FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Brcko87
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Brcko87 » 04 dec 2012, 20:05

Casp3r je napisao/la:
Brcko87 je napisao/la:Svi potrčali samo nek Lukavac nije.. :lol: Nije niko potrčao nego se čovjek sam ponudio
Izvini što sam spomenuo Srebrenik.

(Ovaj drugi dio nakon smajlija se vjerujem odnosi na Slobodu, jer samo u tom slučaju istinit)

Pozdrav i živ ti meni bio bez da me citiraš po ovom pitanju.
Čitaj cijeli post pa ćeš vidit da se taj dio poslije smajlija odnosi samo na Slobodu..de mi zabrani šta ću ja da citiram.. :P
OFK Gradina Srebrenik

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 04 dec 2012, 20:23

Cudno mi je da Gracic hoce ovo da uradi.Mutne su to radnje.Ispade da on daje pare zbog atmosfere.Pa za to para mogao je kupiti i u Sarajevu :D Samo mora napraviti jedno da bi ostvario svoje namjere.Kompletan igracki kadar Olimpika prebaciti u Tuzlu,i jos ga pojacati za sljedecu sezonu.Jer Sloboda sa sadasnjim kadrom nije konkurentna ni u Prvoj Federacije.Svi zaboravljaju ono najbitnije.Treba poceti igrati nogomet.Ja u uspjeh ovoga projekta iskreno ne vjerujem i da dodje do fuzije.Ovaj Gracic ovo hoce iz interesa.Dok ga ima to ce i funkcionisati.Ovo da on hoce navijace itd stoji.Ali sve je to na silu i hibridno.Jel neko stvarno misli da ce Tuzlaci dozvoliti da Gracic bude apsolutni vladar u Slobodi.Nema sanse.A on to ocekuje.Vidim da ce izgleda postati obozavan u Tuzli.A neko prica o ljubavi,prema klubu a u stvari sve se tamo vrti oko novca .Znaci ko ima pare toga i volite. Puno toga meni tu ne stima .Daj boze ali eto...Vas problem...jer vi kazete da ste za ovo.Pa morate biti,jer vam nista drugo i ne preostaje tako da razumijem...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 dec 2012, 20:29

Molio bi da mi neko protumaci ovo sto se desava izmedju Slobode, Olimpica, gospodina Gracic Nijaza.
Samo par informacija o kontinuitetu, istoriji, dugovima... i to, znate valjda sta pitam.
Molim da mi neko napise u komentaru.
Zelim da mi ovo neko objasni, a da nije navijac Slobode ili Olimpica.
Znaci neka bude neutralan.
Hvala!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 04 dec 2012, 20:33

VolimTz je napisao/la:@PL BiH -1

Stani malo ti nam garantuješ njegov neuspijeh, a izvini ko si ti da to garantuješ ?

Meni su smiješni i bolesni, jedino oni koji su do juče svršavali jer Sloboda igra drugu ligu, a danas rukama i nogama se bore za historiju i očuvanje Slobode. To nije ni kompleks, ni strah, nego bolest.
Ni govora...

Nijaz je veoma uspjesan biznismen i veoma neuspjesan sportski radnik. Vi zaboravljate da je on Sarajevu nabio dug od 600.000 KM za godinu dana. Mnogo je to novca. A u Olimpic je ulozio vise novca nego Siroki i Zeljo zajedno u protekle dvije sezone. I sta je postigao na sportskom planu? Nema rezultata. Biti 4. 5. 6. sta ti ja znam u nasoj ligi nije rezultat je nema izlaska u Evropu. Jeste to rezultat kad ulozite 500.000 maraka u klub kroz cijelu sezonu pa nisi puno izgubio. Ali kad uzlozis kao Zeljo prosle sezone preko 4 miliona ili Sarajevo 2.7 miliona ili Olimpic koji je ulozi blizu 6 miliona onda je to nikakav rezultat. Gdje ces vratiti te pare?

@ SaltCityAttack

Nemam namjeru da te prozivam ili vrijedjam ali ti si ovu dijecu ovdje nafurao tako da su oni pali na laznjak Nijza Gracica koji NIJE DOSA ZBOG SLOBODE.

Eh da su tuzlaci pametni mislim nisu ni glupi nego su u ovome slucaju kupljeni od strane Gracica. A da nisu ovako bi postupili. Imaju dvije opcije koje idu u korist Tuzli, tuzlacima i Slobodi.

