo gdje im se ponude najbolji uslovi.. Uradice sve da izvuku vise love pa i placati novinarima da lazu.. Sve je to sastavni dio tih igrica..
Ne govorim ja to zato što će zbog toga kao propasti eventualni angažman mada ima i toga jer se onda možda i neki drugi zainteresuju, dođe do njih info, obrate pažnju i sl. Ovdje ima puno menadžera koji i spletkare i sl, ali kažem nije to razlog. Moj osnovni razlog za ovo što sam naveo je to što ispadne da je naša uprava nesposobna, ispadne Ibričić šupak ili nešto treće. Ispadne isto tako da su neki na kraju zvučna pojačanja I puno se očekuje od njih a oni ustvari pridošlice itd itd. Stvara se negativna atmosfera. Tako je ispalo i sa famoznim ODinim spiskom itd itd.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 30 dec 2015, 14:29

Bilo je ja mislim već jednom postavljano ali nije loše ponoviti gradivo. Obavezna literatura za sve prave navijače našeg Želje :)

https://www.docdroid.net/vdmm/print-fk- ... 6.pdf.html

https://www.docdroid.net/vdmg/print-fk- ... 1.pdf.html
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 30 dec 2015, 14:37

U ozbiljnim klubovima informacije o transferima i potpisivanjimu ugovora sa igračima "ne cure" i javnost se informiše tek onda kada stvari budu finalno dogovorene. Onda se fino organizuje pres, i javnosti se prezentira potpis ugovora( koj je već ranije zvanično potpisan) i onda idu slikanja, dresovi, šalovi, ljubljenje grba i ljubav prema klubu od malih nogu. Na početku smo jednog takvog procesa, a Edisova izjava je nešto što mi moramo konstantno raditi a ne samo dok traju prelazni rokovi a to je potraga za talentima, mladim igračima, razgovori sa roditeljima, ili sa druge strane praćenje iskusnih igrača,shodno potrebama,njihovih ugovora, stanja forme, povreda. Konstantna komunikacija sa agencijama i managerima, praćenje statusa interesantnih igrača u klubovima, pa i moguće posudbe iz nekih kvalitetnijih liga zašto ne.
Za sve ovo treba ozbiljna skauting služba, vođena ozbiljnim sportskim direktorom, što mi u ovom momentu uopšte nemamo. Ne samo mi nego niti jedan klub u Bosni i Hercegovini, a malo klubova i u Adriatic regiji.
Nadam se da ćemo smanjenjem lige i kvalitetnijim radom nas i naših konkurenata i mi krenuti u ovom pravcu, nešto bržim koracima.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 30 dec 2015, 15:01

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Ne govorim ja to zato što će zbog toga kao propasti eventualni angažman mada ima i toga jer se onda možda i neki drugi zainteresuju, dođe do njih info, obrate pažnju i sl. Ovdje ima puno menadžera koji i spletkare i sl, ali kažem nije to razlog. Moj osnovni razlog za ovo što sam naveo je to što ispadne da je naša uprava nesposobna, ispadne Ibričić šupak ili nešto treće. Ispadne isto tako da su neki na kraju zvučna pojačanja I puno se očekuje od njih a oni ustvari pridošlice itd itd. Stvara se negativna atmosfera. Tako je ispalo i sa famoznim ODinim spiskom itd itd.
Najmanje su mediji pominjali neka zvucna pojacanja.. Mozda su ih i pomenuli ali tek onda kada smo svi mi uveliko poceli razglabati o njima.. Za neku, ako je vec postojala, "euforiju" su krivi oni koji se svaki prelazni rok trude da budu kobajagi neki insajderi.. Ima raje koja i zna ali oni ne piskaraju po forumu kad god nesto cuju.. Necu nista pricati jer nije jos ni poceo prelazni rok.. Za petnaestak dana ce nam sve biti jasno pa i to koliko je nasa uprava sposobna po pitanju "sportskog segmenta".. Igraci koji su dosli i koji se pominju da ce doci, bar do sada, nisu pojacanja nego pridoslice sto bi Amar rekao.. Ja sam ocekivao malo drugaciju strategiju na osnovu izjava ljudi iz uprave koji su obecali pojacanja a ne pridoslice..
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 dec 2015, 15:03

svugdje se piše, bomba i špekuliše. danas marca piše da je real navodno obavio prve razgovore s pjanićevim ocem. a domovina trač lista nije balkan nego engleska...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 dec 2015, 15:05

