FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LeoMessi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LeoMessi » 17 dec 2015, 13:50

Sta je sa pojacanjima

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 17 dec 2015, 13:50

DANAN je napisao/la:Tih 600 milja pozajmica su one za koje nema validne dokumentacije a imaju indikacije da su pare posudjene.
U ovoj satvci nema Amara.Njegov dug se polako sanira.
Ako nema validne dokumentacije onda dug i ne postoji , ne moras ga ni vratiti jer nema osnova za tuzbu.

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 17 dec 2015, 13:51

DANAN je napisao/la:
kenan_tm87 je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la: Imas period i znas ko je u tom periodu bio u klubu..
Ko je vodio duple knjige u tom periodu u klubu? Ne znam ja, ni 99,9% navijaca. Ko je ukrao pare iz blagajne, ne zna niko, itd. Znamo kakva je otprilike bila uprava i ti su krivi za neuplacivanje doprinosa na platu drzavi. Od koga je posudjeno 600.000 KM, sto se nije reklo i tak. Ali eto, sigurno imaju neki razlog, ja sam se odlucio da podrzavam trenutne ljude a vrijeme ce pokazati.

Najbitnija stvar je da je budzet povecan u svakom smislu za sve potrebe. :bih: :bow:
Ako si pratio konferenciju inda si mogao cuti da je klub oformio tum ljudi eksperata koji ce do utancine pretresti ko,šta,koliko i gdje...
De malo citaj sta pisem pa komentarisi, ako vec nisi procitao sve sto sam napisao u prethodnom velikom postu iz kojeg je ovaj citirao samo dio, na koji sam odgovorio, onda ebga, nemoj ni odgovarati. Znam da imaju vjestaci i pitam se da li ce nakon toga reci javno ko je ucinio ovaj dug, sto se to ne bi znalo, zasto bi stitili te ljude?
Prema nalazu Poreske uprave iz februara 2015. godine za period 2009 - 2014. godina status novih obaveza je 2.223.372 KM.

U ovom iznosu ukupnog zaduženja utvrđen je manjak u blagajni u iznosu od 819.028 KM plus porezi i doprinosi u iznosu od 646.440 KM. U ovom iznosu se također nalaze potraživanja za 115 akontacija u iznosu od 609,224 KM plus porezi i doprinosi u iznosu od 129.582 KM.

Pozajmice koje nisu potkrijepljene relevantnom dokumentacijom i nisu zavedene u bilansima kluba iznose oko 600.000 KM.
FORZA ZELJO

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 17 dec 2015, 13:52

dell21 je napisao/la:
DANAN je napisao/la:Tih 600 milja pozajmica su one za koje nema validne dokumentacije a imaju indikacije da su pare posudjene.
Ako nema validne dokumentacije onda dug i ne postoji , ne moras ga ni vratiti jer nema osnova za tuzbu.
Vjerovatno je taj dug od dobrotvora kluba, koji su pomogli u najtezim trenucima, i naravno da se tim ljudima treba vratiti njihov novac, cak i ako nema dokumentacije za to
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 17 dec 2015, 13:52

slika
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 17 dec 2015, 13:52

Gator je napisao/la:probaj preko drugog browsera
nece ni preko chromea ni preko mozille :crazy:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 17 dec 2015, 13:54

irfo je napisao/la:
dell21 je napisao/la:
Vjerovatno je taj dug od dobrotvora kluba, koji su pomogli u najtezim trenucima, i naravno da se tim ljudima treba vratiti njihov novac, cak i ako nema dokumentacije za to
Slazem se al kakvo je stanje da li treba vjerovati nekome ko dode i kaze da je pozajmio klubu npr.100 milja a u to vrijeme nije bila ova uprava ni ovi ljudi.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 17 dec 2015, 13:56

LeoMessi je napisao/la:Sta je sa pojacanjima
Receno je od strane predsjednika da će klub biti znatno pojacan sto se tice igrackog kadra.

