RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rimaa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rimaa » 18 jun 2013, 00:50

Dobro ljudi dragi, ali mozete li nam reci kakav je igrac, a to da li ce ostati ili otici, to cemo tek vidjeti, veliki pozz za Mostar ;)

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 18 jun 2013, 00:56

rimaa je napisao/la:Dobro ljudi dragi, ali mozete li nam reci kakav je igrac, a to da li ce ostati ili otici, to cemo tek vidjeti, veliki pozz za Mostar ;)
dobar igrac pravo on je prirodno krilni napadac a u velezu je tek poceo igrati na poziciji beka, prodoran, dobar tehnicar, ima dobar centarsut, sut solida, predobar igrac za nase lige
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 18 jun 2013, 00:59

miky_hz je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Ako ima ugovor sa velezom moze otici samo ako sarajevo plati odstetu a ne znam da li je i jedan tim platio odstetu za nekog igraca u nasoj ligi heeh.
Jesmo mi za Bandovica imao je ugovor :P nekako situacija koja bas kao preslikana sa ovom trenutnom i Leticem
Ni SLIČNO
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 18 jun 2013, 01:11

Treba Mrkva da se izjasni u vezi Letica, da kaze kakav ima ugovor, trazi li ga Sarajevo, jesu li mu ponudili,a ne da mi pogadjamo ovdje.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 18 jun 2013, 04:54

Koliko se sjecam da je Letic izjavljivo da se afirmiso u Velezu i jedino ako bude odlazio iz kluba to ce biti negdje vani,ali i to ce biti sve u dogovoru sa kluboim.Pustite ove novinarske patke,cuj Letic izjavio "Dolazim na Kosevo" :D ,pa naravno da ce doci na Kosevo kad bude Velez gostovo ekipi rajvoSa :lol: .Letic ostaje tu i nigdje on ne ide.Treba ga prebaciti sada na lijevo krilo,mjesto Vlade,srednji napadac Rascic,desno Okic,iza njih Bebanic(treba nam jos jedan dobar veznjak ),Ostrakovic na golu,Hebibovic desni bek,ovaj Pejic lijevi(mada treba da se jos dokaze)Merzic zadnji vezni,Kazazic(treba nam jos jedan dobar stoper) do njega ovaj Nuhic(mada meni nije nesto)Sa jos par pojacanja imat ce mo veoma solidan tim. ;) Valjda i nase vrijemo polako dolazi,vrijeme je.

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 18 jun 2013, 08:07

slika

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 18 jun 2013, 09:08

Avazov Sport, jasno mi je. Samo mi nije jasno da još uvijek neko čita to njesra od novina i stvarno vjeruje u te njihove natpise.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 18 jun 2013, 11:12

Evo konacno izaslo je i na oficijelnoj stranici Veleza na koga racunaju u iducoj sezoni, a medju njima je i Letic... Sve je rjeseno, sarajlije mogu samo mastati...
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 18 jun 2013, 14:53

U ponedjeljak su prozivkom na stadionu u Vrapčićima počele pripreme Veleža.

Kako trener Ibro Rahimić zbog osobnih obveza nije mogao na vrijeme stići u Mostar, prozivku su obavili asistenti.

Pojavila se većina igrača iz prošle sezone, s tim da su zvanično klub, do sada, napustili Aldin Šišić, koji je otišao u Vitez, dok se Admir Vladavić vratio u Karvinu. Amir Pliska, Lazar Vidić, Nedžad Serdarević, Admir Kajtaz i Armel Škaljić igrači su na koje Rahimić više ne računa.

Iako su iz kluba prethodno obznanili da je u načelu dogovoreno sve sa Edinom Bebanićem, igrač Branitelja se nije pojavio na prozivci. Također, nije bilo ni Sabahudina Jusufbašića, s kojima je klub također pregovarao. Pregovori sa Muamerom Vilom - nisu uspjeli.

- U ovoj sedmici ćemo se kompletirati sa nekoliko ciljanih pojačanja. U srijedu nam se priključuje Admir Raščić. U ove sedmice radit će se samo u popodnevnom terminu. Od sljedeće sedmice se kreće punom parom. U subotu smo planirali kontrolnu utakmicu crvenih i bijelih, kako bi pružili priliku velikom broju igrača koji žele da dođu na probu. Podsjetimo se da u posljednje dvije godine, upravo preko takvih proba, dobili smo Hebibovića i Letića, te vrijedi pružiti priliku nekim novim mladim igračima, kaže Admir Velagić, sportski direktor Veleža.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 18 jun 2013, 15:21