Prva je da se Olimpic ugasi i da svi igraci Olimpica zaigraju u drugoj ligi tj. prvoj federalnoj u dresu slobode i na kraju sezone izbore PL BiH. Posto sumnjam da bi Nijaz na to prisato jer je opet ponavljam puno novca ulozio i misli da ce izaci u Evropu od ove opcije nema nista.

Drugi i po meni najrealniji plan je da nema problema on dodje sa Olimpicom i damu kakvo god hoce ime ali da Sloboda ide u stecaj tj. da se ne gasi nego da starta od nizeg ranga ne znam kojeg u nasem statutu ali pod uslovom da joj Olimpic mora dati 5 igraca koje ne koristi na posudbu i to da ih Olimpic izdrzava. Za 3 godine Sloboda bi se vratili jaca u PL BiH a grad Tuzla bi imao dva premijerligasa, Olimpica i Slobodu. Ali vi o tome ne razmisljate nego ko ovaj krele gore zovete ljude bolesnicima zato sto sa strane neke stvari bolje vide. A sa ovim drugim potezom Sloboda bi u PL BIH usla bez dugova za 3 godine i mogla bi harati ovako ce te me se sjetiti brzo kad mu budete majku psovali.

Amar je dobro rekao Nijaza treba gledati kroz prizmu uspjesnoga biznismena. Zapamtite ovo dobro.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 04 dec 2012, 20:40

vidovitadjemila je napisao/la:Cudno mi je da Gracic hoce ovo da uradi.Mutne su to radnje.Ispade da on daje pare zbog atmosfere.Pa za to para mogao je kupiti i u Sarajevu :D Samo mora napraviti jedno da bi ostvario svoje namjere.Kompletan igracki kadar Olimpika prebaciti u Tuzlu,i jos ga pojacati za sljedecu sezonu.Jer Sloboda sa sadasnjim kadrom nije konkurentna ni u Prvoj Federacije.Svi zaboravljaju ono najbitnije.Treba poceti igrati nogomet.Ja u uspjeh ovoga projekta iskreno ne vjerujem i da dodje do fuzije.Ovaj Gracic ovo hoce iz interesa.Dok ga ima to ce i funkcionisati.Ovo da on hoce navijace itd stoji.Ali sve je to na silu i hibridno.Jel neko stvarno misli da ce Tuzlaci dozvoliti da Gracic bude apsolutni vladar u Slobodi.Nema sanse.A on to ocekuje.Vidim da ce izgleda postati obozavan u Tuzli.A neko prica o ljubavi,prema klubu a u stvari sve se tamo vrti oko novca .Znaci ko ima pare toga i volite. Puno toga meni tu ne stima .Daj boze ali eto...Vas problem...jer vi kazete da ste za ovo.Pa morate biti,jer vam nista drugo i ne preostaje tako da razumijem...
Istina nista drugo nam i ne preostaje, ali to ceka vecinu klubova (ne zelim da steknes dojam da bih ja volio da se to desava, ali pogledaj oko sebe i vidjet ces da je to stvarnost) vec sam gore napisao koliko je Gracic mutan Jasmin(podpresjednik SDB BiH) je mutniji i on je taj koji je sve ovo zamrsio i aBd sve ce izaci na dobro.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 dec 2012, 20:41

PL BiH -1 je napisao/la:

Stani malo ti nam garantuješ njegov neuspijeh, a izvini ko si ti da to garantuješ ?

Meni su smiješni i bolesni, jedino oni koji su do juče svršavali jer Sloboda igra drugu ligu, a danas rukama i nogama se bore za historiju i očuvanje Slobode. To nije ni kompleks, ni strah, nego bolest.
Ni govora...

Nijaz je veoma uspjesan biznismen i veoma neuspjesan sportski radnik. Vi zaboravljate da je on Sarajevu nabio dug od 600.000 KM za godinu dana. Mnogo je to novca. A u Olimpic je ulozio vise novca nego Siroki i Zeljo zajedno u protekle dvije sezone. I sta je postigao na sportskom planu? Nema rezultata. Biti 4. 5. 6. sta ti ja znam u nasoj ligi nije rezultat je nema izlaska u Evropu. Jeste to rezultat kad ulozite 500.000 maraka u klub kroz cijelu sezonu pa nisi puno izgubio. Ali kad uzlozis kao Zeljo prosle sezone preko 4 miliona ili Sarajevo 2.7 miliona ili Olimpic koji je ulozi blizu 6 miliona onda je to nikakav rezultat. Gdje ces vratiti te pare?

