ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

samosarajvo
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la samosarajvo » 05 jan 2012, 16:46

Vi zelite da kazete da je Novak zapravo oduvjek bolji igrac od Nadala ali jednostavno nije dovoljno sazrio(pogotovo psihicki ali i fizicki) i da je to jedini razlog zasto je Nadal dobivao Djokovica 2008,2009 i 2010 ? Sada kad je on kao popravio psihu i fizicku spremu (sam je priznao da nije mnogo poboljsao udarce) je najbolji igrac svjeta, tj igra najbolji tenis ikada, i Nadal i Federer ga vise nikad nece pobjedit, ili mozda hoce ali rjetko, jer je on ipak mnogo kvalitetniji igrac od njih dvojice ?

Ja se ne slazem vec mislim da je ova Djokoviceva sezona jest plod tog sazrijevanja ali isto tako i dosta srece i vrhunske forme koju nece ponovit vise nikad.Plus tu je i bilo Nadalove lose forme, tj nedovoljno dobre kolko on moze.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 jan 2012, 17:16

MaGiCa je napisao/la::lol: :lol: :lol:

Edine, pokrij se usima. Rekli smo da nam napises preview, a ne spisak zelja za iducu sezonu.
Kakav spisak zelja molim te? :lol: Napis'o sam preview, i ovako bi nesto trebalo biti u 2012., a vidjet' cemo ko ce se kome smijati, vec ubrzo...

Znaci stranice 134 i 136, odose u potpis.

@Kuko, stani malo, ti mislis da bi Murray mog'o bit prvi? Pa vidis li bodovnu razliku izmedju njega i Djokovica :roll: Murray ce uzeti veliki broj trofeja, al' prije svega nekoliko mastersa i ATP turnira iz serija 500 i 250, na to sam mislio, a tako ne moze do 1. mjesto, osim ukoliko ne poludi i krene kao Djokovic lani, e to je druga prica, normalno je da bi tad bio prvi. Al' to nije do moje prognoze, nego do njegove glave ;)

To za Rogera, pomalo glupo ti je to pitanje, al' evo navest cu ti dvije konkretne situacije, u finalu RG-a protiv Rafe, odnosi se na prvi set, gdje je imao 5:2 i set loptu, a Nadal se izvukao uz pomoc mreze, da je uz'o prvi set svasta bi bilo, polufinale US Opena, svima dobro poznati mec protiv Djokovica i onaj return. A to sto se tice zrijeba, naveo bih Tsongu u cetvrfinalu Wimbledona, te njegovu ludu igru, a zatim u polufinalu nije ni priblizno pokazao onu igru iz cetvrfinala. Al' to su teme prozvakane hiljadu puta, i nema smisla ponavljati, al' eto pitao si me, odgovorio sam ti.

To sto se ne slazes za Ferrera, Tsongu i ostale, nije moj problem, nego tvoje misljenje, vidjet cemo sta ce biti.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 jan 2012, 17:55

Ne stigoh prokomentarisati Rogerov mec, Bogme ga je namucio Seppi, Talijan odlicno odigr'o, kao i Roger u 1. i 3. setu, dok ga u drugom nije bilo na terenu. Al' uspio se sabrati i zavrsiti mec. 20 pobjeda u nizu, kol'ko ono ima Novak? 8-)

Tsonga se prosetao cetvrfinalom, razbio Ramosa, 6:2 6:1 i sutra nas ocekuje prvi veliki mec ove sezone, Roger ima 4 pobjede za redom protiv Tsonga, prosle sezone su odigrali najvise meceva, cak 8, 6:2 za Federera, al' onaj najvazniji je uzeo Tsonga, ukupno je 8:3 i Roger je favorit sutra, no znamo kako je Samoanac nezgodan...

