Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

xaviesta
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la xaviesta » 07 avg 2018, 00:48

Kanye je napisao/la:Ja kont'o da sam ušao na temu muzika. Pa imal ovo smisla?
Gdje ti vidiš vidiš odnosno cujes muziku ovdje?
Don't hate what you don't understand.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 07 avg 2018, 00:50

xaviesta je napisao/la:
Aerials je napisao/la:
slika
To neki crnac u Parizu?
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 07 avg 2018, 00:50

xaviesta je napisao/la:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 07 avg 2018, 00:51

Jeste, dobro si prepoznao.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 07 avg 2018, 00:52

Aerials je napisao/la:Jeste, dobro si prepoznao.
Vidi mu se na predjelu prepona.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 07 avg 2018, 00:53

Interesantno, potencijalno za ispitivanja.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 07 avg 2018, 01:17

MElloo je napisao/la:Ti ovdje znas sta valja.Meni je draza truly madly deeply
slika

Ako ti se svidja vocal trance, sacekaj kad zavrsim ovu listu :lol: trazim sve linkove da zakacim.
@COYS me ubi vamo dobrim pjesmama, on je ovaj koji puca, ja sam ovaj sa walkie-talkijem i helikopterom:
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 avg 2018, 01:41

kakva epizoda Krv nije voda :tokralju:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 07 avg 2018, 04:55

I don't really want no friends!

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 07 avg 2018, 08:09

Bila je jesen života mog...

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 07 avg 2018, 10:15

COYS je napisao/la: I don't really want no friends!
Znači želi many friends. :hmmmmm:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 avg 2018, 13:02

Ima ovdje jedan forumas koji zna reci: "Treba dijaspora da vam odredjuje vlast mi vas HRANIMO".

E pa da razuvjerim forumase sa par primjera od ovog ljeta. Ulazim ja sa caletom u jedna od ugostiteljskih objekata u Tuzli poznat po cevapima i gdje ljudi jedu 95% cevape da se poderemo. Racun minimalan ako hoces da se ispostujes za dvije osobe je nekih 15 KM. Ono kada vec ides tu da jedes i pijes kao covjek. Ulazi njih 7 iz dijaspore, gledam sada ljudi ima da naprave pravi ceh, zauzimaju dva stola. I konobarica prilazi prvi put oni ne znaju kao sta ce, uzimaju joj 10 minuta i nista ne naruce, onda dolazi i jedan covjek uzima kafu sa slagom, a ostali svi nista. Treci put dolazi i uzima jedna zena kafu, druga govori necu nista i pita gdje u Tuzli ima ovdje pecenog pileta, a za djecu kojih je bilo 4 uzimaju najjeftinija 2x hamburger od 2,5 KM kojeg inace tu niko ne jede i za dvije curice po pomfrit. Onda onaj sto je popio svoju kafu sa slagom ustaje i govori dajte mi jedan grah i nakon toga jedno 2-3 puta da provjeri da grah bude idealan, da mu ga previse ne zagriju. Znaci prave racun njih 7 od 14-15 KM, a u toj cevabdzinici tokom godine Tuzlaci redovno ostavljaju milje maraka i svaki sto tu gdje su sjedili domaci ljudi je taj dan sigurno vise para ostavio.