@ SaltCityAttack

Nemam namjeru da te prozivam ili vrijedjam ali ti si ovu dijecu ovdje nafurao tako da su oni pali na laznjak Nijza Gracica koji NIJE DOSA ZBOG SLOBODE.

Eh da su tuzlaci pametni mislim nisu ni glupi nego su u ovome slucaju kupljeni od strane Gracica. A da nisu ovako bi postupili. Imaju dvije opcije koje idu u korist Tuzli, tuzlacima i Slobodi.

Prva je da se Olimpic ugasi i da svi igraci Olimpica zaigraju u drugoj ligi tj. prvoj federalnoj u dresu slobode i na kraju sezone izbore PL BiH. Posto sumnjam da bi Nijaz na to prisato jer je opet ponavljam puno novca ulozio i misli da ce izaci u Evropu od ove opcije nema nista.

Drugi i po meni najrealniji plan je da nema problema on dodje sa Olimpicom i damu kakvo god hoce ime ali da Sloboda ide u stecaj tj. da se ne gasi nego da starta od nizeg ranga ne znam kojeg u nasem statutu ali pod uslovom da joj Olimpic mora dati 5 igraca koje ne koristi na posudbu i to da ih Olimpic izdrzava. Za 3 godine Sloboda bi se vratili jaca u PL BiH a grad Tuzla bi imao dva premijerligasa, Olimpica i Slobodu. Ali vi o tome ne razmisljate nego ko ovaj krele gore zovete ljude bolesnicima zato sto sa strane neke stvari bolje vide. A sa ovim drugim potezom Sloboda bi u PL BIH usla bez dugova za 3 godine i mogla bi harati ovako ce te me se sjetiti brzo kad mu budete majku psovali.

Amar je dobro rekao Nijaza treba gledati kroz prizmu uspjesnoga biznismena. Zapamtite ovo dobro.
Mnogo veci interes je od ovoga o cemu raspravljate. Mnogo veci od ulaska Slobode u PL i od toga da Olimpic dobije navijace.
Niti jedna od dviju strana nece biti zakinuta. Treca strana ce najvise profitirati, a gospodin Nijaz i tuzlaci ce biti prezadovoljni.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

mandatar
Kontakt:

Post Postao/la mandatar » 04 dec 2012, 20:43

ja sam vise nego vjerni navijac slobode ali ne kontam sta sloboda zaista dobija od ove fuzije

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 dec 2012, 20:46

Probisvjet je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:

Ni govora...

@ SaltCityAttack

Mnogo veci interes je od ovoga o cemu raspravljate. Mnogo veci od ulaska Slobode u PL i od toga da Olimpic dobije navijace.
Niti jedna od dviju strana nece biti zakinuta. Treca strana ce najvise profitirati, a gospodin Nijaz i tuzlaci ce biti prezadovoljni.

Sto se tice Amara ne znam sta je rekao. Gledao sam al' nisam razumio. Mozda bi bilo bolje da pise kada nesto zeli reci, mozda bi ga neko i razumio.

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 04 dec 2012, 20:48

PL BiH -1 je napisao/la:

Ni govora...

@ SaltCityAttack

Nemaš ti druže pojma šta pričaš. Prvo taj Gracić ti je u Sarajevu bio 7-8 mjeseci i onda su mu prikantali sve dugove kao za godinu dana,a nikada za to niko nije ponudio dokaz. Kao što nije ponuđena informacija da je dao svoje pare, kasnije tužio klub, a onda povukao tužbu bez ikakve naknade. Ali izgleda da tebi kao velikom pitaru Selimović i Rizvanović određuju parametre.

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 04 dec 2012, 20:50

Kakvih 6 miliona jadan ne bio. Olimpicu je budžet nešto više od milion KM.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 04 dec 2012, 20:57

Probisvjet je napisao/la: Mnogo veci interes je od ovoga o cemu raspravljate. Mnogo veci od ulaska Slobode u PL i od toga da Olimpic dobije navijace.
Ma jasno je ko dan.
SDP u Tz nije nikada bio slabiji sa još tendencijom opadanja simpatija.
Mr Šizofrenija je več u gradu proglašen kao grobar našeg sporta,a i on sam zna da mu je jadna majka prvi put kad ostane bez mandata pa se proba prošetat čaršijom.

