Cleveland Cavaliers

LenBias
Kontakt:

Re: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la LenBias » 24 jun 2014, 09:05

cavsi ako ne prihvate ovu ponudu utaha nisu normalni
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 24 jun 2014, 09:26

LenBias je napisao/la:cavsi ako ne prihvate ovu ponudu utaha nisu normalni
apsolutno !

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 jun 2014, 09:49

LenBias je napisao/la:cavsi ako ne prihvate ovu ponudu utaha nisu normalni
Mislis da ce Favors biti bolji igrac od Parkera ili Wigginsa? Ja iskreno ne vidim nikakav scenarij po kojem ce Favors postati ono sto mu se predvidjalo. Btw. prateci razne medije, gotovo niko ne prognozira trejd onakav kakav se desi, uvijek ima tu par finesa. Recimo ako je u pitanju 23. pick Jazza umjesto Burksa, to bi bilo mnogo prihvatljivije iz perspektive Clevelanda, jer taj pick mogu uhljebiti sa 33. pickom, da se pomjere do recimo 19. ili 20. picka, ako je tu igrac kojeg Cavsi zele. Mozda Jazz ne zeli da da taj pick, pa ce to stopirati trade. U ova dva dana ce se svakakve informacije pojaviti i svakakve medijske patke. Evo primjer Parkera, kada je imao workout sa Cavsima, u medijima je bilo kako su prezadovoljni kako je radio, te da ga samo sut nije najbolje slusao. Jucer i danas kolaju informacije kako Cavsi nisu zadovoljni Parkerom, da se okrecu Wigginsu, pa malo prije toga, da Exuma razmatraju kao prvog picka. Iz Phille dolaze informacije kako Philla zeli Wigginsa ili Exuma. Ovo je jednostavno rat preko medija, ne bi li jedni drugima povecali ili oborili cijenu tog nekog picka oko kojeg se bore. Cleveland daje do znanja Philli da ako zele Wigginsa, da moraju dati 3. pick i 10. pick da bi ga uzeli, a kako se Philla okrenula Exumu, da bi smanjila ono sto Cleveland trazi, tada se pojavljuje misteriozno interesovanje Cavsa za Exuma. Tacnije, ovaj period je tzv. **** lud zbunjenog i to su mi dva najmrza dana pred draft. Svake godine je isto, a malo toga se desi :D.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 jun 2014, 10:08

eh ne mozes stalno gledati i dobijati sta zelis, u tome i jest stvar a i dosta vam je vise pickova i nekih pokusaja preko istih, jos malo pa ce cavsi postati sinonim za pickove, ako vec nisu :rol: sto se tice favorsa pa on je fakticki jos maksum, ne znam koliko ima godina bas mi se ne otvara wiki ali onako napisao bi nekih 21-22, itekako moze ispuniti sva ocekivanja samo ako je u ekipi koja ga zna iskoristiti i koja zna raditi sa mladim igracima, kod utaha mi je nekako sve pogresno zadnjih godina, sterilni su da ne mogu biti vise ni da zele, sad je jedino pitanje koliko i cavsi rade dobro sa mladima, to nam ostaje da vidimo jer i kod njih ima fulanja ali i nekih nazovimo ih pogodaka, doduse tanko je to koliko ih je sreca mazila i mogla maziti ovih zadnjih godina, sta da se radi, proslost se ne ispravlja :crazy:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 24 jun 2014, 14:33

Jel Rudez sledece sezone sigurno u Cavsima?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 jun 2014, 15:10

andro234 je napisao/la:Jel Rudez sledece sezone sigurno u Cavsima?
Nije, moguce je da bude pozvan za trening kamp. Koliko znam, pojavila se ta informacija da se dogovara njegov dolazak u trening kamp, ali nema siguran ni ugovor niti obecanje da ce biti u timu sljedece sezone.

