FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Mario je, sto bi englezi rekli, placeholder, barem se meni tako cini. Vjerovatno ce se mamic pitati za vodjenje ekipe, takticke zamisli i slicno, a ovaj njegova produzena ruka na klupi
- Maroon1946
- Kontakt:
Mario da nije prika presudjenom kriminalcu i bjeguncu ispred zakona nikad se ne bi zvao trenerom
Tako da se on svakako nista nece pitat
Sarajevo - Borac 0:0 (tadašnji Borac bio jačine današnjeg Posušja)insimadop je napisao/la: ↑01 okt 2025, 08:03Ja ne znam je li vas dvojica imate oci.. nakon Kodre, kojeg su igrači izbojkotovali i otjerali, najljepsi fudbal smo igrali pod ZZ, i njih dvojica su naše najveće greške u zadnjih 15 godina, odnosno to sto njih dvojica nisu dobila kontinuitetLucas je napisao/la: ↑01 okt 2025, 03:32Ma ide 3-5-2 100 % i opet genocid za oci u vecini utakmica, kao kod tih ubleha koje si naveo. Nemam apsolutno nikakva očekivanja, Cvitanovic ce trajati do zime i onda opet novi trener u januaru. Evropu cemo nekako izboriti na kraju i to je to za ovu sezonu.UltraNorth je napisao/la: ↑30 sep 2025, 18:46E jedva cekam da vidim taj atomski fudbal sa mladim skolovanim evropskim trenerom
Isto ko sto smo gledali i sa zekicem , vasoskim , sablicem , rozmanom
Bas su mi se svidjale njihove akcije i njihov rukopis
Nek je bio melem za oci fudbal kojeg su predstavljali igrači pod bivolom Usrom i cickovim uljem, ipak su to “legende” kluba
Plaćeni botovi nema vam vise Usre![]()
![]()
![]()
Velež - Sarajevo 2:0
Drina - Sarajevo 0:0
Sarajevo - Čelik 1:1
Ispadanje od Borca u kupu
Ovo je Kodrin lijepi fudbal, u razmaku od mjesec dana, zbog kojeg je dobio otkaz, a uložene su ogromne pare u tadašnji tim.Na mandat tog čovjeka staviti tačku zauvijek.Nakon nas se nigdje nije pokazao, evo vidim da je maltene batalio trenersku karijeru.
@Napoleon Slažem se, da je pod Husrefom bio živi užas, prvi ja sam mislio, da ce promjena formacije donijeti boljitak, al hajd.Vidjecemo sta ce Cvitanovic donijeti, iako nisam optimističan nikako.Ako ove sezone osvojimo Superkup (i postanemo najtrofejniji klub u BiH) i završimo 3/4, bit ću presretan).
- MaroonWhite1946
- Kontakt:
Hoce li biti uskoro kakav medicinski bilten, nisu nista objavili od augusta
...sve drugo ce proci! ❤️🇱🇻
- hordasDoboj
- Kontakt:
Zaustavis story od ajatolaha velikog vodje sa predstavljanja Cvitanovica i vidis na tabli podužu listu 'Rehab'. To je najblize sto ces doci do medicinskog biltenaMaroonWhite1946 je napisao/la: ↑01 okt 2025, 09:11Hoce li biti uskoro kakav medicinski bilten, nisu nista objavili od augusta

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
- napoleon72
- Kontakt:
Upravo to. A i ljudi se previse lijepe na "preferred formation" sa transfermarketa, kao da je to farz. Pravi trener se prilagodi ekipi i radi s onim s cim raspolaze. Barem na pocetku. Kasnije ti mozes probat izgradit svoj sistem. Primjer - Tuchel je u PSGu igrao 433, dosao u Chelsea i radi beton wingbackova i hrpe stopera presao na 352. Ili Klopp, koji je po dolasku u Liverpool zatekao Coutinha i morao ga uklopit pa igrao 4231. Kad je prodao Coutinha presao na ovu 433 koja ih je krasila sve vrijeme dok je bio tu. A u Dortmundu je igrao 4231 sa Gotzeom kao desetkom. I ne poredim nase trenere sa tim svjetskim, nego samo dajem primjer da ta "preferred formation" ne znaci nista.insimadop je napisao/la: ↑01 okt 2025, 08:08Postavka na papiru je ‘najmanje’ bitna stvar, puno su bitnije kretnje sa loptom, bez lopte, šabloni, otvaranje prostora, navlačenje igrača, prodori, uigranost..Maroon1946 je napisao/la: ↑01 okt 2025, 07:57Pa i Cvitanovicu je omiljena formacija 4231napoleon72 je napisao/la: ↑01 okt 2025, 07:42
Ovo sa Husrefom nije bio genocid za oci? 4 poraza, gol razlika 7:12. Al glavno je da se igralo 4231
Ono sto mi se svidjelo kod Cvitanovića u izjavi koju je dao na aerodromu je to sto je rekao “ima tu jako dobrih igrača (istina) ali trebamo da postanemo ekipa”
Znaci čovjek iz Hr nas je vise pratio od Usre koji voli Sarajevo vise od zivota i kojem je stadion ispred nosa i vidio je ono sto svi vidimo (osim Usre).. odnosno, imamo jako dobrih igrača, ali svakog boli neka stvar za ekipu, gleda samo sebe.. ako uspije da napravi da misle na ekipu, rezultati će doci, a ekipa uvijek izbacuje pojedince u izlog, puno lakše nego igrač sam sebe
Al svakako ni od ovog Cvitanovica ne ocekujem nista. Ljudi u klubu su mi toliko ubili moral da ne bih vjerovao u napredak ni da nas Abramovic kupi i dovede nam Ancelottija za trenera a Osimhena u spic. I takvi bismo fasovali na Grbavici i Pecari.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
-
- Kontakt:
Preuzeto...
Ako je tacno za smrka, jadni mi majke mi.
Dakle hajmo malo logike dragi moji. Ko su vlasnici? Tan i Mirva. Kamiondžija nema toliko love da kupi i upravlja klubom sam. Pored njih dvojice imate i par krimosa koji su tu. Da li se pitate zašto je Smrk tu? Može on guziti Ajlicu i bez angažiranja u klubu. Zaboravili ste da nam je UEFA dva puta oprostila neuredno vođenje knjiga. Igraci i stručni štab veliki dio love dobivaju na ruke. Homer je izmedju čekića i nakovnja. Treba oprati lovu i za pravog gazdu Tana kao i za krimose. Zbog toga nam je prošlo 200 igrača kroz ove 4 sezone. Kako to dragi moji da treneri dobrovoljno odustaju od love kad ih se smjeni? Pa zato je Smrk tu. Mamić ako gdje u klub što bi rezultatski bilo dobro za nas navijače i klub otjerace sve ove iz kluba a dovesti svoje ljude/krimose. To je ono što najteže pada Homeru jer onda je on sporedni lik skroz. Zbog toga se i oteže dovlačenje Mamića u klub. Bez dolaska Mamića ili nekog drugog ozbiljnijeg investitora stanje će biti sve gore. Što je najgore Štrumfovi će imati više navijača od nas a mi ćemo polako ali sigurno gubiti navijace.
Žao mi je i duša me boli ali ovo što sam napisao je surova realnost. Zivjeli
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
-
- Kontakt:
Dusa nasa zabrinuta, sta ima jos? Prikljucio se prije 5 dana da podjelis svoje brige.Jet2Holiday je napisao/la: ↑01 okt 2025, 10:52Preuzeto...
