FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

cala
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la cala » 17 dec 2015, 19:19

Svaka cast upravi na ovoj konferenciji, nema vise rekla-kazala i izmisljanja brojki. Sve je tu crno na bijelo. Samo nek ovako nastave, imaju podrsku navijaca.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 17 dec 2015, 19:28

Dosta dobra presica, za razliku od dosadasnjih... samo im ovo sa stadionom nije trebalo. Svake godine izbace neke nove crteze, ispadamo smjesni sa tim.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 17 dec 2015, 19:29

Amar Bajramović gost kod Adisa u emisiji "Finale" na OBN-u ;)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 dec 2015, 19:30

Ovo sto kaze Misimovic da investitoru treba dati razlog da ulozi je ogroman posao tj. transparentno poslovanje.

Njegov govor dosta obecava, ali samo da svi to shvate dobornamjerno i da se prihvate posla - izgradnja stadiona je mnogo veci posao nego sto izgleda.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 17 dec 2015, 19:36

DooVe je napisao/la:Amar Bajramović gost kod Adisa u emisiji "Finale" na OBN-u ;)
kad je emisija
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

rodrigo87
Kontakt:

Post Postao/la rodrigo87 » 17 dec 2015, 19:40

MrRiccoli je napisao/la:
DooVe je napisao/la:Amar Bajramović gost kod Adisa u emisiji "Finale" na OBN-u ;)
kad je emisija
prebaci na OBN pocela je
Ljubav se zvala i zvat' će imenom Tvojim !

fanaticZeljin
Kontakt:

Post Postao/la fanaticZeljin » 17 dec 2015, 19:41

Ev ljudi potvrdise da je na dobrom putu da se dovedu bekric, ibricic, i svi ce igraci do pocetka priprema biti dovedeni

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 17 dec 2015, 19:43

Evo sad je emisija, i ja tek upalio kad poceli da pricaju o transferima. Amar je rekao da ce do pocetka priprema biti gotov spisak igraca i da ce se do tad dovesti igraci. Kad ga je Adis pitao za ona imena sto se spekulise, on je rekao da su to htjeli da drze u tajnosti i da je istina da pregovaraju sa ovim igracima i da su na dobrom putu ali nista nece da obecava i prepustit ce to ljudima koji su za to zaduzeni i na oficijalnoj stranici ce biti obavjest kada zvanicno neki igrac dodje.. tako nesto ukratkoo :mrgreen:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 17 dec 2015, 19:46

Gospoda ;) :thumbup:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 dec 2015, 19:47

Svjesni su i oni da je prazan Jug veliki problem.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 17 dec 2015, 19:56

Ovi ljudi vole Zelju, to i rekose. I oni su navijaci Zelje i boli ih sto nema navijacke tribine i da nam je to falilo da uzmemo neke bodove ovu polusezonu. Pozivaju sve navijace da dodju u klub i da popricaju a ne slusaju okolo price.
Iskreno ova uprava ulijeva sigurnost i to se vidi na njima, pricaju sa mnogo samopouzdanja. Vole Zelju i treba im vjerovati. Ako nekome treba neki jak argument onda stvarno ne vidim bolji dokaz od ovih "brojki" koje su danas iznesene. Pricali su i o ovim projektima prvenstveno stadion, rekli su da ce se potruditi da ne ostane na ovome samo i pozivaju ostale gradske institucije da im pomognu u tome.

do 10. jos 20-ak dana, treba ocekivati koji transfer :mrgreen:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 17 dec 2015, 19:57

ceze je napisao/la:Zadovoljan sam ovim što sam čuo na pressu.
Kao prvo, vidi se da sve ide u pravom smjeru, te da su ljudi na čelu kluba obrazovani, elokventni i tu zaista zbog Želje. Tako su se meni danas predstavili jer ja, recimo, do danas nisam imao priliku ni vidjeti ni čuti Bajramovića i Vukotića. Zaista sam pozitivno impresioniran.

Ono što spada u domen "kretanja u pravom smjeru" je sigurno transparentnost i ono što je rečeno na pressu, da je Željo prvi tim u regiji koji je zvanično izašao pred javnost i rekao kako stvari stoje po pitanju dugova, to je zaista istina i ovo što smo danas vidjeli je nešto unikatno na našim prostorima. Nakon toga imamo vraćanje dugova i tim sam segmentom jako zadovoljan, vraćen je jedan veliki dio dugova, kao i povećanje budžeta kluba i omladinskog pogona, procenti za koje su povećani budžeti su također impresivni. Načinom na koji se isplaćuju igrači i ljudi koji rade u klubu je također jedan primjer pravog evropskog kluba koji posluje transparentno i koji uplaćuje sve moguće doprinose državi.
Rekonstrukcija pomoćnog terena i gradnja reflektora na istom koji su planirani za ovu godinu su još jedna pozitivna stvar u nizu.

