FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 08 dec 2015, 17:00

ma samo neka idu, i trebaju... djelmic prvo hoce pa nece pa vako nako skontaj se brate mili
edis i uprava sklapaju ekipu koja moze napast kup ali i ekipu koja ce cinit okosnicu za sledecu sezonu u kojoj trebamo bit ozbiljan ili najozbiljniji konkurent za vrh, vrijeme je
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 08 dec 2015, 17:05

Veznjaku Željezničara Ognjenu Đelmiću istekao je ugovor, a igrač ni sam ne zna šta i kako dalje. Đelmić, koji ima poprilično bogatu karijeru u Premijer ligi, imao je ponudu od kluba za potpisivanje novog ugovora prije 20-ak dana, no istu nije odmah prihvatio, a kasnije se neslavno proslavio zbog isključenja u Bijeljini protiv Radnika. Stoga njegov status na Grbavici dolazi pod veliki znak pitanja. Slobodan je igrač, ali ne zna hoće li se zadržati u Željezničaru ili će potražiti novu sredinu. "Ne znam još ništa, sve je otvoreno. Pa vi, novinari, bolje znate nego ja. Stvarno ne mogu puno da vam kažem. Istekao mi je ugovor, sada čekam da vidim što će se dogoditi. Jesam li bliže odlasku ili ostanku? Stvarno ne znam", kazao je Đelmić kratko za SportSport.ba. Plavi su već nekoliko igrača postavili na transfer listu, došlo je nekoliko novih imena, a Đelmićeva sudbina u Dolini ćupova i dalje je neizvjesna.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/elmic-ne ... aju/178083
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 08 dec 2015, 17:14

Odlicno odradjeno ovo dosad jedino ovo sa kokotom steta je sad izletiti pa mu isplacivati ugovor nadam se da ce sporazumno raskinuti, volio bi jos antolovic da ode, a sto se tice djelmica ja bi volio da ostane u jacoj ekipi i on bi bolji bio samo naravno skrenuti mu paznju na ono u bijeljini
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

adnan6595
Kontakt:

Post Postao/la adnan6595 » 08 dec 2015, 17:19

Stanic i Simeunovic su dobra pojacanja ako potpisu,nadat se da ponovo zaigraju u staroj formi
The Maniacs 1987
FK Željezničar

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 08 dec 2015, 17:19

KrajPrice je napisao/la:Kao sto sam i najavio da odlaze Kokot, Djelmic i ostali, isto tako cu najaviti jednog srbijanca u ekipi:)
Desni bek ?
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 08 dec 2015, 17:28

Udjem na temu da vidim ima li nekih novih odlazaka, pojacanja, informacija oko skupstine, priprema itd...a zateknem desetine postova Milane vako, Milane nako...zasto je vise ikome bitno sta on napise, on uprlja temu jednim postom, a vi sa 50 odgovora na taj post...ko je tu gori onda...
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 08 dec 2015, 17:28

exbabilon je napisao/la:Udjem na temu da vidim ima li nekih novih odlazaka, pojacanja, informacija oko skupstine, priprema itd...a zateknem desetine postova Milane vako, Milane nako...zasto je vise ikome bitno sta on napise, on uprlja temu jednim postom, a vi sa 50 odgovora na taj post...ko je tu gori onda...
Ma ako je milan ozbiljan, mi nismo :D
Životni saputnik! 1921

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 08 dec 2015, 17:31

http://putem-islama.com/simptomi-opsihr ... -kod-sebe/ Svi simptomi primijećeni kod Joce! Više sile utjecale da ovaj velikan ne postane novi Strauss s Grbavice :(
Životni saputnik! 1921

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 08 dec 2015, 17:41

adnan6595 je napisao/la:Stanic i Simeunovic su dobra pojacanja ako potpisu,nadat se da ponovo zaigraju u staroj formi
Simeunovic ?! Koji Srbijanac ?!
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

GoodisonPark
Kontakt:

Post Postao/la GoodisonPark » 08 dec 2015, 17:42

godrina je napisao/la:ma samo neka idu, i trebaju... djelmic prvo hoce pa nece pa vako nako skontaj se brate mili
edis i uprava sklapaju ekipu koja moze napast kup ali i ekipu koja ce cinit okosnicu za sledecu sezonu u kojoj trebamo bit ozbiljan ili najozbiljniji konkurent za vrh, vrijeme je
Ljudi moji dragi, nemojte više spominjati samo taj kup, kao da nam je to jedina šansa.Ovde se često može pročitati kako se pojedinci "odriču evrope kroz prvenstvo", ali ko nam daje garanciju da ćemo i da možemo osvojiti taj kup, jer samo pobjednik ide u evropu, finalista pušiona. Ako naš navijač ne vjeruje da imamo šanse kako onda igrači da vjeruju u to.Krenuti ako Bog da sa pobjedom protiv uskog, ići utakmicu po utakmicu i sakupiti što je moguće više bodova, a na kraju ćemo vidjeti za koju poziciju će to biti dovoljno.

