RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 20 jun 2013, 16:46

AlemC85 je napisao/la:najveće pojačanje će biti ako se održi na okupu prošlogodišnja ekipa, pojačana s 3-4 dobra igrača, koji neće biti samo prinove...
Druze,

Ako budemo tako razmisljali (3-4 pojacanja) - bice opet borba za opstanak. Ovi igraci su 2 godine uzastopno izborili 13. mjesto - i mora svakom jasno biti da oni nemaju kvalitet za bolje. Krajnje je vrijeme da se nesto totalno promjeni u igrackom kadru.

Ali ono sto je puno gore je kako niko u Velezu ne preuzima odgovorost za greske.
Uprava mozda jeste odradila neke pozitivne stvari - ali treba biti iskren da za propuste niko ne preuzima odgovornost - i to je krajnje neozbiljno. Evo sad, npr. Letic daje izjavu kako ce preci u drugi klub dok je ugovorom vezan za Velez - pa to je ponizenje koje se ne desava Sarajevu ili Zelji. To se desava samo Velezu. I ja nemogu preci preko ovakvih gresaka. Neko mora preuzeti odgovornost za takve propuste - kako je uopste do toga doslo i koje ce se mjere poduzeti da do toga nikad vise ne dodje.

Jer ovo nije prvi put da igrac ponizi klub. Sjetimo se prvo je Demic "obecao" saradnju pa "izradio" klub, pa onda za njim i Zolj, pa onda i Brkovic, pa onda i Bandovic - i evo sad Letic... Pa dobro dokle vise? I kome treba glava sad da leti radi ovoga? Jer neko treba bit odgovoran za ovo - ovo se velikim klubovima ne desava. Neko treba snosit posljedice. Nemoze se vazda kakicu-piskicu.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 20 jun 2013, 16:56

nemoj biti tak okrutan prema rezervnom, ipak nas je stabilizovao u svim ovim teškim godinama....
šprda se s nama ko kako hoće, već godinama al eto i ti si to napokon primjetio.... :lol:
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 20 jun 2013, 16:57

nema autoriteta u klubu, i zato se ovo i dešava, jer dozvoljavaju da igrač ucjenjuje klub...

kada se očekuje povratak ibre iz švice?

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 20 jun 2013, 17:04

AlemC85 je napisao/la:nema autoriteta u klubu, i zato se ovo i dešava, jer dozvoljavaju da igrač ucjenjuje klub...

klub smo bez karaktera i motivacija, klub po mjeri i kroju rezervnog...
poklapa se sa njegovim ambicajama, željama a bogami i potrebama...

sad kad letić uleti milju dvije, papiri ima da mu budu oke....
previše slićni slučajeva zadnjih nekoliko godina, da bi sve ovo bilo sasvim slučAjno???
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 20 jun 2013, 17:15

nem73 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:nema autoriteta u klubu, i zato se ovo i dešava, jer dozvoljavaju da igrač ucjenjuje klub...

previše slićni slučajeva zadnjih nekoliko godina, da bi sve ovo bilo sasvim slučAjno???
Letic nece ici iz Veleza, moze samo dobit suspenziju od kluba ako ne dodje iz Norveske(otisao majci u posjetu) ovu,odnosno iducu sedmicu, dobit ce suspenziju...

Ne treba mu dat da igra citava sezonu i onda **** dogodine, naravno ako ovo gore sto sam naveo bude ovako, a ako ne bude trebalo bi bit sve OK.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 20 jun 2013, 17:21

RodjeniiBrato je napisao/la:
nem73 je napisao/la:

Letic nece ici iz Veleza, moze samo dobit suspenziju od kluba ako ne dodje iz Norveske(otisao majci u posjetu) ovu,odnosno iducu sedmicu, dobit ce suspenziju...

Ne treba mu dat da igra citava sezonu i onda **** dogodine, naravno ako ovo gore sto sam naveo bude ovako, a ako ne bude trebalo bi bit sve OK.
da baš kao i zadnjih godina, bude ne-suspendovan za milju ili dvije i bila stvar!
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 20 jun 2013, 17:25

Nece sa Leticem biti tako, vidjet ces :)
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 20 jun 2013, 17:55

