FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
97
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
42
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
70
25%

Ukupno glasova: 275

atomskaNavika
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la atomskaNavika » 17 sep 2025, 08:11

Tatamata1946 je napisao/la:
16 sep 2025, 21:56
Evo ja cu ti onako ukratko reci sta su problemi FKS.

Ibricic je preko UEFE tuzio FKS da Mirvic uplacuje pare preko nekih tamo racuna i to ti je sad sve blokirano i ima dosta istine u tome da nisu plate primljenje duze vrijeme. I onda na to sve dodje vijest da dolazi Ljajic i dobija platu koju dobija, i tu onda nastaje problem za ZZ koji sam nije isto dobio par mjeseci platu i zato i odlazi. Ima tu jos dosta toga al hajd.

I sad se trazi 3-ci investitor da to sve ispegla i da se podmire dugovi
Procitah ovo na drugoj temi pa me zanima je li istina ovo za Ibricica
Istina, istina. Rumeni se malo “uzjogunio” kad je dobio nogu.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 17 sep 2025, 08:19

napoleon72 je napisao/la:
17 sep 2025, 07:32
Fouzi1 je napisao/la:
17 sep 2025, 07:09
nokee je napisao/la:
17 sep 2025, 06:59
Ja se nadam da ce (ako dodje) novi investitor razmišljati o unapređenju infrastrukture. Prvenstveno izgradnja stadiona i unapređenje kampa. Jednostavno bez toga dzaba sva ulaganja u prvi tim i dovođenje zvijezda. Na Koševu se ni jedan protivnik ne osjeća kao da je dosao u goste. Stadion se ubio za atletike.
I ne može mi niko reci da mu to nije isplativo, dugoročno ako ima planove itekako jeste. Samo mu treba covjek ili par ljudi koji ce pošteno raditi a ne gledati da otimaju.
Stadion nam je potreban i to jako ali sam se uvijek pitao gdje bi se on napravio. Znaci koja bi lokacija bila idealna da se tu nesto napravi a i da bude ljudima lakse dolaziti jer sve to utice na posjetu
Ma samo na Ilidzi negdje, Butmir blizu kampa. Gore prema gradu nemas gdje.
Po meni imas 3 opcije.
Koševo da se srusi i tu napravi, do tada na otoci igrati.

Otoka stadion, ako bi se preko miljacke spojilo sa livadom tamo, vise nego dovoljno prostora za fin stadion 15tak hiljada.. Lokacija idealna, posjeta bi bila odlična sigurno.

Ilidza, negdje oko kampa ili ovamo blize centru Ilidze. Tu moze bez problema. Činjenica jeste da je malo udaljeno od centra ali ko to jos danas pravi novi stadion a da je u centru grada?

Jos jedna idealna lokacija je negdje na prostoru od Fisa do Safeta Zajke ali tu ima dosta za riješiti imovinsko pravih stvari, komplicirano i upitno jel ima prostora..

Nije loše ovako maštati..

Fouzi1
Kontakt:

Post Postao/la Fouzi1 » 17 sep 2025, 08:26

Fouzi1 je napisao/la:
nokee je napisao/la:
Ja se nadam da ce (ako dodje) novi investitor razmišljati o unapređenju infrastrukture. Prvenstveno izgradnja stadiona i unapređenje kampa. Jednostavno bez toga dzaba sva ulaganja u prvi tim i dovođenje zvijezda. Na Koševu se ni jedan protivnik ne osjeća kao da je dosao u goste. Stadion se ubio za atletike.
I ne može mi niko reci da mu to nije isplativo, dugoročno ako ima planove itekako jeste. Samo mu treba covjek ili par ljudi koji ce pošteno raditi a ne gledati da otimaju.
Stadion nam je potreban i to jako ali sam se uvijek pitao gdje bi se on napravio. Znaci koja bi lokacija bila idealna da se tu nesto napravi a i da bude ljudima lakse dolaziti jer sve to utice na posjetu
Taman sam gledao ovdje po meni super mjesto, blizu kampa a i uskoro ce se pored poceti graditi Nova Ilidza. Napravis moderan stadion i miran.
slika

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 sep 2025, 08:43

KosevoZove je napisao/la:
17 sep 2025, 07:15
mirzatele je napisao/la:
16 sep 2025, 22:34
Pobjeda u subotu i onda nekako pobjeda u derbiju za izlazak iz ove ružne krize :pray:
Abd veleza svakako kako znanju i umiju, a derbi bgm tesko, mislim sve je moguce zeljo je dobar, srcan jos ako dobiju u listici, 120% ce se naloziti da nas uzmu.