Zaboravih reci da je ovo prvi set Seppija protiv Federera u 9 meceva koliko su odigrali.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jan 2012, 18:11

samosarajvo je napisao/la:Vi zelite da kazete da je Novak zapravo oduvjek bolji igrac od Nadala ali jednostavno nije dovoljno sazrio(pogotovo psihicki ali i fizicki) i da je to jedini razlog zasto je Nadal dobivao Djokovica 2008,2009 i 2010 ? Sada kad je on kao popravio psihu i fizicku spremu (sam je priznao da nije mnogo poboljsao udarce) je najbolji igrac svjeta, tj igra najbolji tenis ikada, i Nadal i Federer ga vise nikad nece pobjedit, ili mozda hoce ali rjetko, jer je on ipak mnogo kvalitetniji igrac od njih dvojice ?

Ja se ne slazem vec mislim da je ova Djokoviceva sezona jest plod tog sazrijevanja ali isto tako i dosta srece i vrhunske forme koju nece ponovit vise nikad.Plus tu je i bilo Nadalove lose forme, tj nedovoljno dobre kolko on moze.
Ne znam sta su drugi hteli da kazu, ali znam sta sam ja ovde pisao:

Djokovic je talentovaniji igrac od Nadala, a manje talentovan od Federera.
Zato je Federer na vrhuncu bolji igrac od ove dvojice; Djokovic na vrhuncu je slabiji od Federera, a bolji od Nadala; Nadal na vrhuncu je slabiji od ove dvojice. To nema veze sa matchupom, vec sa dobijanjem konkurencije.

Federer je u svom prime-u imao u 4 sezone (2004-07) oko 340-20 omjer pobeda i poraza i uzeo 40+ turnira na svim podlogama na kojima je igrao. 3 sezone sa 3 Slama i jedna sa 2. To je najbolji prime ikada.

Djokovicev prime pocinje 2011e, kad u 9 meseci (do povrede) osvaja 10 turnira (3GS+5 Mastersa), sa 10-1 protiv #2 i #3 i 64-2 protiv celog ATP Toura. Za nastavak treba pogledati ovu sezonu i naredne. Mozda to bude ples koji se igra samo 1 leto, a mozda to bude jedna od najvecih karijera ikada.

Nadalov prime pocinje 2008e i jos uvek traje. Nikada nije imao vise od 5-6 meseci u top formi tokom ovih sezona i nikada nije imao bolju sezonu od one u 2010, kada je uzeo 3 GSa, ali je bio prosecan u prva 3 i poslednja 3 meseca iste. Dakle, vrlo malo je uradio van sljake i trave svih ovih godina, a beton i dvorana cine 2/3 sezone u kalendaru.

Po nivou prikazane igre i dominaciji nad ATP Tourom, smatram da je: Federer>Djokovic>Nadal.
Po rezultatima, je jasno: Federer>Nadal>Djokovic.
Po kompletnosti igre, poredak je ovaj: Djokovic>Nadal>Federer.
Ipak zbog svega sto je uradio i nacina na koji je to uradio, te zbog konstantnosti koja traje 9 godina, RF je #1 u ovoj eri i #1 u istoriji, iako njegova igra iz najboljih dana ima vise "rupa" od Djokoviceve igre iz 2011.

Glede sazrevanja, jasno je da je "metiljavi Djokovic" masu meceva pogubio od Nadala na cistu fizicku spremu. Kad je ta prica zavrsena i kad moze da se takmici fizicki sa Nadalom, videli smo razliku u talentu i kvalitetu igre. ;)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 05 jan 2012, 18:46

MaGiCa je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Vi zelite da kazete da je Novak zapravo oduvjek bolji igrac od Nadala ali jednostavno nije dovoljno sazrio(pogotovo psihicki ali i fizicki) i da je to jedini razlog zasto je Nadal dobivao Djokovica 2008,2009 i 2010 ? Sada kad je on kao popravio psihu i fizicku spremu (sam je priznao da nije mnogo poboljsao udarce) je najbolji igrac svjeta, tj igra najbolji tenis ikada, i Nadal i Federer ga vise nikad nece pobjedit, ili mozda hoce ali rjetko, jer je on ipak mnogo kvalitetniji igrac od njih dvojice ?

Ne znam sta su drugi hteli da kazu, ali znam sta sam ja ovde pisao:

Djokovic je talentovaniji igrac od Nadala, a manje talentovan od Federera.
Zato je Federer na vrhuncu bolji igrac od ove dvojice; Djokovic na vrhuncu je slabiji od Federera, a bolji od Nadala; Nadal na vrhuncu je slabiji od ove dvojice. To nema veze sa matchupom, vec sa dobijanjem konkurencije.