Ovaj Letic nesto muti sa Sarajevom, a uprava blago receno nema pojma.
Ako ima ugovor (profesionalni) a bas se pravi frajer I nesto radi iza ledja, onda bi ja njega fino ostavio na tribini jedno pola sezone.
Ali znam da nema ni Ibro ni Tana muda za ovo, pa ce ili otici za vrecu kikirikija ili igrati od prve tekme.
U PL jedini sto to moze da uradi je Amar I zbog ti I slicni stvari I jeste Zeljo tu I ko zna koliko jos dugo ce ostali morati da im gledaju u ledja.
Jedini preduslov za prefesionalni rad I da nema zaebancije je redovna plata ma koliko god da je ali da su primanja redovna, I onda polako po svom zakonu ko hoce nek izvoli ko nece ima tribina.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 18 jun 2013, 15:49

Ja predlazem da forumasi naprave svoju listu pojacanja, popricaju sa istima i ostave upravi samo da sredi sa igracima osnovne detalje. Ukoliko neko od tih igraca ne igrao, tj ako ga trener opstruirao i to, takodjer predlazem da forumasi bojkotuju utakmice, uostalom treba nas neko zastupat i na forumu. Takodjer, jedno pismo legendama kluba sa potpisima svih forumasa, da se vrate u klub, naprave stadion i napokon otjeraju onog Tanu.

Ako je Rascic pola Rascica od prije tamo nekad bice pojacanje samo tako.

Ko zna kad i gdje ima trening?
Support Velez, It's logical! ★

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 18 jun 2013, 16:56

TNT je napisao/la:Ovaj Letic nesto muti sa Sarajevom, a uprava blago receno nema pojma.
Ako ima ugovor (profesionalni) a bas se pravi frajer I nesto radi iza ledja, onda bi ja njega fino ostavio na tribini jedno pola sezone.
Ali znam da nema ni Ibro ni Tana muda za ovo, pa ce ili otici za vrecu kikirikija ili igrati od prve tekme.
U PL jedini sto to moze da uradi je Amar I zbog ti I slicni stvari I jeste Zeljo tu I ko zna koliko jos dugo ce ostali morati da im gledaju u ledja.
Jedini preduslov za prefesionalni rad I da nema zaebancije je redovna plata ma koliko god da je ali da su primanja redovna, I onda polako po svom zakonu ko hoce nek izvoli ko nece ima tribina.
Baš tako, ovo si u pravu 100%! Kod Amara nema "zajebancije", ako se sjećate, baš protiv Veleža je to bilo. Amar vadi u 27-oj minuti našeg najboljeg igrača, djete Grbavice i ljubimca navijača Zajka Zebu jer se počeo "zajebavati". Poslije toga više nije igrao do polusezone kada dobija odriješene ruke da može napustiti klub.

Zatim, slična scena sa drugim najboljim igračem, Samirom Bekrićem isto tako ljubimca navijača, koji kasnije nije nikako ili je vrlo malo (par minuta pred kraj) igrao do kraja sezone, čak je i na tribinama bio par tekmi. Danas traži ino angažman mada ima opcija i da ostane u klubu. Al' nebitno...

Htio sam reći, što je očigledno, da je ustvari ozbiljnost stvar uspjeha (bar što se tiće naše lige). Najbolji primjer za to je Amar i Željo. Iako nismo ulagali novac u transfere, danas imamo, slobodno mogu reći, respektabilan tim (bar kad je PL u pitanju). Mnoge ostale ekipe u PL i samim tim igrači su neozbiljni. Dok se to ne promjeni, teško da će biti napredka. Iskreno, volio bih da se i vi malo uozbiljite i da Velež gledamo u vrhu pa i u Evropi, što da ne, jer Veležu nije mjesto među ekipama koje se bore za opstanak, pogotovo ne u ovoj ligi. Morate se i vi (kao navijači) malo trznuti iz sna i pritisnuti malo upravu i igrače da kvalitetnije rade svoj posao jer je očigledno da ovo do sada ne funkcioniše.

Pozdrav Rođenim!
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 18 jun 2013, 17:40

Ovde oko Letica nesto ne stima,ako ima ugovor kao sto kazu na 3 godine,onda nema sanse da ode bez obestecenje,ali nekog pristojnog ma ko to bio,ali sta ocekivat od ovih nasih "glodara"uletit ce im neko cenera oni ce se rastalit i nikom nista,(slucaj Bandovic),ako se ovo uistinu desi,treba im onda na skupstini ocitat bukvicu za sva vremena,ili da prikazu lovu koju bi dobili u slucaju da Letic predje u Sarajevo,uz sve to naravno da ima profesionalni ugovor,ako nema onda je to drugi par carapa tj mazanje ociju citavo ovo vrijeme.

Evo sad i ovo ccc...

