Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

rob do bagro
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la rob do bagro » 11 nov 2009, 16:23

slika
olala...pogledajte vatrenih koga bodre odjednom iz vedra neba :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 11 nov 2009, 16:26

rob do bagro je napisao/la:slika
jel to oni navija ju za Portugal na treningu BiH ???

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 11 nov 2009, 16:28

vOluMme je napisao/la:
jel to oni navija ju za Portugal na treningu BiH ???

Mislim da je ovo na utakmici Zrinjski - Sloga..Ako frijesim ispravite me.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 nov 2009, 16:30

Ohh kad vidim ovakve slike... :( ...od toga me stvarno jako...nesto zaboli. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 nov 2009, 16:31

Ne F-rijesis,rob baca dimne :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 11 nov 2009, 16:32

Eto ga

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskom ogledu protiv lokalnog niželigaša iz Novog Vinodolskog slavila je s 5:0. Selektor Blažević u ovom susretu isprobavao je razne varijante tako da rezultat nije bio u prvom planu, ali u svakom slučaju nije izostao.

Pored postignutih pet golova Zmajevi su imali još nekoliko velikih prilika, ali nisu bili precizni.
Bosna i Hercegovina susret je počela u slijedećem sastavu: Begović, Pandža, Damjanović, Milenković, Bajramović, Rahimić, Salihović, Ibričić, Misimović, Ibišević, Džeko. Mreže su mirovale sve do kraja prvog poluvremena, a domaćine je načeo Vedad Ibišević u 40. minuti pogotkom za 1:0 što je bio i konačan rezultat na kraju prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Ćiro je odlučio isprobati i ostale igrače pa su na teren istrčali: Supić, Milenković, Mirvic, Jahić, Medunjanin, Vladavić, Pjanić, Muslimović, Zec, Berberović i Mravac.

Drugo poluvrijeme donijelo je pravu kanonadu naših Zmajeva. Samo dvije minute nakon sudijskog zvižduka mrežu je za 2:0 zatresao Muslimović, a isti igrač još jednom je pogodio i u 65. minuti. U 80. minuti svoj prvjenac u dresu bh. reprezentacije upisao je Haris Medunjanin za vodstvo od 4:0, a konačnih 5:0 postavio je Džemal Berberović u 84. minuti.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 11 nov 2009, 16:33

nije slabo

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 11 nov 2009, 16:33

ukrajina baraz :lol:

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 11 nov 2009, 16:34

hehe , glavno je da ce oni svi u subotu biti pored malih ekrana i gledat reprezentaciju BIH :mrgreen:
p.s. a jel se meni cini da spahica nema na ovome spisku :?:
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

fahrenheit
Kontakt:

Post Postao/la fahrenheit » 11 nov 2009, 16:36

Ada je napisao/la:hehe , glavno je da ce oni svi u subotu biti pored malih ekrana i gledat reprezentaciju BIH :mrgreen:
da i ja sam opaazio :D , ali nije bilo ni Nadarevica :roll:
"Like a krme in Teheran."

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 11 nov 2009, 16:39

neko im rekao dat cu vam kesu bonbona samo da dignu taj sal,pa zar mislite da navivaju za Portugaliju...ee koji ste vi :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 11 nov 2009, 16:41

fahrenheit je napisao/la:
Ada je napisao/la:hehe , glavno je da ce oni svi u subotu biti pored malih ekrana i gledat reprezentaciju BIH :mrgreen:
da i ja sam opaazio :D , ali nije bilo ni Nadarevica :roll:
Ćiro zna njihove kvalitete, oni nisu upitni, daje priliku Milenkoviću i ostalim momcima.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 11 nov 2009, 16:43

Gadžine ;)
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 11 nov 2009, 16:48

Knele je napisao/la:
Gadžine ;)
Ma to je neko dijete donijelo...
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 nov 2009, 16:49

neko_iz_mase je napisao/la:Eto ga

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskom ogledu protiv lokalnog niželigaša iz Novog Vinodolskog slavila je s 5:0. Selektor Blažević u ovom susretu isprobavao je razne varijante tako da rezultat nije bio u prvom planu, ali u svakom slučaju nije izostao.

Pored postignutih pet golova Zmajevi su imali još nekoliko velikih prilika, ali nisu bili precizni.
Bosna i Hercegovina susret je počela u slijedećem sastavu: Begović, Pandža, Damjanović, Milenković, Bajramović, Rahimić, Salihović, Ibričić, Misimović, Ibišević, Džeko. Mreže su mirovale sve do kraja prvog poluvremena, a domaćine je načeo Vedad Ibišević u 40. minuti pogotkom za 1:0 što je bio i konačan rezultat na kraju prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Ćiro je odlučio isprobati i ostale igrače pa su na teren istrčali: Supić, Milenković, Mirvic, Jahić, Medunjanin, Vladavić, Pjanić, Muslimović, Zec, Berberović i Mravac.

