FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Ajzea
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Ajzea » 11 dec 2015, 11:04

pile87 je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:Ko o cemu **** o postenju. Demokratski forum gdje se banuju ljudi koji na kulturan i fin nacin skrenu paznju na nesto. Tako je juce banovan i @boccacio. Sramota od portala i foruma. Sramota.
Ja bi volio znati zbog cega je banovan jel zbog toga sto je skontao da neko ne zna raditi svoj posao. Kad nam je vec admin pri ruci. Ako je zbog toga evo ja te molim daj i meni taj trajni ban.
Mene samo zanima odakle @boccaccio ideja da je ovaj forum pristrasan ili neprofesionalan? Što je to neprofesionalnost u 10:00h izbaciti jedan članak da bi se u 13:30h pojavio potpuno novi, koji ni sekunde ne liči na prethodni. Meni je to sasvim profesionalno i nadam se da će ih ovo profesionalno raspoloženje što duže držati :roll:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 11 dec 2015, 11:08

Bakir Šerbo , direktor omladinskog pogona tima sa Grbavice je jedan od inicijatora da klub sa Grbavice organizuje turnir u znak sjećanja na Suvada Katanu , bivšeg reprezentativca BiH , te nekadašnjeg igrača tima sa Grbavice .
- Ne smijemo zaboraviti Suvada Katanu . On je puno dao za bh.reprezentaciju , ali i za Željezničar . Upravo ovih dana radimo budžet za narednu godinu . Imamo u planu da organizujemo turnir , kako bi se svi prisjetili velikog čovjeka i humaniste , Suvada Katane - izjavio je Bakir Šerbo .
Brkica

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 11 dec 2015, 11:10

Jedan od mnogih boccaccovih postova koji mi je ostao u sjecanju.. :salut: :salut:
boccaccio je napisao/la:Nas Zeljo je uvijek bio radnicki klub,klub koji kroz istoriju nikada nije imao para,ali klub koji je svojim igrama i srcanoscu uvijek plijenio simpatije publike sirom tadasnje drzave,cak i mnogo sire.
Kao siromasan klub,ja nisam bas siguran da li je Zeljo kroz cijelu svoju postojanost kupovao igrace,igrao se ciframa i obestecenjima.Uvijek su se pojavljivali anonimni igraci,kao Fico Bahtic iz Pofalickog ako se ne varam,Paprica iz Sutjeske iz Foce,Haris Skoro iz Unisa i slicni,Brane Jelusic iz Ilijasa itd itd...i mnogo mnogo nase djece koji su postajali igraci iz one poznate sljake,gdje su gutali prasinu i gdje je svaki klizeci start znacio i ranu na nozi,ali su ta djeca postajali veliki igraci.

Sjecam se one utakmice tadasnjeg prvenstva,Zeljo - C.Zvezda,kada je bilo 3-0 za Zelju,kada su same velicine igrale za protivnika,a nasa ekipa pomijesanog sadrzaja,od onih mladih gdje je tada pripadao i nas Amar Osim,pa do starog lisca Nikica.Na golu stajao dijete od 17 godina,Zeljko Pavlovic.
Naslov sutrasnjeg teksta u oslobodjenju je glasio "PRICA O TRI JUNAKA" . Pricalo se o toj utakmici i o sjajnim stvarima koje je nas tim napravio,i o tri junaka na terenu,Pavlovic,Nikic i trener Miso Smajlovic.Dobili su ocjenu 10 za svoje nastupe.Igrali su za Zeljeznicar.Igrali su za ljubav.Igrali su za publiku. I igrali su velikog srca,hrabro.

Zelju je uvijek to krasilo,ta neka posebnost,onaj šarm koji ti pruza citava atmosfera.Zivjelo se samo za takve stvari.

Zivi se i danas.Jeste malo drugacije,jer nas je rat odvojio od nekih lijepih prica,i Zeljo se kao klub urusio zbog visestrukih protivnika.Onih vanjskih i onih unutrasnjih,gradskih.Prezivio je to nas Zeljo.Nije bilo prvi put da nas se pokusava srusiti,da nestanemo.Srce je branilo da se to desi i danas je Zeljo na naslovnoj najavi kvalifikacija za ligu sampiona.

