Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 mar 2011, 11:50

Nekako se na Lewisu vidjelo da je i on razočaran, jer po meni iako je navijačko mišljenje mogao je pobijediti danas...Prvo ga je malo zeznuo Button što nije duže zadržao Vettela, a potom što mu se desio taj problem sa bolidom zbog njegove agresivne i grube vožnje...

Button odličan, izuzev starta kad je izgubio par pozicija i sam sebe doveo u ovu situaciju...

Moje mišljenje je da Red Bull nije puno jači od Mclarena to je pokazala vožnja Webbera, kao i odlična borba Hamiltona do tog problema, ali ne umanjujem pobijedu Vettela koja je apsolutna zaslužena...

Ipak, vozać utrke definitivno Petrov, a tragičan nekako vječito u Australiji Webber, Shucmia ću samo spomenuti, jer je samo startao i ništa više...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 27 mar 2011, 12:17

Malo me je zayebala ova kablovska. Ustanem kad nema programa. Srecom brzo je dosla slika, ali sam propustio prva 2-3 kruga :x
Massa opet propusta Alonsa. Cigani su to ucinili opet :x
Izdvojio bih odlicnu taktiku Renaulta za Petrova i odlican plasman novajlije Pereza.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 mar 2011, 12:45

Bilal je napisao/la:Malo me je zayebala ova kablovska. Ustanem kad nema programa. Srecom brzo je dosla slika, ali sam propustio prva 2-3 kruga :x
Izdvojio bih odlicnu taktiku Renaulta za Petrova i odlican plasman novajlije Pereza.
De jarane nemoj biti glup. Izvini sto moram biti ovako drzak al pricas gluposti. Kakva je logika bilo da zadrzava timskog kolegu koji moze voziti brze od njega i pratiti buttonu u tom trenutku???

Koliko god se nekima svidjalo taktika red bulla,ono je zapravo glupost. Imali su 10 X bolji bolid prosle sezone u odnosu na sve druge i na jedvite jade je dosao vettel do trijumfa na kraju (titula). Zbog cega?? To sto nemogu da se odluce ko ce biti prvi vozac i da se ovaj drugi smakne njemu ako je ovaj BRZI od njega. Meni je veca glupost zadrzavati timskog kolegu iza sebe nego da ga pusti.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 27 mar 2011, 13:22

majestic24 je napisao/la:
Bilal je napisao/la:Malo me je zayebala ova kablovska. Ustanem kad nema programa. Srecom brzo je dosla slika, ali sam propustio prva 2-3 kruga :x
De jarane nemoj biti glup. Izvini sto moram biti ovako drzak al pricas gluposti. Kakva je logika bilo da zadrzava timskog kolegu koji moze voziti brze od njega i pratiti buttonu u tom trenutku???

Koliko god se nekima svidjalo taktika red bulla,ono je zapravo glupost. Imali su 10 X bolji bolid prosle sezone u odnosu na sve druge i na jedvite jade je dosao vettel do trijumfa na kraju (titula). Zbog cega?? To sto nemogu da se odluce ko ce biti prvi vozac i da se ovaj drugi smakne njemu ako je ovaj BRZI od njega. Meni je veca glupost zadrzavati timskog kolegu iza sebe nego da ga pusti.
A odakle ti znas da bi on bio brzi? Stigao ga je zato sto se branio od Buttona, a vidjeli smo kad su obojica prosli ispred Masse da ni Alonso nemoze parirati Buttonu. Jbg da nije kaznjen zavrsio bi sigurno ispred Alonsa.
Mrzim to sto se kod njih odma unaprijed zna ko ce se forsirati, pa cak i kada Massa bolje stoji na stazi. Jbg ispade da Massa samo radi za Alonsa. Zadrzavao Buttona i kad je Alonso stigao pusti ga da prodje. Steta sto je Button nepravilno prestigao Massu jer bi 100% bio ispred ovog nafuranog ****. :x

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 mar 2011, 14:01

Bilal je napisao/la:

A odakle ti znas da bi on bio brzi? Stigao ga je zato sto se branio od Buttona, a vidjeli smo kad su obojica prosli ispred Masse da ni Alonso nemoze parirati Buttonu. Jbg da nije kaznjen zavrsio bi sigurno ispred Alonsa.
Mrzim to sto se kod njih odma unaprijed zna ko ce se forsirati, pa cak i kada Massa bolje stoji na stazi. Jbg ispade da Massa samo radi za Alonsa. Zadrzavao Buttona i kad je Alonso stigao pusti ga da prodje. Steta sto je Button nepravilno prestigao Massu jer bi 100% bio ispred ovog nafuranog ****. :x

F. Alonso (ŠPA/Ferrari) + 31,772 sek

F. Massa (BRA/Ferrari) + 1:25,100 sek

Pametnom ce ovo biti dosta da vidi ko je brzi
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 27 mar 2011, 14:02

Ja ne znam šta Massa više radi u Ferrariju ionako nikad ništa nije uspio napravit
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 27 mar 2011, 14:15

majestic24 je napisao/la: F. Alonso (ŠPA/Ferrari) + 31,772 sek

A kako bi ti vozio da te odma na pocetku otpisu?