Iako su iz kluba prethodno obznanili da je u načelu dogovoreno sve sa Edinom Bebanićem, igrač Branitelja se nije pojavio na prozivci. Također, nije bilo ni Sabahudina Jusufbašića, s kojima je klub također pregovarao. Pregovori sa Muamerom Vilom - nisu uspjeli.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 18 jun 2013, 18:10

Ovo za Letica nije dobro nimalo - i ako uprava ovo ne odigra kako treba ispast ce ghovna najveca (s pravom).

Prvo, Letic jeste vezan ugovorom.
Ali sta sad? Posto je vezan ugovorom - ako ga Velez pusti uz neku blagu naknadu ko Bandovica - onda je to sranje veliko i velika sramota ove uprave i ponizenje za klub kojeg Sarajlije ocigledno tretiraju kao kuravu od koje mogu uzet sta hoce za pare. A ako Velez zadrzi Letica, onda ga treba zestoko kaznit za primjer svima ostalima i nedat mu da igra nikako u Velezu 6 mjeseci - nek sjedi na tribini i gleda.

Bandovic je otisao za cenera u Sarajevo - ali je to bio veliki promasaj i poraz Veleza i sramota. Sta ima veze sto bi Bandovic bio nezadovoljan u Velezu, zato sluze ugovori - ne radis da bi bio sretan nego za pare. Placen si - radi.

Sa Leticem ispravna stvar bi bila uradit ono sto je Amar uradio Zebi - ostavi ga na tribinu cak i da ces izgubit pare na njemu ali napravi primjer od njega svim igracima u buduce da se niko vise ne usudi zajebavati sa klubom. Ostavi ga nek trune na tribini - stavi mu karijeru na kocku ali zato vise niko nikad to klubu nece smjet uraditi. Ali sad je pitanje da li iko u Velezu ima dovoljno mozga za takvo nesto.

Ja bi licno zaustavio Letica i sjeo ga na tribinu 6-12 mjeseci kao primjer svima ostalima - a pustit ga da trenira sam dok ostali treniraju kao tim. Ne bi mu dao da igra do 2014e. A ako mu uprava progleda kroz prste radi ovoga - onda zaista nisu dovoljno pametni da vode klub u Evropu.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 18 jun 2013, 18:21

MostaracVelezovac je napisao/la:Ovo za Letica nije dobro nimalo - i ako uprava ovo ne odigra kako treba ispast ce ghovna najveca (s pravom).

Ali sta sad? Posto je vezan ugovorom - ako ga Velez pusti uz neku blagu naknadu ko Bandovica - onda je to sranje veliko i velika sramota ove uprave i ponizenje za klub kojeg Sarajlije ocigledno tretiraju kao kuravu od koje mogu uzet sta hoce za pare. A ako Velez zadrzi Letica, onda ga treba zestoko kaznit za primjer svima ostalima i nedat mu da igra nikako u Velezu 6 mjeseci - nek sjedi na tribini i gleda.

Bandovic je otisao za cenera u Sarajevo - ali je to bio veliki promasaj i poraz Veleza i sramota. Sta ima veze sto bi Bandovic bio nezadovoljan u Velezu, zato sluze ugovori - ne radis da bi bio sretan nego za pare. Placen si - radi.

Sa Leticem ispravna stvar bi bila uradit ono sto je Amar uradio Zebi - ostavi ga na tribinu cak i da ces izgubit pare na njemu ali napravi primjer od njega svim igracima u buduce da se niko vise ne usudi zajebavati sa klubom. Ostavi ga nek trune na tribini - stavi mu karijeru na kocku ali zato vise niko nikad to klubu nece smjet uraditi. Ali sad je pitanje da li iko u Velezu ima dovoljno mozga za takvo nesto.

Ja bi licno zaustavio Letica i sjeo ga na tribinu 6-12 mjeseci kao primjer svima ostalima - a pustit ga da trenira sam dok ostali treniraju kao tim. Ne bi mu dao da igra do 2014e. A ako mu uprava progleda kroz prste radi ovoga - onda zaista nisu dovoljno pametni da vode klub u Evropu.
Potpis.

Ali sam pravo skeptican sto ovoga svega tice,mislim da ce se odigrat dobra neka muljaza,i nakraju ce biti pojeo vuk kenjca i zdravo,jer od ove uprave nismo nista bolje navikli ni ocekivali,sve je ovo jalovo i mazanje ociju,kao i svake godine i evo prodje ih tako 20,tako da se ovde nicemu ne nadam dok nam ovi kroje sudbinu.

