FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 28 jan 2012, 20:08

Kakva igra takav i rezultat.
Bili smo bolji taman za ovih 2:0, iako je moglo na semaforu biti malo drugacije.

Od veceras krece serija bez primljenog gola, prvih 90 minuta je ubiljezeno, naredni vikend se niz nastavlja. :D

Jos cu reci Ribery! 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 jan 2012, 22:23

Za mene je najbitnija pobjeda. Odigrali smo prosječno, uz neke bljeskove pojedinaca i solidno u obrani. Čak se ne sjećam da li su ovi zapucali prema Neueru koji put.....

Pohvalio bih Riberya i Švajnia a Rafinha je pregorio u želji da se dokaže. Boateng stoper? Fur immer! Nicht mehr und nicht weniger! Šteta što će opet na beka jer Rafo ne igra.... :x

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 28 jan 2012, 22:25

Pobjeda je najvaznija

Sad je potrebno podici formu na veci nivo da se ovakve utakmice rijesavaju vec u prvom poluvremenu . :)
Thomas Müller - Fußballgott

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 29 jan 2012, 00:13

Je li neko gledao utakmicu nakon Gomezovog gola?
Ja,nazalost,nisam zbog obaveza mogao,a zanima me kako su odigrali Gustavo i Olic.Sad sam gledao highlights utakmice i vidio da je Olic odlicnim pasom zapoceo onu kontru kad je Ribery bio 1 na 1 i promasio,a kakav samo lob kod drugog gola,svaka cast :)
#miasanmia

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 29 jan 2012, 11:42

Uz svu dozu respekta prema protivniku, ali ni kada su dominirali BL-om, nisu na našoj Säbener ravnici nikad ništa mogli (ukupno 1 bod osvojen do sada) i zato moram malo da karikiram
slika

Nije toliko bitna igra, koliko uigranost. Malo nas je klima srednjeistočnjačka usporila, drugačije se tamo dihalo i ne mere se baš tako lako na onu bavarsku naviknuti ;)
Drago mi je zbog Olića što je proradio, time sebi diže samopouzdanje i don Juppu zadaje glavolje, mada Marion ima zacementirano i zabetoniramo (ne znam šta je jače od ovog dvoje - molim moderatore i ostale da me upute :D ) mjesto, ali nekad se možda po potrebi zapleše i sa dva napadača ili ko u stari vakat sa tri 8-)
Iako se HSV uigrao i djeluje malkice bolji no prije, mislim da tu ne bi trebalo puno da škripi, a moramo se dobro uhodati, inače kukala nam majka :lol:
Sent from my Philips Smart TV.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 29 jan 2012, 13:13

Samo me zanima koji od nas bi bio jači i bolji od Bilala :D

[youtube][/youtube]

od početka do 0:27 je kandidat

Dotična gospodična u drugoj ulozi :D
[youtube][/youtube]

Mene su čitavih 5 godina fakulteta učili da prvo gledam u zube pa tek ostalo i navika se stvorila :lol: :twisted:

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 29 jan 2012, 15:54

Bundesliga je napisao/la:Primijetio sam nasu zastavu u toku utakmice , da to nije slucajno bio drug Gorstak 8-) ?
Jesam bio druže Bundesliga. Prijatelj me pozvao, kaže imam četiri karte za utakmicu u subotu i ja kažem hmmmm... nisam ništa posebno planirao za ovaj vikend... pa hajd', mogli bismo skoknuti da to pogledamo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nisam imao zastavu druže Bundesliga, nešto se iskompliciralo oko toga, ali je zato sve ostalo izgledalo PERfektno.

Nisam spavao dvije noći, izgledam kao zombi. Ali kao sretan zombi :mrgreen:
Evo samo da vam se javim, da kažem da je posjeta AA bila nezzzzzaboravno, neponovljivo iskustvo podijeliću slike sa vama čim prije.

