Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Centre forward
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Centre forward » 24 nov 2015, 16:13

Pa znam da nije jedna, od tuda na kraju rečenice ovaj :mrgreen: gospodin ovdje. Paradox i jest' zbog toga što neko studira farmaciju a zeza ga hemija, valjda se sad contamo.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 nov 2015, 16:13

Bar da su sposobni da vam uvedu koliziju kao nama sto su na faxu pa da idete dalje.. Da ako imate prostora u ects uzimate predmete za koje imate uslov da ih slusate i tako skupite dovoljan broj kredita za visu godinu. Ali sta ces kada je nesposobno vodstvo fakulteta, ja kako znam to samo kod nas na faxu uvedeno, a isti univerzitet. A posto se vodimo po Bolonji svaki fax sa naseg univerziteta ima pravo da to uradi.

Profe vam zive jos u ex Yu dobu gdje se vode principom da mozes prenositi 2 predmeta i da se ne moze prenositi sa 1 na 3. Jesu implementirali svaka im cast :mrgreen:

Ja npr na svom faxu imam predmete sa 3 razlicite godine, samo skupljam kredite i kada skupim dovoljno idem na vecu. Mozes diplomirati sa predmetom sa prve ili druge god ako nije uslovni

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 24 nov 2015, 16:19

tuzlak1987 je napisao/la:Bar da su sposobni da vam uvedu koliziju kao nama sto su na faxu pa da idete dalje.. Da ako imate prostora u ects uzimate predmete za koje imate uslov da ih slusate i tako skupite dovoljan broj kredita za visu godinu. Ali sta ces kada je nesposobno vodstvo fakulteta, ja kako znam to samo kod nas na faxu uvedeno, a isti univerzitet. A posto se vodimo po Bolonji svaki fax sa naseg univerziteta ima pravo da to uradi.

Profe vam zive jos u ex Yu dobu gdje se vode principom da mozes prenositi 2 predmeta i da se ne moze prenositi sa 1 na 3. Jesu implementirali svaka im cast :mrgreen:

Ja npr na svom faxu imam predmete sa 3 razlicite godine, samo skupljam kredite i kada skupim dovoljno idem na vecu. Mozes diplomirati sa predmetom sa prve ili druge god ako nije uslovni
Ma imam prostora skoro cijelu drugu godinu da slušam. Kreteni se busaju u prsa sa nekom Bolonjom tobože, a ovo Bolonje vidilo nije. 80% profesora radi po starom sistemu i još sve studente koje mogu i smiju takare u zdrav mozak. Sve ovo treba nabit... :kafa: :crazy:

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 25 nov 2015, 14:34

Sutra matwmatika i biologija, valja izginut...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 25 nov 2015, 15:09

Kad vidim da se ljudi sa filozofskog,ekonomskog i onih tamo kurseva sa pmfa i medicine zale na fakultet :cry:
#miasanmia

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 25 nov 2015, 15:30

tuzlak1987 je napisao/la:Bar da su sposobni da vam uvedu koliziju kao nama sto su na faxu pa da idete dalje.. Da ako imate prostora u ects uzimate predmete za koje imate uslov da ih slusate i tako skupite dovoljan broj kredita za visu godinu. Ali sta ces kada je nesposobno vodstvo fakulteta, ja kako znam to samo kod nas na faxu uvedeno, a isti univerzitet. A posto se vodimo po Bolonji svaki fax sa naseg univerziteta ima pravo da to uradi.

Strašan pos'o su uradili u nas na faksu sa tim. Kapa dolje prof. Hasanoviću, dekanu Pjaniću i toj cijeloj ekipi, koliko znam oni su najzaslužniji za to. :tokralju: :tokralju: :tokralju: Ovaj sistem je stvarno odličan, ništa te praktično ne može zakočit i stalno si aktivan, nema više da ljudi npr. zbog Matematike II godinama u mjestu stoje...

Pitanje je kad će (i da li će) to doć' i na druge fakultete na UNTZ zbog letargičnih dekana i kompletnih osoblja na fakultetima. Još samo da je kako protjerat ove sa PMF-a (znam da nažalost nije moguće), da matematike i fizike preuzmu profesori sa FET-a, onda bi praktično sve bilo idealno. :D
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 nov 2015, 15:34

Patrice_Evra_3 je napisao/la:

Strašan pos'o su uradili u nas na faksu sa tim. Kapa dolje prof. Hasanoviću, dekanu Pjaniću i toj cijeloj ekipi, koliko znam oni su najzaslužniji za to. :tokralju: :tokralju: :tokralju: Ovaj sistem je stvarno odličan, ništa te praktično ne može zakočit i stalno si aktivan, nema više da ljudi npr. zbog Matematike II godinama u mjestu stoje...