Kao i uvijek,sa siromastvom se borio,nekada znao doci i do polufinala velikog takmicenja,sa igracima iz Pofalickog,Sutjeske,sa omladincima koji su izrasli iz prasnjave sljake.Nikada Zeljo nije imao uslove za dobar rad.Nikada.

Zadnjih nekoliko godina mi zivimo pricu jednog Zelje koji ce kroz istoriju ostaviti trag i u ovoj drzavi.Opet se nema para,opet se nema uslova,opet dolaze igraci iz Banovica,Kalesije,Srebrenika.Anonimusi.I opet u sklopu sa nasom djecom,koji postaju igraci sa istog sljakastog terena koji je sada prekriven vjestackom travom,gdje trenira vise ekipa istovremeno,gdje nema uslova...postaju igraci.Kao i kroz cijelu istoriju,i nemamo para da placamo obestecenja,da nam dolaze visokorangirani igraci.Ali imamo onaj šarm Amara Osima koji je i sam prolazio kroz tu utakmicu sa C.Zvezdom,zivio je "PRICU O TRI JUNAKA",dok je njegov otac prije toga napisao najzlatniju istoriju naseg kluba kroz uspjehe srca,a ne bogatstvom nekog Seika koji mu je davao novac da kupi Mihajlovica iz Foce.

Ove utakmice lige prvaka,koje danas i u danasnjem vremenu igra nasa svetinja je vrijeme u kojem trebamo biti maksimalno ponosni.Na sve.Na Zelju,na Amara,na igrace,na titule,na trofeje.
Tacno je da nismo dobro prolazili.Tacno je i to da je danas neko novo vrijeme u svijetu fudbala i da se sve gleda kroz novac.Tacno je i to da puno kasnimo za fudbalskom revolucijom u svijetu.Ali najtacnije je da je Zeljo ostao Zeljo,siromasni radnicki klub,koji ce uvijek igrati srcem,pa makar primio 10 golova.Ljubav nikada nece prestati,a proci ce i ovaj period kada pricamo koliko ce nam golova neko dati u evropi.

Neka Zeljo odigra danas hrabro,srcem,za klub,za navijace,neka se stisnu i neka trce.Neka vjeruju u sebe.To je sve sto zelimo.Doci ce kroz koju godinu i momenat radovanja u evropskim utakmicama.Doci ce jer sam siguran da ce "PRICA O NOVIM JUNACIMA" uskoro biti pricana i u novijim generacijama.To je jednostavno ZELJO!

SRETNO PLAVI !
BUDI ŽELJO !!!

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 11 dec 2015, 11:11

admin je napisao/la:Democracy, or democratic government, is "a system of government in which all the people of a state or polity ... are involved in making decisions about its affairs, typically by voting to elect representatives to a parliament or similar assembly," as defined by the Oxford English Dictionary.

Kljucna rijec 'all' u želji se svela na 4 osobe. Ne dovodim u pita je njihov integritet. I Tito je bio dobar, ali nije bio demokratican, ne zelim unaprijed reci ni da je ovo lose.

Ali Evo, diskusije radi... Ako je demokratican, otvoren I transparenta ,Zar ne bi bio red objaviti bar imena svih kamdidata, a ne samo podobnoh?
Kao prvo ne mozes objaviti imena kandidata ako javni poziv nije zavrsen.Drugo vrlo lahko je saznati imena vecine kandidata s obzirom da izmedju ostalih u skupstinu ulaze bivsi predsjednici,predstavnici sponzora,predstavnici bivsih igtaca i uposlenika.