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 jun 2014, 20:12

@NEZALAGANJE brate, evo zasto kazem da je Sam Amico Mr. Multiple **** :lol: :

Sam Amico @SamAmicoFSO about 1 hour ago

While dissecting draft options, **** say Cavs also exploring options on how to house LeBron, Carmelo and Kyrie under salary cap.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jun 2014, 21:49

Ja ne znam ko je to lika smatrao ozbiljnim ikada!? :lol: :lol: Sto se tice Favorsa,taj igrac je imao nekoliko jako dobrih utakmica protiv SAS koje sam gledao.Njemu treba samo pravi trener i definisana uloga i,po meni,on ima snagu,a i atletiku da igra C u danasnjoj NBA ligi,bez obzira na visinu,a cesto je prosle sezone to i igrao za UTA!Sut mu nije los,dobro zavrsava na obrucu. ;) Burks takodje ima fin potencijal,mada mu treba rad na sutu.Ova ponuda,ako je tacna,bi se trebala pazljivo razmotriti,iako ostaje pitanje sta bi vi uzeli sa tim 5. pikom ,ako odu ova 2 SF-a?Sve ostalo su PF,C i PG,a vama to ne treba.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 jun 2014, 22:51

NEZALAGANJE je napisao/la:Ja ne znam ko je to lika smatrao ozbiljnim ikada!? :lol: :lol: Sto se tice Favorsa,taj igrac je imao nekoliko jako dobrih utakmica protiv SAS koje sam gledao.Njemu treba samo pravi trener i definisana uloga i,po meni,on ima snagu,a i atletiku da igra C u danasnjoj NBA ligi,bez obzira na visinu,a cesto je prosle sezone to i igrao za UTA!Sut mu nije los,dobro zavrsava na obrucu. ;) Burks takodje ima fin potencijal,mada mu treba rad na sutu.Ova ponuda,ako je tacna,bi se trebala pazljivo razmotriti,iako ostaje pitanje sta bi vi uzeli sa tim 5. pikom ,ako odu ova 2 SF-a?Sve ostalo su PF,C i PG,a vama to ne treba.
Ako se ovo prihvati, ja samo vidim sljedeci scenario, a to je:
5. pick + Waiters + Tristan + lottery protected pick sljedeceg drafta + pick Memphisa za Lovea i onda pokusaj da se ide svim silama na Jamesa, koji bi upotpunio tu prazninu na SF. Ako nas James odbije, onda nekog tipa Ariza cemo ganjati. Ako nesto takvo nije plan, onda ne vidim na koji nacin imamo razlog da trejdamo taj prvi pick.

Mes Que Un Club!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 25 jun 2014, 00:56

http://basketball.realgm.com/wiretap/23 ... -No-1-Pick" onclick="window.open(this.href);return false;

Po meni, bolju ponudu neće dobiti. Možda ako bi Philla uletila sa 3. i 10. pickom...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 25 jun 2014, 01:23

deng znaci nece produzivat ugovor 100%? gdje bi on mogo na kraju?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 jun 2014, 01:29

JoseMourinho je napisao/la:deng znaci nece produzivat ugovor 100%? gdje bi on mogo na kraju?
Chicago :mrgreen:

ne bi me cudilo jer mi nekako ne izgledaju kao sposobni da dovedu Mela..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2014, 01:57

tuzlak1987 je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:deng znaci nece produzivat ugovor 100%? gdje bi on mogo na kraju?
Chicago :mrgreen:

ne bi me cudilo jer mi nekako ne izgledaju kao sposobni da dovedu Mela..
Za Denga su zainteresovani Mavsi, Lakersi, a bila je prica da je i Minny zainteresovan za njega. Ne vidim nikakav rasplet situacije u kojem ce otici u Chicago zbog toga sto su ga ponizili jer su mu dali ugovor na 3 godine 30 miliona, bilo je bukvalno uzmi ili ostavi.