Najmanje su mediji pominjali neka zvucna pojacanja.. Mozda su ih i pomenuli ali tek onda kada smo svi mi uveliko poceli razglabati o njima.. Za neku, ako je vec postojala, "euforiju" su krivi oni koji se svaki prelazni rok trude da budu kobajagi neki insajderi.. Ima raje koja i zna ali oni ne piskaraju po forumu kad god nesto cuju.. Necu nista pricati jer nije jos ni poceo prelazni rok.. Za petnaestak dana ce nam sve biti jasno pa i to koliko je nasa uprava sposobna po pitanju "sportskog segmenta".. Igraci koji su dosli i koji se pominju da ce doci, bar do sada, nisu pojacanja nego pridoslice sto bi Amar rekao.. Ja sam ocekivao malo drugaciju strategiju na osnovu izjava ljudi iz uprave koji su obecali pojacanja a ne pridoslice..
Ja nisam nista drugo ocekivao ali mislim da smo napravili dobar korak naprijed dva beka koja su dovedena za mene su pojacanje za nasu ligu. Po meni je jedino mjerilo teren to ce pokazati ko je ko a igracko ime nista ne znaci. Pogledaj preko ograde Stepanov je ime pa hajmo reci i svjetsko a doprinos manji nego Hodzurda.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 dec 2015, 15:08

pogledaj i u našoj šta je dao stokić a hodžurda se ustalio kao starter.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 30 dec 2015, 15:09

Po meni mjerilo je teren. Imam primjer Joco Stokic(ime) -----> Tiago(anonimus).
Od sad samo gledam te igrace po njihovom doprinosu.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 dec 2015, 15:14

da je svako ko je prošao imao milju platu, puno bi bilo.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 30 dec 2015, 15:15

@pile
Po meni jedino pojacanje, ako se tako moze reci, je Stevanovic bar na osnovu njegovih konstantnih igara zadnjih godina.. Mozda i svi ostali budu pojacanja ali to ce morati, sto ti kazes, dokazati na terenu.. Do tada su pridoslice.. Kramaric je mozda dobar ali vjerovatno postoji razlog sto se on u zadnjoj godini nije naigrao u Norveskoj. Isto vazi i za napadaca koji se pominje koji vec par godina nije bitna stavka u klubovima za koje je nastupao i koji dobija neku malu minutazu i zabija tri gola po sezoni.. Ima jos vremena.. Mozda promijenim misljenje ali sam ocekivao vise od ovih imena koja se pominju..
ChWilla je napisao/la:pogledaj i u našoj šta je dao stokić a hodžurda se ustalio kao starter.
To je vise splet okolnosti i sreca ali na to se ne mozemo osloniti.. Onda je svejedno koga dovode.. Ko god da dodje mozda bude nesto od njega a mozda ne bude.. Pojacanje je neko ko svojim kvalitetom i iskustvom moze odmah donijeti pomak.. Siguran sam da je i Joco prosao kompletne pripreme da bi bio puno ucinkovitiji..
BUDI ŽELJO !!!