Ovo sto mi i na ovom forumu radimo je neko samoorganizovanje cisto da se ljudi upoznaju sa hajmo rec Nasim kandidatima.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 dec 2015, 11:14

aleksandar_veliki je napisao/la:boccacio je na moju odgovornost vracen jer je sasvim sigurno jedan od najboljih forumasa i sasvim sigurno je iz neznanja banovan. Usput jos malo cu se suzdrzati komentarisanja na forumu, ali jos samo malo. Mozda me nakon ovog posta neko nazove i pogura malo :).
Hvala U ime svih nas koji volimo citati njegove postove.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 11 dec 2015, 11:15, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 11 dec 2015, 11:15

Ma banuj ga ponovo, odakle njemu pravo da iznosi svoje mišljenje!?
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 11 dec 2015, 11:15

Nemoj se aco nista suzdrzavati....opleti odmah....:-D

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 11 dec 2015, 11:18

Hadzijalagic je napisao/la:
Ako bilo ko od nasih "zelja" dobije ponudu iz vana mi nismo u stanju biti konkurentni i to je bolna realnost.. Nama je puno dati za nekog igraca 10000KM dok je za vecinu imalo ozbiljnijih klubova iz inostranstva to smijesna cifra.. Cak smo, zbog kvaliteta lige i opcih uslova u toj ligi, u poziciji da moramo dati vise nego klubovi iz zemalja u regionu.. Svaki igrac ce lakse naci neki buduci angazman iz HNL-a, srbijanske ili slovenacke lige nego iz nase.. Puno je faktora koji otezavaju dovodjenje kvalitetnih igraca u ovu ligu.. Jedino ako imas para na bacanje..
Ja ga ne bi dovodio pod svaku cijenu. Treba dobro razmisliti. 100000 KM godisnje sigurno vrijedi i vise, ali ako ce to znaciti kraj prelaznog roka onda neka hvala.

damirc
Kontakt:

Post Postao/la damirc » 11 dec 2015, 11:21

Imao bih jedan prijedlog za moderatore.

Najbolje bi bilo kada bi PDF Željezničar mogao da se zaključa i da njemu pristup imaju samo članovi kluba. Dakle ako si član kluba onda mozes komentarisati i citati taj dio PDF Željezničara,a svi ostali koji nemaju člansku neka im ostane otvorena opcija Opšte diskusije i ostale teme.

Naravno i moderator bi morao biti član Kluba.

Ovo predlazem iz jedinog razloga sto svako dolazi cita i pise sta mu je cejf, a ne snosi nikakve posljedice, pa onda dolazimo do beskonacnih rasprava i prepucavanja gdje onda neko ni kriv ni duzan bude banovan

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 11 dec 2015, 11:24

damirc je napisao/la:Imao bih jedan prijedlog za moderatore.

Najbolje bi bilo kada bi PDF Željezničar mogao da se zaključa i da njemu pristup imaju samo članovi kluba. Dakle ako si član kluba onda mozes komentarisati i citati taj dio PDF Željezničara,a svi ostali koji nemaju člansku neka im ostane otvorena opcija Opšte diskusije i ostale teme.

Ovo predlazem iz jedinog razloga sto svako dolazi cita i pise sta mu je cejf, a ne snosi nikakve posljedice, pa onda dolazimo do beskonacnih rasprava i prepucavanja gdje onda neko ni kriv ni duzan bude banovan
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 dec 2015, 11:28

admin je napisao/la:Democracy, or democratic government, is "a system of government in which all the people of a state or polity ... are involved in making decisions about its affairs, typically by voting to elect representatives to a parliament or similar assembly," as defined by the Oxford English Dictionary.

Kljucna rijec 'all' u želji se svela na 4 osobe. Ne dovodim u pita je njihov integritet. I Tito je bio dobar, ali nije bio demokratican, ne zelim unaprijed reci ni da je ovo lose.

Ali Evo, diskusije radi... Ako je demokratican, otvoren I transparenta ,Zar ne bi bio red objaviti bar imena svih kamdidata, a ne samo podobnoh?
Znam ja šta je demokracija, ali ovakav je izbor demokratičniji daleko od onog ranije. Ima mana, ali u trenutnom stanju kluba je po meni bolji nego demokratija. Nadam se da će se imena objaviti. Nije još vrijeme jer stižu prijave. Ovo ovdje pojedini forumaši guraju svoje. NE može se unaprijed ništa reći, ali možee se na bazi objektinih činjenica napisati tekst, ali prejudicirati nešto u smislu da je to gotova stvar, e to nije u redu.

