Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Rusilac
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Rusilac » 20 avg 2014, 15:21

Hrgota ne moze igrati za Hrvatsku dok ne prodje proceduru promjene papira,isto kao za BiH.
Ili mozda moze prijateljsku,koliko ja znam za igranje u prijateljskoj utakmici dovoljni su pasos i drzavljanstvo,samo sto su Spusicevi branioci zbunili javnost opravdavajuci njegove promasaje.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 20 avg 2014, 15:23

bhsport je napisao/la:
sanlituncay je napisao/la:Zašto Safet nikad nije izjavio za Hrgotu čim sredi papire biće pozvan,kao što je uradio za Hadžića i kompaniju ???
Mozda ni ne zna za njega, mozda ovaj nije dao siganl da hoce da igra za BiH, znas Safeta ...
Rekao je da je logicno da Hrgota igra za Svedsku kao i Tankovic jer to su njihovi igraci.

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 20 avg 2014, 15:27

bhsport je napisao/la:Treba probati vrbovati Hrgotu, nama je za 2,3 godine prvi spic uz Dzeku ako nastavi ovako...
Safet kasni kao i obično... Pa čovječe mi smo s njim počeli gubiti igrače koji su bili 120 % naši :D Kad se onako ponašao prema Prciću,zamislit tek kako bi tek bilo prema nekom potencijalnom... Sva sreća Kolašinac ne razumije bosanski,al onako da mi na pressu rekne kao za njega i onaj tupavi smijeh : Ako krene pješke iz Njemačke bojim se da će zakasnit na trening... Ja mu se ne bi nikad odazvao... Zayebayi familiju svoju... tako isto i Prcu zayebavo preko avaza....
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 20 avg 2014, 15:32

Hrgota ne moze igrati za Hrvatsku dok ne prodje proceduru promjene papira,isto kao za BiH.
On ima vec Hrvatsko drzavljanstvo smoa treba sportsko da promjeni to je nekih 2mj,a nase nema ni civilno..

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 20 avg 2014, 15:36

zgembo89 je napisao/la:
On ima vec Hrvatsko drzavljanstvo smoa treba sportsko da promjeni to je nekih 2mj,a nase nema ni civilno..
Moze imati i nase,za deset dana najvise.Ne spominjite odobrenje vijeca ministara jer mu to ne treba,rodjenjem je drzavljanin BiH,samo treba napraviti pasos.Vjerovatno i prije deset dana se moze zavrsit sve.

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 20 avg 2014, 15:37

zgembo89 je napisao/la:
Ma najviše koči to sportsko,naše državljanstvo za 2 dana dobijaš ako te ima ko pogurat :D Oni u košarkaškom savezu imaju dosta lakšu vezu,ameri dobijaju državljanstva za 7 dana :D Tako da to i nije problem,najveći je problem Uefa i to njihovo sportsko državljnastvo... Ali znamo kako su poletni svi,od selektora pa nadalje....
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 20 avg 2014, 15:43

sanlituncay je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:
Ma najviše koči to sportsko,naše državljanstvo za 2 dana dobijaš ako te ima ko pogurat :D Oni u košarkaškom savezu imaju dosta lakšu vezu,ameri dobijaju državljanstva za 7 dana :D Tako da to i nije problem,najveći je problem Uefa i to njihovo sportsko državljnastvo... Ali znamo kako su poletni svi,od selektora pa nadalje....
Da,ali da bi zaigrao za Hrvatsku potrebno mu je to sve isto,promjena sportskog drzavljanstva.
Opet kazem,koliko je meni poznato igrac ima pravo igrati prijateljske utakmice bez sportskog drzavljanstva,samo sa civilnim,pod uslovom da nikad nije igrao za A reprezentaciju neke druge zemlje.Javnost u BiH je obmanuta,najvise zbog pravdanja Susica sto ne poziva igrace koji imaju nas pasos.
Ako grijesim neka me neko ispravi.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 20 avg 2014, 15:51

Vlado Jagodić je za Safeta Sušića,Murinjo,Vlado se bori za svakog našeg igrača,imam osjećaj da bi Tanković ,Halilović,Hrgota i ostali davno igrali za BiH da je Vlado selektor,čovjek skautira svoje igrače, ide na njihove utakmice,priča sa momcima itd.. to je zadaća selektora a ne ko Pape iz svog doma preko tv-a gleda utakmicu i to ne utakmicu potencijalnog reprezentativca već skroz neku drugu.. možda ćemo se još plasirati na ovo europsko prvenstvo i šta onda?,nemamo zamjenu za neke igrače, to je sad i fudbalskim laicima jasno,samo to naš selektor ne konta,on misli da će Džeko i Ibišević igrati vječno.. :facepalm:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 20 avg 2014, 15:59

Ma ja sam se odrek'o našeg državljanstva... A i Safet me neće moći zvati u repku :D Tako da sam miran :D
Fudbaleri svakako odlično zarađuju ako su dobri,pa koje god državljanstvo imaju.. al nama običnim Bošnjama ne gine odricanje,i sve više raje to radi,nazalost...
slika

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 20 avg 2014, 16:13

Rusilac je napisao/la:
sanlituncay je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Hrgota ne moze igrati za Hrvatsku dok ne prodje proceduru promjene papira,isto kao za BiH.