RodjeniiBrato je napisao/la:Nece sa Leticem biti tako, vidjet ces :)
abd

abd

jbg mrzim one razočaravajuće komentare raje nakon - mrim patetiku i naivnost :lol:
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 20 jun 2013, 19:38

nem73 je napisao/la:nemoj biti tak okrutan prema rezervnom, ipak nas je stabilizovao u svim ovim teškim godinama....
šprda se s nama ko kako hoće, već godinama al eto i ti si to napokon primjetio.... :lol:
Buraz, primjetim ja sve, samo sto ja kad kritikujem ne volim ponizavati nikoga. Npr. nema smisla zvati Tanovica "rezervni", kad je on barem jedan period bio prvi golman Veleza (i ja se tog vremena sjecam), a kao drugo, Tanovic jeste poslje toga bio rezerva, ali rezerva velikom Vukasinu Petranovicu, prvom kapitenu Veleza koji nije rodjen u Mostaru i koji je kasnije bio zvijezda u Istanbulu do te mjere da je Petranovic imao svoj TV show na Turskoj nacionalnoj televiziji i da je drzava od 70 miliona stanovnika znala ko je on. Njemu biti rezerva stvarno nije sramota.

Dalje, bez obzira na moje kritike, nemoze se ici iz krajnosti u krajnost da Tanovic nije nista uradio za Velez - jer to jednostavno nije istina. Ne zaboravi onaj dan kada se na skupstini pitalo i doslovno molilo "ko ce u Velez" i kada je vladao tajac jer niko nije htio u taj jadni Velez za koji su se skupljale pare po gradu. Te godine su se ljudi doslovno MOLILI I KUMILI da dodju u upravu tek da se popune mjesta, ali Velez je bio sam i ostavljen da crkne. Tada je Tanovic (kakav god da je) dosao i pristao da ga vodi nakon sto je 10 drugih ljudi odbilo jer im je iz ponizenja. To je nepobitna cinjenica i dan kad je od mene zaradio respekt, za razliku od svih ostalih "kvazi-Velezovaca" kojima je tada Velez bio odbojan, a danas bi svi oni da su tu i da se pitaju.

Ali to sve ne znaci da taj isti Tanovic, bez obzira na sve, nebi trebao prihvatiti odgovornost za ogromne greske koje se rade sada: Brkovic, Bandovic, Demic, Zolj, evo sad i Letic, i da nebi trebao snosit odgovornost sto se ponizavanja Veleza od strane fudbalske kopiladi desavaju. Letic je dosao u Velez ko siroce na probu kao anonimac u grupi amatera iz 5-6 lige - da bi u Velezu dobio priliku, postao igrac i sad omalovazavao Velez po novinama. A slag na tortu, Bebanic (igrac iz 3. lige) odgovara Velezu na ponudjen ugovor "ne hvala, drugoligas mi dalje bolje uslove". Jednostavno, to su po meni neshvatljivi propusti i neko tu mora bit odgovoran jer jedan Veliki Velez, po meni, zasluzuje bolje. I treba da ima bolje.

A da ne kazem da imamo otpad od ekipe koja se 2 puta bori za 13 mjesto i da je ova predsezona kratka radi svjetskog prvenstva i nema se puno vremena prije pocetka sljedece - a mi doveli jedno pojacanje (onako realno, osrednje-do-solidno) ali nista posebno. A takvih nam treba jos 5-6 da bi imali sansu za Evropu - a vrijeme odmice.

Ako se po jutru dan poznaje, ovo ce bit ruzan dan - i zato je sada vrijeme za kritiku - a ne kad sezone odpocne.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 20 jun 2013, 20:22

Ako se ispostavi da je istina ovo vezano za Bebanića,ne treba seljaku nikad dozvoliti da nastupa za Velež.
Ako mu je bitno tih 200-300 KM više koje će imati u malom prigradskom Branitelju,takav nem ne treba.
Što se tiče Letića,isto tako...molim boga da ne nađe anganžman pa da završi na tribini.
Svi koj Velež doživljavaju kao odskočnu dasku,želim da odskoče do Podgrmeča,stolače Iskre,Posušja.
Zaboravili su mnogi šta znači nositi crveni dres i šta znači igrati srcem.
Sve više i više cijenim potez Vladavića koji je došao kad je trebalo.
Puno je ovih kojih nema kada najviše treba.
Takvi nam i ne trebaju.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 20 jun 2013, 20:26

MostaracVelezovac je napisao/la:
nem73 je napisao/la:nemoj biti tak okrutan prema rezervnom, ipak nas je stabilizovao u svim ovim teškim godinama....
Buraz, primjetim ja sve, samo sto ja kad kritikujem ne volim ponizavati nikoga. Npr. nema smisla zvati Tanovica "rezervni", kad je on barem jedan period bio prvi golman Veleza (i ja se tog vremena sjecam), a kao drugo, Tanovic jeste poslje toga bio rezerva, ali rezerva velikom Vukasinu Petranovicu, prvom kapitenu Veleza koji nije rodjen u Mostaru i koji je kasnije bio zvijezda u Istanbulu do te mjere da je Petranovic imao svoj TV show na Turskoj nacionalnoj televiziji i da je drzava od 70 miliona stanovnika znala ko je on. Njemu biti rezerva stvarno nije sramota.