@aco bar mi pravi, istinski Željini navijači nikad nismo imali probelm istine. Problem je kod nas u društvu, što inače, uvijek postoje dvije istine.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 11 dec 2015, 11:31

@mejtas
"Zadržite svoj novac drugovi! I bonove za hranu što mi nudite. Novac mi neće vratiti iskrene prijatelje koje je odnio rat, a novi mi ne trebaju radi njega. Didovi su mi bili željeznički radnici, a spomen na njih je sve imetka što mi u srce stade uz želju da očuvam za života. Ne! To je moj odgovor gospodo. I neka moje kolege igraju. Ja preći neću. Lopta je igra časti. 9:1 smo vas tukli, časno se s porazom ne mirite? Kako da prođem među starim prijateljima i radnicima? Da ljudi govore da su Domorocki fukare? Ja ostajem uz njih a vi radite šta želite" Josip Joško Domorocki (1917-1992)
BUDI ŽELJO !!!

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 11 dec 2015, 11:38

aleksandar_veliki je napisao/la:
DANAN je napisao/la:Nemoj se aco nista suzdrzavati....opleti odmah....:-D
Nije fazon odamh, sacekat cu. Stpljen, spasen...
Iliti tiha voda brijegove valja...

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 11 dec 2015, 11:38

Ajzea je napisao/la:Ma banuj ga ponovo, odakle njemu pravo da iznosi svoje mišljenje!?
To ti je ova demokracija koju spominje.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 11 dec 2015, 11:40

zaboljisportuBiH je napisao/la:

Znam ja šta je demokracija, ali ovakav je izbor demokratičniji daleko od onog ranije. Ima mana, ali u trenutnom stanju kluba je po meni bolji nego demokratija. Nadam se da će se imena objaviti. Nije još vrijeme jer stižu prijave. Ovo ovdje pojedini forumaši guraju svoje. NE može se unaprijed ništa reći, ali možee se na bazi objektinih činjenica napisati tekst, ali prejudicirati nešto u smislu da je to gotova stvar, e to nije u redu.

@aco bar mi pravi, istinski Željini navijači nikad nismo imali probelm istine. Problem je kod nas u društvu, što inače, uvijek postoje dvije istine.
Niko ovdje ne gura svoje.Ovo su ljudi koji svojim dosadasnjim angazmanom zasluzuju da budu podrzani od strane nas obicnih.....

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 11 dec 2015, 12:14

vi sto dizete medijske hajke...
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 dec 2015, 12:16

Ako boccacia nisam banovao ni ja (a nisam niti Sam primjetio nesto lose s njegove strane) ni aco, ne znam onda ko je... Hm...

A sto se tice foruma, bar stotinu puta sam napisao da nije demokratican, vec je u privatnom vlasnistvu. I kod nas odlucuju 3-4 covjeka za dobrobit svih... Samo sto mi to otvoreno kazemo I ne pokusavamo upakovati u pricu demokratije.

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 11 dec 2015, 12:21

damirc je napisao/la:Imao bih jedan prijedlog za moderatore.

Vidim da nisi upucem pa cu te ja uputiti. Fk.Zeljeznicar je nedavno imao svoj forum i mogao si uci ako si clan kluba. Pisalo je ime i prezime, ja sam se registrovao i niko nije pisao. Sto nisi pisao, ako si clan i forum bi opstao. Ugasen upravo zato sto niko nije pisao, kao ni ti.
Ovo ne pisem jer me se tice tvoj prijedlog, nego samo opaska.

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 11 dec 2015, 12:34

admin je napisao/la:Ako boccacia nisam banovao ni ja (a nisam niti Sam primjetio nesto lose s njegove strane) ni aco, ne znam onda ko je... Hm...

A sto se tice foruma, bar stotinu puta sam napisao da nije demokratican, vec je u privatnom vlasnistvu. I kod nas odlucuju 3-4 covjeka za dobrobit svih... Samo sto mi to otvoreno kazemo I ne pokusavamo upakovati u pricu demokratije.
OK, shvatili smo poentu tvoje priče...MI bacamo šuplje, vi se Transparency International...I da ne duljimo...Za dobrobit svih...

LeoMessi
Kontakt:

Post Postao/la LeoMessi » 11 dec 2015, 12:35

Potpiso [WINKING FACE]

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Paromlinac i 28 gostiju.