Dakle hajmo malo logike dragi moji. Ko su vlasnici? Tan i Mirva. Kamiondžija nema toliko love da kupi i upravlja klubom sam. Pored njih dvojice imate i par krimosa koji su tu. Da li se pitate zašto je Smrk tu? Može on guziti Ajlicu i bez angažiranja u klubu. Zaboravili ste da nam je UEFA dva puta oprostila neuredno vođenje knjiga. Igraci i stručni štab veliki dio love dobivaju na ruke. Homer je izmedju čekića i nakovnja. Treba oprati lovu i za pravog gazdu Tana kao i za krimose. Zbog toga nam je prošlo 200 igrača kroz ove 4 sezone. Kako to dragi moji da treneri dobrovoljno odustaju od love kad ih se smjeni? Pa zato je Smrk tu. Mamić ako gdje u klub što bi rezultatski bilo dobro za nas navijače i klub otjerace sve ove iz kluba a dovesti svoje ljude/krimose. To je ono što najteže pada Homeru jer onda je on sporedni lik skroz. Zbog toga se i oteže dovlačenje Mamića u klub. Bez dolaska Mamića ili nekog drugog ozbiljnijeg investitora stanje će biti sve gore. Što je najgore Štrumfovi će imati više navijača od nas a mi ćemo polako ali sigurno gubiti navijace.
- napoleon72
- Kontakt:
Poslije jos jednog poraza na Grbavici zarovih se malo u statistiku nasih tezih gostovanja. Od formiranja zajednicke lige, znaci od sezone 02/03, mi na Grbavici imamo samo pet pobjeda. Pod Bijelim Brijegom (ne racunajuci kup meceve) samo tri pobjede. Na Pecari - dvije pobjede. U Banjoj Luci - pet pobjeda. Na stadionu Rodjeni - pet pobjeda (samo dvije od njihovog povratka u drustvo najboljih 2019. godine). Ako uzmemo u obzir i Celik koji nije tu odavno - jedna ligaska pobjeda, te da je pola ovih ekipa veci dio tog vremena provelo u donjem dijelu tabele, dodjemo do zakljucka da smo mi generalno UZASNA gostujuca ekipa. Kako se mozes nadat titulama i uspjesima kad po sezoni imas 3-4 gostovanja (sad je to vec 8 utakmica, 24 boda) gdje dobijes svake prestupne godine? Od ta 24 boda mi se mozemo nadat 7-8 maksimalno. Dodaj jos koji domaci kiks, neko klizanje u Doboju ili Posusju kojeg svakako bude, i bude jasnije sto mi ovoliko kasnimo za prvakom zadnjih par godina ili sto generalno imamo tako malo titula. Celik i kad je tavorio na dnu skidao nam je bodove, kao i Siroki ovo zadnjih par sezona, te Velez u periodu od negdje 2005. pa ovamo.
U istom periodu nas je npr Zrinjski dobio osam puta na Kosevu, Siroki pet puta, Borac i Zeljo po cetiri puta. Velez od ulaska dva puta.
Zrinjski kao objektivno najbolja i nauspjesnija ekipa lige unazad 10 sezona i razumljivo, al hercegovacko selo nas samara usred Koseva i izbija nam bodove, a mi dole ne mozemo pric golu kako treba. To je porazavajuce.
U istom periodu nas je npr Zrinjski dobio osam puta na Kosevu, Siroki pet puta, Borac i Zeljo po cetiri puta. Velez od ulaska dva puta.
Zrinjski kao objektivno najbolja i nauspjesnija ekipa lige unazad 10 sezona i razumljivo, al hercegovacko selo nas samara usred Koseva i izbija nam bodove, a mi dole ne mozemo pric golu kako treba. To je porazavajuce.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Jet2Holiday je napisao/la: ↑01 okt 2025, 10:52Preuzeto...
J.bo Esmeraldu kakvu smo priču napravili

- relativizam
- Kontakt:
Svi se uplasili sem sudija ahhahajunioR je napisao/la: ↑01 okt 2025, 11:11Jet2Holiday je napisao/la: ↑01 okt 2025, 10:52Preuzeto...
J.bo Esmeraldu kakvu smo priču napravili![]()
Ja sam cuo da Zika Turkovic iz zatvora ustvari vodi klub, i da preko druga iz zatvora, Batka sa Grbavice pokusava da nam zavrsi bolje sudjenje kod Vice.Jet2Holiday je napisao/la: ↑01 okt 2025, 10:52Preuzeto...
Jel ovaj Adi Karić, što putuje sa ekipom, onaj lik iz crne hronike ?
