sve to stoji ali dati djeci onolike cijene karata je nedopustivo. Ja bi dao i da je istok 40km ali pusti djecu dzabe ili simbolicna cijena. Pogotovo "slabije" tekme.To ti je buducnost klubaHordasFks je napisao/la: ↑17 sep 2025, 13:38Pozdrav raja,
šta vi mislite zašto klub ne uloži malo više truda u marketing i privlačenje ljudi na Koševo? Nekako imam osjećaj da se sve svodi na par objava na društvenim mrežama, a stadion zjapi poluprazan.
Moglo bi se napraviti više promocija po gradu, reklame na tramvajima, bilbordi, kratki promo spotovi na TV i radiju, pa čak i neka aktivacija u naseljima gdje se zna da ima puno bordo raje. Djeca i porodice bi se isto mogli više animirati, npr. organizovati fan zone ispred stadiona s muzikom, hranom i bordom atmosferom.
Šta mislite, bi li takve stvari izvukle više ljudi na stadion? I još jedno – protiv Veleža, je li realno očekivati 6 do 10 hiljada ljudi na tribinama?
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ja samo kazem da cijene koje cirkulisu u javnosti vecinom dolaze od politicara, a to su ljudi poput ove tuke sto se bavi marketingom kod nas, ljudi koji nikad nisu bili na utakmici. Sve redom projekata sto su pravili su ogromni, bespotrebno komplikovani, samim tim i skuplji nego sto trebaju biti. Plus dok se ugrade svi sto definitivno hoce.boki86 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:08Pa naravno da nece zeljin stadion vrijediti toliko kad je polovina stadiona stara 50 godina. Ja se referisem kad bi pravili novi stadion od mrtve ploce pa dalje, da je to otprilike negdje 1000-1500 eura po stolici, pa eto racunaj koliko je.TETRAPAK je napisao/la: ↑17 sep 2025, 13:54Sve je nerealno kad kreteni nece kurcem da mrdnu. Pa kamp se raspada, a da ovi duduci naprave stadion. Zeljin cumez kad se zavrsi nece kostati 20-25 miliona eura, pogotovo Velezov, ali treba nema vece od Vrapcica nema dileme.boki86 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 13:46
Stadion je bas kapitalni projekat, to mora uz debelu pomoc vise nivoa vlasti. Takve podrske nema, a nema ni para. Jedino mislim sta se moze izvuci je da se kosevo (istok) koliko toliko uljudi, stavi krov, srede svlacionice i slicno. I to je min nekih 8-10 miliona maraka.
Novi stadion da pravimo neka ima 20000 mjesta je min 20-25 miliona eura, plus sto je tesko naci plac. To je vec nerealno
Cak i za lokaciju se moze nesto izmajmunisati, pogotovo sada kad je situacija politicki bare bare.
Lokacija je najvaznija stvar, u sarajevu svugdje gdje ima dovoljno mjesta za stadion je prilicno skupo zemljiste. Tesko da ce se neko upustat u te vratolomije
20tak redova betona, ispod wc i kakav kiosk da uzmes sta za pojest i popiti. Udaris kakvog krova na to, ako mogu gabeljani i listicani mozemo i mi. Nista kmoplikovano brate.
Ja kad bi morao renovirat Kosevo ne bi ni ulagao, **** ti ono, ako moze Osijek moze i nas investitor, ako moze Velez tribinu po tribinu, nismo ni mi Junajted, pa da treba odjednom, nek se podje
- Maroon1946
- Kontakt:
Sta bi od ovoga na kraju? Ne bi ni ovo lose bilo ali negdje oko 3 hiljade bi stalo ispod krova.
-
- Kontakt:
Ma ne treba graditi novi, imas stadion sa najvecim kapacitetom koji bi pio pun svaku utakmicu evrope kad bi se plasirali. Samo treba rekonstrukciju totalnu koseva. Velik smo mi klub za manje stadione ne mozes nas sa osijekom porediti...
Definitivno se može ušminkati, tribina po tribina i laganoRaymondRed je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:39Ma ne treba graditi novi, imas stadion sa najvecim kapacitetom koji bi pio pun svaku utakmicu evrope kad bi se plasirali. Samo treba rekonstrukciju totalnu koseva. Velik smo mi klub za manje stadione ne mozes nas sa osijekom porediti...

Bolan zidovi popucali, raspada se, atletska staza... Poceli ga zatvarati jer je nesiguran. Stadion nije pun kad je 20k na njemu... Rekonstrukcija kosta ko 2 manja stadiona i opet si 90 metara od terena. Fakat ne kontam.RaymondRed je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:39Ma ne treba graditi novi, imas stadion sa najvecim kapacitetom koji bi pio pun svaku utakmicu evrope kad bi se plasirali. Samo treba rekonstrukciju totalnu koseva. Velik smo mi klub za manje stadione ne mozes nas sa osijekom porediti...
