RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AMADUDI
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AMADUDI » 17 jun 2013, 17:37

Aleme,Nikola Juric je u Citluku i ima neki privatni biznis,a Adnan Saric je u norveskoj,ozenio se i tamo sada zivi.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 jun 2013, 17:39

8-) hvala ti na odgovoru...

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 17 jun 2013, 18:28

Adil Kajan je u Lokomotivi, nije na posudbi. Njemu je karijeru zeznula teska povreda.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 17 jun 2013, 18:48

MostaracVelezovac je napisao/la:Po meni su dobre vijesti da Velez nagovjestava odlazak velikog broja igraca - vec sam ranije rekao da ovaj igracki kadar nemoze dalje od 10-13 mjesta na tabeli. Jednostavno - to nisu jaki igraci.

Sad kad znamo da su 2 otisla, barem se nesto desava ali to meni nije dovoljno - ja bi volio vidjet 7-8 igraca Veleza da dobiju nogu i da dovedemo 5-6 ali provjerenih igraca.

Edin Bebanic je sigurno dovoljno dobar da mu se pruzi prilika u Velezu. Kad bi imao jos jedno krilo umjesto Vlade, to bi bilo odlicno.
Rascic iz Borca je dobro pojacanje.
Jos da dodje Jusufbasic i 2-3 dodatna igraca i to bi bilo super.

Ova dvojica sto su dobili ispisnicu (Pliska i Vidic) nek im se pridruze jos i Kajtaz i Mrva i jos par njih i to bi bilo odlicno. Mrvi i Kajtazu zaista hvala ali oni su svoje izigrali. Kajtaz je ostario, a Mrva je zeznuo svoju karijeru alkoholom i pauzom od 2 godine kad je morao igrat a nije - i to se vidi.

Ako Velez nastavi sa izmjenama moglo bi od nas nesto i bit ove sezone.
Slažem se. Tako nešto je i Velagić nagovijestio, rekao je da nisu zadovoljni rezultatima u zadnje dvije godine jer je puno para utrošeno u borbu za opstanak i da će biti rezova u igračkom kadru. Po meni veliki problem Velež tradicionalno ima sa igračima koji su dugo u klubu a niko nema m... da im kaže da nemaju kvalitet za Velež ili da je njihovo vrijeme prošlo. Takav je slučaj uostalom bio i sa Velagićem i Zaimovićem jako dugo. Tu je recimo Ibraković(o kojem nemam lijepo mišljenje kao treneru) bio upravu kada je konstantovao da napredak Veleža koči to što ima previše zaslužnih građana(čitaj igrača) koji su tu kao Bogom dati.

P.S Moram da pohvalim tvoje postove i generalno te smatram izuzetno kvalitetnim forumašem.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 jun 2013, 19:35

Hvala Buraz - takodjer ... .samo zipa se malo sa pohvalama meni - odma ce ti Kerzen reci da si Nedim iz Veleza. :D

Slazem se s tobom da je takva situacija bila s Velezom - i da se tada nije smjelo pisnut nekim igracima - ali tada je to i pravilo smisla. Da se razumijemo, Veleza su odrzali u zivotu igraci kao Mrkva i Zaim, koji su tada glasili za jace u ligi ali su ostali lojalni klubu. To je bilo vrijeme kad niko nije htio da igra za Velez oni su bili tu i uvijek su bili medju 5-6 najboljih Velezovih igraca (osim zadnje godinu dvije). Ali i tada je, ako se sjetis, za 30 minuta dok je mogao trcat Mrkva davao golove ko niko poslije njega. Isto tako i Zaim - Zaim je bio vec dobro star ali i tad, po meni, opet bio medju najjacim igracima veznog reda - nije mogao trcat ko divokoza vise, ali je znao stat na loptu i pronac igraca naprijed. S druge strane Ibrakovic je bio provala svoje vrste - njegove izjave o "leprsavoj igri" i "idemo se nadigravat" su ostale legendarne - a zajebo je klub i pobjegao cim je imao priliku.

