Klub mogu voditi samo lokalni ljudi, neovisno ko ulaže novac.
Princ, Tan, peti deseti, klub mora voditi u biznis smislu neki lokalni “mag”, maher, mangup, pojava ali prije svega ozbiljan biznismen.
Jer šta Princ iz Malezije zna kako to hoda ovdje, stranci ovdje ne mogu uspjeti ni jedno godišnje doba dok ih ne izvara ko stigne. Nek dovede 200 Malezijaca, jedan Bosnjo ce ih prevarit. Nije samo citaj brojeve i knjige.
Evo i Mirvića, vodi se da ima “lokalni” mentalitet pa ga je izvaro ko je stigo i prodo mu muda pod bubrege.
Ali. Postoji jedan problem.
Ne postoji takav lokalno

Evo ja ga ne znam ako neko zna nek mu odmah ime kaže. Dakle DIREKTOR KLUBA, ne sportski nego biznis dio.
Koji će raditi za tudje pare i ne bahatiti se i u nekom trenutku ne počet krast i mešetariti za raznih strana.
Jedan je Zdravko Mamić sa ovih prostora koji je znao bit i klošar mangup hajvan ali mogao je sjest i sa predstavnicima Arsenala, Tottenhama itd i dogovoriti transfer. Sjest sa Savezom, Sudijama pa isposlovat zastite.
Da se sjebes kad ti pokuca i dodje na sastanak, a ne ovako da ti se smiju kad se najavis.
Mamic imao vlastite navijace protiv sebe, pola Hrvatske u vidu navijaca Hajduka protiv sebe i opet je znao isposlovati i sportski i finansijski i zastite i sve.
Sportski direktor može biti stranac, veza trener-skauti i slično to je čak i bolje sa više konekcija vani.
Druga stvar.
Žena ne može voditi fudbalski biznis u BiH.
Da je Angela Merkel i Margaret Thacher zajedno, ne može.
Ne postoji uspješan kolektiv muškog fudbala u svijetu a kamol ovdje gdje je žena direktor ili slično.
Njima je vrh marketing i PR u smislu muškog fudbala i toga se trebaju držati. SFK me ne zanima nek ga vodi ko hoće.