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 27 mar 2011, 16:01

Sauber diskvalificiran

FIA-ini suci diskvalificirali su oba Sauberova vozača iz današnje utrke u Melbourneu zbog kršenja tehničkog pravilnika Formule 1.

Sergio Perez i Kamui Kobayashi utrku su završili u bodovima, na sedmom i osmom mjestu, ali su diskvalificirani nakon što su FIA-ini suci, nakon provjere bolida ustanovili nepravilnost na stražnjem krilu.

"Ovo je iznenađujući i razočaravajući rezultat," rekao je tehnički direktor, James Key. "Čini se da je upitna površina gornjeg dijela stražnjeg krila, koja nije dio radne površine komponente, te je stoga nebitna za funkciju stražnjeg krila.

Naravno, ovo nije dovelo do nikakve prednosti glede performansi. Još uvijek provjeravamo dizajn dijelova kako bismo bolje razumjeli situaciju i namjeravamo uložiti žalbu na odluku sudaca."

Diskvalifikacijom Sauberovih vozača, do većeg broja bodova su stigli Felipe Massa, Sebastien Buemi, Adrian Sutil i Paul di Resta
Steta :(

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 mar 2011, 17:05

Bilal je napisao/la:

pokazao "nafuranom" da sam brzi od njega i stisnuo gas do daske. Ne bi se sigurno predao. Samo se gubitnici predaju,pobjednici nikada.

Vlak
Kontakt:

Post Postao/la Vlak » 27 mar 2011, 17:16

Ljudi moji, pa pravila su promjenjena. Timske odluke su od ove sezone legalne... Ocito da je Massa broj 2 u Ferariju i zato je propustio Alonsa. Npr., sumnjam da McLaren ima tako jasno povucenu razliku izmedju vozaca, tj. odredjeno ko je broj 1, a ko 2. vozac, ali i oni imaju pravo da u bilo kojem trenutku preko team radija, ili bilo kako drugo narede vozacu da se skloni kako bi ga prosao njegov timski.

Mislim, u Ferariju je oduvijek bilo tako. Barrichello je propusta Schumija... Ali, sada je to i zvanicno dozvoljeno i nema puno price. Covjek vidio u retrovizoru kolegu i promptno uradio ono sto je tim od njega zahtijevao.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 mar 2011, 18:11

Vettel i Petrov objasnili neke stvari. 8-)

Secate se mojih reci na kraju prosle sezone,Petrov uz koliko toliko konkurentan bolid moze da izvuce mnoge stvari,nadam se da je ovo samo pocetak toga.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 mar 2011, 19:17

Kako je zavrsio posljednju sezonu tako je nastavio i u novoj sezoni. Kao sto rece Alonso nakon utrke Vettel vozi u nekom drugom svijetu u odnosu na ostale. Ove sezone od njega ocekujem jos bolje utrke i sada kod njega nema tog pritiska jer je osvojio titulu, da pravi nepotrebne i glupe greske koje su ga prosle sezone puno toga kostale.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 27 mar 2011, 20:16

Bilal je napisao/la:

pokazao "nafuranom" da sam brzi od njega i stisnuo gas do daske. Ne bi se sigurno predao. Samo se gubitnici predaju,pobjednici nikada.
A sta bi na to rekli njegovi sefovi? Napad na Alonsa bi za njega bio ravan samoubistvu. ;)

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 mar 2011, 23:36

Naravno da bi bio jer jedino bi mogao presijeci krivinu il na takav neki slican nacin da pretekne Alonsa. Pa Massa nemoze lako prestignuti Buemija a kamoli koga drugog.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 mar 2011, 03:17

ja ne volim taj ferari i navijac sam Meclarena naravno, ali cu samo reci ispravno je ucinio Messa, ali mu nije islo na ruku sto je i Button bio glup...prvo Button nije imao izbora morao je ondje presjeci jer bio bi udes sigurno i kada je Messa vidio sta je napravio Button bio je svjestan tada, da ce Button ga morati propustiti da prodje, pa je ovaj propusito Alonsa, jer u tom slucaju je morao psopustiti obadvojicu....Button ipak nije to zelio uraditi, sto mi je bilo poglupo i onako je zaradio penalty i izgubio je vise mogucnosti nego sto je mogao imati da ih je obadvojicu propustio da prodju....znaci vjerovatno Messa je zbog toga i propustio Alonsa
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 28 mar 2011, 05:55