Onda ovaj primjer naseg poznatog taksiste koji ih zna prozvati cesto po FB:
slika
Imamo ovdje primjer jednog Merhudina, po imenu mozemo zakljuciti da je iz nekog zaseoka. Znaci cijena povratne sa bus linijom iz Tuzle do Sarajeva redovna je 30KM, a da se peglas i jos da platis prolaz za 4 osobe 6KM na SA bus stanici i plus platis prtljag 10ak KM. Uz to moras doci sa aerodroma do stanice i tu izgubis 15ak KM. Znaci u jednom pravcu za 4 osobe 60 KM i plus dodatnih troskova jedno 20 KM. Platio bi 80 da ides busem i peglas se sa drugim ljudima ali ti navecer nemas linije pa bi cekao 6-7 sati na stanici i prespavao.
E ovaj seljacic koji je po imenu vjerovatno SDA glasac ne zeli u pola noci za 135 KM iako zivi u drzavi koja ima 10 puta veci standard od nas. Zeli da odere taksistu koji ce da ode tamo i pitanje je koga pokupi za nazad, potrosi 3 sata vremena, ubaci sav prtljag, preveze 4 osobe brzo i potrosi 30 KM goriva u jednom pravcu.
U prevodu ova nasa dijaspora koja se vec vrati ovdje preko ljeta je imala tezak zivot gdje im je svaka marka bila ko dukat, a imaju ga i gore. Inace se ne bi vracali u BIH preko ljeta vec bi isli po Evropi i Svijetu. A kada ti daju onu svoju marku gledaju na to kao da ti nemas za hljeba, a oni su tu kao da ti pomognu, evo ti ćuko marka da imas sta jesti. Uglavnom stoka. Ova mlada generacija je vec obrazovana i tu ima odlicnih ljudi koji gore idu zbog ekonomske situacije i od njih se mozda moze ocekivati sta ljudskije u buducnosti ako budu ovdje dolazili uopste jer ih ne privlaci dolaziti ovdje pa ni na ljetovanje. Dok je ona stara garda sto je stoka u fazonu idem u BIH da na Panonskom provdem 10 dana za 100 KM :urnebes:

Isto tako imam dosta poznanika po Sarajevu. Jedan bio prije par dana na svadbi, dosli ovi koji vode hotele i govore ne moze alkohol na svadbi zabranili Arapi. Znaci nisu mogli naci u odlicnom hotelu kojem pljunu dobre pare za 10ak sati rada osoblja i hranu mjesto gdje bi se sluzio alkohol jer su Arapi koji budu u hotelima zabranili. E tu se bas jos nize pada jer ti njima ne znas reci ne moze tako i oni bi ti opet platili i bili tu. Oni vole da sefuju i stvara se fama oko toga da u BIH dolaze bogati Arapi, a ne ona niza klasa kojoj je ovo jeftini i koji su stetocine. Oni vole glumiti da imaju, a nije tako i opet dobiju sve po svom. Ovdje vrijedjas domace ljude, da bi njima udovoljio.
E sada govore cistacice koje rade po trznim centrima i hotelima da im je nocna mora kada Arapi dodju ovih mjeseci jer demoliraju toalete, udje ih po 20 u jednom trenutku i bukvalno ga rasture. Pa onda cistacice moraju po 2-3 sata radnog vremena samo nakon njih da ciste, uglavnom oni dodju u trzni samo da se iseru dobro.
Jedan covjek je gore kod mezara Alije, pa nesto ispod napravio nesto tipa motela i sada su mu dosli Arapi preko ljeta. Kaze covjek da je morao nakon njih da kompletno renovira sve jer su ga rasturili. Nisu nista cistili iza sebe, sve je smrdilo. U jednoj sobi mu se neki Arap posrao na sred kreveta i morao koplet sobu da promjeni. Sto govori da su ovo oni od siromasnijih Arapa, a nikakva prva liga. Njima je ovo puno sto daju i onda ti propisno sve rasture zivo. A kazu da tek sada idu pravi Arapi, tj. ona sorta Arapa koja vazi za vise neurednu i oni ce tek da prave pravi haos.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 07 avg 2018, 13:11

Ja gdje god primjetim pripadnike arapskih plemena, ide najveca tocena. Vise se boje pive nego cijanida. Cuj zabranili!
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 07 avg 2018, 13:12

Nije ni tebi lako
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 07 avg 2018, 13:16

Ramiy je napisao/la:Nije ni tebi lako
Jel sto uzivam u pivu kao nektaru il sto ne simpatisem pripadnike plemena?

Memento Mori...