- robertkosar
- Kontakt:
Meni nije jasno da trener sa ogromnim iskustvom pravi gresku koju su pravili njegovi predhodnici. Stavio Frensisa na beka i iz aviona se vidjela rupa na lijevom beku covjek 20 metara od protivnika. Husref isto kao da nije pogledao ni jednu nasu utakmicu.NisamInSajder je napisao/la: ↑01 okt 2025, 05:41Zato je prštalo od igre sa Husrefovih 4231. Koliko je dobro i Husref koji samo to zna postavit se prebacio na 3412 jer mnogo bolje izgleda.Lucas je napisao/la: ↑01 okt 2025, 03:32Ma ide 3-5-2 100 % i opet genocid za oci u vecini utakmica, kao kod tih ubleha koje si naveo. Nemam apsolutno nikakva očekivanja, Cvitanovic ce trajati do zime i onda opet novi trener u januaru. Evropu cemo nekako izboriti na kraju i to je to za ovu sezonu.UltraNorth je napisao/la: ↑30 sep 2025, 18:46E jedva cekam da vidim taj atomski fudbal sa mladim skolovanim evropskim trenerom
Isto ko sto smo gledali i sa zekicem , vasoskim , sablicem , rozmanom
Bas su mi se svidjale njihove akcije i njihov rukopis
Ali, ti vidiš svakako broj tu, ostalo ne vidiš.
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
- Riquelme1921
- Kontakt:
Izvinjavam se na upadu.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑01 okt 2025, 12:18Sta ba? Reci mi molim te da furas da putuje s ekipom.
Mislim da pita zbog one slike spiska hotelskih soba gdje se saznalo da je Ajla još u klubu, u dijelu Staff ima jedna soba Abdulah Šahmanović - Adi Karić.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Naravno da nije. U jednom interjvu-u je čak i rekao nešto slično.robertkosar je napisao/la: ↑01 okt 2025, 11:59Meni nije jasno da trener sa ogromnim iskustvom pravi gresku koju su pravili njegovi predhodnici. Stavio Frensisa na beka i iz aviona se vidjela rupa na lijevom beku covjek 20 metara od protivnika. Husref isto kao da nije pogledao ni jednu nasu utakmicu.NisamInSajder je napisao/la: ↑01 okt 2025, 05:41Zato je prštalo od igre sa Husrefovih 4231. Koliko je dobro i Husref koji samo to zna postavit se prebacio na 3412 jer mnogo bolje izgleda.
Ali, ti vidiš svakako broj tu, ostalo ne vidiš.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
Kuknjava opet za nesto sto je lose uradjeno u startu
Husref Musemić: Legenda koja se suši u suzama – kraj šestog mandata na Koševu?
SARAJEVO – U hladnoj atmosferi Grbavice, gdje se vječni derbi igra srcem i krvlju, FK Sarajevo je sinoć doživio još jedan gorak poraz od gradskog rivala Željezničara – ovaj put sa 2:0. Golovi su pali iz individualnih grešaka, šanse su propustili, a na kraju tribine su mukle od razočaranja. Ali iza tog rezultata krije se daleko više od pukog fudbalskog neuspjeha: za Husrefa Musemića, legendu bordo-bijelih, ovo bi mogao biti konačni epitaf. Predsjednik kluba već šapće o smjeni, a pitanje koje visi u zraku je jedno: zar je ovaj čovjek, sa šest mandata na klupi i trofejima u džepu, zaista bio tako naivan da se nije sjetio kako se priče o njemu uvijek završavaju – suzama i otkazom?
Musemić, rođen 1961. u Janji kod Bijeljine, nije samo trener – on je živi simbol FK Sarajevo. Kao igrač, proveo je šest sezona u dresu Bordo tima, postajući dio generacije koja je 1985. osvojila prvu jugoslavensku titulu. Golgeter sa 119 headara u karijeri, Musemić je kasnije otišao u Crvenu zvezdu, pa u Škotsku i Holandiju, ali srce mu je uvijek bilo na Koševu. Kada je 2001. prvi put sjeo na klupsku klupu, to je bio početak ljubavne, ali i trnovite romanse. Šesti mandat, koji je počeo u avgustu ove godine nakon ostavke Zorana Zekića, trebao je biti "spas" za tim u krizi – ali umjesto trijumfa, donio je pet poraza u devet kola, više nego u cijeloj prošloj sezoni.