Ako pogledamo tabelu, možemo primjetiti da radnik ima 7 bodova više od nas ali ima i jako težak raspored...slobodu, pitare, široki i čelik na strani a kuci zrinjski, olimpic, borac, mladost, travnik..

Teško da možemo stići uskog jer oni imaju najlakši raspored, ali je jako važno za nas uzeti tri boda na proljeće protiv njih.

Pitari ako kiksaju 19 kolo na proljeće protiv zrinjskog uz našu pobjedu, prilazimo im na 3 boda i to bi na derbiju mogli poravnati uz bolji medjusobni skor za nas.

Čini se da je 12 bodova slobode nedostižno, ali oni imaju najteži raspored i uz njihova dva vezana kiksa ta razlika se može prepoloviti, uz našu pobjedu na tušnju možemo drastično napredovati na tabeli.

Sve znam, sve ovo je šbbkbb ali hoću da kažem da se ne smijemo ni po koju cijenu osloniti samo na kup, već da imamo realne šanse kroz prvenstvo da se dokopamo 3 ili 4 pozicije, jer ako neka ekipa od prve tri osvoji kup i 4-plasirani ide u evropu.
povratak otpisanih!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 08 dec 2015, 17:45

Ljudi kakav je Simeunovic taj,nisam ga gledao ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la MrRiccoli » 08 dec 2015, 17:47

GoodisonPark je napisao/la:
godrina je napisao/la:ma samo neka idu, i trebaju... djelmic prvo hoce pa nece pa vako nako skontaj se brate mili
Ljudi moji dragi, nemojte više spominjati samo taj kup, kao da nam je to jedina šansa.Ovde se često može pročitati kako se pojedinci "odriču evrope kroz prvenstvo", ali ko nam daje garanciju da ćemo i da možemo osvojiti taj kup, jer samo pobjednik ide u evropu, finalista pušiona. Ako naš navijač ne vjeruje da imamo šanse kako onda igrači da vjeruju u to.Krenuti ako Bog da sa pobjedom protiv uskog, ići utakmicu po utakmicu i sakupiti što je moguće više bodova, a na kraju ćemo vidjeti za koju poziciju će to biti dovoljno.

Ako pogledamo tabelu, možemo primjetiti da radnik ima 7 bodova više od nas ali ima i jako težak raspored...slobodu, pitare, široki i čelik na strani a kuci zrinjski, olimpic, borac, mladost, travnik..

Teško da možemo stići uskog jer oni imaju najlakši raspored, ali je jako važno za nas uzeti tri boda na proljeće protiv njih.

Pitari ako kiksaju 19 kolo na proljeće protiv zrinjskog uz našu pobjedu, prilazimo im na 3 boda i to bi na derbiju mogli poravnati uz bolji medjusobni skor za nas.

Čini se da je 12 bodova slobode nedostižno, ali oni imaju najteži raspored i uz njihova dva vezana kiksa ta razlika se može prepoloviti, uz našu pobjedu na tušnju možemo drastično napredovati na tabeli.

Sve znam, sve ovo je šbbkbb ali hoću da kažem da se ne smijemo ni po koju cijenu osloniti samo na kup, već da imamo realne šanse kroz prvenstvo da se dokopamo 3 ili 4 pozicije, jer ako neka ekipa od prve tri osvoji kup i 4-plasirani ide u evropu.
Ako pitari izgube od zrinje, a mi dobijemo siroki prici cemo i sirokom. Ovaj predragovic i da dodje momak ima 21 godinu ako neko vidi nesto u njemu moze biti fin igrac i tomic je dosao kako potpuni anonimus pa bi dobar igrac samo nezz kako ga nasiisle dovesti ker prema transfermarktu ima ugovor do ljeta 2016
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 dec 2015, 18:00

Format je napisao/la:Ljudi kakav je Simeunovic taj,nisam ga gledao ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Trijezan odlican, ali ga iz Zrinjskog nebi nasutali da je takav bio malo cesce.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 dec 2015, 18:03

GoodisonPark je napisao/la:Čini se da je 12 bodova slobode nedostižno, ali oni imaju najteži raspored i uz njihova dva vezana kiksa ta razlika se može prepoloviti, uz našu pobjedu na tušnju možemo drastično napredovati na tabeli.
Kako Sloboda ima najteži raspored? Mislim da imaju ubjedljivo najlakši.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 08 dec 2015, 18:08

Mozete pisati da se bori i sve to,ali enis jednostavno nema kvalitet da igra u zelji.

