Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sage
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Sage » 07 avg 2018, 13:40

Hhahahaha...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 07 avg 2018, 13:58

In a nutshell. :lol:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 07 avg 2018, 14:03

tuzlak1987 je napisao/la:
Mirza Šehanović, taksista iz Tuzle, na svom Facebook profilu objavio je nastavak priče: “Tetka iz Švedske”. Satirični tekst nasmijao je mnoge, a istini na volju, u istom su se mnogi i pronašli. Tekst prenosimo u cijelosti…
Sigurno se sjećate moje tetke iz Švedske, koja mi je nudila Samsung S3, da dođem po nju na aerodrom u Sarajevo, a koju sam hladno odbio i ostavio je da se smrzava na aerodromu…

Nemam pojma da je ponovo u Bosni, juče u 14:20 me zove nepoznat broj, ja pomislio neko normalan treba taxi. Javljam se, a ono moja tetka, ushićenim glasom i razdragano mi se javlja, kao da ništa loše nije bilo između nas. Odmah sam znao da ću nekako na*ebati, samo nisam znao na koji način.

Pita ona mene susretljivo kako smo moja porodica i ja. Pošto sam pretpostavio da je daleko, kažem joj istinu, da je supruga bolesna zadnjih desetak dana, da sve po kući i oko Alena (sina) ja završavam. Kad stignem, malo izađem raditi, pa koliko uhvatim. Kad ona iz topa:” Pomoći će tebi tvoja tetka!”

Na trenutak pomislih da sam Baraba, nezahvalnik, na početku razgovora sam pomislio da ću biti donji, a smiješi mi se neplanskih 100 eurića preko WU.

Međutim, tetkin piskutavi glas me brzo ošamario i vratio u realnost: “Evo mene u Bosni, čula sam od tvoje matere da ste u Dragodolu, pa ćemo večeras tetak i ja doći na kaHvu. Pomoću ti ako šta treba uraditi po kući, usisati ili nešto ispeglati…”

“Jaka pomoć”, kontam ja.

Potrefilo se, a tako to dragi Bog namjesti, da je izrazito visok datum, jer je supruzi plata jedanaestog u mjesecu, tetka se najavila desetog, kud je i taj jedanaesti nedjelja…

Zadnju “daljinsku” vožnju sam bacio kad se izabrao ovaj posljednji Papa, znači kokuz sam frontalni. Imam jedno 18 KM i cvaju koju sam sakrio sam od sebe, znači ukupno 38 KM.

Moram se brzo i veoma mudro organizovati, jer na suprugu ne mogu računati, žena ne može da mrdne rukama, samo leži.

Kupim pola kile mljevenog mesa, brzinski odnesem punici, jer znam da ima kiselog kupusa “u glavici” i zamolim je da začas smota i skuha sarmu. Kažem joj situaciju, ona me obraduje viješću da je komšija prekjuče zaklao junicu, da su kupili finog mesa, da će mi ona, osim sarme, ispeći 4-5 lijepih šnicli. Mašala, dobar start.

Uvratim se u Bajru, kupim ćevapa za 6 KM, pilećeg filea za 4 KM. U Bingu kupim dvije bambuče, dvolitarku Cole po akcijskoj cijeni od 2 KM i Juicy limunadu za tetkino osjetljivo grlo. U kući sam imao sudžuke i trapista već od prije, u zamrzivaču kilogramsko pakovanje pomfrita, elem kupim još carsku mješavinu, šampinjone, dvije velike pogače. Presaberem se, ostalo mi još 9 KM. Odem u slastičarnu Bosna, kupim 6 različitih kolača. Nisam se smirio dok se nisam “nulirao”, ali “ne dam NAMA, pa nek ide glava”.

Stan je sređen, utegnut od prije, pa sam se odmah bacio na pravljenje večere. Samo što sam stavio carsku mješavinu da se dinsta, perem šampinjone, zvoni tetka. Poranila mašala, u 17:15, ja je nisam očekivao prije 19h, iskreno. Tetak iz topa pita: “Šta ono tako lijepo miriše u kuhinji?”, kontam “gladan se potrefio, hvala ti Bože”.