Federer je u svom prime-u imao u 4 sezone (2004-07) oko 340-20 omjer pobeda i poraza i uzeo 40+ turnira na svim podlogama na kojima je igrao. 3 sezone sa 3 Slama i jedna sa 2. To je najbolji prime ikada.

Djokovicev prime pocinje 2011e, kad u 9 meseci (do povrede) osvaja 10 turnira (3GS+5 Mastersa), sa 10-1 protiv #2 i #3 i 64-2 protiv celog ATP Toura. Za nastavak treba pogledati ovu sezonu i naredne. Mozda to bude ples koji se igra samo 1 leto, a mozda to bude jedna od najvecih karijera ikada.

Nadalov prime pocinje 2008e i jos uvek traje. Nikada nije imao vise od 5-6 meseci u top formi tokom ovih sezona i nikada nije imao bolju sezonu od one u 2010, kada je uzeo 3 GSa, ali je bio prosecan u prva 3 i poslednja 3 meseca iste. Dakle, vrlo malo je uradio van sljake i trave svih ovih godina, a beton i dvorana cine 2/3 sezone u kalendaru.

Po nivou prikazane igre i dominaciji nad ATP Tourom, smatram da je: Federer>Djokovic>Nadal.
Po rezultatima, je jasno: Federer>Nadal>Djokovic.
Po kompletnosti igre, poredak je ovaj: Djokovic>Nadal>Federer.
Ipak zbog svega sto je uradio i nacina na koji je to uradio, te zbog konstantnosti koja traje 9 godina, RF je #1 u ovoj eri i #1 u istoriji, iako njegova igra iz najboljih dana ima vise "rupa" od Djokoviceve igre iz 2011.

Glede sazrevanja, jasno je da je "metiljavi Djokovic" masu meceva pogubio od Nadala na cistu fizicku spremu. Kad je ta prica zavrsena i kad moze da se takmici fizicki sa Nadalom, videli smo razliku u talentu i kvalitetu igre. ;)
Al opet treba prizat i reci da je Roger imao mnogo slabiju konkurenciju od Nadala.Da se Nadal rodio kad i Federer imao bi isto ako ne i vise GS od njega sada.Karijeru bi sigurno zavrsio u 28 ili 29 godini ali bi postigao isto ako ne i vise...ko zna mozda ce i ovako.Da nije bilo ovakvog Djokovica Nadal bi sad imao 11 ili 12 GS i bar tri mastersa vise od ovih 19.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 jan 2012, 19:14

Eno sad sta bi bilo kad bi bilo, evo dobio ti je Nadal, odlicnog Sjevernog :D Rafa polahko ulazi u formu... Bolje ti je da skontas sta bi mog'o ove sezone, nego da se zamaras tim glupostima ;)

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 05 jan 2012, 19:15

Pokusat cu ti objasnit svoje misljenje. Djokoviceva najbolja igra je bolja od Nadalove najbolje. Dugo vremena glavni problem Djokovica u njihovom medjusobnom duelu bila je nekonstantnost, koja je najvecim dijelom dolazila iz nedostatka fizicke spreme. Pa tako u jednom dijelu meca Djokovic naprosto dominira, a onda kad stane Nadalova konstanta koja je bila ubjedljvio najjaca na ATP Touru dobije taj mec. Dakle, Nadal kad je preokratao mec nije podizao nivo svoje igre, vec je Djokovic padao. U glavi je Djokovic znao da preokrenut ne moze, jer nema dovoljno snage za takvo nesto. Prilog u gore navedenom ide cinjenica da Djokovic nikad nije preokrenuo mec protiv Nadala, te da je svaki uzbudljivi mec izgubio, a bilo je dosta takvih. Za takvo nesto glava i fizicka sprema su glavni razlozi.