-
- Kontakt:
Dugorocno bi ti se vise isplatilo da se igra na kosevu ako bi poceli igrati grupnu fazu. Logicno veca je zarada kada bi osposobio 25k mjesta u evropi kada bi igro redovno nego 15k kada bi imao samo mjesta.TETRAPAK je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:48Bolan zidovi popucali, raspada se, atletska staza... Poceli ga zatvarati jer je nesiguran. Stadion nije pun kad je 20k na njemu... Rekonstrukcija kosta ko 2 manja stadiona i opet si 90 metara od terena. Fakat ne kontam.RaymondRed je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:39Ma ne treba graditi novi, imas stadion sa najvecim kapacitetom koji bi pio pun svaku utakmicu evrope kad bi se plasirali. Samo treba rekonstrukciju totalnu koseva. Velik smo mi klub za manje stadione ne mozes nas sa osijekom porediti...
Nemas mi sta govoriti stanje kakvo je sada na kosevu, idem ne brini.
Inace jako akustičan, pravi fudbalski hram, stadion Koševo. Ulagati u Kosevo je uzaludna investicija, Maksimir je najbolji primjer za to, gdje se skrsilo para da su se mogla bukvalno 3 stadiona vrhunska napraviti.RaymondRed je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:39Ma ne treba graditi novi, imas stadion sa najvecim kapacitetom koji bi pio pun svaku utakmicu evrope kad bi se plasirali. Samo treba rekonstrukciju totalnu koseva. Velik smo mi klub za manje stadione ne mozes nas sa osijekom porediti...
E cuj nismo mi Osijek, nama prosjek 5 milja u 95% utakmica. Mi smo tacno ono što pokazuje posjeta. A to je da je i 15k stadion puno.
-
- Kontakt:
Pa je li klub kriv sto je 5k na utakmicama ili je uprava? Najtrofejniji si klub lige, osvojio si dvije titule u jugi. Koliko je osijek osvojio? Klub si sa vise navijaca od osijeka i u vecem si gradu. Zasluzujes najveci stadion u ligi.nokee je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:55Inace jako akustičan, pravi fudbalski hram, stadion Koševo. Ulagati u Kosevo je uzaludna investicija, Maksimir je najbolji primjer za to, gdje se skrsilo para da su se mogla bukvalno 3 stadiona vrhunska napraviti.RaymondRed je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:39Ma ne treba graditi novi, imas stadion sa najvecim kapacitetom koji bi pio pun svaku utakmicu evrope kad bi se plasirali. Samo treba rekonstrukciju totalnu koseva. Velik smo mi klub za manje stadione ne mozes nas sa osijekom porediti...
E cuj nismo mi Osijek, nama prosjek 5 milja u 95% utakmica. Mi smo tacno ono što pokazuje posjeta. A to je da je i 15k stadion puno.
I u taj isti maksimir se ne ulaze koliko mislis.
Posto vidim neku pasivnu agresivnost samo na ovom forumu, covjek bi reko da je ovo vasa struka. Mora da si gradjevinski inzinjer da nam mozes malo bolje pojasniti koliko bi sta izaslo para i kako bi se sta napravilo...
- napoleon72
- Kontakt:
Na proslavi duple krune bilo 17k ljudi. Prosjek u ligi jedva 5k, na derbijima skupa sa 3 hiljade Zeljinih jedva 15k. Iz drzave ljudi masovno odlaze, vec smo spali na manje od 3 mil stanovnika. Kome pravit veliki stadion? I 15k nam je previse za posjetu. Treba da se ulazu milioni radi navijaca iz dijaspore koji dodju na evropske meceve? Nikad u zivotu.RaymondRed je napisao/la: ↑17 sep 2025, 15:00Pa je li klub kriv sto je 5k na utakmicama ili je uprava? Najtrofejniji si klub lige, osvojio si dvije titule u jugi. Koliko je osijek osvojio? Klub si sa vise navijaca od osijeka i u vecem si gradu. Zasluzujes najveci stadion u ligi.nokee je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:55Inace jako akustičan, pravi fudbalski hram, stadion Koševo. Ulagati u Kosevo je uzaludna investicija, Maksimir je najbolji primjer za to, gdje se skrsilo para da su se mogla bukvalno 3 stadiona vrhunska napraviti.RaymondRed je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:39Ma ne treba graditi novi, imas stadion sa najvecim kapacitetom koji bi pio pun svaku utakmicu evrope kad bi se plasirali. Samo treba rekonstrukciju totalnu koseva. Velik smo mi klub za manje stadione ne mozes nas sa osijekom porediti...