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 18 jun 2013, 19:04

Letić je neopravdano odsutan.Ko zna šta oni tamo mute?
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 18 jun 2013, 19:34

AMADUDI je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Ovo za Letica nije dobro nimalo - i ako uprava ovo ne odigra kako treba ispast ce ghovna najveca (s pravom).

Potpis.

Ali sam pravo skeptican sto ovoga svega tice,mislim da ce se odigrat dobra neka muljaza,i nakraju ce biti pojeo vuk kenjca i zdravo,jer od ove uprave nismo nista bolje navikli ni ocekivali,sve je ovo jalovo i mazanje ociju,kao i svake godine i evo prodje ih tako 20,tako da se ovde nicemu ne nadam dok nam ovi kroje sudbinu.
Prvo, iskreno ne mislim da se radi o "muljazi". Ja bi volio da je neki lopovluk u pitanu - ali bojim se da ako Letic ode da se tu radi o necem puno gorem - o neznanju. Lopov zna zastiti sebe i one sto voli - a neko ko je nesposoban nezna nista. Ja se bojim da uprava ne pusti Letica po onoj glupoj logici "pa sta ces - moras ga pustit da ode - ako on hoce da ide" - isto ko da nemozes zaustavit transfer i ostavit budalu na tribini 6 mjeseci da mu dodje iz guzice u glavu i time zastiti klub.

Uz to - svaka "muljaza" u ovom trenutku, 7 dana pred skupstinu, bi bila suvise rizicna. Za 7 dana raja ce se zapalit i naljutit i moze da bude zestokog ujedanja na skupstini - mozda i rasula. Vrlo je delikatna situacija po pitanju bilo kakve "muljaze" jer se problem sa Leticem desava u nezgodno vrijeme.

Moj bi savjet bio ljudima u Velezu da Letica zaustave od prelaska u Sarajevo a onda da ga kazne i nauce pameti do te mjere da ga najveci dusmani budu zalili - ako mu treba unistit karijeru radi ovoga bolje je i to uradit nego dozvoljavat daljnje unistenje i ponizenje Veleza. A ako ova uprava nema muda ili mozga za takvo nesto - onda nemamo sta pricati o Evropi. U Evropu se ne ide ako nisi klub koji se respektuje.

Ovo je, po meni, dobar test da li je ova uprava zrela za Eura.
Ode li Letic za manje od 50 hiljada maraka - nije.
Zaustavi li se transfer ili pusti li se Letic za 50 ili vise - jeste.

Sve ostalo je ponizavanje Veleza i dokaz da je vrijeme za neko bolje vodstvo kluba - jer nemoze se gradit Evropski Velez sa upravom koja dopusta ponizenja klubu da neko Sarajevo uzme Velezu igraca koji je ugovorom vezan za sljedece 3 godine.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 18 jun 2013, 19:52

a kakva je situacija sa dugovanjima prema igracima? Da li su isplacene sve obaveze?
Ukoliko nisu, Letic moze traziti slobodne papire.
Odnosno, uprava ne smije praviti problem.
cisto sumnjam da su uredni u Velezu, tako da ce biti nesto slicno kao Said sto je otisao u Dinamo za kikiriki, a i taj "kikiriki" je bio na Saidovo insistiranje... dakle FKS je mogao ostati bez icega.
Pretpostavljam da je o tome i ovdje rijec, mada nisam upucen.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 18 jun 2013, 20:22

tu i tamo je napisao/la:a kakva je situacija sa dugovanjima prema igracima? Da li su isplacene sve obaveze?
Ukoliko nisu, Letic moze traziti slobodne papire.
Odnosno, uprava ne smije praviti problem.
cisto sumnjam da su uredni u Velezu, tako da ce biti nesto slicno kao Said sto je otisao u Dinamo za kikiriki, a i taj "kikiriki" je bio na Saidovo insistiranje... dakle FKS je mogao ostati bez icega.
Pretpostavljam da je o tome i ovdje rijec, mada nisam upucen.
To si ti advokat pa znas da li smije plata kasniti i koliko?
De mi pokazi sudsku odluku koja potvrdjuje tvoj zakljucak.

Nigdje na svijetu ne postoji pravilo da se ugovor moze prekrsiti za svaki minimalni prestup - pravilo je da prestup mora da bude "znacajan". Ako zivis u gradu gdje svakome plata kasni 6 mjeseci i tebi kasni 1 ili 2 - sumnjam da bi to bio "znacajan" prestup koji bi prekrsio ugovor.

Nemoze igrac trazit dlaku u jajetu i trazit ispisnicu - to tako ne ide ni u jednoj pravnoj drzavi.

felix54
Kontakt:

Post Postao/la felix54 » 18 jun 2013, 21:22

hahah sto vas zajeba.. - Raščić umjesto u Velež ide u Hong Kong

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.