FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

fukara87
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la fukara87 » 05 dec 2012, 19:59

TaRgEt_ je napisao/la:Umorio sam se pisajuci Sloboda ide pod stecaj , opstina ce isplatiti na rate nesto duga Sloboda ide u kantonalnu ligu poslije se ujedinuje sa Slobodom 1919 i to je to. Pozdrav
Bravo, svaka cast ovo sam cekao da neko napise . Ovo sto je napisano je 100 % tacno.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 05 dec 2012, 20:01

TaRgEt_ je napisao/la:Umorio sam se pisajuci Sloboda ide pod stecaj , opstina ce isplatiti na rate nesto duga Sloboda ide u kantonalnu ligu poslije se ujedinuje sa Slobodom 1919 i to je to. Pozdrav
Džaba se sve to piše, kad će se opet za nekih 5 stranica pojavit lik sa komentarom tipa "Prodane duše, prodajete historiju itd". Samo provokacije, na koje ne treba nasjedati da neko ne bi ban popio. Ako nekog stvarno zanima šta se dešava sa historijom kluba, bojama, grbom, dresovima, navijačima, pronaći će ove postove u kojima je sve objašnjeno.

Ne nasjedati na provokacije momci ;)
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 05 dec 2012, 20:02

fukara87 je napisao/la:
Bravo, svaka cast ovo sam cekao da neko napise . Ovo sto je napisano je 100 % tacno.

Ne ide brate ovi trolovi zaposjeli temu ko muhe na ****. Sada ce on nesto da pametuje trla baba lale, znate najbolje od sada kada krenu da spamuju temu samo prijaviti.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 dec 2012, 20:02

Cisco je napisao/la:Inače, Gracić je danas iznio jedan prijedlog, kojeg su htjeli i predložiti Tuzlaci.
Naime, Gracić je dao garancije da će Sloboda ostati na Tušnju odnosno da preseljenje iz Tuzle nije moguće, a sve uskoro će biti i pravno regulisano. Ova vijest će sigurno obradovati navijače Slobode, koji su se sigurno možda pribojavali da Sloboda ne napusti Tuzlu.

:lol: fuzija, spajaju se dva kluba, jedan seli u TZ. a navijaci drugog kluba inace kluba iz TZ. pribojavaju se da ne napuste Tuzlu, najočitiji dokaz konfuzije Tuzlaka i Fukara, nezna se ko pije a ko plača :?

druze Sloboda ostaje u Tuzli, ali da Fukare zelem potpis gdje ce stajati da Sloboda ne moze dozivjeti sudbinu Olimpica da se Sloboda preseli negdje drugo..s obzirom da prepostavljam da ce kad tad doci vrijeme privatizacije svim ljudima moze pasti na pamet naka budalastinja.Ja samo predvidjam mnogim ekipama nasu sudbinu da se ujedine ili da idu pod stecaj pa da se vrate iz zadnje lige sa istim klubom bez dugova..samo kako ocekivat da ekipa 8 godina igra u nizim ligama i pri tome izmiruje iste troskove kao sto izmiruju i sad u premier ligi kako?..znaci opet ce doci do gomilanja dugova i nista se tim ne postize mislim na ekipe poput Slobode,Zelje,Sarajeva,Celika.
Sloboda sta ce uraditi vjerovatno ce prijaviti stecaj koji pod koji ce otici neko vrijeme i onda se vratiti kad se sprovede taj stecajni postupak i nakon toga krece iz kantonalne lige i ta nasa Sloboda svetinja se ujedinjuje sa Olimpicom i izbjegava igranje u kantonalnim ligama i ponovno talozenje dugova
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

mandatar
Kontakt:

Post Postao/la mandatar » 05 dec 2012, 20:09

Bice ovde jos puno toga za reci oko ove fuzije ,ipak mi najteze pada na dusu ispadanje prosle godine ,sad nam je ovako kako jeste ,a i nevidim neko rjesenje drugo ,kako saltcity rece izgleda da cemo bas pod stecaj pa u kantonalnu itd...... bilo kako bilo od srca svi koji vole fk slobodu ,i sve navijace pozdravljam od sveg srca

