Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 jul 2018, 15:35

chily-rz je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:
Zna nauka. Njoj vjerujem, jer to mi jednostavno ima mnogo vise smisla i logike. Plus, dokazi.
Što vjeruješ nauci a ne svojim očima ? Jesil vidio nekad mars il veneru o kojim pričaju ? Jesil mjerio nekad udaljenost do sunca ? Jesil bar vidio svojim očima da je zemlja okrugla pa da bar tu nedoumicu riješimo,.
Znaci, bezveze ti je ovo, valjda je i tebi jasno.

Vjerske knjige su se mogle smatrati relevantnim kada su u pitanju ova neka 'ozbiljnija' pitanja, do prije nekih 100 godina. Od tada pa do danas, nauka nam je dala toliko odgovora, uz dokaze, da je jednostavno bespotrebno pokusavati staviti ih u istu ravan.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 28 jul 2018, 15:36

Za koliko para li ova vrti po stolovima na koridi ?
® GONGASHI POWERHOUSE ®

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 28 jul 2018, 15:37

uNbx je napisao/la: Pčele su najfascinantije od malih bića. :bow: Kad skupim kakvu paru, nabaviću koju košnicu pa u avliju montirat, čisto iz gušta i opuštanja. Znači ništa profit, striktno hranjenje medom i stvaranje maksimalnih uslova ko da su u prirodi. :beba:
Negdje na vikendici, da. U naseljenom mjestu nikako. Previse stvari im smeta i postaju agresivne.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 jul 2018, 15:38

Prevucite isječke da biste ih izbrisali
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 28 jul 2018, 15:38

slika
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 jul 2018, 15:46

Vjerske knjige su se mogle smatrati relevantnim kada su u pitanju ova neka 'ozbiljnija' pitanja, do prije nekih 100 godina. Od tada pa do danas, nauka nam je dala toliko odgovora, uz dokaze, da je jednostavno bespotrebno pokusavati staviti ih u istu ravan.
Jel dokaz može biti dokaz ako je izmišljen na osnovu teorija i pretpostavki ?

Sve što želim reči je da ateisti ostanu pri svojim uvjerenjima i da ne vjeruju u ono što ne vide svojim očima,da to ne praktikuju samo kad je riječ o Bogu,.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 28 jul 2018, 15:47

bega_afc je napisao/la:
uNbx je napisao/la: Pčele su najfascinantije od malih bića. :bow: Kad skupim kakvu paru, nabaviću koju košnicu pa u avliju montirat, čisto iz gušta i opuštanja. Znači ništa profit, striktno hranjenje medom i stvaranje maksimalnih uslova ko da su u prirodi. :beba:
Negdje na vikendici, da. U naseljenom mjestu nikako. Previse stvari im smeta i postaju agresivne.
Normalica mi je lokacija, s jedne strane su sve bašte, a s druge nema puno prometa autima. Kad njih nadolmi hadžija medom, nema agresive. :lol:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 jul 2018, 15:48

chily-rz je napisao/la: Jel dokaz može biti dokaz ako je izmišljen na osnovu teorija i pretpostavki ?

Sve što želim reči je da ateisti ostanu pri svojim uvjerenjima i da ne vjeruju u ono što ne vide svojim očima,da to ne praktikuju samo kad je riječ o Bogu,.
Vjerujes li da postoji Veliki zid u Kini, iako ga (pretpostavljam) nikad nisi vidio golim okom?

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 jul 2018, 15:50

chily-rz je napisao/la:

Jel dokaz može biti dokaz ako je izmišljen na osnovu teorija i pretpostavki ?

da citiram @slevina

Nekada je ateizam bio proizvod ideologije, danas je on potpuno druga stvar- zasnovan je na logici i nauci.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 jul 2018, 15:52

Vjerujes li da postoji Veliki zid u Kini, iako ga (pretpostavljam) nikad nisi vidio golim okom?
Normalno da postoji kad su ga ljudi zidali,dostupan je svim ljudima za razliku od putovanja na mjesec ili obilazak marsa,.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 28 jul 2018, 15:52

uNbx je napisao/la:
bega_afc je napisao/la:
Normalica mi je lokacija, s jedne strane su sve bašte, a s druge nema puno prometa autima. Kad njih nadolmi hadžija medom, nema agresive. :lol:
Nauka je to, kvalitetan se doktorat da napraviti na tu tematiku.