kakve gluposti pisete....Normalno je da je Massa pustio Alonsa, Alonso je duplo kvalitetiniji vozac od njega i covjek koji i pored ovako prosjecnog bolida Ferrarija bit ce konkurent za titulu....
Pa sjetite se sta su Irwin , Massa radila za Schumachera iako nije puno bolji od nih bio...Ljudi za njega titule uzimali....
Formula je ostala ista kao i prije.
75% je bolid.ostalo je sitnica u kvalitetu...
i Dalje smatram da u zadnji 15 godina najbolji vozaci F1 su Alonso i Hamilton iako ih ne simpatisem niti jednog ali zaista su fantasticni vozaci i kad pogeldas koliko dominantnije voze od svojih kolega sve ti bude jasno...Baton i Masa nisu ljevi vozaci.,..
Schumacher jeste bio 7 puta prvak ali kada stoji citav tim samo iza tebe uz to imas 6-7 godina daleko najbolji bolid na svijetu onda je jsano odakle ove titule....
Uzeo je on titulu i sa Benetonom ali i beneton je tada bio žara , nesto slicno danasnjem RED Bullu.
Vettel je fenomenalan vozac i zaista uz ovaj dvojac sigurno jedan od najbolji vozaca u zadnje vrijeme...

I dalje mi ne ulazi u glavu da cemo vjerovatno gledat sliku kao i prosle godine.Red Bull je prebrz, Meklaren izuzetno brz, Ferrari je prilicno dobar ali je vise u rangu Renaulta nego u rangu Red Bulla.
Moram priznati po meni neocekivana slika, jer nakon onako "loseg" bolida od prosle godine ocekivao sam da ce Ferrari napravit daleko najbolji bolid i da ce Alonso dominirat nesto slicno kao Schumi prije desetak godina.Medjutim Ferrari blijed , bolid im je vise nego ocajan...Losiji cak nego prosle godine...

Zao mi je Alonsa jer zaista smatram da je to vozac sa najvise kvaliteta , nevjerovatno talentovan i pouzdan vozac...
Ali na zalost njegovu Red Bull pa i Mclaren su fantastcni i puno bolji bar Australiji...

Massa izgleda mizeran vozac u odnosu na Alonsa, ali sjetite se za vrijeme njega i Schumija ili njega i Kimija da to niej bio slucaj jer je tada Ferrari bio totalno dominantan.Dok ovako se i vidi pravo lice kakav je ko...Schumi je meni izuzetno drag ali uz duzno postovanje tih 7 titula on nije po meni kalibar vozaca Alonsa , Hamiltona pa usudio bi se reci i Sebastiana koji je talentovan da ne moze biti vise od toga :)

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 28 mar 2011, 09:55

Polako sa ocjenama nakon samo jedne trke. Nisam ja bas siguran da se Ferrari tek tako moze izbaciti iz igre. Ako se sjetite prosle godine i prve trke sezone u Bahreinu, kad je Ferrari osvojio prve dvije pozicije, svi su odmah govorili da ce Ferrari razvaljivati, pa poslije toga nastupio potop.
Mislim da ce se do Barcelone vidjeti ko je na kakvom nivou, pa ce se onda moci dati bolji zaključci.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 29 mar 2011, 00:58

SaltCityAttack je napisao/la:ja ne volim taj ferari i navijac sam Meclarena naravno, ali cu samo reci ispravno je ucinio Messa, ali mu nije islo na ruku sto je i Button bio glup...prvo Button nije imao izbora morao je ondje presjeci jer bio bi udes sigurno i kada je Messa vidio sta je napravio Button bio je svjestan tada, da ce Button ga morati propustiti da prodje, pa je ovaj propusito Alonsa, jer u tom slucaju je morao psopustiti obadvojicu....Button ipak nije to zelio uraditi, sto mi je bilo poglupo i onako je zaradio penalty i izgubio je vise mogucnosti nego sto je mogao imati da ih je obadvojicu propustio da prodju....znaci vjerovatno Messa je zbog toga i propustio Alonsa
U pravu si, Batonu bi se puno vise isplatilo da ih je propustio obojicu, jer je Alonso ubrzo nakon prolaska pored Mase isao u box, pa bi Batonu ostala borba samo sa Masom.
Andres je napisao/la:kakve gluposti pisete....Normalno je da je Massa pustio Alonsa, Alonso je duplo kvalitetiniji vozac od njega i covjek koji i pored ovako prosjecnog bolida Ferrarija bit ce konkurent za titulu....
Pa sjetite se sta su Irwin , Massa radila za Schumachera iako nije puno bolji od nih bio...Ljudi za njega titule uzimali....
Formula je ostala ista kao i prije.
75% je bolid.ostalo je sitnica u kvalitetu...
i Dalje smatram da u zadnji 15 godina najbolji vozaci F1 su Alonso i Hamilton iako ih ne simpatisem niti jednog ali zaista su fantasticni vozaci i kad pogeldas koliko dominantnije voze od svojih kolega sve ti bude jasno...Baton i Masa nisu ljevi vozaci.,..
Schumacher jeste bio 7 puta prvak ali kada stoji citav tim samo iza tebe uz to imas 6-7 godina daleko najbolji bolid na svijetu onda je jsano odakle ove titule....
Uzeo je on titulu i sa Benetonom ali i beneton je tada bio žara , nesto slicno danasnjem RED Bullu.
Vettel je fenomenalan vozac i zaista uz ovaj dvojac sigurno jedan od najbolji vozaca u zadnje vrijeme...