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 dec 2012, 20:10

aleksandar_veliki je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Ne mogu samo da vjerujem koliko je ovaj forum pun dvolicnjaka i pacenika u pm .. jucer slavili ispadanje Slobode i njeno skoro gasenje, a sad se oni kao brinu za njenu historiju,zao im itd.. koji licemjeri u pm.. vidim danima ne silaze sa teme Slobode pametujuci i ponavljajuci jedno te isto u svakom drugom postu :lol:
Forum sluzi da svako iznese svoj stav, da se o istom i diskutuje, ali brate stvarno mi nije jasno zasto pojedinci pokusavaju ljude iz Tuzle ubijediti da im ova situacija ne ide u prilog. Bas ne kontam, njihov klub je u onoj stvari, jedini spas im je ovo, oni se tome vesele i onda par pojedinaca danima ih ubjedjuje da je ovo lose po njih. Ne kontam.

Povijest, historija, istorija, ma nabij to sve na onu stvar, od toga se ne zivi. Bh. klubovi imaju toliko bogatu tradiciju da bi se do posljednje kapi krvi borili za istu. Milion trofeja u okvirima bive Juge, mali milion trofeja na Evro sceni, pa se toliko pjene svi na povijest. Da u prostorijama klubova nema pehara sa turnira u Vitezu, Zupci, Ustikolini, vitrine bi zjapile prazne. Pustite ljude, mnogo nepravde im je naneseno prosle sezone i u krajnjem slucaju opravdano cekaju taj "dan osvete". I ja i vi biste isto tako reagovali.
svaka cast druze ..covjek mislim navija za Zelju, ali stari ozbiljni neko kome je sigurno zao sto smo dozivjeli sve ovo.. pa ljudi bio je i Zeljo nekad u teskoj situaciji sjecam se, ali nikad niti bi pozleio da ispadne neko od klubova sa tradicijom nit koji klinac..pa ebo ligu kad ispadne neko od takvih kakva je ...jest da je nekom teze uzet bodove na tim stadionima , ali zar ti je bolje otici tamo gdje nema nikakvih desavanja barem vama navijacima ili tamo gdje ce te publika docekati kao sportskog i navijackog rivala naravno
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 05 dec 2012, 20:13

:(
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 dec 2012, 20:14

mandatar je napisao/la:Bice ovde jos puno toga za reci oko ove fuzije ,ipak mi najteze pada na dusu ispadanje prosle godine ,sad nam je ovako kako jeste ,a i nevidim neko rjesenje drugo ,kako saltcity rece izgleda da cemo bas pod stecaj pa u kantonalnu itd...... bilo kako bilo od srca svi koji vole fk slobodu ,i sve navijace pozdravljam od sveg srca
pa druze tako mora da bude kao svugdje ako zelis da sacuvas voju historiju...pod stecaj ces morati da odes neko vrijeme dok se ne sprovede i kad se vratis da si bez dugova..kazem da nebi se patili po kantonalnim ligama onda ces se ujediniti sa Olimpicom koji ce nositi ovu godinu dana nase ime zbog nas.

Niko ovdje ne osporava da cemo mi mozda godinu dana bodriti Olimpic a ne nasu Slobodu ..ali kad se sprovede taj stecajni postupak onda je to opet nasa Sloboda sa nasom historijom gdje ce da stoji da smo isli pod stecaj da smo se vratili i da smo se ujedinili i to ti je to..ja gledam to kako ovdje ljudi rade da bi se oslobodili dugova i to je ono o cemu se sad jos raspravlja na ovim sastancima..jer sigurno ima prijedloga gdje se trazi da se isplate dugovi da ne ide nikako pod stecaj Sloboda..ako se to ne dogovori onda ce morat to da se desi na par mjesec godinu koliko vec traje taj postupak
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 dec 2012, 20:17