Što se stadiona tiče, to mi je lično tek na trećem mjestu, ne mogu reći da je nebitno, ali mogu da ima bitnijih stvari. Ono što mi se sviđa u svoj toj priči jeste da je rješavanje imovinsko pravnih odnosa sa SD-om u toku i da se radi na tome. Gradnja stadiona više manje, neka ovo što sada imamo održavaju kako treba.
Samim planom izgradnje stadiona, načinom finansiranja i održavanja sam zadovoljan, onako površno gledano izgleda dosta realistično i u skladu sa našim mogućnosti.

E sad da ne bude sve bajno i sjano, jer to onda ne bi bili mi ( :mrgreen: ) ima tu i nekih stvari koje ne izgledaju dobro. Najviše tu mislim na ovaj novi dug koji je nastao i koji je baš baš veliki, golem što bi Edis rekao. Znam da to još nije konačno i da postoje šanse da od tog duga ne bude ništa, ali sama činjenica da je moguće imati tako veliki dug u tako malom periodu je poražavajuća. Ali i tu tome vidim jednu pozitivnu stvar, a to je mogućnost da se, ukoliko se dug ispostavi toliki, krivično gone članovi uprave koju su direktni krivci za dug.

Kako god, ja krivcima za taj dug ne smatram ljude koji se u ovom trenutku nalaze na čelu kluba i ljude koji će u klub ući u narednom periodu i mislim da su pravi ljudi za ovaj posao, te da su predani Želji i da rade u njegovom (i našem) interesu.

Onaj Ligatin istup je oličenje nekoga ko ne želi dobro Želji. Toliko zlobe u jednom pitanju može samo neko ko želi diskreditovati ljude kojima ga postavlja. Da ga je postavio nekom drugom prilikom možda ne bi zvučao tako, ali danas je to ispalo baš jadno.
Vidi, trebate svi biti svjesni da tadašnja uprava nije radila ništa što ostali klubovi nisu radili. Znači izbjegavali plaćati porez. To su radili svi, a većina ih još uvijek i radi. Igrači se prijavljuju na neke minimalce, daju se pare na ruke...Iskreno ja im ne zamjeram to puno. Ono što zamjeram je indolentnost u milion situacija. npr. kad dođe tužba, naši je nisu ni pokušavali osporiti, pa bi nas klepila po glavi sa kamatama. Za razliku od njih, ova Uprava je odlučila da ide puno težim putem. Sve se plaća prema ugovoru. Svi doprinosi se uplaćuju. Čak su se uplatiti doprinosi i radnicima da mogu u penziju. Dosta ovih dugova se riješilo tako da je dogovorena otplata, a da su kamae otpisane...Mene raduje jasna vizija i želja za napretkom.
Momci su sposobni, momci vole Želju, momci hoće da rade. Mi im trebamo biti vjetar u leđa.

P.S. Molim vas nemojte odgovarati trolovima (milanu i onom tm1921 - što neko reče vjerovatno ista osoba). Kad prestanete, i on će nestati.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 17 dec 2015, 20:05

Najbolja uprava ikada. Treba podrzati ljude svakako. :)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

fanaticZeljin
Kontakt:

Post Postao/la fanaticZeljin » 17 dec 2015, 20:09

AsharaK je napisao/la:Najbolja uprava ikada. Treba podrzati ljude svakako. :)
Eh da je kako Kemu Kozarica jos ubaciti.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 17 dec 2015, 20:12

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

rodrigo87
Kontakt:

Post Postao/la rodrigo87 » 17 dec 2015, 20:16

Bit će Željo opet šampion ! :bih:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 dec 2015, 20:19

Bit ce zanimljivo vidjeti ko ce biti ovi izabrani delegati, među njima je Amar predpostavljam, jos je neko ranije spominjao neka imena bogatih ljudi koji zaista zele da pomognu klubu.

Samo preci sa rijeci na djela !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

fanaticZeljin
Kontakt:

Post Postao/la fanaticZeljin » 17 dec 2015, 20:32

Ajd sad nek onaj kraj price baci koji supljak za pojacanja pa da malo zivne tema

rodrigo87
Kontakt:

Post Postao/la rodrigo87 » 17 dec 2015, 20:39

fanaticZeljin je napisao/la:Ajd sad nek onaj kraj price baci koji supljak za pojacanja pa da malo zivne tema
Nisi cuo da dolazi Drogba ? :lol:

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 17 dec 2015, 20:40

fanaticZeljin je napisao/la:Ajd sad nek onaj kraj price baci koji supljak za pojacanja pa da malo zivne tema
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da mu je jučer u Rijadu saudijski princ, koji je ujedno i ministar odbrane te zemlje, obećao da će zajedno sa svojim saradnicima i najtrofejnijim trenerom u BiH Amarom Osimom posjetiti BiH do kraja januara 2016, kako bi unaprijedili odnose dviju zemalja i kako bi sagledali mogućnosti da Saudijska Arabija učestvuje u rekonstrukciji stadiona Grbavica koji bi po izgradnji nosio njegovo ime.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 48 gostiju.