Kad je glavu sredio, te spremu unaprijedio igra biva bolja, ne udara fh ko fh bolje, niti bh ko bh bolje, vec jednostavno ima sposobnost da i fh i bh smjesta na pravo/zeljeno mjesto vise puta nego prije, sto i jeste glavna u prevaga u mecevima s Nadalom.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 05 jan 2012, 19:20

Edin TM87 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la::lol: :lol: :lol:

@Kuko, stani malo, ti mislis da bi Murray mog'o bit prvi? Pa vidis li bodovnu razliku izmedju njega i Djokovica :roll: Murray ce uzeti veliki broj trofeja, al' prije svega nekoliko mastersa i ATP turnira iz serija 500 i 250, na to sam mislio, a tako ne moze do 1. mjesto, osim ukoliko ne poludi i krene kao Djokovic lani, e to je druga prica, normalno je da bi tad bio prvi. Al' to nije do moje prognoze, nego do njegove glave ;)

To za Rogera, pomalo glupo ti je to pitanje, al' evo navest cu ti dvije konkretne situacije, u finalu RG-a protiv Rafe, odnosi se na prvi set, gdje je imao 5:2 i set loptu, a Nadal se izvukao uz pomoc mreze, da je uz'o prvi set svasta bi bilo, polufinale US Opena, svima dobro poznati mec protiv Djokovica i onaj return. A to sto se tice zrijeba, naveo bih Tsongu u cetvrfinalu Wimbledona, te njegovu ludu igru, a zatim u polufinalu nije ni priblizno pokazao onu igru iz cetvrfinala. Al' to su teme prozvakane hiljadu puta, i nema smisla ponavljati, al' eto pitao si me, odgovorio sam ti.

To sto se ne slazes za Ferrera, Tsongu i ostale, nije moj problem, nego tvoje misljenje, vidjet cemo sta ce biti.
A jesi agresivan :D

Kakva veze ima trenutna bodovna razlika kad si ti preview pisao za narednu sezonu. Na kraju sezone u ranking ulaze bodovi iz ove sezone, tako da ti ta prica bas i ne pije vode. Murray na kraju sezone nece imati vise od 3 "mala" turnira (samo je jednom u sezoni imao 4 mala turnira, posto je ovo olimpijska godina ocekivati je i manje igranih malih turnira), sto bi znacilo da mu trebaju bar 5 mastersa pa da sezonu zavrsi s ogromnim brojem trofeja. Dodaj mu bodove s GS pisi za svaki bar 1/2, a negdje ce sigurno dograbiti i finale, te ostatak bodova s mastersa i to je dovoljno za 1. mjesto (naravno pod tvojim uslovom da ce Djokovic uzeti mozda jedan GS i mozda 2-3 mastersa).

"To za Rogera, pomalo glupo ti je to pitanje, al' evo navest cu ti dvije konkretne situacije, u finalu RG-a protiv Rafe, odnosi se na prvi set, gdje je imao 5:2 i set loptu, a Nadal se izvukao uz pomoc mreze, da je uz'o prvi set svasta bi bilo, polufinale US Opena, svima dobro poznati mec protiv Djokovica i onaj return." Nigdje nisam komentarisao srecu u toku meca, vec samo na zrijeb, te da je najbolji na gs samo onaj ko pobjedi sve protivnike.

"A to sto se tice zrijeba, naveo bih Tsongu u cetvrfinalu Wimbledona, te njegovu ludu igru, a zatim u polufinalu nije ni priblizno pokazao onu igru iz cetvrfinala. Al' to su teme prozvakane hiljadu puta, i nema smisla ponavljati, al' eto pitao si me, odgovorio sam ti." Tsonga je igrao onoliko koliko mu je Djokovic dozvolio. E sad sto je Djokovic neutralisao Tsongin servis, te najboljim riternom na svijetu sticao kontrolu u poenima koju je na kraju znalacki koristio, a Federer to u zadnja 3 seta nije bio u stanju, ipak je kako ti kazes neka druga tema.