@IlCapitano, meni se ta ponuda bas svidja, jer je Arron jako dobar igrac, na relativno jeftinom ugovoru, dobar defanzivac i solidan suter i tek mu je 28 godina i mislim da je igrac koji bi moga tu ostati i nakon isteka ugovora. To bi vjerovatno poslalo Diona na klupu, ali jako dobar trejd koji ce se vjerovatno malo i doraditi, jer cemo pokusati da se rijesimo Jackovog ugovora. 4 i 12 pick se takodjer mogu spakovati za neki trejd, jer koliko sam shvatio, mi ne zelimo vise od jednog mladog igraca na ovom draftu.

Mes Que Un Club!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 jun 2014, 23:34

adriano, iznijecu sada svoje skromno misljenje:

- david blatt NIJE trener za cavse. on je trener poput obradovica i messine: zna raditi sa gotovim proizvodima i u tome je top 3 (zadjeno sa ovom dvojicom) sto se tice trenera koji rade u evropi. nikoga nije stvorio i velika je kocka dati njemu mladu, nezrelu ekipu u ruke. naravno, moze se desiti i veliko iznenadjenje, mada su sanse za to 10%

- embiidova povreda (ili je "povreda"?) vam nikako ne ide na ruku. on bi vam bio prva opcija bez ikakve dileme, andya tradeate za nekog 3&D igraca, ili cak u nekom sign&trade scenariju za lebrona

- jabari parker je najbolji igrac trenutno od svih na draftu, ali on vam nema gdje igrati... na 4 imate TT-a i benneta, a parker je prespor za 4

- wiggins ima veliki upside (a to je ono sto ti volis) i trebalo bi ga odmah gurnuti na SF, ili cak sto ti predlazes na SG, a waitersa sutnuti u nekom tradeu (mozda andy+waiters za lebrona)

licno, ja bih ovo ovako odradio (pod uslovom da je embiid stvarno odeniziran i pod pretpostavkom da se lebron ne zeli vratitti):

1) draft wiggins
2) andy + pick druge runde (ako imate, ili za nekog fillera) za 8. pick kingsa
3) draft randle
4) trade waiters + gee + zeller - asik
5) dovesti kauna
6) potpisati free agente: ariza + blatche + (igrac X: granger, m. miller, sefolosha, langford)

PG irving, jack
SG wiggins, dellavedova
SF ariza, X, karasev
PF thompson, bennet, randle
C asik, blatche, kaun

irving/wiggins/ariza/thompson/asik
jack/ariza/X (bennet)/randle/blatche(kaun)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 jun 2014, 03:40

Jason McIntyre @jasonrmcintyre · 21m

Kevin Love crop dusted Cleveland today. I bet Kyrie Irving cried

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 jun 2014, 06:32

KK_Bosna je napisao/la:adriano, iznijecu sada svoje skromno misljenje:

- david blatt NIJE trener za cavse. on je trener poput obradovica i messine: zna raditi sa gotovim proizvodima i u tome je top 3 (zadjeno sa ovom dvojicom) sto se tice trenera koji rade u evropi. nikoga nije stvorio i velika je kocka dati njemu mladu, nezrelu ekipu u ruke. naravno, moze se desiti i veliko iznenadjenje, mada su sanse za to 10%

- embiidova povreda (ili je "povreda"?) vam nikako ne ide na ruku. on bi vam bio prva opcija bez ikakve dileme, andya tradeate za nekog 3&D igraca, ili cak u nekom sign&trade scenariju za lebrona

- jabari parker je najbolji igrac trenutno od svih na draftu, ali on vam nema gdje igrati... na 4 imate TT-a i benneta, a parker je prespor za 4

- wiggins ima veliki upside (a to je ono sto ti volis) i trebalo bi ga odmah gurnuti na SF, ili cak sto ti predlazes na SG, a waitersa sutnuti u nekom tradeu (mozda andy+waiters za lebrona)

licno, ja bih ovo ovako odradio (pod uslovom da je embiid stvarno odeniziran i pod pretpostavkom da se lebron ne zeli vratitti):

1) draft wiggins
2) andy + pick druge runde (ako imate, ili za nekog fillera) za 8. pick kingsa
3) draft randle
4) trade waiters + gee + zeller - asik
5) dovesti kauna
6) potpisati free agente: ariza + blatche + (igrac X: granger, m. miller, sefolosha, langford)