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 17 dec 2015, 13:58

LeoMessi je napisao/la:Sta je sa pojacanjima
Na tome se intezivno radi i mogu reci da ce mnogi biti iznenadzeni ako se realizuje sve sto je u planu po pitanju igračkog kadra.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 17 dec 2015, 14:04

fedeltafrotta je napisao/la:
Gator je napisao/la:probaj preko drugog browsera
nece ni preko chromea ni preko mozille :crazy:
ako imas adblock iskljuci ga. Moguce da je do toga...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 17 dec 2015, 14:15

Ajzea je napisao/la:slika
Ovo je ono oko cega se pricalo, mogla bi ova papirologija da se zavrsi za 6 mjeseci a mogla bi i za godinu i pol, sve zavisi. Nadam se da ce u sto kracem roku se to rijesiti, i onda krenuti u prezentaciju ovog projekta pa valjda nekom bude zanimljiv. Ali procitah gore neki komentar kako pise da cemo 2017. god igrati na Grbavici. Ja bi bio zadovoljan da se papiri zavrse do 2017. pa da onda cekamo investitora, a ako dodje do toga, onda ta izgradnja nece biti kraca od godinu dana, gdje bi morali svoje utakmice igrati na drugom stadionu tako da sve to traje i da ce trajati. Ali nek se pocne pa zavrsit ce se aBd dobro, ali o tom po tom ...
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 17 dec 2015, 14:19

djedovic01 je napisao/la:
Ovo je ono oko cega se pricalo, mogla bi ova papirologija da se zavrsi za 6 mjeseci a mogla bi i za godinu i pol, sve zavisi. Nadam se da ce u sto kracem roku se to rijesiti, i onda krenuti u prezentaciju ovog projekta pa valjda nekom bude zanimljiv. Ali procitah gore neki komentar kako pise da cemo 2017. god igrati na Grbavici. Ja bi bio zadovoljan da se papiri zavrse do 2017. pa da onda cekamo investitora, a ako dodje do toga, onda ta izgradnja nece biti kraca od godinu dana, gdje bi morali svoje utakmice igrati na drugom stadionu tako da sve to traje i da ce trajati. Ali nek se pocne pa zavrsit ce se aBd dobro, ali o tom po tom ...
ma to je nadanje da se zavrsi do 2017 a kako je kod nas sve kilavo ja se nadam da ce biti nesto do 2020.godine.na nama je da se nadamo i da vjerujemo upravi.
51%--------49%

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 17 dec 2015, 14:20

SVI RAČUNI KLUBA SU DEBLOKIRANI. :D Idemo dalje :D

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 17 dec 2015, 14:21

djedovic01 je napisao/la:
Ma neka ga naprave do 2020 godine ja bih bio zadovoljan.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 dec 2015, 14:23

Ajzea je napisao/la:
slika
Znaci realno gledajuci 2019/20 bi mozda mogla poceti gradnja, ako do tada sve bude kako treba i ako se pronađe investitor.

Da smo mi zivi i zdravi do tada, da ova drzava malo dođe sebi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 17 dec 2015, 14:24

Pa dobro otprilike ono sto se vec znalo i nismo dobili nista novo. Ipak, vrlo je vazno da se to javno predstavilo i da se uklonio prostor raznim papcima da to popunjavaju nekim svojim izjavama i pokusajima izvrtanja prave istine. Davno smo pisali o transparentnosti i da bez toga necemo nikada napredovati, a ovo je ogroman korak ka tome. Iako nismo dobili nista spektakularno, mnogi i ne shvataju koliko ovo znaci za buduce poslovanje kluba. Nece niko ozbiljan bacati svoje pare u mutno, a mi smo ovim danas dosta toga iznjeli na cistinu i sve je jasnije. Onaj ko bi bio spreman da ulozi u klub vrlo dobro zna kakva je situacija i da se radi jako ozbiljno. Jako lijepa stvar.

Kako smo i pisali ovdje i ljudi u upravi su shvatili sta nam je potrebno u sportskom segmentu. Neko je jako lijepo naglasio da ce igraci koji dodju sa strane prije svega biti dobar ljudski primjer za djecu iz naseg pogona, a poslije toga Boga mi i na sportskom i fudbalskom planu. Ne smijemo dozvoliti da nam u klubu igraju bitange i seoske varalice dok guramo nasu djecu u prvi tim. Potrebno je napraviti dobru bazu, nekih 6 ili 7 kvalitetnih igraca, s dobrim karijerama iza sebe, a ostalo popunjavati nasim momcima i od njih praviti igrace koje cemo prodavati. Vrlo je vazno da ti momci rade i igraju s pravim profesionacima od kojih ce imat sta nauciti i koji ce im pomagati i na terenu i van njega.

