FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
107
35%
Darko Milanič
35
11%
Miodrag Božović
7
2%
Fedja Dudić
51
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
31
10%
Samo stranac
74
24%

Ukupno glasova: 305

Hordas1990
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hordas1990 » 01 okt 2025, 18:58

BegovicRamiz je napisao/la:
01 okt 2025, 18:54
imal iko da iskreno vjeruje da ce biti nesto puno bolje sa ovim trenerom
gore tesko da moze al eto da ce on donijeti ono sto nam treba
Iskreno cisto sumnjam da ima.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 01 okt 2025, 19:02

Leterme ispade kurban i kriv covjek za sve dobro je pa ga otjerasmo

mozemo li znati kad se vracaju Banic, Mujkic, Elezi, Ljajic pa i o Gojkovicu jednu recenicu kako tece oporavak
Ima, jer nema hajpa zbog dolaska novog trenera. A s obzirom da nam je drugo ime FK naopako, bit će bolje aBd.

Leterme gori od Ibrakovića i Ibričića po Avazu

Ne možemo.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 01 okt 2025, 19:14

Ovi mediji su cudo,kad ih razbijemo na proste faktore,kad centra nisu u stanju godinama da predju jedan dan jedan naslov i to je to. Kad je derbi zavrsio svaki dan po 10 clanaka,analize,pohvale,slike,klipovi nemozes da opstanes, svega mi onda i kad hocu da pljunem na sve sto nam se desava necu iz inata,kakvi su ovo dusmani sta je ovo. Zaklet se mogu da svi cekaju jedva da nas vide na dnu.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 01 okt 2025, 19:16

roccosiffredi je napisao/la:
01 okt 2025, 18:32
Mi ne smatramo da trebamo predstaviti samo ime i prezime i čovjeka, trebamo predstaviti nove smjernice, novi list i ovu ambiciju FK Sarajevo. Naša istorija protkana je uspjesima, ti uspjesi su uvijek bili plod nesebičnog zalaganja, žrtve svih ljudi koji su u klubu i vezani za klub. Ovo nije prosječan klub. FK Sarajevo od sebe i od svih koji su vezani za klub traži više. Mi nismo prosječni navijači, ni prosječni ljudi koji rade, ni prosječni igrači. Mi smo natprosječna paradigma, ja to tako volim reći. U našim razmatranjima ko bi mogao biti novi šef stručnog štaba, ko je taj koji ima dovoljno strasti, spremnosti na žrtvu, ima natprosjek u svakom ljudskom elementu došlo je ime Marija Cvitanovića. Gospodin Marijo Cvitanović i njegova trenerska i igračka karijera su natprosječni, po našim željama, rekao je Adnan Hodžić,
Jel se ovaj iz Sjenice zajebava sa nama :tokralju:
Evo ove spodobe,gdje god i sta god otvoris nadjes njegov komentar na svim stranicama sve isto, da objave dosao Messi isto bi pisao.

Djulboni
Kontakt:

Post Postao/la Djulboni » 01 okt 2025, 19:22

Nove smjernice vol. 48 :tokralju: :opaopa: :geek:

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 01 okt 2025, 19:23

Je li mogao Leterme da zabrani rad mirvicu, kada je vec sve kocio? Vrijeđanje inteligencije, uvijek krivi ovi sto dobiju nogu.

Rokitansky
Kontakt:

Post Postao/la Rokitansky » 01 okt 2025, 19:29

Koliko su mi ogadili fudbal, klub, ma sve oko njega, ravna crta sam sta god da se desi. Do nekih boljih vremena, jer živce na ovo ne vrijedi trošiti.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 01 okt 2025, 19:41

mosarajvosa83 je napisao/la:
01 okt 2025, 19:14
Ovi mediji su cudo,kad ih razbijemo na proste faktore,kad centra nisu u stanju godinama da predju jedan dan jedan naslov i to je to. Kad je derbi zavrsio svaki dan po 10 clanaka,analize,pohvale,slike,klipovi nemozes da opstanes, svega mi onda i kad hocu da pljunem na sve sto nam se desava necu iz inata,kakvi su ovo dusmani sta je ovo. Zaklet se mogu da svi cekaju jedva da nas vide na dnu.
100%

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 01 okt 2025, 19:42

MaroonBjelave je napisao/la:
01 okt 2025, 19:02
Leterme ispade kurban i kriv covjek za sve dobro je pa ga otjerasmo

mozemo li znati kad se vracaju Banic, Mujkic, Elezi, Ljajic pa i o Gojkovicu jednu recenicu kako tece oporavak
Ima, jer nema hajpa zbog dolaska novog trenera. A s obzirom da nam je drugo ime FK naopako, bit će bolje aBd.

