FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Kad je firma u problemima, rashodi veći od prihoda, "režeš" troškove. Plate spadaju u troškovnu stranu svake firme.
Sa druge strane firma ne smije zanemariti daljnji razvoj, odnosno svoj opstanak i poslovanje i postoji više načina
kako da firma nastavi sa svojim radom, odnosno da počne ostvarivati dodanu vrijednost, naravno ako vlasnici to žele.
Ako ne žele, proglasi se stečaj, firma se likvidira i gotovo.
Načini za daljnji razvoj i napredak firme su novo definiranje troškova i troškovne politike, pa tako i politike plaća,
zaduživanje novim kreditima, koji će omogućiti poslovanje, koje će pokrivati uzete novce iz banaka i ostvarivati dobit,
raznorazne vrste dokapitalizacija u zavisnosti od tipa trgovačkog društva, kao i prodaja određenog dijela kompanije,
da dođeš do svježeg kapitala, koji bi ostvario novu vrijednost.
Naravno, nalaziš se na otvorenom tržištu i nema garancija za 100%-nu uspješnost poslovne zamisli.
Ovo je osnovno i na brzinu. Sve što vrijedi za svako trgovačko društvo, vrijedi i za FC Barcelonu i sve njene zaposlene.
Dakle, treba klub isplatiti sve obaveze do nekog presječnog datuma i onda reći, ovo su novi uvjeti i ko želi može ostati i igrati
po novim pravilima. Ko se ne slaže, hvala lijepo i doviđenja. Imam osjećaj, da su upravo to uradili. Naravno, pojma
niko od nas nema kakvo je pravo stanje, šta piše u aktima i ugovorima, kakve uprava poteze vuče i šta razgovara
sa zaposlenima i njihovim opunomoćenicima, kakve uslove plaćanja dogovaraju sa drugim klubovima, u zavisnosti
da li se radi o kupnji ili prodaji, .................... ukratko pojma nemamo, samo nagađamo i čitamo pisanja novinara
i raznoraznih analitičara, a dajemo svi nekakve krajnje sudove o tome je li neko korektan ili nekorektan.
Ja posmatram ove događaje u Barceloni i kroz prizmu koju sam maloprije kratko iznio.
Kad su se zaduživali, mnogima s pravom, nije bilo ok. Sad kad smanjuju troškove opet tim istima nije pravo.
Ko bi takvima ugodio. Nema drugog puta nego ovo kako su započeli, a to je, između ostalog,
nova poslovna politika nagrađivanja zaposlenih.
Da ne ponavljam moje osnovno, kako i dalje mislim, da je ovo oko registracije ujdurma madirdskih uticajnih krugova i ništa više.
Da ne možeš registrirati igrače koji su došli u slobodnom besplatnom transferu iz drugih klubova ili produžiti ugovore igračima
koji su do juče igrali u tom klubu ili ostvarivati transfere koristeći prilive novaca , koji su dobiveni prodajom
određenog dijela budućeg prihoda? Pa gdje to ima?
Sa druge strane firma ne smije zanemariti daljnji razvoj, odnosno svoj opstanak i poslovanje i postoji više načina
kako da firma nastavi sa svojim radom, odnosno da počne ostvarivati dodanu vrijednost, naravno ako vlasnici to žele.
Ako ne žele, proglasi se stečaj, firma se likvidira i gotovo.
Načini za daljnji razvoj i napredak firme su novo definiranje troškova i troškovne politike, pa tako i politike plaća,
zaduživanje novim kreditima, koji će omogućiti poslovanje, koje će pokrivati uzete novce iz banaka i ostvarivati dobit,
raznorazne vrste dokapitalizacija u zavisnosti od tipa trgovačkog društva, kao i prodaja određenog dijela kompanije,
da dođeš do svježeg kapitala, koji bi ostvario novu vrijednost.
Naravno, nalaziš se na otvorenom tržištu i nema garancija za 100%-nu uspješnost poslovne zamisli.
Ovo je osnovno i na brzinu. Sve što vrijedi za svako trgovačko društvo, vrijedi i za FC Barcelonu i sve njene zaposlene.
Dakle, treba klub isplatiti sve obaveze do nekog presječnog datuma i onda reći, ovo su novi uvjeti i ko želi može ostati i igrati
po novim pravilima. Ko se ne slaže, hvala lijepo i doviđenja. Imam osjećaj, da su upravo to uradili. Naravno, pojma
niko od nas nema kakvo je pravo stanje, šta piše u aktima i ugovorima, kakve uprava poteze vuče i šta razgovara
sa zaposlenima i njihovim opunomoćenicima, kakve uslove plaćanja dogovaraju sa drugim klubovima, u zavisnosti
da li se radi o kupnji ili prodaji, .................... ukratko pojma nemamo, samo nagađamo i čitamo pisanja novinara
i raznoraznih analitičara, a dajemo svi nekakve krajnje sudove o tome je li neko korektan ili nekorektan.
Ja posmatram ove događaje u Barceloni i kroz prizmu koju sam maloprije kratko iznio.
Kad su se zaduživali, mnogima s pravom, nije bilo ok. Sad kad smanjuju troškove opet tim istima nije pravo.
Ko bi takvima ugodio. Nema drugog puta nego ovo kako su započeli, a to je, između ostalog,
nova poslovna politika nagrađivanja zaposlenih.
Da ne ponavljam moje osnovno, kako i dalje mislim, da je ovo oko registracije ujdurma madirdskih uticajnih krugova i ništa više.
Da ne možeš registrirati igrače koji su došli u slobodnom besplatnom transferu iz drugih klubova ili produžiti ugovore igračima
koji su do juče igrali u tom klubu ili ostvarivati transfere koristeći prilive novaca , koji su dobiveni prodajom
određenog dijela budućeg prihoda? Pa gdje to ima?
Zadnja izmjena: Rodju, dana/u 12 avg 2022, 11:58, ukupno mijenjano 1 put.
- Shategabri
- Kontakt:
Ma ja, nije Barto ništa zayebo, sve je Madrid kriv
Koja napaćenost i opterećenost Madridom

Koja napaćenost i opterećenost Madridom

Koševo Zapad
Za Tarabića samo:
####################
####################
####################
####################
####################
####################
Evo i Romero pozdravlja ove dobre duse sto se brinu za Barcu s porukom:
Calma.