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 08 dec 2015, 18:10

FKZ1921 je napisao/la:
kenan_tm87 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la: Čitam ovo i kontam...
Složili smo se svi da je ljetni prelazni rok bio loš. Ali...
Zamislite sad,samo da je Joco zabio očekivanih 6,7 golova u 18 kola...A jel to bilo realno očekivati? Jeste. Jel to igrač za kojeg bi se 90%nas kladili da će dati tih 6,7 golova. Da je bilo tako, to je 5,6 bodova više. Bi li s tim bili zadovoljni?Velika većina bi. I ne bi uopće kritikovati upravu za loš transfer rok.
Ako tome dodamo činjenicu da smo u kupu tu,da smo dobili u derbiju,da smo u ostalim derbijima bili u egalu(za razliku od prethodnih sezona), da nam cijelu polusezonu igraju omladinci,da se finansijski odlično poslovalo u 2015.g...,onda ne vidim ko ne bi bio zadovoljan.
Al haj znaj da ce dolaskom kod nas Joco zapostiti.
Nema "ali", prelazni rok je bio lose odradjen. Fudbalska igra se ne zasniva samo na jednom napadacu, moraju se imati i rezervne opcije. U kupu smo jedva tu, ne treba bjezati od toga, dobili smo derbi jer smo bili pozrtvovaniji i zbog efekta novog trenera koji je maksimalno naspanovao igrace, cijelu polusezonu nam ne igraju omladinci, vise smo ih forsirali prosle godine u drugom dijelu sezone, finansijski se poslovalo odlicno zbog odlicno i pomalo na srecu odradjene Evrope.

Malo je degutantno kako sve predstavljas da je med i mlijeko ali nije bas tako.
E pa šta ti je ovdje med i mlijeko?
Nisam ja davao nikakve ocjene. Konstatirao sam nekoliko činjenica. Ponovicu :
-doveden Joco, jedan od najboljih napadača lige,u Borcu u 69 utakmica zabio 32 gola.Jel to činjenica? Jeste!
-jel bilo normalno očekivati da će i kod nas zabiti svoj prosjek? Jeste?Jel taj prosjek 6,7 golova u 18 utakmica? Jeste.Jeli to cca 5,6 bodova?Jeste.
-jesmo li u 1/4 kupa?Jesmo.
-jesmo li pobijedili u derbiju? Jesmo. Ito ne na način kako si ti napisao nego smo nadigrali protivnika, bili ubjedljivi u svim statističkim podacima i potpuno zasluženo dobili.
-jesmo li u ostalim derbijima bili u egalu?Jesmo.
-jesmo li u derbijima prethodnih sezona blizu u egalu?Nismo.
-jesu li:Kjosevski, Sehic,Hasanovic,Hadziahmetovic,Dado Sadikovic, Hiros, Beganovic, Mujagic, Memija,Osmankovic naši omladinci?Jesu.
-jesu li svi igrali u ovoj sezoni zvanicna utakmice?Jesu.
-je li 7 od njih 10 stalno bilo u rasteru a 5 igrali na svakoj utakmici u polusezonu određenu minutazu (isključeno povrede? Jeste?
-je li se dobro poslovao u 2015.?Znajući samo onaj dio prihoda koji je javan (Evropa i transferi),jeste?
E haj mi ponovo napiši šta je u mom predhodnog postu med i mlijeko.
Nista ti slagao nisi, samo sve upakujes na nekakav nacin koji je primamljiv oku citaoca a ustvari ne pises objektivno, svjesno ignorises ostale cinjenice i izdvajas iz cjelokupne slike samo mini zakljucke koji nisu pravo mjerilo stanja.

