brig je napisao/la:
jesu vam skupe ove godišnje
a i ove ostale nisu jeftine..Široki je sad natkrio obje tribine i cijena je 7 KM (članovi 6 KM) i 5 KM (članovi 4 KM), vidim pokrenute i članske (20 KM), a godišnje su 70 KM za odrasle + 50 KM za žene..ako sam dobro sve naveo..napominjem da su tribine natkrivene..
A gledaj, ipak je o Sarajevu rijec. Prosjecna mjesecna neto plata za grad Sarajevo (cetiri gradske opcine) je 1100 KM dok je za Kanton Sarajevo prosjek 1036 KM, a prosjecna starosna penzija u gradu Sarajevu je 532,5 KM. Službena nezaposlenost (bez sive ekonomije) u Kantonu Sarajevu je 36,3%. Jedna od gradskih opcina (Novo Sarajevo) godisnje napravi uvoz od 1,167,000,000 KM (11,3% citavog uvoza FBiH), a opcina koja ima najveci izvoz u Kantonu Sarajevu (gradska opcina Centar) ima izvoz u iznosu od 257 miliona KM (4,4% citavoz izvoza FBiH). Grad Sarajevo ima 291502 stanovnika (definicija grada Sarajeva je veoma uska), a Kanton Sarajevo broji 445000 stanovnika.
Grad Široki Brijeg ima prosjecnu mjesecnu neto platu u iznosu od 719 KM i prosjecnu starosnu penziju od 427,3 KM. Zapadno-Hercegovacka županija ima prosjecnu mjesecnu neto platu u iznosu od 781 KM (starosna penzija 415,1 KM). Službena nezaposlenost (bez sive ekonomije) u gradu Široki Brijeg je 40%. Široki Brijeg ima uvoz od 472 miliona KM (4,6% citavog uvoza FBiH) i izvoz od 223 miliona KM (3,9% citavog izvoza FBiH). Široki Brijeg broji 26500 stanovnika, a ZHŽ 81500 stanovnika.
Ovo su prema sluzbenim podacima Federalnog zavoda za statistiku (znamo da je u BiH siva ekonomija jaka). Mislim, jasno je da je Sarajevo ekonomski jace, a uz to Željezničar jednostavno ima mnogo vecu bazu navijaca pa je u mogucnosti imati ovakve cijene. Gledajuci na vas, nisu ni vama nesto jeftine karte kada se usporedi sa ekonomskim parametrima. Jedina zamjerka kod Željezničara koju ja imam jeste ova penzionerska godisnja karta za jug koja treba da bude za sjever jer mi je besmisleno da penzioneri idu na jug.