Strasnu utakmicu je odigrao veceras. Iznenadio je i mene koliko je agresivan bio

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Gospdin do kraja, mada bolje da si im uzeo svaki Euro mamicu im lihvarsku spicimMilan will communicate Pioli’s departure tomorrow morning. It will be a contract termination by mutual consent and won’t be a dismissal so Pioli won’t be on the club’s payroll anymore and will be free to sign for any club
Pa dva nam i trebaju, kad ode Ziru goli smo k'o lipic u napadu....AC Milan could end up signing two strikers this summer as they seek fresh quality and depth in attack for the new season under a different coach.
Trlja Geri ruke, biti ce paraSaudi Pro League side Al Hilal have shown interest in signing AC Milan winger Rafael Leao and are reportedly not put off by the €175m release clause in his contract.
Ma ima tu vise stvari. Prvo prelazak iz Belgijske lige u Seria A nije jednostavan pogotvo za mladog igraca. Druga stvar je sto on nije bio zelja Piolija i nije ga mogao niti zelio uklopiti u formaciju plus nadodas tome pritisak medija i svega i ybg dobijes to sto dobijes. Kvalitetan je on igrac samo jos mu treba mozda sezona u Atalanti da se dodatno razvije. Inace on je jedan od rijetkih igraca kojeg se nije htjelo istrpiti kao recimo Tonalia ili Bennacera koji su takodjer imali lose prve sezone u Milanu.ik0ik0 je napisao/la: ↑23 maj 2024, 12:59Možda je direktnim prelaskom iz CB u ACM preskočio jednu stepenicu u razvojnom procesu pa mu je ACM i pritisak koji donosi igranje u tako velikom klubu ipak bilo previše. A možda je samo jedan od mnogih igrača koji su bili odlični u Atalanti pa kad se proda negdje van bude "prdac u rosu". Vrijeme će pokazati.
Ako Fonseca stvarno dođe, to jasno oslikava prioritete vlasnika i objašnjava zašto se ovoliko trpilo Piolija.
Od cega si MikeMike Maignan was injured in his finger during Milan training on Thursday. He will undergo further tests to determine the extent of his injury and the duration of his absence
Meni ovo sve više izgleda da ide rasprodaja i vraćanje uloženih sredstva ili dio njih. Tomori, Mike i Thiaw ostaju još u izlogu, eventualno i Tijjani i Pulišić. Baš me zanima šta će dovesti.memaga je napisao/la: ↑23 maj 2024, 20:53Nije problem prodati najboljeg igraca, vec je problem sto je to postala praksa u posljednjih 4 ili 5 godina , da prodajemo ili poklanjamo prvotimce....fakticki smo ( ako odu ova dvojica ) izgubili 10 prvotimaca u posljednjih 5 godina....nije malo zar ne? A jos gora stvar sto ne dovode adekvatne zamjene, dovode se potencijali i od njih se ocekuje da nadomjeste prvotimca, naravno da NE IDE to tako niti ce ici...
To je jedan od razloga zasto nema progresije ili napretka...kako uigrati 6 ili 7 novih igraca???
Al kardani znaju svoj posao ( to sam prije 2 godine pisao sta i kako se knjiski radi, americka posla ), klasika....
Bas me zanima sta ce sljedeceg ljeta prodati, jer je u principu ( izuzev Pulisica ] sljam ostao....
Pa haveru sam si rekao da je Pioli smeće:meho-medo je napisao/la: ↑22 maj 2024, 19:16Ako je zamjena za Piolija Fonseca ili treneri tog kalibra onda bolje da ostave Piolija...
Ne razumijem zaista zasto mijenjati Piolija sa nekim ko nije nista bolji trener.
Pri tome ova sezona nije bila neuspjesna, 2.mjesto u Seriji A, u ligi prvaka konkurencija u grupi je bila prezestoka.
Jedina negativnost je ispadanje u Europa ligi od Rome, ali to se moze oprostiti.
Ne vidim svrhu da se trener mijenja samo radi promijene i da se kaze eto nesto se radi. Razumio bih da je Pioli imao katastrofalnu sezonu pa eto da se proba sa nekom promijenom medjutim cisto sumnjam da bi Fonseca sa ovakom ekipom uspio vise od Piolia.
Cak sumnjam da bi bilo koji trener za ove 4 i po' godine uradio vise od Piolia.
Prisjetimo se, Pioli je Milan preuzeo u oktobru 2019e. Tu sezonu 2019/20 zavrsio je na 6. mjestu sa 66 bodova.
U to vrijeme Milan je bio prosjecna ekipa bez konstante daleko od TOP 2-3 tima Serije A.
Sezonu 2020/21 Pioli s Milanom zavrsava na 2.mjestu sa 79 bodova. Ovo je bila njegova prva cijela sezona s Milanom i tu krece Milanov uspon.
Sezonu 2021/22 Pioli i Milan uzimaju Scudetto, osvojenih 86 bodova.
Sezona 2022/23 Pioli i Milan padaju na 4.mjesto sa osvojenih 70 bodova.
Sezona 2023/24 Milan nakon 37 kola ima 74 boda.
Evidentno je da je Pioli vratio Milan u vrh Serije A i trenutno s njim imamo konstantu i ne vidim svrhu mijenjanja trenera ako ocito nije trener vise klase tipa Klopp, Guardiola, pa eto i De Zerbi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.