U Velezu jeste tad mogao radit ko sta hoce - ali tad je Velez bukvalno zavisio od nekoliko ljudi koji su ga odrzavali u zivotu - danas to vise nije slucaj. Sad je ovo neki jaci Velez nego tad i vrijeme je da se tako pocne klub i ponasat.

PS.. Ja samo ne svatam ove "amaterske" ugovore nikako - ovo sranje dje igrac moze otic kad hoce. Velez kao respektabilan klub nesmije sebi dozvolit te amaterske ugovore. Ja svatam da se nemoze ozbiljna lova ponuditi svakome - pogotovo kad je nema puno, ali bolje je imat 18 igraca total od kojih su svi na profesionalnom ugovoru nego 30 igraca gdje ih 15 ima amaterske i mogu otic cim pokazu kvalitet.

Evo sad mi dali igracu sansu, igrac se pokazao i sad da nam ode pred nosom jer je na amaterskom ugovoru... glupost.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 jun 2013, 19:41

Evo taze s naslovne strane :D

Velež počeo pripeme za novu sezonu

Piše: A. DemićDanas, 19:37

Sastankom i prvim treningom započela je još jedna sezona za FK Velež. Prozivci nije prisustvovao trener Ibro Rahimić koji je bio opravdano odsutan, a prvi trening vodili su njegovi asistenti Avdo Kalajdžić, Dženan Zaimović i Adnan Dizdarević.

Prvo Veležovo pojačanje pred narednu sezonu, Admir Raščić opravdano je izostao, a od novih lica zapazili smo Elvira Bešu iz Lokomotive, te talentovane juniore i kadete Sinana Jakupovića, Demira Pecu, Tarika Isića, Adnana Bašića, te povratnike sa posudbe iz Podgrmeču odnosno Turbini, Emraha Ćosića i Muamera Heru.

Od igrača iz prošle sezone nije bilo Lazara Vidića, Almira Pliske i Aldina Šišića koji u budućnosti neće nastupati za Velež, kao ni igrača kojima su istekli ugovori Armela Škaljića, Nedžada Serdarevića i dojučerašnjeg kapitena Admira Kajtaza.

Na prvom treningu nije bilo ni Admira Vladavića kojemu je istekla posudba iz češke Karvine, te opravdano odsutnih Senedina Oštrakovića,Bojana Letića, Danijela Majkića, Ajdina Nuhića i Matijasa Pejića.
Danas su u Vrapčićima trenirali: Adnan Bobić, Muamer Hero, Samir Merzić, Amir Zolj, Denis Zvonić, Mustafa Kodro, Matijas Pejić, Zlatko Kazazić, Fadil Marić, Anel Hebibović, Amer Mahinić, Ševko Okić, Dino Hajdarović, Mirza Ćemalović, Emrah Ćosić, Elvir Bešo, Adnan Bašić, Demir Peco, Tarik Isić, Sinan Jakupović i Senad Zuhrić.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 jun 2013, 19:46

slika
Kodro :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 17 jun 2013, 19:49

:lol: :lol:
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 17 jun 2013, 21:56

Što nema Bebanića na prozivci?
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 17 jun 2013, 22:25

Bebanić je koliko znam potpisao novi ugovor sa Braniteljom i ima odlična primanja....
zaista sumnjam da će preći u Velež
#SuningOUT

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 17 jun 2013, 22:29

cudo mi sto se niko novi nije pojavio na prozivci cak ni Rahimic nije bio hajde valjda ce biti nesto do kraja sedmice :roll:

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 17 jun 2013, 23:04

Jericho je napisao/la:Bebanić je koliko znam potpisao novi ugovor sa Braniteljom i ima odlična primanja....
zaista sumnjam da će preći u Velež
Nije ne sekiraj se...

Edin Bebanić novo pojačanje Veleža

Saradnju sa Veležom dogovorio je i Edin Bebanić. Ovaj 25-godišnji veznjak ponikao je u Veležu, a u prošloj sezoni bio je jedan od najboljih igrača u 1.ligi FBiH.