Probisvjet je napisao/la::(
sta je tebi brate sta si mi se rastuzio :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SB90
Kontakt:

Post Postao/la SB90 » 05 dec 2012, 20:17

SaltCityAttack je napisao/la:Ja samo predvidjam mnogim ekipama nasu sudbinu da se ujedine ili da idu pod stecaj pa da se vrate iz zadnje lige sa istim klubom bez dugova..samo kako ocekivat da ekipa 8 godina igra u nizim ligama i pri tome izmiruje iste troskove kao sto izmiruju i sad u premier ligi kako?..znaci opet ce doci do gomilanja dugova i nista se tim ne postize mislim na ekipe poput Slobode,Zelje,Sarajeva,Celika.
Zasto 8 godina? I zasto iste troskove, nisu isti, odnosno nisu istog iznosa.
Moze se ako lokalna zajednica stane iza kluba i napravi se kvalitetan plan i organizacija. Ako nema navedenog, gomilat ce se dugovi i u Premijer ligi i u kantonalnoj.
Sasa Kajkut pitarima tabut!

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 05 dec 2012, 20:18

Fuzionirani ne fantazirajte.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 05 dec 2012, 20:19

Evo objasnio lik zbog cega dvije Slobode ko ne shvati ne znam nek se udara kasikom u glavu.

Zbog NSBIH su nastale/ostale 2 ekipe.Savez ne dozvoljava gasenje jednog kluba u ovom slucaju FK Sloboda bez polaska iz najnizeg ranga,zbog toga cemo na proljece imati 2 crveno-crne Slobode.FK Sloboda i Sloboda 1919,a od naredne jeseni vjerovatno ove dvije udruzene u jednu pod nazivom Sloboda 1919.

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 05 dec 2012, 20:19

SaltCityAttack je napisao/la:
Možda je tek sad shvatio pravo stanje oko fuzije, mozda je momak mislio drugacije i tek sada uvjerio se u pravo stanje, razočaran vjerovatno ... :cry:
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 dec 2012, 20:21

Znaci tek od naredne sezone moci cemo gledat FK Sloboda 1919 u PL ?? :roll:

Vi mene totalno zbuniste :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 05 dec 2012, 20:23

SaltCityAttack je napisao/la:
Zao mi je sto nisam mladji. Radost mi bila veca! Mladi radujte se ovome!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 05 dec 2012, 20:25

Samo sabura, to je to u osnovi o cemu mi cjelo vrijeme razglabamo ,uglavnom na proljece gledamo PL tj Olimpica tj Slobodu-Olimpic a na ljeto fuzija dolazi u svoj zavrsni korak kada ce se klub zvati Sloboda 1919 8-) .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 dec 2012, 20:25

SB90 je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Ja samo predvidjam mnogim ekipama nasu sudbinu da se ujedine ili da idu pod stecaj pa da se vrate iz zadnje lige sa istim klubom bez dugova..samo kako ocekivat da ekipa 8 godina igra u nizim ligama i pri tome izmiruje iste troskove kao sto izmiruju i sad u premier ligi kako?..znaci opet ce doci do gomilanja dugova i nista se tim ne postize mislim na ekipe poput Slobode,Zelje,Sarajeva,Celika.
Zasto 8 godina? I zasto iste troskove, nisu isti, odnosno nisu istog iznosa.
Moze se ako lokalna zajednica stane iza kluba i napravi se kvalitetan plan i organizacija. Ako nema navedenog, gomilat ce se dugovi i u Premijer ligi i u kantonalnoj.
pa dobro hajde lupam koliko godina treba iz kantonalne da uletis u premier ligu? .imas onu neku opstinsku ligu, pa trecu kantonalnu, drugu, prvu, koliko federalnih i nisam siguran ahaha...nema te ba ni za eto haman pa 8 godina ja sam samo lupno..neki klubovi placaju stadion recimo SARAJEVO (barem mislim)...put i sve placas isto kao sto si u premierki i stim nevjerujem da bi posjete bile iste nema sanse da bi bile.., a kako su ljudi sposobni u klubovima nisma nesto uvjeren da bi opet dosli cisti bez dugova do premier lige
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

mandatar
Kontakt:

Post Postao/la mandatar » 05 dec 2012, 20:27

:| Ja nemogu da razumijem zasto na forum fk sloboda dolaze drugi navijaci i pisu ovakve stvari,postujem sve klubove iz premier lige i zelju i sarajevo i zrinjski,i siroki i da nenabrajam,ova fuzija je podigla tolko prasine a nista jos konacno nije uradjeno,radi nekog postovanja onih istinskih navijaca molim odredjene nickove da nepisu stvari koje mogu unaprijediti da neko dobije ban bez veze,pricajmo,pisimo,diskutujmo to je sve

lukavac_21
Kontakt:

Post Postao/la lukavac_21 » 05 dec 2012, 20:37

e sad koliko sam ja ovo sve upratio u zadnjih par mjeseci prica je isla ovako.
Navijaci Slobode su osipali drvlje i kamenje na sabovica pa onda na ove njihove legende koji vode klub i uvijek tu naravno na nacelnika opstine sve to zbog mogucnosti i najava odredjenih forumasa da se sprema sudbina dite tj da se osniva u tajnosti Sloboda 1919 koja ce krenuti od zadnje lige a da se zbog dugova gasi originalna Sloboda. U svakom postu je decidno bilo naglaseno da pravi navijaci Slobode to nece dozvoliti i da ce otjerati sve ove lopove.
I onda dolazi do preokreta sa gracicem gdje se ustvari nista ne mjenja osim da Sloboda od slijedece sezone nece iz zadnje lige nego iz PL i svi to odjednom prihvataju a ustvari je razlika od one gore price samo nivo takmicenja a sve ostalo je totalno isto. Koliko god citao ovaj forum ne mogu da shvatim to razmisljanje.
Za SLC: imas opstinsku pa drugu kantonalnu pa prvu kantonalnu pa drugu Federalnu pa prvu federalnu u kojoj Sloboda igra sad. Znaci 4 godine igranja do nivoa u kojoj je Sloboda sad gdje su ova zadnja 3 tj kantonalni i opstinski zajebancija gdje prvi bude onaj ko hoce da ide u visi rang jer su troskovi veci nego sto 99% ekipa mogu priustiti.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 dec 2012, 20:39

harry_90 je napisao/la:Znaci tek od naredne sezone moci cemo gledat FK Sloboda 1919 u PL ?? :roll:

Vi mene totalno zbuniste :D
Ma nije tacno.

FAZA 1

Ono sto je sigurno je to da ce se Olimpic prebaciti do proljeca i poceti igrati na Tusnju, dobiti ime Sloboda Olimpic i vjerovatno promijeniti vec na proljece dresove u crveno-crne. Za grb ne znam, vjerovatno i to mogu promijeniti do proljeca u nesto sto nalici Slobodinom.

FAZA 2

Postoje dvije varijante:

Jedna je da Sloboda danasnja ode pod stecaj, da otplati dio dugova i nastavi svoj zivot. Nakon zavrsenog stecajnog postupka i cistog racuna, dakle bez dugova, ta bi se Sloboda spojila sa SLobodom Olimpic.

Druga varijanta je da se danasnja Sloboda kao sportsko drustvo ugasi, a da se dio kadra prebaci u Olimpic. Tada ne bi bilo stecajnog postupka.

Koja ce biti od tih varijanti, ostaje da se vidi. Ono sto je za nas bitno je to da ce Sloboda Olimpic igrati na Tusnju u proljece, a na navijacima je da je podrze pa da aBd na jesen igramo kvale za evropsku ligu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.