Hoću da kažem Treca strana koja će najviše profitirati jesu socijaldemokrate što ne mora daznači da ovaj projekat nije dobra ideja. Naprotiv.
tuzlanska Sloboda

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 04 dec 2012, 20:59

iskreno ne razumijem se u te pravne gluposti :) al ovo sto PL BiH -1 ima smisla , realno Gracić je biznismen kad se sjetim kad je bio u sarajevu pa kad je izbacio bordo pivu sto je bilo jedinstveno mislim u BIH kakve god kvalitete piva bila navuko bi navijace bar jedan dio jesuli te pare isle klubu nemam pojma al to nije poenta ima slifa to jeste , ono sto primjecujem da se ova stvar dosta pozuruje a sto po meni ne bi trebao biti slucaj ipak radi se o ozbiljnim stvarima gdje sloboda treba dobro preispitati dali im se to isplati dugorocno odnosno kakav ugovor sklapa , vidim ko dogovorilo se i kroz mjesec bi trebalo da se realizuje mislim da su ovu pricu poceli na ljeto pa da je to dosada se prostudiralo ok al jucer je ova prica i nakon dva, tri sastanka stvar rijesena , u svakom slucajnu vama sretno ...

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 04 dec 2012, 21:05

@ open
On je za svoga mandata tacno potrosio 750.000 maraka ne znam ja na sta a svojih para je dao 150.000 KM koje je kasnije trazio sudskim putem pa kad mu je prezentovan dug od 600.000 KM povucena je tuzba.
ekran je napisao/la:Kakvih 6 miliona jadan ne bio. Olimpicu je budžet nešto više od milion KM.
Molim te prebroj koliko je igraca dveo u Olimpic a zapamti da nijedan nije potpisao bez da nije dobio novac za potpis i naravno uz to ide plata. Prebroj broj trenera kojima jos uvijek isplacuje dugovanja nakon otkaza. Pitaj Rascica koliko je dobio na ruke za potpis, pa onda pitaj Vladavica isto to a o mjesecnoj plati Vladavica necemo pricati. O Alenu skori znate bolje od mene. Ni Muharemovic nije dzaba potpisao. Mali od Nijaza Brkica je dobio vise da predje u Olimpic nego kad je Kvesic potpisivao za Zelju. Eto tolio da se zna. A jos je 2 igraca "kupio" ugovorima iz Zeljeznicarevo omladisnkog pogona.

Da ne idem u detalje. Budzet je mozda godisnji 2.5 miliona ja ipak mislim da je oko 3 ali on je potrosio silni novac mimo budzeta vjerujmi da se cifra vrti oko 6 miliona.

I da zakljucim ovu pricu. Ja sam iznio neke podatke za koje znam da su tacni. Isto tako iznio sam svoje misljenje koje ne mora biti validno, ni tacno niti se itko od vas mora sloziti samnom to je samo licno misljenje.

Vama tuzlacima ovo ako odgovara onda to odgovara i meni.

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 04 dec 2012, 21:17

Iznio si podatke za koje misliš da znaš i to je tvoja stvar. Samo si u velikoj zabludi, ali ako te to tješi uživaj.

Tvoje mišljenje neću komentarisati. Poštujem svačije mišljenje.

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 04 dec 2012, 21:20

ZA PL

Ne lupetaj i ne bacaj pjenu.Ocito da si frustriran likom kao Gracic,pokazujemo i strah i ljubomoru.
Sarajlije imaju problem jer nastaje nesto veliko,bez duga za razliku od ovih velikana.Ni Sarajevo ni zeljo nisu podijelili plate vec cetiri mjeseca.Upitno je kako ce uopšte dobiti licencu.Budjeti tih klubova su daleko veci od stvarnog stanja i samo je pitanje kada ce dozivjeti slom kao Sloboda.Takvi savjetuju i govore o lopovluku a javna je tajna da je minus jednog kluba oko 10 miliona KM a drugog 7 miliona KM,brko ocekuje pare iz Turske koje je uredno potrosio,FKS prica o Statutu samo im tri covjeka uplatila itd.Tuzlaci mi smo zlobni i ne mozemo ovo podnijeti da se nesto radi mimo nas i da unutar nas ima neko ko ce reci MA,KO VAS **** JA ODOH U TZ.Gracic nas je sviju ponizio jer nas ne pita nizasta.
Sretno

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 04 dec 2012, 21:24

Eno vam se na OlimpiCovom sajtu oglasio novi predsjednik.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 dec 2012, 21:28

Dobar preCednik. :mrgreen:

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 04 dec 2012, 21:56

Nijaz Gracić: Još trebamo dogovoriti kuda će ići brod

Koji su glavni razlozi da Olimpic ode iz Sarajeva?