I dalje mi ne ulazi u glavu da cemo vjerovatno gledat sliku kao i prosle godine.Red Bull je prebrz, Meklaren izuzetno brz, Ferrari je prilicno dobar ali je vise u rangu Renaulta nego u rangu Red Bulla.
Moram priznati po meni neocekivana slika, jer nakon onako "loseg" bolida od prosle godine ocekivao sam da ce Ferrari napravit daleko najbolji bolid i da ce Alonso dominirat nesto slicno kao Schumi prije desetak godina.Medjutim Ferrari blijed , bolid im je vise nego ocajan...Losiji cak nego prosle godine...

Zao mi je Alonsa jer zaista smatram da je to vozac sa najvise kvaliteta , nevjerovatno talentovan i pouzdan vozac...
Ali na zalost njegovu Red Bull pa i Mclaren su fantastcni i puno bolji bar Australiji...

Massa izgleda mizeran vozac u odnosu na Alonsa, ali sjetite se za vrijeme njega i Schumija ili njega i Kimija da to niej bio slucaj jer je tada Ferrari bio totalno dominantan.Dok ovako se i vidi pravo lice kakav je ko...Schumi je meni izuzetno drag ali uz duzno postovanje tih 7 titula on nije po meni kalibar vozaca Alonsa , Hamiltona pa usudio bi se reci i Sebastiana koji je talentovan da ne moze biti vise od toga :)
Sine, znas li ti koliko je susnih godina bilo u Ferariju prije dolaska Schumija? Schummi nije dosao u najbolji tim, vec mu je trebalo 3 godine da osvoji sampionat sa Ferarijem, a Ferari se nikad nebi digao na taj nivo da im Schummi nije dosao.
Treba znati razvijati bolid, a tu je Schumi itekako pomogao Ferariju. Vidis u kakvom su padu odkad im je Schumi otisao. Jos se drze u vrhu ali rijetko osvajaju. Vidis ti si ocekivao da Ferari napravi najbolji bolid ali nema ko da ga napravi, nema ko da ih uputi u pravom smijeru, a za to ti treba vozac koji zna sta treba jednom vrhunskom bolidu za osvajanje sampionata.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 29 mar 2011, 10:22

Sta je tek Alonso radio kad se Reno razvijao? Covjek nije isao nikako kuci,spavao je u hali gdje su i mehanicari i non stop je s njima radio oko bolida.

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 29 mar 2011, 10:23

Bilal je napisao/la:Sine, znas li ti koliko je susnih godina bilo u Ferariju prije dolaska Schumija? Schummi nije dosao u najbolji tim, vec mu je trebalo 3 godine da osvoji sampionat sa Ferarijem, a Ferari se nikad nebi digao na taj nivo da im Schummi nije dosao.
Treba znati razvijati bolid, a tu je Schumi itekako pomogao Ferariju. Vidis u kakvom su padu odkad im je Schumi otisao. Jos se drze u vrhu ali rijetko osvajaju. Vidis ti si ocekivao da Ferari napravi najbolji bolid ali nema ko da ga napravi, nema ko da ih uputi u pravom smijeru, a za to ti treba vozac koji zna sta treba jednom vrhunskom bolidu za osvajanje sampionata.
Znaci ekipa Ferrarija se je tada sastavljala od jedne osobe...Schumacher, koji je pravio bolid, mjenjao gume, livao gorivo, nadgledao sva dogadjana na ekranima, radio nocne smjene ukoliko je to bilo potrebno, i na kraju je pored tog posla i vozio...zar ne mislis da je prejednostavno svesti sav uspijeh na jednu osobu?

Kako onda objasniti rezultate iz 2005. i 2006. godine? Sta je Schumacher tad radio? Ako je on najodgovorniji za uspijehe, jeli onda i najodgovorniji za poraze?

F1 ekipe se sastaju od velikog broja ljudi i potrebno je imati jaku ekipu. Koliko je samo puta riknuo motor zbog nekog djela, koji ne vrijedi vise od 10 KM...koliko je poraza bilo zbog pogresne taktike... a mislim da su svi (ovi bolji) piloti imali iskustva i sa dobrim i sa losim bolidima...
To finish first, first you have to finish.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.