fanaticZeljin je napisao/la:Ako ce doci Predragovic nisam za to daj mi naseg Hirosa, ako ce Radinovic nisam, daj mi naseg Hasanovica, ako ce neki Djermanovic nisam ni za njega daj mi naseg Dzrnisa i Mujagica, nista oni nisu bolji od nase djece
Eventualno dovodjenje ovih koje si naveo,kao i bilo kojih drugih,ne mjenja stvar sa nasim omladincima. Sta je bitno? Bitno je da igraci koji se dovode imaju kvalitet. I mladji i stariji. Na taj nacin dizes kvalitet ekipe,dizes ljestvicu svima pa i nasim omladincima.
Ako sad dovedes naprimjer tog kojeg si imenovao,to nece biti na stetu Hirosa. Poenta je da ih obadvojicu sutra,prekosutra imas u prvom timu. Da imas s njima dogotrajnije ugovore i biras momenat koji tebi odgovara za prodaju. A osim mladjih,uvijek ces dovoditi i imati u ekipi iskusne i kvalitetne igrace. Dini treba jos pola sezone ili cijela sezona da uci,ispravlja greske,skuplja iskustvo i postane standardni prvotimac.Do tad ti treba taj neki iskusniji veznjak s njim. To vazi i za ostale.
U sustini,nebitan ti je recimo taj Djermanovic. Treba ti po sezone,najvise sezonu da pomogne Mujagi. Bolje ce mu on pomoci nego Dzenis. Dzenis ce se klati s njim za mjesto u timu a vec sljedece godine ce se Mujaga klati sa Dzenisom za to mjesto. Prodaces Dzenisa,doci ce ti mali Hasanovic iz kadeta,itd...
Ponavljam,sustina je u tome da dovodis kvalitet.