Finansijski i rezultatski. Za izlazak u evropski rang takmičenja neophodno je obezbjediti minimalan budžet od 1,5 miliona KM. Naglašavam, stvarni budžet, a ne stvarati minus, jer vam niko ne može dati te garancije. Kada imate društvenu zajednicu i navijače iza leđa, onda to i ne izgleda neostvarivo.

Osjećate li se izdanim jer ulažete svoj novac, a to u Sarajevu nije cijenjeno?

Iskoristit ću citat poštovane gospođe Radan: “Jako volim Sarajevo, ali je ono preopasno za sve koji ga vole. To je jedini grad na svijetu koji će kazniti sve što vrijedi, a opet mu se svi vrate. Radije ćemo odati priznanje svima sa strane, nego pohvaliti ljude koje je iznjedrio ovaj grad”.

Još se čuju mišljenja da se radi o marketinškom triku?

Dao Bog da se radi o tome. Ideja je odavno bila u meni, a sazrela nakon pobjede u Mostaru nad Zrinjskim. Čekao sam kraj jesenjeg dijela prvenstva da obznanim ono što mi je želja.

Koliko košta ostanak Olimpica u Sarajevu?

Jednostavno - 1,5 miliona KM.

Pripisuju Vam svašta, sada kada ste objavili kako Olimpic napušta Sarajevo. Koliko vam to smeta?

Mogu se nositi sa pritiskom, a nikome ne branim da pokuša uraditi nešto slično. Dajem prednost zdravom razumu u odnosu na želje.

Je li istina da ste imali ponude iz nekih drugih gradova osim Tuzle?

Ponude su veoma ozbiljne iz nekih gradova, ali moje poznanstvo i poštivanje načelnika Imamovica su bili presudni da se obratim gradu Tuzla.

Nadate li se da će doći do saradnje Slobode i Olimpica?

Na osnovu prvog sastanka održanog u Tuzli nisam zapazio da se oko bilo čega razilazimo. Samo je upitno kuda će ovaj brod ići. Bio sam daleko od obale i sada kada sam našao svjetionik, idem prema destinaciji koja je određena kao cilj.

Ima li Olimpic dovoljno razvijen klub da se može uhvatiti u koštac sa Slobodinim problemima?

Sigurno bi vas začudilo kada bih rekao koliko malo ljudi radi u FK Olimpic. Navikli smo da nam se govori kako smo mali, kako nismo vrijedni i pustili smo da to tako ide. Ipak, kada izađemo iz Sarajeva nailazimo na poštovanje na svakom koraku. To znači da radimo dobro i da možemo preuzeti odgovornost na sebe.

Ko je dao prijedlog za ime novog kluba?

Prijedlog za ime su dali navijači Slobode u saglasnosti sa načelnikom Imamovićem.

Kakav će odnos imati klub u budućnosti prema legendama Slobode?

U Tuzli ih neko osuđuje, a neki nisu nikada bili angažirani. Oni su stvarali Slobodu, a Sloboda je njima dala imena. Ja to treba da poštujem i dam neke privilegije koje zaslužuju. Naravno, ako dođe do dogovora.

Imali ste razgovore sa navijačima. Kakve utiske nosite?

Navijači su imali svoje uslove i samo su pokazali koliko vole Slobodu. Na svaki način žele zadržati ime Sloboda, boju dresa, ime stadiona i navijačku grupaciju Fukare. Jako im je stalo da se ova ideja ostvari jer su poželjeli jaku Slobodu i Premijer ligu BiH. Moje je mišljenje da u prošlosti nije bilo nekog pretjeranog razumjevanja za njihove minimalne zahtjeve.

Hoćete li posegnuti i za sadašnjim igračkim kadrom Slobode?

Da budem iskren, neovisno od preseljenja, skautirali smo nešto u omladinskom pogonu Slobode. Znači da tu ima zanimljivih mladih igrača. Uglavnom, svakako da računam na omladinski kadar iz Tuzle, ako i cijelog Kantona, kao i na neke igrače i trenere iz Slobode. :mrgreen:

Planirate li neke investicije u Slobodu?

Ovo nisam rekao na jučerašnjem sastanku. FK Olimpic sa sobom donosi investiciju ne manju od 500.000 KM koja će biti uložena u infrastrukturu stadiona.

Kolike će biti cijene ulaznica na Tušnju?
Za Fukare 1 KM, a za ostale 5 KM. :mrgreen:

IZDVOJENO

Omladinski pogon Olimpica će u svakom slučaju trpiti. Kadeti i juniori ostaju bez Premijer lige BiH, dok će to dobiti omladinci Slobode. Kako gledate na problem koji će zadestiti nekoliko stotina djece u Sarajevu?