Drugo poluvrijeme donijelo je pravu kanonadu naših Zmajeva. Samo dvije minute nakon sudijskog zvižduka mrežu je za 2:0 zatresao Muslimović, a isti igrač još jednom je pogodio i u 65. minuti. U 80. minuti svoj prvjenac u dresu bh. reprezentacije upisao je Haris Medunjanin za vodstvo od 4:0, a konačnih 5:0 postavio je Džemal Berberović u 84. minuti.
Eto Medunjanin se gura medju prvu postavu. Sigurno je da ce Ciro jos razmisliti da li ce on igrati od pocetka. Prva utakmica i odmah gol. Muslimovic, zna se, majstor. Svaku priliku protiv Portugala iskoristice na najbolji moguci nacin, u to sam siguran.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 11 nov 2009, 16:49

OVO ĆE RONALDO PJEVATI POSLIJE UTAKMICE U SUBOTU I TO U STILU LEPE BRENE:

HEBO NAS JE JEDAN ENGLEZ(MARTIN ATKINSON),HEBO NAS JE JEDAN ŠPANAC(REAL MADRID),AL NAS NIKO NIJE HEBO KO BOSANAC(EDIN DŽEKO) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 11 nov 2009, 16:49

Strašno se plašim, Portugal nije slabiji od Španjolske. Igraju isti tip nogometa, a sjetite se kako su nas "Španci" zgazili. Imaju savršenu nogometnu tradiciju'

NOVI VINODOLSKI - “Naša je najveća šansa kad nemamo - nikakve šanse!” Danas je to najpopularnija rečenica u Bosni i Hercegovini. A u predvečerje dodatnih kvalifikacija smislio ju je jedan od najvećih nogometnih mudraca 20. stoljeća Ivica Osim. Iako nogometni svijet ne dijeli to mišljenje, pa je tako portugalski izbornik Quieroz izjavio: “Ako prođemo Bosnu, bit ćemo svjetski prvaci!” Ne sumnjate valjda da mu je Ćiro Blažević ostao dužan.
ANKETA

Može li izbornik Ćiro Blažević odvesti BiH u Južnu Afriku?

35%

Da, BiH je jači od Portugala

17%

Ne, Portugal je bolja momčad

39%

Bit će vrlo gusto

9%

Hrvatska je ispala, ne zanima me
VEZANE VIJESTI
Vijesti

* Džeko: U Zenici možemo šokirati svijet
* Ćiro zaludio Bosnu, traže ga Borac i Sarajevo
* Ćiro u svom stilu: Ja sam najbolji trener na svijetu!
* Nakon Terima Ćiro ‘skida’ i Queiroza?

- Ako prođemo Portugal, Bosna će biti svjetski prvak!

Tako je počelo zagrijavanje za jednu od najintrigantnijih utakmica u dodatnim kvalifikacijama. U Bosni vlada mišljenje - ako će igrati Ronaldo, bez izgleda smo. Ako ga neće biti - zgazit ćemo ih! A što radi trener “s licem Delona i dušom demona”?
Google oglasi

* Bosnalijek - Rhinostop
Stop prehladi i gripi! Za djecu i odrasle.
http://www.bosnalijek.ba

Ćiro je svoje sinove odveo u Novi Vinodolski, u raj na zemlji Brune Orešara, gdje Bosancima ne fali ni ptičjeg mlijeka, a za ovu priliku angažirana je i posebna kuharica Samija, koja bosanskim sportskim herojima priprema prvoklasne bošnjačke slatkiše. Ovo je doista najljepši hotelski kompleks u Hrvatskoj, sa sedam bazena i šarmantnom domaćicom, Zvonimirom Orešar, koja će biti još jedan heroj u nizu ako se Bosna i Hercegovina kvalificira na SP.

Novi Vinodolski je ovih dana i Bog posjetio, poslao je Ćiri za njegovo treće poglavlje “Bosanske kronike”, sunce, lijepo vrijeme i Edina Džeku, koji bi trebao na stadionu Luz u Lisabonu nadvisiti i Cristiana Ronalda. Ako će igrati. A sve su pretpostavke da - neće!

Kod Ćire nema posebnog režima. Trening svake reprezentacije novinari mogu pratiti samo uvodnih petnaest minuta, dok Ćiro kaže:

- Ne možete ostati 15 minuta, morate ostati cijeli trening!

Za ručak je stigao specijalni poklon iz Sarajeva, 10 kilograma pite zeljanice, krumpiruše i burek s Baščaršije. Neki sarajevski “šumaheri” su šest sati u ludoj vožnji držali “glavu u torbi”, elem da bi Ćiro i snovi u Novom Vinodolskom osjetili dah Baščaršije. U Bosni u ovom času ništa nije važno osim nogometne reprezentacije, koja je pod rukom “čarobnjaka iz Travnika“ postala simbol novog doba u Ćirinom vilajetu.