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 07 avg 2018, 13:18

Sage je napisao/la:
Ramiy je napisao/la:Nije ni tebi lako
Jel sto uzivam u pivu kao nektaru il sto ne simpatisem pripadnike plemena?
na tuzlaka sam mislio a moze se i na tebe odnositi cuj pijes vise piva kad vidis njih :rol:
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 07 avg 2018, 13:27

Heheh..ja sam mislio na nektar kao nektar, ne Nektar pivo... ma imao sam sa njima situaciju, sigurnosnu, pa ih zato ne simpatisem...a piva gore-dole na moju konstituciju je ko kasikica Montea djetetu.

Memento Mori...

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 07 avg 2018, 13:28

Murga je napisao/la:.
De napravi da ti mogu slati PP.
Trebaš mi :lol:
Pld W D L
38 26 12 0

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 avg 2018, 13:29

Mirza Šehanović, taksista iz Tuzle, na svom Facebook profilu objavio je nastavak priče: “Tetka iz Švedske”. Satirični tekst nasmijao je mnoge, a istini na volju, u istom su se mnogi i pronašli. Tekst prenosimo u cijelosti…
Sigurno se sjećate moje tetke iz Švedske, koja mi je nudila Samsung S3, da dođem po nju na aerodrom u Sarajevo, a koju sam hladno odbio i ostavio je da se smrzava na aerodromu…

Nemam pojma da je ponovo u Bosni, juče u 14:20 me zove nepoznat broj, ja pomislio neko normalan treba taxi. Javljam se, a ono moja tetka, ushićenim glasom i razdragano mi se javlja, kao da ništa loše nije bilo između nas. Odmah sam znao da ću nekako na*ebati, samo nisam znao na koji način.

Pita ona mene susretljivo kako smo moja porodica i ja. Pošto sam pretpostavio da je daleko, kažem joj istinu, da je supruga bolesna zadnjih desetak dana, da sve po kući i oko Alena (sina) ja završavam. Kad stignem, malo izađem raditi, pa koliko uhvatim. Kad ona iz topa:” Pomoći će tebi tvoja tetka!”

Na trenutak pomislih da sam Baraba, nezahvalnik, na početku razgovora sam pomislio da ću biti donji, a smiješi mi se neplanskih 100 eurića preko WU.

Međutim, tetkin piskutavi glas me brzo ošamario i vratio u realnost: “Evo mene u Bosni, čula sam od tvoje matere da ste u Dragodolu, pa ćemo večeras tetak i ja doći na kaHvu. Pomoću ti ako šta treba uraditi po kući, usisati ili nešto ispeglati…”

“Jaka pomoć”, kontam ja.

Potrefilo se, a tako to dragi Bog namjesti, da je izrazito visok datum, jer je supruzi plata jedanaestog u mjesecu, tetka se najavila desetog, kud je i taj jedanaesti nedjelja…

Zadnju “daljinsku” vožnju sam bacio kad se izabrao ovaj posljednji Papa, znači kokuz sam frontalni. Imam jedno 18 KM i cvaju koju sam sakrio sam od sebe, znači ukupno 38 KM.

Moram se brzo i veoma mudro organizovati, jer na suprugu ne mogu računati, žena ne može da mrdne rukama, samo leži.

Kupim pola kile mljevenog mesa, brzinski odnesem punici, jer znam da ima kiselog kupusa “u glavici” i zamolim je da začas smota i skuha sarmu. Kažem joj situaciju, ona me obraduje viješću da je komšija prekjuče zaklao junicu, da su kupili finog mesa, da će mi ona, osim sarme, ispeći 4-5 lijepih šnicli. Mašala, dobar start.