- "I ne bi uopće kritikovati upravu za loš transfer rok". Šta bi bilo kad bi bilo, uprava se ne smije oslanjati na samo jednog igraca. Prelazni rok je loše odrađen i tacka.
- U kupu smo, kako, na jedvite jade, vise zahvaljujuci sreci da smo dobijali lose protivnike
- U derbiju smo sve to imali na osnovu onoga sto sam ja rekao i jer su oni bili katastrofalni
- Jesmo, ali sta vrijedi kad u onim "malim" utakmicama smo bili ko kita, pa ti i to u vodu pada. Ebo te igrace koji se samo naloze na derbijima i evropskim utakmicama. Osim nije nikada haman ove u vrhu dobijao a na malim utakmicama je ubjedljivo osvajao prvenstva, jer je znao kako izaci na kraj sa igracima koji nece da se trude na tim utakmicama
- Kjosevski, Sehic, Zeric, Hasanovic, Hiros, Osmankovic, mozes ih sve i jednog slobodno zaboraviti jer nikakvu priliku nisu dobili ove sezone, to nije promocija omladinaca kakva je uradjena sa Adzemom kad su svi odjednom ubaceni u ekipu i konstantno su dobijali prilike. Problem Mulalica su sablonske izmjene i to sto nije dovoljno hrabar da gura ove prethodno nabrojane a stavljao je Enisa redovno u ekipu npr.
- Nasi konstantni omladinci su Memija, Amir, Beganovic, Dado (u zadnje vrijeme slabije) i Mujagic (u zadnje vrijeme sve vise igra sto mi je drago)
- Transfer vrijedan pomena je onaj Bajicev, a evropske utakmice su uz malo lose srece mogle otici skroz u drugom smijeru, ali eto nisu hvala Bogu, pa imamo nesto bolju finansijsku situaciju inace bi se sada raspadali i ne bi i dalje imali prijavljene igrace i isli bi u vecu dubiozu sa dugovanjima. I dalje se ceka nasa press konferencija sa tacno imenima koja su nam natovarila dug na kosti, takvima bi zauvijek zabranio pristup Grbavici, ma kako se on zvao, ili bi te pare sudski namirio od njegovih potrazivanja od kluba ako ih ima ili od licne imovine zbog nesavjesnog poslovanja.

Eh sad, ti ne pises konkretno rijecima, kod nas je sve med i mlijeko, nego indirektno svojim pisanjem citaocu zelis poruciti da nema ama bas nikakvih razloga za brigu, da se kod nas sve zna, ko pije a ko placa, ko je za sta zaduzen, a ustvari u praksi ne vidimo da je to bas tako.
FORZA ZELJO

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 08 dec 2015, 18:11

Olympique je napisao/la:Mozete pisati da se bori i sve to,ali enis jednostavno nema kvalitet da igra u zelji.
ovdje je pisano već o tome. Enis igra po sistemu toplo-hladno, doduše više hladno nego toplo. Ali je većinu susreta igrao na neprirodnim pozicijama, na svojoj posao uradi korektno. Po mom mišljenju, dobar igrač za klupe, odnosno izmjene. Kod Ode u Europi je uvijek ulazio zadnjih 15-ak minuta i taj posao je uradio dobro
Životni saputnik! 1921

GoodisonPark
Kontakt:

Post Postao/la GoodisonPark » 08 dec 2015, 18:13

Virtu4l je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:Čini se da je 12 bodova slobode nedostižno, ali oni imaju najteži raspored i uz njihova dva vezana kiksa ta razlika se može prepoloviti, uz našu pobjedu na tušnju možemo drastično napredovati na tabeli.
Kako Sloboda ima najteži raspored? Mislim da imaju ubjedljivo najlakši.
Vjeruj najteži, Mi, široki, radnik, pitari na tušnju, a u goste idu ekipama koje će se boriti za opstanak do zadnjeg kola..Olimpic, borac, vitez, travnik, + zrinjski..
povratak otpisanih!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 dec 2015, 18:24

GoodisonPark je napisao/la:Vjeruj najteži, Mi, široki, radnik, pitari na tušnju, a u goste idu ekipama koje će se boriti za opstanak do zadnjeg kola..Olimpic, borac, vitez, travnik, + zrinjski..
Nikako to nije najteži raspored. Direktne konkurente imaju kući, neki davljenici su već otpali, onda imaju dvije vezane kući. Derbiji pravilno raspoređeni i ono najbitnije, Zrinjski u zadnjem kolu kad će sve biti jasno.

Da su ga oni pravili ne bi mogli bolje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 08 dec 2015, 18:26

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Olympique je napisao/la:Mozete pisati da se bori i sve to,ali enis jednostavno nema kvalitet da igra u zelji.
ovdje je pisano već o tome. Enis igra po sistemu toplo-hladno, doduše više hladno nego toplo. Ali je većinu susreta igrao na neprirodnim pozicijama, na svojoj posao uradi korektno. Po mom mišljenju, dobar igrač za klupe, odnosno izmjene. Kod Ode u Europi je uvijek ulazio zadnjih 15-ak minuta i taj posao je uradio dobro
Kretnje su mu ocajne na kojoj god poziciji da odigra,bukvalno svaki put visi da ispadne kad protivnik krene u napad.

Btw. Sloboda ima najlaksi raspored

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 28 gostiju.