Ne mora znaciti da osoba nije duhovno bogata ako se ne uklapa u ovu pricu. Religije vode porijeklo sa Bliskog istoka ali se nekim slucajem desilo to da se mnogo ratova u svijetu vodilo bas izmedju tih religija iako vode porijeklo iz istog korijena. Ista stvar kod nas, ne moze me niko ubjediti da SPC nije pokrovitelj ratova kao i IZ, da Vatikan nije podupirao NDH i sada da ne nabrajam milion je primjera. Danas su mnogi problemi koje imamo u drzavi bas zbog razlicitih religija.chily-rz je napisao/la:Što imate potrebu da se šprdate sa vjerom ? Ako si ateista ne znaci da si pametniji od drugih nego da si duhovno osiromašen,normalno je razmišljati da ovaj dunjaluk nije postao sam od sebe,da ljudi nisu nastali od majmuna i da ima neko koje iznad svega ovozemaljskog,prirodno je bez da te iko uputi na bilo koju religiju,.
Religija nije nikakvo bogatstvo jer je to nacin podjele. Kada se covjek rodi isti je kao i svaki drugi, a onda ga uce da podrzava ovo pa ono i tako se kroz zivot napravi milion malih podjela gdje se ljudi razlikuju. Kao npr. jedan navija za Partizan, drugi za Zvezdu. Dodje neko i onda te mrzi jer navijas za drugi tim. Ista stvar sa religijom. Religije govore da propagiraju toleranciju ali to nije tako, postoje razlike izmedju religija sto ljude kroz prakticiranje dovodi do stava "moja je religija ispravna, druga religija nije".
Znaci totalno pogresan stav koji je prisutan i kod nas. Covjek moze biti duhovno bogat i vjerovati da postoji nesto ali u isto vrijeme skontati da su religije samo sistem podjele u ovom svijetu i nacin za manipulisanje ljudima i okretanje jednih protiv drugih.
Znaci treba biti sve super, milijarde ljudi vjeruju u Boga ali tu ima faktor dominacije. Uvijek ce jedna religija gurati svoje, druga svoje. Tu kada gubis populaciju, teritoriju, resurse neminovno je da dodje do sukoba izmedju religija.