P.S. BILD izjavio da je Lewa registrovan.
@igrajlopte 🐦
Neko je fakat sumnjao da igraci nece biti registrovani?
Uozbiljite se. Da ih nisu mogli registrovati, ne bi ih ni dovodili.
Uozbiljite se. Da ih nisu mogli registrovati, ne bi ih ni dovodili.
Sjajan uspjeh za klub
- NisamInSajder
- Kontakt:
50% TV prihoda si prodao. Znači sljedeće sezone puniš budžet ili prodajom 5-6 igrača ili prodajom Palau Blaugrane ili možda još 25% TV prihoda. Glavni izvor finansiranja kluba su bili TV prihod.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
25% TV prihoda, 50% Barca Studios
Jesul druge top lige ovako rigorozne kad je u pitanju registracija igraca i plate igraca ili je samo levat Tebas usrao motku, nije Barcelona jedina u ligi koja ima taj problem
Pa negdje sam procitao da ni trecina novih igraca nije registrovana za narednu sezonu. Ne znam kakva je danas situacija.

@igrajlopte 🐦
Mislim da je samo on uveo tu glupost. Idealno bi bilo kad bi sve lige to imale. Ovako je samo otezao klubovima u spaniji.
Barca se bas pojacala, bilo ovo s prodajom prava dobro ili lose. Kadar im je bas konkurentan.
Nur der FCB
- jasonstatham
- Kontakt:
Tv prihodi- mogućnost jednostranog raskida ugovora nakon određenog perioda.
Smiješni ste mi koliko se sekirate. Moralisanje FDJ, registracija igrača, itd.
Hajde ovi kobasičari i plaho zabrinuti, ali vi, navijači FCB? Ovo je institucija, nisu plastic wannabes.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Džejsone moj, ovo je samo bio odgovor momku iznad koji je napisao da je Barca prodala 50% TV prava, nikakav izeljev sekirancije da si mi živ i zdrav.jasonstatham je napisao/la: ↑12 avg 2022, 13:21Tv prihodi- mogućnost jednostranog raskida ugovora nakon određenog perioda.
Hajde ovi kobasičari i plaho zabrinuti, ali vi, navijači FCB? Ovo je institucija, nisu plastic wannabes.

- jasonstatham
- Kontakt:
Ma ne prika, nisam mislio na tebe. Nego gledam ove postove ranije, te FDJ, te FDJ ono, te sa Sarmicom polemišu oko registracije. Samo laganini.hazarder je napisao/la: ↑12 avg 2022, 13:30Džejsone moj, ovo je samo bio odgovor momku iznad koji je napisao da je Barca prodala 50% TV prava, nikakav izeljev sekirancije da si mi živ i zdrav.jasonstatham je napisao/la: ↑12 avg 2022, 13:21Tv prihodi- mogućnost jednostranog raskida ugovora nakon određenog perioda.
Hajde ovi kobasičari i plaho zabrinuti, ali vi, navijači FCB? Ovo je institucija, nisu plastic wannabes.![]()
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Upravu si moja greška. Barca Studios je danas u pitanju. Spominjala su se TV Prava prije nekj dan, a sad sam brzinom svjetlosti pročitao pa nisam povezao da je Barca Studios u pitanju.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Ono, kad igras kukuruz ligu, pa frustracije sto te glavni igrac odhebao, lijecis po ostalim temama...
Jedinstven slucaj. Niti jednu drugi navijaci, osim kobasicara, to ne rade. Teski kompleks.
Jedinstven slucaj. Niti jednu drugi navijaci, osim kobasicara, to ne rade. Teski kompleks.
Čuj kršenje fair playa, a kad oni prodaju dionice Audiju, Adidasu i Telecomu onda je tu sve legitimno.
Inače preko 50 igrača još uvijek nije registrovano u la ligi. I onda neko uzima ovu trubu od uefinog fair playa kao neku referencu.
Inače preko 50 igrača još uvijek nije registrovano u la ligi. I onda neko uzima ovu trubu od uefinog fair playa kao neku referencu.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
- Shategabri
- Kontakt:
Uz sve to su privatizovali ligu.
Busaju se kako su izvadili iz go.vana jedan Dortmund koji bi im kao trebao biti glavni konkurent, a ovamo gledaju da ih zavrnu gdje god mogu.
Dam ti 20 miliona kao finansijsku inekciju, onda ti uzmem Lewandowskog džabe

Iste stvari su radili sa Leverkusenom i drugim ekipama, uzimali im za siću najbolje igrače i rasturali ekipe kad su ovi i na evropskom planu bili ozbiljni timovi.
Privatna prćija od lige, al bajo moj oni nemaju dugove.
Zato i vidimo gdje je ta liga u Evropi, poispada sve u grupama ili u prvoj KO rundi.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 5 gostiju.