Sto se tice samog stadiona to je jos uvijek na dugom stapu i ne treba se mnogo hvatati za to. Lijepo je sto se nesto radi i pokusava, ali to je jako komplikovano i tesko za izvesti. Mnogo vremena treba uloziti da se sve to poslozi, ali eto ne vjerujem da ima neko od nas ko nije uzdahnuo kada je vidio onaj projekat. Cinjenica je da to i nije toliko nerealno kada se sve uzme u obzir. Zemljiste u tom djelu grada vrijedi mnogo i kada bi se nasao kompromis s potencijalnim ulagacima mogli bi profitirati mnogo. Sam stadion je vrijednosti oko 30 miliona i to nije nista nerealno, a vec 196 miliona je vrijednost cijelog projekta, s kulama, stadionom, neki trg se spominjao iza zapadne tribine, prostori u skolopu stadiona, mnogo je tu pratecih objekata. Kada se sve to uzme u obzir jako primamljiv projekat za investitore, posebno kada se uzme u obzir da nam je cijeli grad veliko gradiliste i da nema mjesta gdje se nesto ne radi.

Iako jos uvijek nema generalnog sponzora sam prihod od sponzorskih ugovora je dosta uvecan i taj trend ce se nastaviti. Siguran sam da se i na pitanju tog generalnog nesto radi i da nece propustiti priliku da i na taj nacin pronadju sredstva za sto bolje poslovanje kluba. Ipak, tu i rezultati igraju ulogu, ali i cijela ova prica ce nam donjeti mnogo dobroga. Svi su shvatili da je Zeljo trenutno jedna zanimljiva prica i da nije rupa bez dna u koju je lose ulagati. Omladinski pogon je dokazao vec da ima mnogo potencijala i da nece niko pogrijesti ako isprati ovu pricu jer imamo jos mnogo prostora za napredak. Cini mi se da je 50% uvecan budjet za omladinski pogon, ili nesto manje, ali svejedno jako pametna stvar jer ce nam se to visestruko vratiti.

Sada vec niko ne moze reci za ove ljude da nemaju jasnu viziju i jasan put kojim zele da idu. Siguran sam da ce i raja to shvatiti i da ce se ukljuciti u ovu pricu. Pokazalo se danas da Zeljo postaje ozbiljan klub s jasnim planom i velikim potencijalom.

Tryg
Kontakt:

Post Postao/la Tryg » 17 dec 2015, 14:26

Ljudi moji od 97 pocinje gradnja. Zar niste nista do sada naucili za sve ove godine.

Sent from my iPhone using Tapatalk

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 17 dec 2015, 14:27

Ovo u vezi stadiona je jako tesko jer ako postoji jedna tuzba nema pocetka ni mogucnosti gradnje. bas neki dan se pisalo u novinama u vezi towera sto su trebali graditi katar i jos neko koji je zasutavljen vec 8 mjeseci zbog tuzbe.

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 17 dec 2015, 14:27

Ljigata je ustvari postavio jedino pravo pitanje da ne kažem pitanje svih pitanja a to je šta je sa SD. Oko toga se nažalost sve vrti, naši su ga fino skinuli jer su očito u fazi pregovora i svaka prepiska preko novina ne ide nikome na ruku. Ali tek kada sa njima sve završimo onda možemo i o stadionu pričati.
Najmanji će problem biti pronaći par arapa da ulože u nešto što ima perspektivu da brzo vrati novac a to neće biti problem pošto kako vidim pomočnog nema u ovim planovima. Mi kada se sa njima dogovorimo ostalo ide kao po loju.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 17 dec 2015, 14:29

Tryg je napisao/la:Ljudi moji od 97 pocinje gradnja. Zar niste nista do sada naucili za sve ove godine.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne moram vjerovati upravi, ne moram vjerovati kojekakvim pokušajima od igrača, ne moram vjerovati raznoraznim najavama, a mozda i neću.. Sve od njih zavisi.. Jedino u šta ću vjerovati dok ne odapnem je da ćemo dobiti jedan ovakav stadion ;)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Hrasno15, kulinban1189 i 22 gosta.