Tsonga, Fish, Ferrer - vec sam i ranije pisao da su samo razlicita misljenja.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jan 2012, 19:25

samosarajvo je napisao/la:
Al opet treba prizat i reci da je Roger imao mnogo slabiju konkurenciju od Nadala.Da se Nadal rodio kad i Federer imao bi isto ako ne i vise GS od njega sada.Karijeru bi sigurno zavrsio u 28 ili 29 godini ali bi postigao isto ako ne i vise...ko zna mozda ce i ovako.Da nije bilo ovakvog Djokovica Nadal bi sad imao 11 ili 12 GS i bar tri mastersa vise od ovih 19.
Mozes i tako da gledas, ali pazi:

Federer je 1981.godiste. To znaci da je Nadal njegov vrsnjak, prvi RG bi mu bio 1999., a prvi osvojeni WB 2002., USO 2004, a AO 2003 (ako prebacimo sve rezultate u taj timeline). Da li bi Nadal mogao nesto da uradi svojim spinom na Rebound Ace podlozi ili na brzom DecoTurfu, protiv Roddicka, Agassija, Samprasa, Raftera, Hewitta, Safina i slicnih :?:
Zanemario si i usporavanje trave na WBu, koje je doslo 2003, a od koga su profitirali i Nadal i Djokovic.
Nema dileme da bi on pocistio sljaku, ali bi opasno duvao na ostalim podlogama + Federer koji je poludeo 2004 i koji bi ga cekao na brzim podlogama. Tako da ja ne bih uzimao a priori da Federer nije imao "pravu konkurenciju". Bice pre da ju je on licno nacinio smesnom. ;)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 jan 2012, 19:28

Kuko je napisao/la:
A jesi agresivan :D

Kakva veze ima trenutna bodovna razlika kad si ti preview pisao za narednu sezonu. Na kraju sezone u ranking ulaze bodovi iz ove sezone, tako da ti ta prica bas i ne pije vode. Murray na kraju sezone nece imati vise od 3 "mala" turnira (samo je jednom u sezoni imao 4 mala turnira, posto je ovo olimpijska godina ocekivati je i manje igranih malih turnira), sto bi znacilo da mu trebaju bar 5 mastersa pa da sezonu zavrsi s ogromnim brojem trofeja. Dodaj mu bodove s GS pisi za svaki bar 1/2, a negdje ce sigurno dograbiti i finale, te ostatak bodova s mastersa i to je dovoljno za 1. mjesto (naravno pod tvojim uslovom da ce Djokovic uzeti mozda jedan GS i mozda 2-3 mastersa).

"To za Rogera, pomalo glupo ti je to pitanje, al' evo navest cu ti dvije konkretne situacije, u finalu RG-a protiv Rafe, odnosi se na prvi set, gdje je imao 5:2 i set loptu, a Nadal se izvukao uz pomoc mreze, da je uz'o prvi set svasta bi bilo, polufinale US Opena, svima dobro poznati mec protiv Djokovica i onaj return." Nigdje nisam komentarisao srecu u toku meca, vec samo na zrijeb, te da je najbolji na gs samo onaj ko pobjedi sve protivnike.

"A to sto se tice zrijeba, naveo bih Tsongu u cetvrfinalu Wimbledona, te njegovu ludu igru, a zatim u polufinalu nije ni priblizno pokazao onu igru iz cetvrfinala. Al' to su teme prozvakane hiljadu puta, i nema smisla ponavljati, al' eto pitao si me, odgovorio sam ti." Tsonga je igrao onoliko koliko mu je Djokovic dozvolio. E sad sto je Djokovic neutralisao Tsongin servis, te najboljim riternom na svijetu sticao kontrolu u poenima koju je na kraju znalacki koristio, a Federer to u zadnja 3 seta nije bio u stanju, ipak je kako ti kazes neka druga tema.

Pa dobro, jel' ocekujes od mene da izracunam koliko ce imat Murray, a koliko Djokovic na kraju sezone :D
Pusti to u vezi bodova, uglavnom sam pisao moja ocekivanja sta ce osvojiti svaki igrac iz top 10, mislim da ce Murray uzet' najvise mastersa, ko sto je Djokovic prosle godine, a da ce 4 GS-a podijeliti 4 najbolja igraca, s tim da bi Murrayu pripao AO, Nadalu RG, Rogeru WB i Djokovicu US Open, al' pazi, samo u slucaju da Lendl sredi to s Murrayovom glavom, ako ne sredi, nit ce bit ovog GS-a, nit ce biti ovih mastersa! Tako da tu nisam siguran sta mi moglo biti, mozda neko uzme 2 od ovih, mozda tu uleti Tsonga ili Delpo, to ne znam, napis'o sam kako bi moglo biti, pa nisam vidovita Dzemila :D

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 05 jan 2012, 19:39

@ samosarajvo

Šta bi bilo da su Laver, Gonzales, Borg, Lendl itd imali sve ovo što imaju današnji teniseri !?