On također nije dosao na prozivku zbog opravdanih razloga
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 17 jun 2013, 23:38

Rodeni je napisao/la:cudo mi sto se niko novi nije pojavio na prozivci cak ni Rahimic nije bio hajde valjda ce biti nesto do kraja sedmice :roll:
Ne sekiraj se
"Također, kako doznajemo, Velež je blizu potpisa s još dvojicom ili trojicom novih igrača. Točnije, s njima je sve dogovoreno, a oko sredine tjedna postat će i službeno."
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

vlada87
Kontakt:

Post Postao/la vlada87 » 17 jun 2013, 23:42

Eno onaj Letić izjavio da dolazi na Koševo, možel mi neko reći kakav je?
Hvala

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 18 jun 2013, 00:10

vlada87 je napisao/la:Eno onaj Letić izjavio da dolazi na Koševo, možel mi neko reći kakav je?
Hvala
gdje ti vidis da je izjavio Bogati, pricate gluposti posalji nam link gdje si procitao ili nesto slicno na ili meni na PP.

Ima ugovor jos 3 godina a ako ode ko vas nece sigurno za male pare a nece ni otic 99%, danas nije bio na prozivci iz opravdanih razloga, otisao kod familije...
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 jun 2013, 00:26

slika :P
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 jun 2013, 00:32

Moguće, i opet pohvalite Upravu. Ovim potezom, ako ovako bude kako piše u novinama, naravno ne želim da prejudiciram, dobivamo svježe informacije i prije Skupštine o planovima kluba za iduće dvije godine.

Ponavlja se olako odricanje svojih glavnih igrača, i Velež ponovo postaje određena vrsta filijale jačim klubovima u državi. A vi i dalje pišite bajke o moćnom i jakom Veležu. Bilo nekada, to je jako bitna činjenica.

Zavaravajmo se, čini mi se da ćemo mi tapkati u mjestu sve do onog dana dok navijači ne budu ono za šta se predstavljaju, i ne učine konkretne korake u smislu vraćanja Veleža na staze stare slave. Do tada, možemo da lupamo glavom od zid i da se tješimo, biće bolje, biće bolje. Hoće, al u qrcu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 18 jun 2013, 00:41

zizu1991 je napisao/la:Moguće, i opet pohvalite Upravu. Ovim potezom, ako ovako bude kako piše u novinama, naravno ne želim da prejudiciram, dobivamo svježe informacije i prije Skupštine o planovima kluba za iduće dvije godine.

Ponavlja se olako odricanje svojih glavnih igrača, i Velež ponovo postaje određena vrsta filijale jačim klubovima u državi. A vi i dalje pišite bajke o moćnom i jakom Veležu. Bilo nekada, to je jako bitna činjenica.

Zavaravajmo se, čini mi se da ćemo mi tapkati u mjestu sve do onog dana dok navijači ne budu ono za šta se predstavljaju, i ne učine konkretne korake u smislu vraćanja Veleža na staze stare slave. Do tada, možemo da lupamo glavom od zid i da se tješimo, biće bolje, biće bolje. Hoće, al u qrcu.
Ovo da ce Letic preci u Sarajevo prica svak iz razloga jer nije dosao na prozivku, a razlog zasto nije dosao je taj sto je dobio produzeni odmir i otisao je kod familije istako kao ostarkovic, majke i ostali...
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 18 jun 2013, 00:43

Ako ima ugovor sa velezom moze otici samo ako sarajevo plati odstetu a ne znam da li je i jedan tim platio odstetu za nekog igraca u nasoj ligi heeh.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 jun 2013, 00:50

terabajt je napisao/la:Ako ima ugovor sa velezom moze otici samo ako sarajevo plati odstetu a ne znam da li je i jedan tim platio odstetu za nekog igraca u nasoj ligi heeh.
Jesmo mi za Bandovica imao je ugovor :P nekako situacija koja bas kao preslikana sa ovom trenutnom i Leticem
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 18 jun 2013, 00:51, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.