Posto vidim neku pasivnu agresivnost samo na ovom forumu, covjek bi reko da je ovo vasa struka. Mora da si gradjevinski inzinjer da nam mozes malo bolje pojasniti koliko bi sta izaslo para i kako bi se sta napravilo...
Stadion je svakako nerealna tema, al bih ja licno radije nas stadion sa 8-10 hiljada stolica nego gradski sa 30k.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Stvar je ko sta preferira. Dobra atmosfera na 5-6 (hipotetickih, jer mi i redovno igranje bilo cega, a kamoli grupa jeRaymondRed je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:52Dugorocno bi ti se vise isplatilo da se igra na kosevu ako bi poceli igrati grupnu fazu. Logicno veca je zarada kada bi osposobio 25k mjesta u evropi kada bi igro redovno nego 15k kada bi imao samo mjesta.TETRAPAK je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:48Bolan zidovi popucali, raspada se, atletska staza... Poceli ga zatvarati jer je nesiguran. Stadion nije pun kad je 20k na njemu... Rekonstrukcija kosta ko 2 manja stadiona i opet si 90 metara od terena. Fakat ne kontam.RaymondRed je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:39Ma ne treba graditi novi, imas stadion sa najvecim kapacitetom koji bi pio pun svaku utakmicu evrope kad bi se plasirali. Samo treba rekonstrukciju totalnu koseva. Velik smo mi klub za manje stadione ne mozes nas sa osijekom porediti...
Nemas mi sta govoriti stanje kakvo je sada na kosevu, idem ne brini.

-
- Kontakt:
Dobro to je nesto drugo, razumijem taj pogled. U svakom slucaju u stanju u kojem smo sad nema fajde ni o jednoj opciji pricati.TETRAPAK je napisao/la: ↑17 sep 2025, 15:07Stvar je ko sta preferira. Dobra atmosfera na 5-6 (hipotetickih, jer mi i redovno igranje bilo cega, a kamoli grupa jeRaymondRed je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:52Dugorocno bi ti se vise isplatilo da se igra na kosevu ako bi poceli igrati grupnu fazu. Logicno veca je zarada kada bi osposobio 25k mjesta u evropi kada bi igro redovno nego 15k kada bi imao samo mjesta.
Nemas mi sta govoriti stanje kakvo je sada na kosevu, idem ne brini.) utakmica u sezoni, i sablasna na preostalih 20, ali nesto vise para. Ili manji stadion, svi uz teren, da izgleda puno i kad nas je 5k.
Novi stadion je jedino racionalno rjesenje. Kapacitet 20ak hiljada sa natkrivenim tribinama uz teren, bez atletske staze. Po nekim procjenama to bi klub kostalo 70-80 miliona maraka. Traziti investitora iz tih razloga. Ganjati kanton da pokrije 10% troskova. Sto se tice lokacije, ja bih iskreno pomjerio sve na prostor pomocnih terena i okolnih objekata. Od trenutnog parkinga ispred istoka napraviti garazu sa poslovnim objektima. Trenutni stadion rusi i tamo pravi pomocne terene i trening kamp. Naravno to su samo mojebpuste zelje jer ti to kanton nece nikad prodati, a i sve zajedno bi kostalo preko 100 milki.
https://www.google.com/amp/s/www.index. ... 68262.aspxRaymondRed je napisao/la: ↑17 sep 2025, 15:00Pa je li klub kriv sto je 5k na utakmicama ili je uprava? Najtrofejniji si klub lige, osvojio si dvije titule u jugi. Koliko je osijek osvojio? Klub si sa vise navijaca od osijeka i u vecem si gradu. Zasluzujes najveci stadion u ligi.nokee je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:55Inace jako akustičan, pravi fudbalski hram, stadion Koševo. Ulagati u Kosevo je uzaludna investicija, Maksimir je najbolji primjer za to, gdje se skrsilo para da su se mogla bukvalno 3 stadiona vrhunska napraviti.RaymondRed je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:39Ma ne treba graditi novi, imas stadion sa najvecim kapacitetom koji bi pio pun svaku utakmicu evrope kad bi se plasirali. Samo treba rekonstrukciju totalnu koseva. Velik smo mi klub za manje stadione ne mozes nas sa osijekom porediti...
240 miliona KM u Maksimir se uložilo. Nisam građevinski inžinjer, nema ni potrebe da budem da znam da su te rekonstrukcije uvijek bez izuzetka bacanje para.