Šta bi bilo da Nadal igra na podlogama kakve su bile 90-tih !? Da li bi bio još samo jedan "šljaker" u nizu ?

Šta bi bilo da su pojedini igrači iskoristili svoj puni talenat !?

Koja je svrha ovih pitanja ?! Pa samo da se zamisliš i shvatiš da su priče "ŠBB KBB" i potenciranje istih u ovakvim diskusijama potpuno nepotrebne, a svakome je protuargmuent za Rogerovu dominaciju upravo ovo boldirano ! A te priče o lošoj konkurenciji kao glavnom razlogu Rogerove dominacije su postale i smiješne i glupe u isto vrijeme, jer ako uporedimo TOP 15-20 tada i sada, shvatićemo da je konkurencija u Rogerovom prime-u bila jača nego danas ! Razlika je samo u tome što tada nije bilo tako dominantnih igrača kao danas, izuzev Federera ! ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 06 jan 2012, 00:05

Edin TM87 je napisao/la:
Pa dobro, jel' ocekujes od mene da izracunam koliko ce imat Murray, a koliko Djokovic na kraju sezone :D
Pusti to u vezi bodova, uglavnom sam pisao moja ocekivanja sta ce osvojiti svaki igrac iz top 10, mislim da ce Murray uzet' najvise mastersa, ko sto je Djokovic prosle godine, a da ce 4 GS-a podijeliti 4 najbolja igraca, s tim da bi Murrayu pripao AO, Nadalu RG, Rogeru WB i Djokovicu US Open, al' pazi, samo u slucaju da Lendl sredi to s Murrayovom glavom, ako ne sredi, nit ce bit ovog GS-a, nit ce biti ovih mastersa! Tako da tu nisam siguran sta mi moglo biti, mozda neko uzme 2 od ovih, mozda tu uleti Tsonga ili Delpo, to ne znam, napis'o sam kako bi moglo biti, pa nisam vidovita Dzemila :D[/quote]

To je najmanje sto mogu ocekivati od strucnjaka kao sto si ti ;)

Nije nemoguce da se tako nesto i desi, da mi neko kaze 4 gs na 4 razlicita tenisera ja bih isto poredao :)

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 06 jan 2012, 00:07

Kuko je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:

Pusti to u vezi bodova, uglavnom sam pisao moja ocekivanja sta ce osvojiti svaki igrac iz top 10, mislim da ce Murray uzet' najvise mastersa, ko sto je Djokovic prosle godine, a da ce 4 GS-a podijeliti 4 najbolja igraca, s tim da bi Murrayu pripao AO, Nadalu RG, Rogeru WB i Djokovicu US Open, al' pazi, samo u slucaju da Lendl sredi to s Murrayovom glavom, ako ne sredi, nit ce bit ovog GS-a, nit ce biti ovih mastersa! Tako da tu nisam siguran sta mi moglo biti, mozda neko uzme 2 od ovih, mozda tu uleti Tsonga ili Delpo, to ne znam, napis'o sam kako bi moglo biti, pa nisam vidovita Dzemila :D

Nije nemoguce da se tako nesto i desi, da mi neko kaze 4 gs na 4 razlicita tenisera ja bih isto poredao :)

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 06 jan 2012, 00:09

Edin TM87 je napisao/la:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 jan 2012, 00:49

Vrtimo se u krug.
Ista prica samo par mjeseci ranije, isto tako jos par mjeseci prije toga, opet ista prica.