Da razumijemo dubinu ove priče, pogledajmo put kojim je Musemić prolazio kroz klub. Prvi mandat, maj-jun 2001., trajao je samo osam utakmica – dovoljno da osjeti ukus finala Kupa BiH, ali i da bude smijenjen zbog poraza od Želje. Drugi, 2002-2004., donio je evropske uspehe: prolazak preko Sigme Olomouc i Besiktasa, treće mjesto u ligi. Ali eliminacije od niželigaša Drinovaca 2004. bile su kap koja je prelila čašu – otkaz usred liderske pozicije. Treći mandat, 2006-2007., završio se titulom prvaka, ali i novim rastankom. Četvrti i peti, 2014-2015. i 2017-2019., krunisani su još jednom titulom i prvim dublom u historiji kluba (2019.), gdje je Musemić postao najtrofejniji trener Sarajeva sa tri prvenstva i dva kupa. Rekord u pobjedama? Njegov. Broj utakmica na klupi? Također njegov, sa preko 290.
A onda, decembar 2019.: otkaz samo kolo prije zimske pauze, uprkos svemu. Musemić je tada zaplakao pred kamerama, govoreći da je "malo glupo ispalo" i da nije očekivao takav kraj. "U najmanju ruku, ovo nije korektno", rekao je tada, ostavljajući vrat otvorenim za budućnost. Šesti povratak, u avgustu 2025., bio je poput holivudskog scenarija: navijači su oduševljeni, uprava obećava podršku, a Musemić debituje pobjedom protiv Posušja. Ali realnost je brzo udarila – loša forma, problemi sa realizacijom, slaba lijeva strana terena, kako je sam priznao sinoć nakon derbija. "Nismo zaslužili poraz", rekao je za Arena Sport, ali riječi su zvučale kao oproštaj. "Imali smo šanse, ali individualne greške nas ubijaju. Šta je tu je."
Je li Musemić naivan? Ili je samo previše zaljubljen u klub da bi rekao "ne" pozivu? Ovo nije pitanje neiskustva – sa 64 godine i desetljećima na klupi, on zna bolje od ikoga koliko je Sarajevo nestabilan. Uprava, pod utjecajem vjetnamskih vlasnika od 2019., mijenja trenere kao rukavice: Zekić otišao nakon lošeg starta, prije njega Marinović, Jović... Ali Musemić je uvijek bio "onaj specijalni" – ikona koja se vraća jer "samo on može vratiti identitet". Sinoć na Grbavici, prepustio je ulogu favorita Željezničaru, naglašavajući da derbi "žive svi u i oko kluba". Ali Horde Zla, TM Želje, poručile su suprotno: "Zgazite ih!" I zagazili su – duboko.
Sportski, Musemićev stil je uvijek bio jasan: napadački fudbal, hrabrost, ali i ranjivost na greške. U šestom mandatu, statistika je nemilosrdna: 57 pobjeda u prethodnom periodu (2017-2019.) pretvorene su u seriju poraza. Tim stvara šanse – Renan Oliveira, Kyeremeh, Guliashvili – ali ne realizuje ih. Golman Želje je bio heroj sinoć, ali problem je dublji: nedostatak stabilnosti, mladi igrači koji se gube pod pritiskom derbija, i uprava koja traži žrtvenog janca umjesto rješenja.
Ako otkaz dođe, a sve ukazuje na to, Musemić neće otići kao poraženik – već kao čovjek koji je dao više nego što je ikad tražio. Šesti mandat završava kao prvi: u suzama, ali sa srcem punim uspomena. Zar nije vrijeme da klub, umjesto da ga baca, podigne spomenik legendi? Ili ćemo opet čekati sedmi povratak, kao u lošoj sapunici? Sarajevo zaslužuje bolje – a Musemić, možda, konačno mir.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Proximic i 32 gosta.