Omladinski pogon sam najmanje pomagao, ali ih nikada nisam ni oštetio. Ugovorom o poslovnoj saradnji djeca su pripadala Školi fudbala Novi Grad, a kadeti i juniori su zbog saveznog takmičenja prelazili u FK Olimpic, gdje su ih vodili treneri iz Škole fudbala. Olimpic nikada nije uzeo ni jednu KM od članarina, dok su sredstva dobijena iz UEFA namjenjena razvoju omladinskog fudbala u cjelosti prepustena ŠF Novi Grad, za razliku od brojnih drugih klubova koji ta sredstva zadržavaju za sebe.

Zbog dvojnosti nikada nismo dobili privrženost djece, a ni njihovih roditelja prema klubu. Roditelji i djeca, iako su dobijala besplatne ulaznice za utakmice na Otoci, nisu ispoljavala veliki interes za rezultatima FK Olimpic.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 04 dec 2012, 21:58

Lik je napisao/la:Izvinite ako je bilo, nije provokacija, mrsko mi sve prelistavat, jel se sad vaša navijačka grupa zove Fukovi (Fukare + Vukovi) ?
idi ba prosipaj te djecije fazone u svom sokaku postedi nas muka valja nam se sikirati o novim pojacanjima i radovima na stadionu :twisted:
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 dec 2012, 22:05

pa naravno da covjek nije dosao prvenstveno zbog ljubavi prema Slobodi, ne znam gdje to pise i gdje je to izjavio i kad je neko od nas izjavio nesto slicno..covjek od pocetka govori " ovo je brak iz interesa", mi od pocetka pisemo "ovo je brak iz interesa" i ne znam sta tu nije jasno...Gracic je biznismen, interesuje ga zarada, nas navijace inetresuje neko ko ce ulozit svoje pare i napravit rezultat -kraj price.

Gracic sa npr milion maraka u Sarajevu ne moze izboriti ni Evropu, Gracic sa milion u Tuzli moze prvak bit...prvo sto ce imati navijace, a znace navijaci posebno u ovoj nasoj sabaniji, drugo sto nece vjerovatno gubiti bodove od Zelje i Sarajeva, trece sto ce mozda i uzeti bodove u Srebreniku, Gradaccu ili dje vec lakse kad 1000 navijaca ode sa ekipom na gostovanje, dalje prihodi od ulaznica par stotina hiljada KM koje trenutno nema, Tuzlanski sponzori koji ce doc kad dodje publika( niko nece da sponzorira klub bez navijaca), besplatno koristenje stadiona, finansijska pomoc opstine, ogromna baza za omladinski pogon, i vjerovatno najvaznije, a to najbolje znaju ovi iz Gradcca recimo, IME SLOBODE, igrac kad ide u Zzvijezdu Gradacac iako je organizovaniji klub od Slobode trazi npr 2000 KM platu, kad dolazi u Slobodu trazi 1500 KM platu zbog velicine grada, imena, lakseg nacina da se proda jer skauti ce doc prije u Tuzlu tako da ce i tu ustediti na platama...onda tu su i igraci Slobode koji bi se rado vratili, vjerujem kad bi ovo zazivilo da bi J.Mesanovic i Covic iz Celika bili zainteresirani za povratak, zatim Bekici a zasto ne i Said Husejnovic -i on bi radije za iste pare koje mu Gracic moze dat igrao u Slobodi nego u Sarajevu ;)

valjda vam je sad jasnije sta Gracic dobiva i koliko vise moze zaradit u Tuzli i zasto taj jedan njegov milion u Sarajevu stagnira a u Tuzli se multiplicira zbog svakog od ovih faktora ;)

a najvise ovdje profitira treca strana, a to je SDP i tuzlanska vlast...veci , milionski interesi koji se mjere desetinama hiljada glasova na izborima su za njih ovdje u igri i zato se oni oko ovog toliko i trude...samo nama navijacima je interes Slobode na prvom mjestu, ostali svi ganjaju vlastiti interes uostalom kao i u svim klubovima, naivni su oni koji misle da u upravi Sarajeva, Zelje, Celika, Zrinjskog sjede ljudi uglavnom iz ljubavi (ima i takvih) al vecinu motivise interes, zato nam klubovi i jesu ovdje gdje jesu...glavno je da se poklope INTERESI svih strana, a ovdje se za sad poklapaju.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.