Nazalost mi smo u velikoj krizi nikad gori sto bi se reklo….
Jesu naloženi ali smo igrački opet značajno jači. Nadam se da će se Elezi i Beganovic oporaviti do derbija.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 sep 2025, 09:01

nokee je napisao/la:
17 sep 2025, 08:19
Fouzi1 je napisao/la:

Po meni imas 3 opcije.

Otoka stadion, ako bi se preko miljacke spojilo sa livadom tamo, vise nego dovoljno prostora za fin stadion 15tak hiljada.. Lokacija idealna, posjeta bi bila odlična sigurno.

Ilidza, negdje oko kampa ili ovamo blize centru Ilidze. Tu moze bez problema. Činjenica jeste da je malo udaljeno od centra ali ko to jos danas pravi novi stadion a da je u centru grada?

Jos jedna idealna lokacija je negdje na prostoru od Fisa do Safeta Zajke ali tu ima dosta za riješiti imovinsko pravih stvari, komplicirano i upitno jel ima prostora..

Ma ja, svet je lep kada sanjamo :mrgreen:

Skupa je to igracka, dugorocno bi bila definitivno isplativa al ko kod nas razmislja dugorocno? Svako gleda da se nakrade sto vise dok je tu, yebe mu se sta ostavlja buducim generacijama. Nije nemoguce al nazalost tesko izvodivo.

Btw za Elezija ja ne vjerujem da ce se kod nas naigrat. Em nije klasicni zadnji vezni i bio bi ugusen na toj poziciji, em imas sad Cimirota i Jattu koji ce definitivno bit prva opcija. Recimo da Jattu i ohladi radi onih kartona i svega, opet ostaje cinjenica da momak nije igrac za 4231, nego klasicna osmica, mezzala, neko ko bi se naigrao u 433 ili 352 na koju je i doveden. E sta nam uradi Ismire, yebo te Husref a i ti njega.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 17 sep 2025, 09:05

ajdohordas je napisao/la:
17 sep 2025, 00:05
Ne loži nas @Vanja nemamo snage vise za razočarenja... :mrgreen:
Nemam potrebu da lozim, ne znam da li se sjecas da sam ovdje prvi najavio Nama, pa me napali svi redom,"kakav Vijetnamac", " jesi li ti normalan, cuj Vijetnamac da nas kupi"...
Od Morte pa nadalje... :rol: :rol:
Ali ovaj lik je nesto potpuno drugo...

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 17 sep 2025, 09:21

Vanja8 je napisao/la:
17 sep 2025, 09:05
ajdohordas je napisao/la:
17 sep 2025, 00:05
Ne loži nas @Vanja nemamo snage vise za razočarenja... :mrgreen:
Nemam potrebu da lozim, ne znam da li se sjecas da sam ovdje prvi najavio Nama, pa me napali svi redom,"kakav Vijetnamac", " jesi li ti normalan, cuj Vijetnamac da nas kupi"...
Od Morte pa nadalje... :rol: :rol:
Ali ovaj lik je nesto potpuno drugo...
Malezija je nama uvijek bila prijateljska zemlja, jos dok je mahatir bio premijer, nevjerovatno naklonjeni nasem narodu, znam iz prve ruke. Pogotovo onaj period poslije rata. Mi to naravno nikad nismo znali iskoristiti, osim foca, bukvica i slicnih, ali i to iskljucivo za licnu dobit. Evo i dan danas imamo od njih fajde.

Bilosta
Kontakt:

Post Postao/la Bilosta » 17 sep 2025, 09:25

DzemoSmjecanin je napisao/la:
16 sep 2025, 22:51
Tatamata1946 je napisao/la:
16 sep 2025, 21:56
Evo ja cu ti onako ukratko reci sta su problemi FKS.

Ibricic je preko UEFE tuzio FKS da Mirvic uplacuje pare preko nekih tamo racuna i to ti je sad sve blokirano i ima dosta istine u tome da nisu plate primljenje duze vrijeme. I onda na to sve dodje vijest da dolazi Ljajic i dobija platu koju dobija, i tu onda nastaje problem za ZZ koji sam nije isto dobio par mjeseci platu i zato i odlazi. Ima tu jos dosta toga al hajd.