Pitanje je kad će (i da li će) to doć' i na druge fakultete na UNTZ zbog letargičnih dekana i kompletnih osoblja na fakultetima. Još samo da je kako protjerat ove sa PMF-a (znam da nažalost nije moguće), da matematike i fizike preuzmu profesori sa FET-a, onda bi praktično sve bilo idealno. :D
Slazem se, bilo bi idealno da su nasi sve profesori na svih 39-40 predmeta :thumbup:

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 25 nov 2015, 18:27

Ovo mjesanje biologije i matematike je nesto slicno poput mjesanja piva i vina, ne znam vise dje udaram.

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 25 nov 2015, 18:32

Evo ga, očepilo je, prošao sam i ja jedan kolokvijum :D

Srednja zbog Engleskog bila upitna, a ovdje ga doktorirao. :D

Idemo dalje... :bih:

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 nov 2015, 09:56

Matematika rijesena , idemo dalje :mrgreen:

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 nov 2015, 14:13

I biologija :mrgreen:

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 26 nov 2015, 14:23

:clap: :clap:
AsharaK je napisao/la:I biologija :mrgreen:
Životni saputnik! 1921

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 26 nov 2015, 14:25

Ima li ko da studira na nekom od univerziteta u RS, a da nije Istocno Sarajevo? Bilo bi fino da je brucoš. Nek' mi se javi u pp
Životni saputnik! 1921

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 30 nov 2015, 20:00

Ima li ko da studira na nekom od fakulteta u RS gdje mu je trebao srpski jezik na prijemnom(ili na bodovanju ocjena),a da dolazi iz FBIH?Neka se javi u pp,imam par pitanja :)
Sent using Tapatalk

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 30 nov 2015, 23:12

Super je na etfu sto imamo tu koliziju, mada je bilo problema sa uslovom al se to po meni super rijesilo. Mada ima nekih profesora koji recimo ne dopustuju da se izadje na zavrsi dok se ne polozi mat1, i ako uzmemo da dosta ljudi muce matematike opet ne mozes dalje bez njih.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 01 dec 2015, 16:52

sad uradio (nisam uradio) parcijalu iz matematike.. raja radila ja ih iz zadnjeg reda posmatrao, razmisljao o zivotu i tako te stvari .

Ko je upuceniji, jel i dalje imam sanse da rijesim matematiku, iako sam pao parcijalu?
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 dec 2015, 17:19

ahmad_tz je napisao/la:Super je na etfu sto imamo tu koliziju, mada je bilo problema sa uslovom al se to po meni super rijesilo. Mada ima nekih profesora koji recimo ne dopustuju da se izadje na zavrsi dok se ne polozi mat1, i ako uzmemo da dosta ljudi muce matematike opet ne mozes dalje bez njih.
Ko nece da pusti? Onaj iz mat 3 nece da upise dok ne upises keca..

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 01 dec 2015, 17:25

tuzlak1987 je napisao/la:
ahmad_tz je napisao/la:Super je na etfu sto imamo tu koliziju, mada je bilo problema sa uslovom al se to po meni super rijesilo. Mada ima nekih profesora koji recimo ne dopustuju da se izadje na zavrsi dok se ne polozi mat1, i ako uzmemo da dosta ljudi muce matematike opet ne mozes dalje bez njih.
E nisam ja onda dobro kolegicu razumio, ona rece za oop i mat3 da je tako.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 dec 2015, 17:27

ahmad_tz je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
E nisam ja onda dobro kolegicu razumio, ona rece za oop i mat3 da je tako.
Ma dobro kec se moze.. Dvica je dosta teza, a ona nije preduslov. Tako da je opet dobro :D

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 01 dec 2015, 17:34

Ma zavisi od profesora, malo su me iznervirale te matematike jer sam njih prenio pa mi je sad muka pogledat. Jbt imo 40 bodova na parc iz mat1 i na zavrsnim nista. Iz mat2 sam imo 30 al sam samo 2 put izaso na zavrsni pa mi i nije zao. Mada je i profesorica malo zeznula na socijali, jer je rekla npr zadnje pitanje uvijek dolaze diferencijalne jednacine i nosice oko 10 bodova. I ja upiro to skonto sve, kad ono dolazi pitanje greenov teorem za koje je rekla da nece doc hahaha. I ja na kraju imo 8 bodova, a eto da su bile diferencijalne mogo sam bit blizu 20 mozda i polozit.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai i 3 gosta.