Dalje, bez obzira na moje kritike, nemoze se ici iz krajnosti u krajnost da Tanovic nije nista uradio za Velez - jer to jednostavno nije istina. Ne zaboravi onaj dan kada se na skupstini pitalo i doslovno molilo "ko ce u Velez" i kada je vladao tajac jer niko nije htio u taj jadni Velez za koji su se skupljale pare po gradu. Te godine su se ljudi doslovno MOLILI I KUMILI da dodju u upravu tek da se popune mjesta, ali Velez je bio sam i ostavljen da crkne. Tada je Tanovic (kakav god da je) dosao i pristao da ga vodi nakon sto je 10 drugih ljudi odbilo jer im je iz ponizenja. To je nepobitna cinjenica i dan kad je od mene zaradio respekt, za razliku od svih ostalih "kvazi-Velezovaca" kojima je tada Velez bio odbojan, a danas bi svi oni da su tu i da se pitaju.

Ali to sve ne znaci da taj isti Tanovic, bez obzira na sve, nebi trebao prihvatiti odgovornost za ogromne greske koje se rade sada: Brkovic, Bandovic, Demic, Zolj, evo sad i Letic, i da nebi trebao snosit odgovornost sto se ponizavanja Veleza od strane fudbalske kopiladi desavaju. Letic je dosao u Velez ko siroce na probu kao anonimac u grupi amatera iz 5-6 lige - da bi u Velezu dobio priliku, postao igrac i sad omalovazavao Velez po novinama. A slag na tortu, Bebanic (igrac iz 3. lige) odgovara Velezu na ponudjen ugovor "ne hvala, drugoligas mi dalje bolje uslove". Jednostavno, to su po meni neshvatljivi propusti i neko tu mora bit odgovoran jer jedan Veliki Velez, po meni, zasluzuje bolje. I treba da ima bolje.

A da ne kazem da imamo otpad od ekipe koja se 2 puta bori za 13 mjesto i da je ova predsezona kratka radi svjetskog prvenstva i nema se puno vremena prije pocetka sljedece - a mi doveli jedno pojacanje (onako realno, osrednje-do-solidno) ali nista posebno. A takvih nam treba jos 5-6 da bi imali sansu za Evropu - a vrijeme odmice.

Ako se po jutru dan poznaje, ovo ce bit ruzan dan - i zato je sada vrijeme za kritiku - a ne kad sezone odpocne.
Čitajući tvoj/e post/ove dobijem jaku želju da tani na dar kupim odjelo ono u stilu superman al umjesto S da stoji R jer jbg treba odat počast onome koji nas je toliko mnogo puta spasio kao npr on....

poz oklahomi;) :lol:
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 20 jun 2013, 20:30

tana je lopina ipo, upamti to.
makar tu ne trebaš imat ikakvu dilemu tebra,
osim ako pak nisi neki njegov blizak suraDNIK, rod ili slićno :mrgreen:

ja se malo zajebajem ali i mislim 100% ozbiljno da su ove moje tvrdnje granitom potkovane!
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 20 jun 2013, 21:15

Pa daj dokaze policiji nem 73,je..a, evo Tana lopov,Tana ne valja, pa nek dođe neko umjesto njega.Ali ko?
I ja bih volio da dođe neko sa lovom pa da bude bolje,ali je činjenica da nema takvih.Ti ako znaš da ima neko ko garantuje više para za klub i bolje igrače od Tane bujurm sad će skupština pa predloži nekoga ko hoće da ulaže novac u Velež,a ne ovako bacati šuplju po forumu.Hajde javno reci ko bi mogao po tebi biti bolji od Tane?
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 20 jun 2013, 23:24