Leterme gori od Ibrakovića i Ibričića po Avazu

Ne možemo.
ma kriv je nema sta al sve svaliti na njega nema smisla
da citas tekst bez da znas da je o njemu rijec reko bi da se radi o Mirvicu i Aylah
za igrace - bitno je da su zivi

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 01 okt 2025, 19:50

slika

Odlazi ubleho!

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 01 okt 2025, 19:51

roccosiffredi je napisao/la:
01 okt 2025, 18:32
Mi ne smatramo da trebamo predstaviti samo ime i prezime i čovjeka, trebamo predstaviti nove smjernice, novi list i ovu ambiciju FK Sarajevo. Naša istorija protkana je uspjesima, ti uspjesi su uvijek bili plod nesebičnog zalaganja, žrtve svih ljudi koji su u klubu i vezani za klub. Ovo nije prosječan klub. FK Sarajevo od sebe i od svih koji su vezani za klub traži više. Mi nismo prosječni navijači, ni prosječni ljudi koji rade, ni prosječni igrači. Mi smo natprosječna paradigma, ja to tako volim reći. U našim razmatranjima ko bi mogao biti novi šef stručnog štaba, ko je taj koji ima dovoljno strasti, spremnosti na žrtvu, ima natprosjek u svakom ljudskom elementu došlo je ime Marija Cvitanovića. Gospodin Marijo Cvitanović i njegova trenerska i igračka karijera su natprosječni, po našim željama, rekao je Adnan Hodžić,
Jel se ovaj iz Sjenice zajebava sa nama :tokralju:
Vi svemu nadjete manu

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 01 okt 2025, 19:51

MaroonBjelave je napisao/la:
01 okt 2025, 14:27
Evo na avazu dobar članak
Sportski direktor je pozicija koja u FK Sarajevu decenijama pravi razliku između uspjeha i potpunog rasula. Ako se gleda kroz prizmu štete, dva najveća promašaja bila su Senijad Ibričić i Matthias Leterme – prvi bez iskustva i znanja, drugi bez vizije i interesa za klub.

Ni Abdulah Ibraković ni Tarik Trbić nisu bili ozbiljna rješenja. Obojica su naizgled dovedena u klub pod direktnim uticajem saveza, više da sprovode tuđe politike nego da grade sistem FK Sarajeva. Njihov mandat obilježilo je konstantno miješanje u sportsku politiku, guranje svojih interesa i potpuni izostanak jasne strategije. Iako nisu napravili razmjere štete poput Letermea, ostali su upamćeni kao ljudi koji su klub koristili kao poligon za vlastite igre i interese drugih.

U tom nizu, Matthias Leterme se ipak izdvaja – doveden kao “veliko ime” i čovjek koji treba modernizovati sportski segment, klub je umjesto sistema i napretka dobio haos, blokadu Akademije i odlazak trenera.

Milioni potrošeni bez sistema i vizije
Tokom tri prelazna roka Leterme je potrošio milionske budžete obezbijeđene ulaganjem većinskog vlasnika i uspješnim transferima koje je uglavnom realizovao predsjednik Ismir Mirvić. Umjesto logične i ciljane selekcije, FK Sarajevo je dobilo gomilu stranaca sličnih profila, dok su ključne pozicije u timu ostale nepopunjene.

Brojni transferi su propali zbog banalnih kašnjenja u odgovaranju na poruke i pozive, a prvi izbori su redovno ispadali iz igre zbog loše organizacije. Njegov skauting tim, iako dobro plaćen, nikada nije ozbiljno radio na terenu – oslanjali su se na video snimke i e-mail komunikaciju, bez prisustva u BiH, bez kontakta s igračima i bez adekvatnih medicinskih provjera.