U Novom Vinodolskom igrače će danas posjetiti i ohrabriti premijer Federacije Mustafa Mujezinović, a u petak, u avionu za Lisabon, u biznis klasi će sjediti američki ambasador u BiH, zatim stvarni šef Bosne i Hercegovine Austrijanac Valentin Inzko. Milorad Dodik se ispričao “neodgodivim državničkim obvezama”, jer se “njegova” reprezentacija već plasirala na SP, a neće biti ni “krcato” Hrvatima.

U jednom mirnom ozračju, u kojemu se uglavnom prepričavaju Ćirine seanse s igračima, koji u 75. godini vodi trening s upaljenom cigaretom i vreba “koga će potjerati kući”, jer u njegovoj nogometnoj filozofiji šok-terapija je majka svi bitaka. Bosna se i nama čini poput duha koji je izašao iz balkanske boce i svakog dana je sve veći i veći.

• Što o Portugalu misli trener svih trenera, kakav mu je “špurijus”?

- Strašno se plašim, Portugal nije slabiji od Španjolske. Igraju isti tip nogometa, a sjetite se kako su nas “Španci” zgazili. Imaju savršenu nogometnu tradiciju i osobito mjesto u svjetskom nogometu. ‘Kukavna nam majka’ - jada se Ćiro i šeretski namiguje novinarima, uvjeren da je Portugal danas ipak samo “raštimani klavir”.

Nakon jutarnjeg treninga trojica igrača, Misimović, Salihović i Bajramović, nisu čekali autobus, već su pretrčali tih nekoliko kilometara od trening kampa do hotela. Pitali smo Ćiru - zašto?

- Zato, jer su ‘Švabe’. No, zbog trčanja po tvrdom asfaltu, odmah sam sazvao sastanak.

Momčad se već uglavnom zna. Hasagić - Nadarević, Spahić, Jahić - Ibričić, Rahimić, Muratović, Misimović, Salihović - Džeko , Ibišević. Blažević će:

- Najveća je odgovornost na Nadareviću, Jahiću i Spahiću, a na gol ću staviti iskusnog Kenana Hasagića, njemu zadnja linija najviše vjeruje. Nesreća je da dugo ne brani, ali, njegovo prisustvo je adut moje koncepcije za pobjedu nad Portugalom. I Bajramović ozbiljno kuca na vrata prvog sastava, Pjanić je joker...

Nogometaš koji je nokautirao Olympique Marseille i najveća je nada Lyona, samo je joker.

• A Ermin Zec, budući centarfor Dinama? Jesu li mu popucali bubnjići od praska maksimirske “petarde”, je li se oporavio?

- Ah, kao da smo naletjeli na Real Madrid - jada se napadač Šibenika, koji je neupućen samo u dvije stvari. Hoće li ga Ćiro pogurati u udarnu postavu i hoće li na proljeće biti centarfor Dinama. Ili Hajduka?

Bosna će u Novom Vinodolskom ostati do četvrtka, kada avionom s krčkog aerodroma leti u Sarajevo. U subotu na stadionu “svjetlosti” u Lisabonu, nadamo se da Bosna neće doživjeti sudbinu Otta Barića, kada je od Engleske “fasovao” četiri komada. Iako Ćiro Blažević nema naročita iskustva s Portugalcima. Kao trener Dinama 1982. godine izgubio je od Sportinga u Lisabonu 0-3, a 1996. godine, na Europskom prvenstvu u Engleskoj “popušio” je također 0-3. No, Ćiro zna da “uvijek postoji prvi put”. Nada se da će se to dogoditi upravo ovog mjeseca. Uz podršku čak 5000 bosanskih navijača. I nada se da neće igrati Cristiano Ronaldo. Ako istrči, bit će “halali Huso mater”... Ćirin vilajet će ogrnuti tradicionalna bosanska tuga, koja se jedino liječi rakijom i čuvenom uzrečicom: “Je.... ti...”

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 11 nov 2009, 16:52

medunjanin opet pred kraj tekme zabija, njega treba zadnjih petnestak minuta stavit u igru i nadati se da nastavi niz.

a inace je dobro da nije ispala blamaza kao protiv rijeke

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 11 nov 2009, 16:53

Knele je napisao/la:
Gadžine ;)
Postali navijaci Portugala preko noci cak imaju i sal Portugala. :D
Toliko o onom mitu da oni navijaju za nas, sigurno ima ljudi koji imaju simpatije prema nasoj reprezentaciji ali da bas navijaju za nas, e tih je vrlo malo.
Al steta pa ima previse ovakvi luzera, koji nit imaju posao nit se obrazuju, pa im je cijeli smisao zivota upravo ovo :evil:
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 11 nov 2009, 16:57

TMovac je napisao/la:OVO ĆE RONALDO PJEVATI POSLIJE UTAKMICE U SUBOTU I TO U STILU LEPE BRENE:

HEBO NAS JE JEDAN ENGLEZ(MARTIN ATKINSON),HEBO NAS JE JEDAN ŠPANAC(REAL MADRID),AL NAS NIKO NIJE HEBO KO BOSANAC(EDIN DŽEKO) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
prejako :D :D :D
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.