PG irving, jack
SG wiggins, dellavedova
SF ariza, X, karasev
PF thompson, bennet, randle
C asik, blatche, kaun

irving/wiggins/ariza/thompson/asik
jack/ariza/X (bennet)/randle/blatche(kaun)
1. vecina igraca koji su bili pod vodstvom Blatta, kazu da je sposoban od svih igraca izvuci maksimum, a Kirilenko je otisao tako daleko da je rekao da je bolji od Phila Jacksona :D .
2. andya se ne treba rijesiti, njega se moze rijesiti kada krene sezona, tada ce jos doci do izrazaja taj njegov negarantovani ugovor i vise ce biti na cijeni onima kojima treba impact salary cap
3. randle takodjer ima povredu, 4 je, a isto imamo Bennetta i TT-a
4. waiters, gee, zeller, za Asika je previse, a svakako je Asik skoro pa otisao u NOH
5. sasha kaun bi se mogao dovesti ako se sredi buyout
6. ariza da, blatche ni u ludilu.

Sto si spomenuo Jamesa i davanje Waitersa za njega, to bi bilo ludilo, jer ti zapravo dajes nesto Heatu da im igrac ne ode tek tako, a mi imamo prostora da ga dovedemo bez da Heatu damo kilu borovnica. James ako zeli doci, doci ce u obicnom sign and tradeu gdje se moze dati simbolicno pick druge runde za njega.

Ali vidjecemo jos sta ce biti. Evo danima citam svasta o Blattu i fakat nisam naletio na nesto da je lose. Cak bih rekao da su svi puni rijeci hvale za njega, a gledao sam i pressicu i cini mi se kao neko ko zaista ima plan. Ono sto me raduje je to da nije trener sistema i rekao je da prvo treba sa svim igracima sjesti i da prodje par treninga da procijeni u kojem sistemu ce igrati. Optimisticniji sam nego ikada :D.

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 jun 2014, 13:44

Alex Kennedy @AlexKennedyNBA
4h

Andrew Wiggins on No. 1: "It's my competitive side, wanting to be above everyone else, not wanting anyone ahead of me. I want to go No. 1."

Alex Kennedy ✔
@AlexKennedyNBA
Follow

Andrew Wiggins said he'd love to play with fellow Canadians Anthony Bennett and Tristan Thompson on Cavs. "The chemistry is already there."

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 jun 2014, 21:11

Tom Moore
@tmoore76ers
Follow

#NBA ****: Asking price for No. 1 pick as high as 3, 10 and 32 from #Sixers. If #76ers stay at 3, Exum seems the likely pick.

Nije Griffin budala, strasno dobro ce biti ako uspijemo ovo uzeti od Sixersa za prvi pick :cool: . A

Mes Que Un Club!

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 26 jun 2014, 21:15

Uzmite Wigginsa i molite boga da ovaj put pogodite

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 jun 2014, 21:48

BABADZO je napisao/la:Uzmite Wigginsa i molite boga da ovaj put pogodite
Po mom misljenju, McDermott, Nurkic i neki suter uzet pickom 32 ili 33 je puno bolje od Wigginsa, za ekipu koja zeli u PO odmah. Bukvalno mozes rijesiti sve pozicije jednim draftom i onda uzimas veterane, sto za pickove i igrace kroz trejdove sto kroz FA, za mir u svlacionici i iskustvo. Onda dobijes ekipu:

Irving-Delly-Jack-ja bih ga trejdao
Waiters-Karasev-Felix
McDermott-Karasev-Felix
Tristan-Bennett
Andy-Nurkic-Zeller

Ovome dodaj prekaljene veterane.

Ako ovo nije dovoljno za PO, onda Gilbert treba prodati ekipu nekome.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 26 jun 2014, 21:50, ukupno mijenjano 1 put.

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “Cleveland Cavaliers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.