I sad se trazi 3-ci investitor da to sve ispegla i da se podmire dugovi
Procitah ovo na drugoj temi pa me zanima je li istina ovo za Ibricica
Ko je ba rumena seljačina da nekoga tuži i po kom osnovu? Dio plata vjerovatno dobijaju preko pyonera, a hiljade ljudi i Bosni dobiva inostrane prilive preko ove legalne apikacije i Maestro kartice.. Recimo, ko god nesto izdaje na airbnb ide preko ove opcije. Plate su uvijek kasnile po nekoliko mjeseci, pa su lijegale sve skupa, a kako igraju i daju angazman, ne treba im ni dati svaku za bruku koju nam priređuju. Jer ne igra ni Husref ni Mirvić, nego igrači.
Veći je problem to što je transakcija keša bila direktno Ismir Mirvić -> xy fudbaler, klub nije učestvovo u davanju plata, naguzio nas Ibričić **** ga u usta

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 sep 2025, 09:41

Vala ako je Ibricic pokrenuo lavinu koja ce dovest do tjeranja Sreka, treba mu bistu na Kosevu postavit.

Orilo, gorilo, Ibro mi te volimo :ljepota:
GRMI SA SJEVERA!
1946

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 17 sep 2025, 09:41

6.7 milijardi dolara. :kralj:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Arhitekt
Kontakt:

Post Postao/la Arhitekt » 17 sep 2025, 09:42

kosevodom je napisao/la:
15 sep 2025, 17:06
Arhitekt je napisao/la:
15 sep 2025, 15:59
Realno ako smo spali na to da Ajla ulijece da pomogne i treba da se ugasimo. Otprilike kao da Fadil dodje spasavati Federaciju
Ako ces vec petljati politiku u ovo, a nije mjesto ovdje, onda ti ne valja poredenje. Jer fadil kakav god da je bio, ostavio je federaciju u 478 miliona KM suficitu, da bi za prvu godinu trojka/niksic raja napravila negativan finansijski rezultat ili ti ga deficit od 536 miliona KM.

Ja prvi glasao za trojku pa pojeo **** kad vidim sta rade. Smatram da ovdje nije mjesto za spominjanje toga, ali necemo ni botovati za neke stranke ni suptilno, samo rekoh da ispravim politicko neznanje i JAKO lose poredenje.

Sto se tice Ajle, je li Ismir slagao Horde, ili su oni slagali nas?

Moze li gospodin Ismir Mirvic, investitor, biznismen, sposobni sef raje sarajeva, sef hrasnice, sef bash burgera, prijatelj lokalnih utjerivaca dugova i sve ostalo sto ide uz njegovo plemenito ime, da nam objasni i odgovori na iduce:

"Sta si direktno uradio po pitanju sudenja na stetu FK Sarajeva, nakon sto je bilo evidentno da se sistematski krademo vec par sezona? Jesi li mislio da ce ove sezone Vico reci 'PA JEPPPO MAJKU ISMIRE DOVEO SI LJAJICA PA EVO NECEMO VISE BITI OFIRNI' ? Jesi li mislio da nece niko skontati da je Ajla u klubu? Jesi li mislio da ces sutra biti 'gospodin' u sarajevskoj eliti?"

Na ovo zadnje da ti kazem, neces. Ako ne rijesis ovo sto si zasrao, popljuvace te svi "prijatelji" i pricace se do vijeka kako si podudlao vici kitu od 3cm ispod stola u banja luci. A ti i dalje misli kako si neki kvazi gospodin, dok te ljudi zovu shrek i rugaju ti se jer si glupo ko kitalimanovic, da ti se neka ajla pita nesto. JEPPPPPO MAJGU GLUPSONA KO NJEMU RACUNE SVODI U FKS

ĐESI ZNALAC GROB TE **** :urnebes: :urnebes: dje vas nadju i kako ste svi na isti kalup :urnebes: Jel realno da nam je drzava na ovakvo stanovnistvo spala

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 17 sep 2025, 10:04

nokee je napisao/la:
Tako je bez hrama, a to je stadion, sve ostalo je nebitno, temelj svega je stadion, sinergija igraca i navijaca, na ovakvom stadionu to nikad nece biti to

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 17 sep 2025, 10:08

17 sep 2025, 09:01
nokee je napisao/la:

Po meni imas 3 opcije.

Skupa je to igracka, dugorocno bi bila definitivno isplativa al ko kod nas razmislja dugorocno? Svako gleda da se nakrade sto vise dok je tu, yebe mu se sta ostavlja buducim generacijama. Nije nemoguce al nazalost tesko izvodivo.