Sukobi i odlazak Zorana Zekića
Umjesto da gradi stabilnost i podrži trenera, Leterme je bio izvor stalnih sukoba. Potpisivao je igrače bez konsultacija, nametao taktička rješenja i zatrpavao stručni štab nepotrebnim izvještajima. Atmosfera je postala toksična, a pritisak neizdrživ.

Zbog svega toga, Zoran Zekić je odlučio podnijeti ostavku – ne zbog rezultata na terenu, već zbog nemogućih uslova za rad koje je kreirao sportski direktor. Njegov odlazak je bio direktna posljedica Letermeovog miješanja i destruktivnog ponašanja.

Ignorisanje Akademije i razvojnih projekata
Poseban problem bio je odnos prema Akademiji FK Sarajevo i razvojnim timovima. Direktor Akademije Alen Škoro otvoreno je govorio:

- Imali smo ozbiljne probleme u radu zbog odnosa koji je imao prema Akademiji. Informisali smo predsjednika Mirvića koji je uvijek insistirao da se nastave ulaganja u Akademiju i njen razvoj, ali je Leterme to blokirao i odugovlačio na različite načine. Očito je da nije vidio interes u razvoju naših mladih igrača.

Pored toga, pokušao je blokirati razvojni projekat B tima i saradnju sa Radnikom iz Hadžića, koju je na kraju morao spasiti lično predsjednik Mirvić. Time je postalo očigledno da ga domaći talenti uopće ne zanimaju i da mu je jedina agenda bila dovođenje stranaca.

Izlazni transferi bez njegovog potpisa
Iako je obećavao “velike transfere”, Leterme tokom svog mandata nije realizovao niti jedan ozbiljan izlazni posao. Većina transfera koji su klubu donijeli novac realizovana je isključivo angažmanom predsjednika Mirvića. Belgijanac je to i sam javno priznao u nekoliko navrata.

Hvalisanje trećim mjestom – dokaz promašaja
Nakon odlaska iz kluba, Leterme je u intervjuima naglašavao kako je “ponosan na treće mjesto u Premijer ligi”, predstavljajući ga kao uspjeh. Međutim, realnost je surova – FK Sarajevo, s budžetom višestruko većim od konkurencije, ne može i ne smije se zadovoljiti trećim mjestom. Ta izjava najbolje pokazuje njegovu potpunu odvojenost od stvarnih ambicija i standarda kluba.

Klub ulazi u period oporavka
Šteta koju je Leterme ostavio daleko je veća nego što se trenutno vidi. Akademija je zakočena, transfer politika devastirana, a odnosi između sportskog sektora i stručnog štaba poljuljani.

FK Sarajevo sada ulazi u period u kojem će trebati vrijeme, strpljenje i dosljedan rad da se povrati stabilnost i system, počeši od razvijanja omladinski pogon, segmenta koji je godinama davao vrhunske igrače do obnove povjerenja unutar sportskog segmenta.

Zaključak
Od Ibričića i Letermea, dva najveća promašaja koja su ostavila klub bez sistema, do Ibrakovića i Trbića, FK Sarajevo je previše puta bilo taoc loših izbora na poziciji sportskog direktora.

Mandat Matthiassa Letermea ostat će zapamćen kao period potpunog promašaja. Njegovo hvalisanje trećim mjestom samo je dokaz koliko je bio van realnosti FK Sarajeva. Klub sada mora krenuti putem ozbiljnog sistema i kontinuiteta. Rezultati se neće vidjeti odmah – oporavak će trajati, ali je nužan ako Sarajevo želi povratiti mjesto koje zaslužuje: vrh domaćeg fudbala i stabilan izlazak na evropsku scenu. Ostaje da se vidi da li će Zoran Mamić biti osoba koja će Sarajevu a koje nesumnjivo ima ozbiljne investitore sa globalnim kontaktima, donijeti sportski rezultat koji navijači nestrpljivo očekuju.