Pocni uvjezbavati onda kosenje trave rucnom kosom, jer ako upalis kosilicu u njihovoj blizini, pretvaraju se u pit bulove. :lol:

Treba bas dosta citanja i edukacije. Brdo stvari moze poci naopako.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 jul 2018, 15:55

Vise slova ispisanih a manje koristi jedino mozes sresti u dokazivanju nekih naucnih, opazajucih i eksperimentalnih cinjenica nekome kome je osnova saznanja vjerovanje a i obratno. Tako i ovo ovdje, i bilo gdje. Samo budalastine i trosenje vremena. Sto je najgore na kraju sve price ljudi su ideoloski jos u vecoj razlici nego na pocetku.

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 jul 2018, 15:55

chily-rz je napisao/la:
Normalno da postoji kad su ga ljudi zidali,dostupan je svim ljudima za razliku od putovanja na mjesec ili obilazak marsa,.

i zato je pitanje da li mjesec ili mars postoje,bravo

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 jul 2018, 15:56

filip13 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:
filip13 je napisao/la: a kako ti znas da ja ismijavam tog imaginarnog stvora?
Zato sto si nekoliko puta ovdje na chatu ismijavao Boga i opcenito sve religije.

nije ismijavanje religije kad napises da je smijesno vjerovati da je neko rodjen tako da mu je mama zatrudnila sa nekim imaginarnim stvorom,i to nekim bezgresnim zacecem,sa stvorom kojeg niko nikad nije vidio,bar ja to ne vidim kao ismijavanje

na koje tacno stvari mislis kad spominjes to ismijavanje?
Ne mislim samo na postove od danas, vec na sve dosadasnje. Ne da mi se sad roviti po tvojim postovima, ali znam da sam nekoliko puta htio reagovati, pa sam na kraju odustao. :D

Ako covjek vjeruje da postoji Bog, da je On Svemocan i da je stvorio sve vidljivo i nevidljivo, zasto mu je tesko povjerovati da je zena zatrudnila bez odnosa s muskarcem? Eto konkretno u Kur'anu je prije 1500 godina sve pojasnjeno, od stvaranja zigota i svih faza koje poslije dolaze. Ljudi koji su strucnjaci u embriologiji su se slozili da su takve stvari prvi put u Kur'anu spomenute i opisane. Profesor koji mi je drzao taj predmet na faxu nije musliman, ali je jasno rekao da su u Kur'anu prvi takvi dokazi. Ako Allah ucini da od neke obicne i bezvrijedne tekucine (sperme) moze nastati covjek, zasto onda mi danas nesto slicno ne napravimo spajajuci recimo pljuvacke muskarca i zene, ili neke druge tekucine iz prirodnih ljudskih otvora?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 28 jul 2018, 15:57

Kanye je napisao/la:slika
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 jul 2018, 15:58

chily-rz je napisao/la:
Postoje dokazi da su ljudi bili na mjesecu.
Nije to vjerujem ili ne vjerujem, nego jednostavno se gleda na sta dokazi upucuju.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2018, 15:59

chily-rz je napisao/la:
Vjerujes li da postoji rudnik u Banovicima s obzirom da nije dostupan svakom

@Kobe24

Arapi su to pogrešno prepisali od grka, već jednom sam u detalje ovdje objasnio. Pa u Kuranu se tvrdi da se sperma stvara između rebara i bubrega, al vi ćete uvijek naći opravdanje za gluposti.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 jul 2018, 15:59

filip13 je napisao/la: i zato je pitanje da li mjesec ili mars postoje,bravo
Pa zašto ljudi ne idu danas na mjesec ako je to neko mogao uraditi prije pedeset godina ? Pa bolan danas bi trebali imati turisticku rute za putovanje na mjesec i to gore da nas docekaju puni pansioni sa pogledom na veš,.

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 jul 2018, 16:00

zato sto je to da ne kazem šta pa da dobijem ban,eto zasto,zasto to sad niko ne uradi,sto sad ni jedna ne zatrudni sa nekim koga niko nikad nije vidio?

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 28 jul 2018, 16:02

@bega
Čitam ja tu literaturu već duže vrijeme, uživam samo čitajući, mogu mislit kad ih nabavim, koja je to uživancija. Par puta sam išao na pčelinjake, i skroz prilazio otvorenim košnicama bez ikakve zaštite. Još prvi put kreten, nisam znao da se treba okupat čistom vodom bez ikakvih dodataka, a ja naparfemisan bio. :lol: Sreća nisu me zajmile, valjda osjete kad ih voliš, šta li.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.