Sad zasad izdvojio bih jednu fotku i jedan detalj:

1. Transparent NO GAZPROM na južnoj tribini. Dok sam ga vidio i ismijao se već su ih natjerali da ga skinu pa slika nije fino ispala:
slika

2. Dio spikerove predstave nakon postignutog pogotka, kad se pravi kao nevješt, i obrati se stadionu:

Spiker: "Neue Spielstand! FC Bayern?!"
Stadion: "Zwei!!!!"
Spiker: "Wolfsburg?!"
Stadion: "Null!!!"
Spiker: "Danke!"
Stadion: "Bitte!!!!!!!!!"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
24.04.1991.
Stern des südens

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 29 jan 2012, 17:46

Ne treba biti plaho pametan da se zakljuci da ovo nije bila previse dobra utakmica za Bayern.
Prije svega je nedostajalo kreacije, sto je zaista rijetkost kad igramo u ovakvoj postavi. :?
Sreca pa imamo Maria, covjeka koji je tu uvijek kad zatreba. 8-)

Ocigledno je da je ovo najbolja odbrana koju Bayern ima. Boateng je puno bolji na stoperu, ima sve predispozicije koje treba posjedovati igrac svjetske klase na toj poziciji. Samo sto je on jos i puno brzi od vecine svjetskih stopera.
Nadam se da ce za vrijeme ove povrede Buytena i Jupp uvidjeti da nam je ovo idealna postava, da nema potrebe za egzibicijama. :mrgreen:

Eh sad nastupa problem.
Rafinha nema pravo nastupa u sljedecoj utakmici. :? Sta uciniti, koga ubaciti?
Da li je dosao red da Breno dobije svoju (mozda i zadnju) sansu? Da li ce nam jedan od zadnjih veznih (Tymo ili Gusta) igrati stopera?

Ja bih ipak priliku dao Lepoj, pa nek pokaze da li zaista vrijedi. Protivnik nije bezazlen, ali jasno je da HsV ne igra onako kako je igrao nekad, i kako bi svi ljubitelji BL zeljeli da igra.

Zato Breno: na tebe je red!

P.S. Gorstace, meći slike. :mrgreen:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 jan 2012, 18:48

@ Gorstak

Ma bitno je da je tebi bilo prelijepo i da nosis jedno nezaboravno iskustvo , kojeg ces se sjecati cijeli zivot , a umor ce proci . Na kraju samo nasa sjecanja ostaju sa nama do kraja zivota.

Nego kad se odmoris , stavi nam koju lijepu slicicu , pa da i mi malo uzivamo ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 30 jan 2012, 11:05

Koliko je ono bilo 13utakmica bez primljenog gola??? Do Mainza cini mi se,il je Hanover???
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 jan 2012, 12:22

Shaqiri bi vrlo lako mogao stići na ljeto...Nerlinger bi trebao uskoro da se sastane sa čelnicima Basela i da razgovara o Shaqiriju.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 jan 2012, 12:29

effe_sa je napisao/la:Shaqiri bi vrlo lako mogao stići na ljeto...Nerlinger bi trebao uskoro da se sastane sa čelnicima Basela i da razgovara o Shaqiriju.
Preduhitrio si me.
Inace ovu informaciju je objavio Bild, koji je eto po meni vrlo pouzdan tako da vjerujem u ovu pricu.

Napokon su reagovali glede ovog igraca, kojeg prate evo vec duze vrijeme.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 30 jan 2012, 13:09

Meni uvijek dragi Lukica čika Toni ode u Al Nasri, klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ;) Nek mu je sa srećom, većom no u Italiji ;)
Omerbavarac je napisao/la:Inace ovu informaciju je objavio Bild, koji je eto po meni vrlo pouzdan tako da vjerujem u ovu pricu.
Omo, pošto vjeruješ Bildu evo šta oni još prenose. Boa se žali na zviždanje navijača u 35. minuti utakmice protiv Vukova. On veli da umjesto zviždanja trebaju bodriti i pljeskati (lošu igru, op.a.) :D Inače, izabran je u tim kola BL-a :)
A Schweini se žali na doping kontrolu, jer su ga na sabahu bihuzurili (ujutro uznemiravali, op.a.) i probudili ga u 6 ujutro. Nema, veli, ništa protiv njih, ali eto da ga barem ne bude prije horoza ;)

Nađoh jednu pravo extra sliku i moradoh je podijeliti sa vama ;) Kralj i general 8-) 8-) 8-)
slika

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 30 jan 2012, 16:17

osim Sačira spominje se i Martens iz Psva, sta je ovo slabo se pise, a ja pocela skola :lol:

Klare

Post Postao/la Klare » 30 jan 2012, 19:35

effe_sa je napisao/la:Shaqiri bi vrlo lako mogao stići na ljeto...Nerlinger bi trebao uskoro da se sastane sa čelnicima Basela i da razgovara o Shaqiriju.
Mislim i jedino pojačanje koje je potrebno, možda još u odbrani, ali u zavisnosti od situacije sa Brenom.