Monfils danas sasvim solidan, mogao bi sutra napraviti probleme Rafi.
Dobio je on Nadala ovdje u Dohi 2009 godine.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 jan 2012, 01:37

retro je napisao/la:Vrtimo se u krug.
Ista prica samo par mjeseci ranije, isto tako jos par mjeseci prije toga, opet ista prica.

Monfils danas sasvim solidan, mogao bi sutra napraviti probleme Rafi.
Dobio je on Nadala ovdje u Dohi 2009 godine.
Sjebo sam se danas kad sam vidio sta je Monfils stizao.Tesko da bi i Nadal neke mogao stici.
Mislim da je Monfils brzi od Rafe,brzi u jednom sprintu ali ipak Rafa je Rafa.Taj moze trcati ko niko i to moze radit duze od svih.
Bice guravo sutra ali rjesava to Rafa u 2 seta, mozda jedan tie break da bude.

Madridista18
Kontakt:

Post Postao/la Madridista18 » 06 jan 2012, 09:10

Dajem prednost Tsongi danas,juce je Federer izgledao dosta lose na terenu

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 jan 2012, 10:30

Jedna kratka analiza s moje strane...

Novak Đoković - Protekla sezona bila je kao iz snova za srbijanskog tenisera. Iznenadio je većinu teniske javnosti svojom fantastičnom igrom, te tako slavio na tri Grand Slam turnira. Udarci sa osnovne linije su uvijek bili njegova jača strana, a sada ih je doveo (skoro) do savršenstva. Vrhunski je vršio prebacivanje iz defanzive u ofanzivu. Koristio je dosta ravne udarce (@MaGiCa objasnio), te čistio same linije i uglove terena. Uz sve ovo, Novak je poboljšao fizičku i psihičku spremu (posebno ovu prvu), te se bez problema mogao nositi sa svim teniserima. Greške je sveo na minimum i protivnike je primoravao da ih čine. Vraćao je maltene nemoguće udarce, stvorio fantastičan niz nepobjedivosti i zbog toga zaslužuje respekt. Međutim, u sljedećoj godini mu predviđam osvajanje 1/2 Grand Slama (sumnjam da može ponoviti onakvu sezonu; ipak, nije sve do njega - i protivnici se nešto pitaju, iako je u glavnici važnije kako će on odigrati). Vjerovatno će osvojiti jedan (ili oba) od sljedećih: Australian Open i US Open. Također, uz ovo se podrazumijeva i nekoliko (širok pojam za tenis, zar ne? :mrgreen: ) Masters turnira. Dakle, mogao bi stagnirati, ali i nastaviti u solidnom ritmu. Sumnjam da može više od prošle sezone.

Rafael Nadal - Ovo je bila relativno sušna godina za Španca/Španjolca, no s obziom na to da ga je Đoković pomeo u svim mečevima - Rafa može i mora biti zadovoljan osvajanjem jednog Grand Slam turnira (RG). Jednostavno, protiv svih drugih Rafa se mogao nositi, ali protiv trenutno prvorangiranog ne. Vjerovatno se kod njega stvorila i psihološka barijera (a gdje i ne bi nakon toliko neuspjeha), a koja će prestati kada konačno smogne snage i pobijedi Novaka. Također, mora popraviti servis pod hitno. On mi je ove godine nezahvalan za prognozirati, a po meni će Nadal i dalje ostati na jednom GS-u (predviđam RG opet). I kod njega i kod Đokovića je vidan pad u igri na kraju sezone. Uglavnom, Rafa mora ponovo "pronaći sebe".

Roger Federer - Iako sam veliki Rogerov fan, pokušat ću biti objektivan u daljem tekstu. Dakle, Ledeni Švicarac je imao neuspješnu godinu iza sebe (da, neuspješna je s obzirom da nije osvojio niti jedan GS !?) i sada treba popraviti utisak u predstojećoj sezoni. Istina, Fedex je imao superioran završetak (ponovo je zgrabio završni Masters u Londonu), ali ga to malo ili nimalo opravdava. Dobro, godine su tu, konkurencija je žestoka, ruku na srce - nije imao ni sreće... Predviđam bolje dane za njega, a očekujem da će napasti OI u Londonu, te da će osvojiti još koji Grand Slam (u prvom redu Wimbledon). Uglavnom, Roger treba biti sigurniji i samopouzdaniji, kikseve ne smije dozvoliti ako želi napredovati na listi. Vidjet ćemo kako će se nositi sa pritiskom, da li će smanjiti ili povećati greške. Uglavnom, kada ima svoj dan - nemoguće ga je zaustaviti. Prvi turnir će dosta toga pokazati.