Odavno gluplji članak i analiza za stanje u Sarajevu nije izašla. Ko je god pisao, ne poznaje većinu stvari ili procesa u klubu, a zasigurno nikog od nabrojanih ne zna lično.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

HordasFks
Kontakt:

Post Postao/la HordasFks » 01 okt 2025, 20:05

Ovaj trener mi se cini ok i da bi mogao napraviti dobre rezultate kod nas
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 01 okt 2025, 20:05

visokohz je napisao/la:
01 okt 2025, 19:41
100%
Evo neka hraknu svi na klu od Focica,Susica,Hadzibegica itd svaki dan nove analize,clanci,nikako da nam analiziraju zadnjih 16 godina kona tj nicega,Focic nam objasnjava kako nasa pozicija na tabeli kosta vise od njegove, hvala sto nas je uputio,nebi ga bilo lose pitati jesul naucili uplatnice da uplate.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 01 okt 2025, 20:13

01 okt 2025, 20:05
visokohz je napisao/la:
100%
Evo neka hraknu svi na klu od Focica,Susica,Hadzibegica itd svaki dan nove analize,clanci,nikako da nam analiziraju zadnjih 16 godina kona tj nicega,Focic nam objasnjava kako nasa pozicija na tabeli kosta vise od njegove, hvala sto nas je uputio,nebi ga bilo lose pitati jesul naucili uplatnice da uplate.
:thumbup:

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 01 okt 2025, 20:30

Jasan je obrazac i psihologijs svakog ovog hudnika samoprozvane legende i sad socijalnih slucajeva sto vode i rade po drugim i trecim ligam pa ih ss.ba zovne da strucno komentarisu Sarajevo i trenutna izdanja.

To je isti obrazac na kojem naše društvo počiva.

Gledaš bogatog i uspješnog i Boga moliš da on propadne da ste na istoj razini, a ne da ti uspiješ pa da ga stigneš.

Sarajevo koliko god bilo u krizi, ima novac, ne može se kupiti jeftinim projektima poput trave, tribine, stolice, reflektora.

Sarajevo je najveći brend u ovoj državi, ma koliko god to nekome smetalo i zvučalo sad u ovom trenutku smješno.
Sarajevu samo nedostaje sportski rezultat na nivou brenda i kluba (u ovom trenutku) a to će se aBd posložiti, prije ili kasnije.

Da li sa ovom Upravom ili nekom drugom nebitno ali mi više nikad bez novca nećemo biti i tavoriti finansijski i to će im smetati vječno.

Žao mi je al nas ku*ac zaboli za svaku analizu i analitičara, lahko je sad general biti kad nas je sve pritislo.
Kad smo šampioni bili, borili su se da sjednu u ložu.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 01 okt 2025, 20:31

HordasFks je napisao/la:
01 okt 2025, 20:05
Ovaj trener mi se cini ok i da bi mogao napraviti dobre rezultate kod nas
Slazem se.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 01 okt 2025, 20:52

visokohz je napisao/la:
100%
Pročitao sam članak o tome ko je opravdao očekivanja do sada, kažu željkan odigrao iznad očekivanja i izgubio jednu utakmicu zbog sudijskih repova, seronje ne spominju što su nas u ovih 9 kola sudije iskarale i da su nam direktno uzeli nekoliko bodova. J.bem im sve od-do i pos.rem im se u profesiju. :puke:

head88
Kontakt:

Post Postao/la head88 » 01 okt 2025, 21:08

Molim ove novinare da ne izlaze na ove pressove sa ovakvim debilskim pitanjima. Prvo formulacija pitanja nacin kako se postavlja u rangu ramiza zmaja. Ja nisam ni pregledao do kraja zbog ovih debila i njihovih pitanja.
Svakom treneru podrska i sretno kako njemu sa nama tako i nama sa njim.
Vidimo se u ponedjeljak na Hasetu.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 01 okt 2025, 21:23

fks74 je napisao/la:
01 okt 2025, 20:52
visokohz je napisao/la:
100%
Pročitao sam članak o tome ko je opravdao očekivanja do sada, kažu željkan odigrao iznad očekivanja i izgubio jednu utakmicu zbog sudijskih repova, seronje ne spominju što su nas u ovih 9 kola sudije iskarale i da su nam direktno uzeli nekoliko bodova. J.bem im sve od-do i pos.rem im se u profesiju. :puke:
ABd drug krenut će i nas samo lahkapo...pročepit će siguran sam....
Zadnja izmjena: visokohz, dana/u 01 okt 2025, 21:25, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], boki86, mosarajvosa83, Olise, ubipara i 33 gosta.