Nešto mi kaže da će Brena biti pravo otkrovljenje, nešto mi kaže da će u Hamburgu svaku loptu pokupiti, nešto mi kaže da će se dodatno približiti prvom timu, nešto mi kaže da će procvjetati, nešto mi kaže da će dobiti novi ugovor..., ali otom-potom, Breno je drugi čovjek. 8-)

Inače evo malo podataka iz tajnih, jako povjerljivih izvora: :mrgreen:
***U našem timu u svim takmičenjima po broju asistencija mjesto djele tri igrača:Kroos, Ribery, Muller.
Sva trojica imaju po 11 dodavanja koje je prethodilo postizanju gola, kakva slučajnost. :o , Schweini 4
***Golovi:Gomez 25 u 27 nastupa :o , Ribery 10, Robben 7, Muller 4, Schweini 4, Kroos 4
***Najviše minuta imaju redom:Neuer, Lahm, Badstuber, Kroos, Muller, Gomez, Ribery 8-)
***Najmanje su igrali redom:golmani, Breno, Usami, Butt, Pranjić, Contento, Olić, Petersen
***Džokeri sa klupe redom:Alaba, Luiz G., Olić, Petersen

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 jan 2012, 20:35

Klare je napisao/la: Nešto mi kaže da će Brena biti pravo otkrovljenje, nešto mi kaže da će u Hamburgu svaku loptu pokupiti, nešto mi kaže da će se dodatno približiti prvom timu, nešto mi kaže da će procvjetati, nešto mi kaže da će dobiti novi ugovor..., ali otom-potom, Breno je drugi čovjek. 8-)
Daj Bože da tako bude i nek onda sve one moje kritike u zadnje vrijeme na njegov račun padnu u vodu.
Al svakako da sad treba dobit šansu, tako možemo vidjet dal možemo računat na njega. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 jan 2012, 21:39

[youtube][/youtube] 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 30 jan 2012, 22:25

effe_sa je napisao/la:Daj Bože da tako bude i nek onda sve one moje kritike u zadnje vrijeme na njegov račun padnu u vodu.
Al svakako da sad treba dobit šansu, tako možemo vidjet dal možemo računat na njega. ;)
Dosta je bilo da si ti uvijek u pravu, moram i ja nekad umočiti. :lol:

Breno ima sve(uh koliko smo puta ovo istakli :| ), ali njemu jedino što fali je koncentracija, previše odsutnosti, dekoncentracije, nonšalancije u pojedinim dijelovima utakmice, te još jedna od njegovih grešaka je što ide pasom kroz sredinu, to stoperu u današnjem vremenu nije dozvoljeno.

Takve rizične pasove mora zaboraviti, mora naučiti da ta lopta ide na stranu, ili daleko naprijed.
Tako je blizu, a ne vjerujem da je baš toliko lud, glup da bude tako daleko. :roll:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 jan 2012, 00:23

FC BAYERN je napisao/la:osim Sačira spominje se i Martens iz Psva, sta je ovo slabo se pise, a ja pocela skola :lol:
Jes´, jes´, jedva cekam raspust pa da opletem ko nekad. :lol:
Klare je napisao/la: Dosta je bilo da si ti uvijek u pravu, moram i ja nekad umočiti. :lol:
Previse se vi medjusobno hvalite, cijenjene kolege. :D Cuj ti njih, bili u pravu, umakali, metnuli :D ....
Na sta jos da se obazirem :? nema nista osim nadahnutog doktora. :D
Tekmu sam propustio, sazetke nekoliko puta pogledao i....nisam bas najveseliji.

Ostavit cu da vrijeme ucini svoje (al ovo lijepo zvuci :D ) i onda (ako ovako nastave) poceti rondati.
I to pravo. :twisted:
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 jan 2012, 01:03

Pošto od novih igrača neće biti ništa bar ne do ljeta, da se malo osvrnemo na plate igrača koje iznose u prosjeku 5,7 mil eura po igraču.

Tabela :

1. Barcelona 7.910.737 152.130
2. Real Madrid 7.356.632 141.474
3. New York Yankees 6.756.301 129.929
4. LA Lakers 6.540.690 125.782
5. Orlando Magic 6.367.114 122.445
6. Chelsea 6.020.741 115.783
7. Inter Milan 5.999.643 115.378
8. Boston Red Sox 5.991.203 115.215
9. Denver Nuggets 5.990.174 115.196
10. Manchester City 5.863.585 112.761
11. Utah Jazz 5.829.643 112.109
12. Bayern Munich 5.780.358 111.161

Prva kolona označava prosječna godišnja primanja, a druga kolona prikazuje sedmični prosjek primanja po igraču.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.