Andy Murray - Uh, uhvatiste me na krivoj nozi. :lol: Pah, za Škota (izvinite, Britanca :mrgreen: ) ne znam šta bih rekao. Imao je lošu prethodnu sezonu, nije se znao nositi s pritiskom javnosti u Britaniji (pogotovo nezgodnih londonskih tabloida :mrgreen: ) i podlegao je. Ok, on je uvijek tu među 4 najbolja, to mjesto mu niko ne može uskratiti ako nastavi ovako, ali za trofeje mu treba da razbije tu barijeru i predrasude u karijeru, pogotovo kada sam odlučuje o svojoj sudbini (ovo se posebno odnosi za polufinale i finale najvećih turnira). Eto, sada je promjenio i trenera - nema više mame Judy, sada je tu Čeh Ivan Lendl. Vjerujem da će Andy poboljšati ofanzivu, servis i usmjeriti kretanje i energiju. Za njega postoje dvije solucije - ili će pasti i uništiti veliki talenta, ili će eksplodirati i imati svoju sezonu. Prije da će se desiti ovo drugo, zaslužio je on prvi Slam, a ni Mastersi sigurno neće izostati. Ovo bi mogla biti Murrayeva godina iz snova, kao takvu je treba iskoristiti na najbolji mogući način.

Ostali (Ferrer, Tsonga, Berdych, Fish,...) - Što se tiče opasnosti iz sjene, ne vjerujem da mogu nešto više od polufinala Grand Slama, ili maksimalno finala (tu tipujem na Tsongu). Također, osvajanja Mastersa i slabijih ATP turnira nisu isključene opcije, ali više od toga teško da mogu. Pozicije od 5 do 8 će se dosta izmješati ove godine. :D

Prognoza za osvajanje Grand Slam turnira: Đoković/Murray (AO), Nadal (RG), Federer (WB), Đoković/Murray (USO). Ovo bi mogla biti godina kada će svako iz velike četvorke osvojiti po jedan Grand Slam (koliko puta se ova riječ našla u tekstu :mrgreen: ). Što se tiče Olimpijade, očekujem veliku borbu između Nadala i Federera, a volio bih da Švicarac osvoji i kompletira svoju fenomenalnu karijeru. ;)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 06 jan 2012, 11:59

Madridista18 je napisao/la:Dajem prednost Tsongi danas,juce je Federer izgledao dosta lose na terenu
Ocigledno nisi gled'o prva dva meca Tsonge ;)

Ide ovdje Roger i po 4. turnir u nizu 8-)

@Kuko, mog'o si 3 posta napisat :D

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 06 jan 2012, 14:33

Nisam gledao nijedan (cijeli) mec do sada u Dohi (gledao sam Tsongu jucer malo, Rogera 3. set), ali ipak prednost dajem Francuzu, bez obzira sto je prva dva meca prosao na jedvite jade (gledao sam malo prvi mec), samo iz razloga sto ce biti ponesen jucerasnjom pobjedom, zahvaljujuci kojoj ima veliko samopouzdanje, takav je on igrac. S druge strane, nisam ocekivao onoliko mucenje Rogera s 'Talijanom, ne zbog toga sto je Seppi los teniser, vec zbog RF-ove trenutne forme kako prije turnira, tako i na ovom turniru (poderao oba protivnika), te sam mislio da Seppi nije toliko kvalitetan da moze pruziti neki veci otpor sampionu. Ocigledno sam se prevario... U svakom slucaju, ocekuje nas odlican mec.
Sto se drugog polufinala tice, Nadal (po mom misljenju) prolazi bez ikakvih problema, 2-0 u setovima.
P.S. Odoh gledat, pocinje. :mrgreen:
Izdržati, to je temelj vrline!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.