Ti mora da si neki rodjak od ovog Antikloca, on je megaloman broj 1 ovog foruma i ne može Sarajevo nigdje drugo igrati osim u opstini Centar jelde?
Kako ste krenuli i građevinsku ćete izvaditi
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
15k kapactitet, dodje europa prvo clanovi da kupuju karte, zaradis od clanova vise nego od ulaznica
-
- Kontakt:
Znas i sam da maksimir nije vidio ni 50% od tih para. Nemoj biti naivan. Sto se mene tice nek se pravi stadion u banovicima nek je samo 20k plus mjesta. Ne mogu se zadovoljiti sa manjim stadionom jer smatram da zasluzujemo vise. Makar ga jednom godisnje napunili a punili bi ga kada bi se jednom kvalifikovali. Ne znam cemu toksicnost ta, niti znam sta antikloc pise niti znam sto me s nekim poredis. Sto si isfrustriran toliko?nokee je napisao/la: ↑17 sep 2025, 15:10https://www.google.com/amp/s/www.--- SP ... 68262.aspxRaymondRed je napisao/la: ↑17 sep 2025, 15:00Pa je li klub kriv sto je 5k na utakmicama ili je uprava? Najtrofejniji si klub lige, osvojio si dvije titule u jugi. Koliko je osijek osvojio? Klub si sa vise navijaca od osijeka i u vecem si gradu. Zasluzujes najveci stadion u ligi.nokee je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:55
Inace jako akustičan, pravi fudbalski hram, stadion Koševo. Ulagati u Kosevo je uzaludna investicija, Maksimir je najbolji primjer za to, gdje se skrsilo para da su se mogla bukvalno 3 stadiona vrhunska napraviti.
240 miliona KM u Maksimir se uložilo. Nisam građevinski inžinjer, nema ni potrebe da budem da znam da su te rekonstrukcije uvijek bez izuzetka bacanje para.
Ti mora da si neki rodjak od ovog Antikloca, on je megaloman broj 1 ovog foruma i ne može Sarajevo nigdje drugo igrati osim u opstini Centar jelde?
- napoleon72
- Kontakt:
Logicno da nece jer svi zinuli za necim nerealnim. 20 hiljada je za nas nepotrebno totalno i takav projekat kome god predstavis, odmahnut ce rukom. Demografska slika sve gora, najbolji prosjek u novijoj historiji nam 8 hiljada i opada iz godine u godinu, a trazili bismo neke arene od 100 miliona. I kad neko napise "kako mogu Velez i Zeljo", mogu jer ne grade stadione za potrebe Liverpula nego onoliko koliko im i treba. Mogao je neko napravit projekat da istok na Grbavici prima 8 hiljada, da ima reflektore ugradjene u krov i konstrukciju bez stubova, dobili bi qrcinu. Ovako imaju tribinu, kakvu god, a dobit ce i jug, nece bit Zuti zid al ce bit dobra tribina. A mi cemo sanjat o Wanda Metropolitanu preko puta SCCa jos 100 godina.Bejker je napisao/la: ↑17 sep 2025, 15:09Novi stadion je jedino racionalno rjesenje. Kapacitet 20ak hiljada sa natkrivenim tribinama uz teren, bez atletske staze. Po nekim procjenama to bi klub kostalo 70-80 miliona maraka. Traziti investitora iz tih razloga. Ganjati kanton da pokrije 10% troskova. Sto se tice lokacije, ja bih iskreno pomjerio sve na prostor pomocnih terena i okolnih objekata. Od trenutnog parkinga ispred istoka napraviti garazu sa poslovnim objektima. Trenutni stadion rusi i tamo pravi pomocne terene i trening kamp. Naravno to su samo mojebpuste zelje jer ti to kanton nece nikad prodati, a i sve zajedno bi kostalo preko 100 milki.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Bi i bice sta su svi govorili da ce biti, a to je da ce ostati u havi i da je cisti populizam. Ocekujte uskoro jos jedno "idejno rjesenje", natkriven veci dio istoka, svlacionice uredjene, sala za press ko na Anfieldu, hodnici, shopovi, kamioni, avioni. Sve kao distrakcija od trenutnih desavanja i previranja u klubu. Izmedju ostalog odlazak Ajle vol 2, koja je tu idalje duhom i tijelom da popuni vakume, al nije. Nagledacemo se svega ove sezone, spremite zivce.Maroon1946 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 14:28
Sta bi od ovoga na kraju? Ne bi ni ovo lose bilo ali negdje oko 3 hiljade bi stalo ispod krova.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.