tepsija je napisao/la:Ako se ispostavi da je istina ovo vezano za Bebanića,ne treba seljaku nikad dozvoliti da nastupa za Velež.
Ako mu je bitno tih 200-300 KM više koje će imati u malom prigradskom Branitelju,takav nem ne treba.
Što se tiče Letića,isto tako...molim boga da ne nađe anganžman pa da završi na tribini.
Svi koj Velež doživljavaju kao odskočnu dasku,želim da odskoče do Podgrmeča,stolače Iskre,Posušja.
Zaboravili su mnogi šta znači nositi crveni dres i šta znači igrati srcem.
Sve više i više cijenim potez Vladavića koji je došao kad je trebalo.
Puno je ovih kojih nema kada najviše treba.
Takvi nam i ne trebaju.
Bebanić je ovim činom sigurno zatvorio vrata VELEŽA zauvijek... :x

ja se nadam abd da će skupština dati rezultata i naravno KODRINJO da uđe u klub... 8-)

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 21 jun 2013, 00:55

nem73 je napisao/la:tana je lopina ipo, upamti to.

ja se malo zajebajem ali i mislim 100% ozbiljno da su ove moje tvrdnje granitom potkovane!
Jedini ko je meni rod u Velezu (daleki) je Kajtaz pa eto vrati unazad moje postove pa vidi koliko sam ga nahvalio. Mrkvu znam jos od kad sam bio mali. Gledo sam ga dok je igro lopte dok je bio klinac prije 20 godina. Tanovica nisam nikad upozno.

Treba biti fer i uputot kritiku gdje je mjesto i ne pretjerivat - dobro ti neko rece iznad, ako je Tana lopina, biraz policija i goni. Ako nemas cime gonit onda nije. A sad je skupstina, idealno vrijeme za promjene ako ima iko bolji. Ja sam uvijek za pozitivne promjene, ali reci "ko."

Bebanic, zatvorio sebi vrata, ne zatvorio, to nije bitno. Bitnije je pitanje kako je moguce da se covjek odlucio za Branitelja i kako su losi uslovi morali biti da on to uradi. Ako je tako onda nije ni cudo da Zeljo ili Sarajevo uzme igraca.

demamo
Kontakt:

Post Postao/la demamo » 21 jun 2013, 01:15

MostaracVelezovac je napisao/la:
nem73 je napisao/la:tana je lopina ipo, upamti to.

Jedini ko je meni rod u Velezu (daleki) je Kajtaz pa eto vrati unazad moje postove pa vidi koliko sam ga nahvalio. Mrkvu znam jos od kad sam bio mali. Gledo sam ga dok je igro lopte dok je bio klinac prije 20 godina. Tanovica nisam nikad upozno.

Treba biti fer i uputot kritiku gdje je mjesto i ne pretjerivat - dobro ti neko rece iznad, ako je Tana lopina, biraz policija i goni. Ako nemas cime gonit onda nije. A sad je skupstina, idealno vrijeme za promjene ako ima iko bolji. Ja sam uvijek za pozitivne promjene, ali reci "ko."

Bebanic, zatvorio sebi vrata, ne zatvorio, to nije bitno. Bitnije je pitanje kako je moguce da se covjek odlucio za Branitelja i kako su losi uslovi morali biti da on to uradi. Ako je tako onda nije ni cudo da Zeljo ili Sarajevo uzme igraca.
kako ti mostaracvelezovac moris sa branjenjem tanovica j.te on a ti njega. svi u mostaru znaju da je samo taka lopina a ti si ga uhvatio branit ovdje. on je u klub usao sa polovnim autom,a sada voza 2-3 nova. te kupio jedan sinu, te jedan zeni... otvaraju se kafici.. STA JE IMAO DOK NIJE BIO U VELEZU??? ne seri vise matere ti dosadan si. za nas koji zivimo u mostaru Tana je grobar Veleza. Dok je on tu nema napretka.
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 21 jun 2013, 06:51

Ti si tebra svojevrsna budala ili ti naivac neki!(mvelexovac)
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

demamo
Kontakt:

Post Postao/la demamo » 21 jun 2013, 08:04

Eto nek si ti pametan! I da i ti puno s.res sto se tanovica tice.
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 21 jun 2013, 08:37

Aj procitaj moj prethodni post pa mi se opet javi.
Kakav lik brate kakva ne kontrolirana reakcija :lol:
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 21 jun 2013, 09:27

RAja mojne se svadjat. Svi mi volimo Lezve isto. Jbga ne razmisljaju svi isto ali opet nema potrebe za raspravama. FORZA VELEZZ ;)
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.