Da,ali da bi zaigrao za Hrvatsku potrebno mu je to sve isto,promjena sportskog drzavljanstva.
Opet kazem,koliko je meni poznato igrac ima pravo igrati prijateljske utakmice bez sportskog drzavljanstva,samo sa civilnim,pod uslovom da nikad nije igrao za A reprezentaciju neke druge zemlje.Javnost u BiH je obmanuta,najvise zbog pravdanja Susica sto ne poziva igrace koji imaju nas pasos.
Ako grijesim neka me neko ispravi.
Ukoliko igrac ima samo civilno, ali ne sportsko drzavljanstvo igrac nema pravo igrati za repku (slucaj Rakitic koji je trebao debitovati u onoj utakmici na kosevu, ali nije mogao jer nije dobio zeleno svijetlo FIFA). Igrac ima pravo igrati prijateljske utakmice za repku ukoliko ima sportsko drzavljanstvo, ali ne civilno (slucaj Bicakcic), ali samo naravno ukoliko se navedena utakmica igra na teritorij drzave za ciju repku igrac zeli igrati ( tj Bicakcic je imao pravo igrati protiv SAD-a jer se igrala u BiH)
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 20 avg 2014, 16:20

Gravce, odlicno sto si to podijelio s nama. Jako bitno za ovu temu :facepalm: :lol: :bow:

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 20 avg 2014, 16:29

Znaci za koji dan i definitivno gubimo Halilovica. Vidim Hrvati su pozvali i Jedvaj-a iz Leverkusena. Njegovi su iz Mostara, ali je momak sve hrvatske selekcije presao. Hrvati na spisku 4 igraca mlada od 19 godina. Tako se buducnost gradi.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 20 avg 2014, 17:35

Nije on "lik iz Zenice" nego iz Kaknja odakle je potjerano 15 000 Hrvata u ratu, neko mu zapalio kuću i da sad igra za zastavu te zemlje...
:lol:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 20 avg 2014, 17:43

Uh duše slatke

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 avg 2014, 18:14

Kako je protjeran ako je skoro čitav rat bio u BIH, čak se i rodio ovdje za vrijeme rata
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 20 avg 2014, 18:26

Zašto za trećeg napadača ne pozvati Milana Đurića iz Cesene? Njemu ne treba nikakve papire mijenjati, predavati zahtjeve, slati kapitena i uticajne igrače da sa njim ispijaju kafe i sl. Samo treba poslati poziv i to je to. Momak u pripremnom periodu igra jako dobro, nerijetko je strijelac, hvale ga i trener i mediji. Inače rođeni Tuzlak.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Amfetamin
Kontakt:

Post Postao/la Amfetamin » 20 avg 2014, 18:32

SalePD je napisao/la:Zašto za trećeg napadača ne pozvati Milana Đurića iz Cesene? Njemu ne treba nikakve papire mijenjati, predavati zahtjeve, slati kapitena i uticajne igrače da sa njim ispijaju kafe i sl. Samo treba poslati poziv i to je to. Momak u pripremnom periodu igra jako dobro, nerijetko je strijelac, hvale ga i trener i mediji. Inače rođeni Tuzlak.
Pa on je jedini logican izbor za 3. napadaca.. al selektor je Safet Susic :roll: .. lik ce najverovatnije igrat sa dva napadaca kvalifikacije a nece pozvat 3., budala.. a Djuric ce prvo morat Juventusu dat 2 gola i odigrat protiv Intera odlicnu utakmicu da bi se Susic sjetio da postoji ovaj igrac :x
Radnicki Lukavac

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 avg 2014, 18:35

Safetu kad bi spomenuli Đurića iz Italije on bi se iznenadio i odgovorio "zar nije Đuro u Sloveniji? Jest' on imao dobre provale u TLN prije rata, i sad imam njihove kasete kod kuće." :rol:
DRUG NEBI TI PUNCA

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 20 avg 2014, 18:46

Borussia ‏@borussia 9m
#Hrgota zu den Gerüchten, er wolle künftig für Kroatiens Nationalmannschaft spielen: Damit beschäftige ich mich nicht. #FKSBMG #fohlenelf
Dakle, na pitanja o igranju za Hrvate, veli da se ne opterećuje. Ako sam dobro shvatila... (slobodan prijevod)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 20 avg 2014, 19:26

Znaci da ce igrati za njih :D

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.