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 30 dec 2015, 15:22

Ma dobro i za Burekovica sto se spominje momak je mlad jos je i mladi reprezentativac, standardan u celiku i ima i neko iskustvo igranja u premier ligi ja sam misljenja da ne bi bilo lose da dodje. Naravno da nasa djeca trebaju imati prednost i da trebamo gurati nase mlade igrace koliko mozemo ali trebamo i dovesti neke mlade koji imaju potencijal
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 30 dec 2015, 15:23

I ja mislim ko @pile da smo do sada doveli pojačanja, pogotovo što na tim pozicijama i nismo imali bolja rješenja. Drugo je šta ti očekuješ. Mi moramo biti svjesni da u našu ligu mogu doći najbolji igrači nama sličnih liga ili naše i dobri igrači iz boljih liga.
Ja sam i napisao da ne znam jel to do naših insajdera ili je do novinara u prvom postu. Isto tako što rekoše već ostali kod nas su se pridošlice pokazale boljima, ali činjenica je da se toliko piše o našima a ništa o pitarima da je to nevjerovatna razlika. na osnovu očekivanja se stvara atmosfera. Očekivanja naših su već velika u svakom smislu kao i tvoje jer kažeš da nisu pojačanja.
Slažem se što kaže cwilla da se svuda bomba i sl ali ovdje ima nekoliko medija i može se imati itekakv uticaj na njih. Upravo taj uticaj pitara se vidi. U Engleskoj ih ima dosta više, i manji je uticaj klubova. I sam odnos raje prema tim medijskim špekulacijama je drugačiji. Nismo mi ovdje kao društvo još na tom nivou.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 30 dec 2015, 15:26, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 dec 2015, 15:24

pojačanje nije tako lako dovesti i ime samo po sebi ne garantuje ništa, a o tome bi komšije puno više imale reći. mislim da je motivacija problem za veliki broj jačih imena. i joco je grohnuo bar dijelom što mu je propao angažman u južnoj africi gdje bi mnogo više zaradio, iako kvalitetom ne može puno bolje od ove lige.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 dec 2015, 15:26

Hadzijalagic je napisao/la:@pile
Po meni jedino pojacanje, ako se tako moze reci, je Stevanovic bar na osnovu njegovih konstantnih igara zadnjih godina.. Mozda i svi ostali budu pojacanja ali to ce morati, sto ti kazes, dokazati na terenu.. Do tada su pridoslice.. Kramaric je mozda dobar ali vjerovatno postoji razlog sto se on u zadnjoj godini nije naigrao u Norveskoj. Isto vazi i za napadaca koji se pominje koji vec par godina nije bitna stavka u klubovima za koje je nastupao i koji dobija neku malu minutazu i zabija tri gola po sezoni.. Ima jos vremena.. Mozda promijenim misljenje ali sam ocekivao vise od ovih imena koja se pominju..
ChWilla je napisao/la:pogledaj i u našoj šta je dao stokić a hodžurda se ustalio kao starter.
To je vise splet okolnosti i sreca ali na to se ne mozemo osloniti.. Onda je svejedno koga dovode.. Ko god da dodje mozda bude nesto od njega a mozda ne bude.. Pojacanje je neko ko svojim kvalitetom i iskustvom moze odmah donijeti pomak.. Siguran sam da je i Joco prosao kompletne pripreme da bi bio puno ucinkovitiji..
ja mislim da ce Kramaric biti bolji i od Stevenovica u trenutku kada je dosao kod nas bio je najspremni igrac kod nas a nije prosao pripreme sa nama. Posteno bi bilo donijeti sud o svemu kada bude gotovo ja mislim da za sada ide dobro i vise od toga za razliku od proslog perioda. Bekovima sam jako zadovoljan pa i krilima ostaje da ljudi zavrse posao koji su poceli.
Po meni ekipa kod nas sa 6 stranca koji su kvalitetom bolji od igraca nase lige par njih mladih iz nase lige koji su perpsektivni te neki dokazani dmoaci igraci i nase mlade snage su idealna kombinacija a kako vidim tome se tezi. Mozda bi imao zamjerku za napadaca ali i to onako na nevidjeno s obzirom da u ovom zimskom prelaznom roku nema puno slobodnih to je objektivno to. Mozda nas covjek sve i demantuje ko zna.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, avalPacidoroP, Levin, Majestic-12 [Bot] i 30 gostiju.