Uvratim se u Bajru, kupim ćevapa za 6 KM, pilećeg filea za 4 KM. U Bingu kupim dvije bambuče, dvolitarku Cole po akcijskoj cijeni od 2 KM i Juicy limunadu za tetkino osjetljivo grlo. U kući sam imao sudžuke i trapista već od prije, u zamrzivaču kilogramsko pakovanje pomfrita, elem kupim još carsku mješavinu, šampinjone, dvije velike pogače. Presaberem se, ostalo mi još 9 KM. Odem u slastičarnu Bosna, kupim 6 različitih kolača. Nisam se smirio dok se nisam “nulirao”, ali “ne dam NAMA, pa nek ide glava”.

Stan je sređen, utegnut od prije, pa sam se odmah bacio na pravljenje večere. Samo što sam stavio carsku mješavinu da se dinsta, perem šampinjone, zvoni tetka. Poranila mašala, u 17:15, ja je nisam očekivao prije 19h, iskreno. Tetak iz topa pita: “Šta ono tako lijepo miriše u kuhinji?”, kontam “gladan se potrefio, hvala ti Bože”.

Dodade meni tetka neku manju kesu, kaže standardno: “Evo malo hedije”. Stvarno je malo, ali opet se u mislima kritikujem, kontam ako je negdje zalutala stojanka, ona može stati i u najmanji džep,a kamoli u manju kesu…

Napravim im na brzaka kafu, dok sam čekao da voda provri, nasjekao sam sudžuku i sir za meze. Unesem kafu, vidim tetka se zabrinula oko moje Amire, napravila tužnu facu da sam pomislio da više boli tetku nego moju suprugu.

Pošto ne pijem kafu, a i sit sam svoje lafine, a kamoli tuđe, na onu vruću ringlu stavim roštilj tavu i ispečem one ćevape i file. Muzevir u meni je čekao prvu priliku da skenira “hediju”. Čim sam počeo peći ćevape, zatvorim vrata od sobe da im ne ide dim. Tetka kaže: “Nemoj sine ništa plaho spremati”, a kod tetka želudac krči kao radio-amater početnik, isprepada mi dijete.

Elem, u kesi se nalazi: čokolada-uskršnji zeko od 300g, rok trajanja 10. 04. 2018 (znači-kupljeno na sniženju), 200 g kaHve, Bony sirup od ananasa, muške čarape od poliestera i zelena ženska marama. Nigdje one stojanke, kojoj sam se nadao. Koja sam ja konjina, stucao čet’erest godina u guzicu, a još vjerujem u vilenjake. Od huje kažem sam sebi: “Sad nećeš ići po onu sarmu i šnicle, jeb’o te očin otac!”.

Ispečem onaj pomfrit, gljive onako oprane ostavim u frižider, da imam za sutra.

Tetak navalio kao da je zadnji puta jeo u Švedskoj, a već su četiri dana u Bosni.

Žderu oni, piju, Amira moja u nekom poluležećem stavu, dosta joj njene muke, a mene obliva hladan znoj od huje. Začu se zvono, ja otvorim, a glupan ne zatvorim vrata od sobe, kad moj badžo. Krenuo na posao, vatrogasac, noćna smjena, pa da mi uštedi put do punice, ponio mi on sarmu i šnicle. Dere se kao sivonja, da dobije na važnosti, a tetka uključila radar.

“Eh, sine, mi smo se sad najeli, ostavi ti to za sutra.”

“Ne bih vam svakako ni iznjeo”, mislim ja u sebi.

Stukli su i kolače, naravno. Tetka je morala čopnuti od svakog po malo, jer se tobože nije mogla odlučiti koji je bolji…

I vidite sad, ne bih ja ovu priču podijelio sa Vama, sačuvao BiH sramotu za sebe, nego u 12:30 me zove Amira, ja sam na taksi štandu na glavnoj autobusnoj stanici. Kaže mi: “Znaš šta ima novo? Došli tetak i tetka na ručak, da probaju sarmu i šnicle… “.

“Izvadi one gljive iz frižidera, da im napravim prilog uz šnicle, odoh po hljeb i eto me kući”…
:urnebes:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 avg 2018, 13:36

:facepalm:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.