Dodade meni tetka neku manju kesu, kaže standardno: “Evo malo hedije”. Stvarno je malo, ali opet se u mislima kritikujem, kontam ako je negdje zalutala stojanka, ona može stati i u najmanji džep,a kamoli u manju kesu…

Napravim im na brzaka kafu, dok sam čekao da voda provri, nasjekao sam sudžuku i sir za meze. Unesem kafu, vidim tetka se zabrinula oko moje Amire, napravila tužnu facu da sam pomislio da više boli tetku nego moju suprugu.

Pošto ne pijem kafu, a i sit sam svoje lafine, a kamoli tuđe, na onu vruću ringlu stavim roštilj tavu i ispečem one ćevape i file. Muzevir u meni je čekao prvu priliku da skenira “hediju”. Čim sam počeo peći ćevape, zatvorim vrata od sobe da im ne ide dim. Tetka kaže: “Nemoj sine ništa plaho spremati”, a kod tetka želudac krči kao radio-amater početnik, isprepada mi dijete.

Elem, u kesi se nalazi: čokolada-uskršnji zeko od 300g, rok trajanja 10. 04. 2018 (znači-kupljeno na sniženju), 200 g kaHve, Bony sirup od ananasa, muške čarape od poliestera i zelena ženska marama. Nigdje one stojanke, kojoj sam se nadao. Koja sam ja konjina, stucao čet’erest godina u guzicu, a još vjerujem u vilenjake. Od huje kažem sam sebi: “Sad nećeš ići po onu sarmu i šnicle, jeb’o te očin otac!”.

Ispečem onaj pomfrit, gljive onako oprane ostavim u frižider, da imam za sutra.

Tetak navalio kao da je zadnji puta jeo u Švedskoj, a već su četiri dana u Bosni.

Žderu oni, piju, Amira moja u nekom poluležećem stavu, dosta joj njene muke, a mene obliva hladan znoj od huje. Začu se zvono, ja otvorim, a glupan ne zatvorim vrata od sobe, kad moj badžo. Krenuo na posao, vatrogasac, noćna smjena, pa da mi uštedi put do punice, ponio mi on sarmu i šnicle. Dere se kao sivonja, da dobije na važnosti, a tetka uključila radar.

“Eh, sine, mi smo se sad najeli, ostavi ti to za sutra.”

“Ne bih vam svakako ni iznjeo”, mislim ja u sebi.

Stukli su i kolače, naravno. Tetka je morala čopnuti od svakog po malo, jer se tobože nije mogla odlučiti koji je bolji…

I vidite sad, ne bih ja ovu priču podijelio sa Vama, sačuvao BiH sramotu za sebe, nego u 12:30 me zove Amira, ja sam na taksi štandu na glavnoj autobusnoj stanici. Kaže mi: “Znaš šta ima novo? Došli tetak i tetka na ručak, da probaju sarmu i šnicle… “.

“Izvadi one gljive iz frižidera, da im napravim prilog uz šnicle, odoh po hljeb i eto me kući”…
:urnebes:
Pa šteta da propadne. :rol:
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 avg 2018, 14:19

ne kontam kako nekome arapi ovdje mogu zabraniti da posluzuje alkohol na svadbi,oni vlasnici hotela,restorana?

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 07 avg 2018, 14:25

filip13 je napisao/la:ne kontam kako nekome arapi ovdje mogu zabraniti da posluzuje alkohol na svadbi,oni vlasnici hotela,restorana?
da
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 avg 2018, 14:41

Nisu zabranili već je gazda izbacio da ne bi rastjerao iste a koji su mu mušterije i koji vjerovatno dobro plaćaju. Sve je do novca. Ako se ko treba preslušat onda je to taj gazda.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 avg 2018, 15:01

Ramiy je napisao/la:
filip13 je napisao/la:ne kontam kako nekome arapi ovdje mogu zabraniti da posluzuje alkohol na svadbi,oni vlasnici hotela,restorana?
da
Hahahahahahahahah :rol:

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 07 avg 2018, 15:48

Ko me je izdo?
Pld W D L
38 26 12 0

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 avg 2018, 15:52

anell je napisao/la:Ko me je izdo?
Šta bi, kad sam ušao glasati bilo 13-2 za tebe, sad te šije 13 glasova :rol:

Ovaj kupuje glasove gore nego Milo Đukanović :lol:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 07 avg 2018, 15:56

Joj koliko je ljudi glasalo, onoliko ljudi godišnje ne posjeti temu Arsenala. :lol:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 07 avg 2018, 16:00

Fristajle raka maka fon ! :mrgreen:

® GONGASHI POWERHOUSE ®

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 avg 2018, 16:02

Derdiyok je napisao/la: Fristajle raka maka fon ! :mrgreen:
:thumbup:
Uz ovu sam djetinstvo provodio,dok je brejkanje bilo u fazonu,.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 07 avg 2018, 16:03

Mokes je napisao/la:
anell je napisao/la:Ko me je izdo?
Šta bi, kad sam ušao glasati bilo 13-2 za tebe, sad te šije 13 glasova :rol:

Ovaj kupuje glasove gore nego Milo Đukanović :lol:
Ne možeš sa prepucavanjima nikako, ljudi imaju po 20 rezervnih nikova :lol:
Aerials je napisao/la:Joj koliko je ljudi glasalo, onoliko ljudi godišnje ne posjeti temu Arsenala. :lol:
Uvijek su teme Arsenala posjećene, zato i jest ovakva borba za moderatorsku poziciju.
Pld W D L
38 26 12 0

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 07 avg 2018, 16:08

chily-rz je napisao/la: :thumbup:
Pustim ja ovo s vremena na vrijeme, i u autu zna biti aktuelna :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 07 avg 2018, 16:10

chily-rz je napisao/la:
Derdiyok je napisao/la: Fristajle raka maka fon ! :mrgreen:
:thumbup:
Tada niko nije znao tekst :lol: Cheeeese, straight from the top of my dome, as I rock-rock-rock-rock da microphone. :rol:
Jednom jedan u mom razredu(kad sam bio jedno 10-ak godina) nasao pjesmu Sir Mix-A-Lot - Baby Got Back, i stalno je pjevao dvije hevte, ali umjesto da pjeva "I like big butts and I cannot lie", pjevao "I lie big busta candy nine". I jedan prijatelj i ja smo bili pjevali Backstreet Boys - I Want It That Way na ljuljackama kad smo bili 5 godina, ali on nije znao tekst nego pjevao "I wallet dad away".

Bomfunk MC su iz Finske ako se dobro sjecam. Imaju oni dobrih bendova, The Rasmus, Poets Of The Fall, Lordi.
Zadnja izmjena: Mokroguz, dana/u 07 avg 2018, 16:12, ukupno mijenjano 1 put.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 07 avg 2018, 16:11

tuzlak1987 je napisao/la:.
Kakav je ovo cirkus od terena? :rol:

Godinu dana ovo najavljuju, pa sad prave i nekakve ceremonije prilikom otvaranja, a pola terena pojedeno. Tamo u desnom korneru ne postoji trica uopste. :rol:

slika
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 avg 2018, 16:12

Derdiyok je napisao/la:
Pustim ja ovo s vremena na vrijeme, i u autu zna biti aktuelna :mrgreen:
Onda garant imaš i ovu u kolekciji..

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 07 avg 2018, 16:16

kobe24 je napisao/la:

Godinu dana ovo najavljuju, pa sad prave i nekakve ceremonije prilikom otvaranja, a pola terena pojedeno. Tamo u desnom korneru ne postoji trica uopste. :rol:

slika
Ako sam ja dobro vidjela, oni su samo udarili tartan na postojeći teren, ništa drugo nisu radili. :hmmmmm:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 07 avg 2018, 16:17

chily-rz je napisao/la:
Onda garant imaš i ovu u kolekciji..
Get frike get frike :mrgreen: :salut:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 avg 2018, 16:23

kobe24 je napisao/la:

slika

Jel ovo ona PAN akcija? A sta ocekivati bolje od njih, vjerovatno je ovo neka akcija koja je isla preko onih ultra SDP-ovaca (PAN-OKK Sloboda). To su oni SDP-ovci koje ne podnose ni SDP-ovci. :rol:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 54 gosta.