Btw za Elezija ja ne vjerujem da ce se kod nas naigrat. Em nije klasicni zadnji vezni i bio bi ugusen na toj poziciji, em imas sad Cimirota i Jattu koji ce definitivno bit prva opcija. Recimo da Jattu i ohladi radi onih kartona i svega, opet ostaje cinjenica da momak nije igrac za 4231, nego klasicna osmica, mezzala, neko ko bi se naigrao u 433 ili 352 na koju je i doveden. E sta nam uradi Ismire, yebo te Husref a i ti njega.
Ja sam godinama govorio i pricao o lokaciji na stupu gdje je standard bio. Ima mjesta za stadion, parking, popratne objekte/hotele. Otkupit od onog srbina sto je prije par godina kupio za gradnju trznog centra al odustao na kraju.
slika
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 17 sep 2025, 10:22

nokee je napisao/la:
Jedino kad bi novi investitor bio Elon Musk pa moze baciti 100 miliona maraka da ga ne interesuje sta ce biti sa parama. NIKAD se nece izgraditi novi stadion. To bi jedino mogla drzava izgraditi jer je to projekat u vrijednosti minimalno 80 miliona maraka. Mi bi se trebali zalagati da se pokrije istok i zapad jer je to moguce uraditi, Zeljo 3 tribine pokrivene uskoro to je bruka nasa.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 17 sep 2025, 10:25

Vidim da je ovaj psy-ops sa princom i milijardama uspješan dok' se priča sa stvarnih problema prebacila na parcelisanje i makete. Znam ja nas, jeb'o ti nas.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 sep 2025, 10:29

hazarder je napisao/la:
17 sep 2025, 10:25
Vidim da je ovaj psy-ops sa princom i milijardama uspješan dok' se priča sa stvarnih problema prebacila na parcelisanje i makete. Znam ja nas, jeb'o ti nas.
Standardno :mrgreen:
Mada vise diskutujemo hipoteticki, sto kaze Maroon1946, da nas Musk kupi stadion necemo dobit. Nego u nedostatku boljih tema, bolje pisat o stadionu nego o igri koju gledamo, odmah me neki PTSP spuca kad pomislim na utakmicu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 17 sep 2025, 10:31

Sve cemo mi, a Husref trener u 2025.
E "golemo" jbt...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 17 sep 2025, 10:40

17 sep 2025, 10:29
hazarder je napisao/la:
17 sep 2025, 10:25
Standardno :mrgreen:
Mada vise diskutujemo hipoteticki, sto kaze Maroon1946, da nas Musk kupi stadion necemo dobit. Nego u nedostatku boljih tema, bolje pisat o stadionu nego o igri koju gledamo, odmah me neki PTSP spuca kad pomislim na utakmicu.
Ma ne hvata se tako lahko niko za novčanik pa da nam ceh od 40 miliona plati, to trebamo izbit' iz glave, lakše će svima bit'.

S druge strane, što se kampa tiče, mislim da nemamo razloga za zabrinutost, kroz 2 godine (ako sami sebi ne pucamo u koljeno po običaju), naš kamp će bit' među boljim u regionu. Eh sad, koja će biti demografska struktura "talenata" koji će da ga koriste će vjerovatno da postane tema s vremenom al' šta god bude, investitori odlaze i dolaze, infrastruktura ostaje pa možda nas zakon velikih brojeva prosere. Veću šansu da ubodeš imaš s 10 investitora nego s pola jednog.

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 17 sep 2025, 10:42

plisek je napisao/la:
17 sep 2025, 10:08
17 sep 2025, 09:01
nokee je napisao/la:

Po meni imas 3 opcije.

Ja sam godinama govorio i pricao o lokaciji na stupu gdje je standard bio. Ima mjesta za stadion, parking, popratne objekte/hotele. Otkupit od onog srbina sto je prije par godina kupio za gradnju trznog centra al odustao na kraju.
slika
Delta je to prodala nedavno

Van grada jedino, Ilidza, Blazuj i dole prema Hadzicima.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 sep 2025, 10:56

Mušija
Beganović Ristovski Gojković Kuprešak
Cimirot Elezi
Kyeremeh Ljajić Guliashvili
Mlinarić

Da mi je ovo dočekati...

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Djulboni, greenwood, Tatamata1946 i 24 gosta.