Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

JFH9
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la JFH9 » 09 mar 2016, 18:03

Pale_Companion je napisao/la: Ne znam da li ste upoznati ali vidio sam na forumu Chelsea (vašem) da se plasiraju ideje kako mislite upariti Christensena sa Zoumom naredne sezone, samo da vas obavijestim da je on i naredne sezone kod nas, posudba je na dvije sezone ;)
To sam ja napisao da bih upario njega sa Zoumom za koju sezonu, a do tad da se dovede Godin. Hvala ti sto si me obavjestio o ovom. :D
Nego kako to da navijas za Gladbach, vidim jedini si ovdje na forumu?
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 09 mar 2016, 19:26

JFH9 je napisao/la:Nego kako to da navijas za Gladbach, vidim jedini si ovdje na forumu?
Teško pitanje, isto da me pitaš zašto su Bakir Izetbegović i Milorad Dodik takvi kakvi jesu :lol:

Jednostavno, odmalena sam bio fan bundeslige i logično da su se morale roditi neke simpatije prema nekom timu iz te lige, a izbor je (na svu sreću) pao na Borussiu. Jednostavno, to ime, velika tradicija, navijači i sva filozofija u i oko kluba je nešto što me jako dojmilo i desila se ljubav :D :ljepota: ... Te neke stvari su mi bitnije i od trofeja i ostalih stvari koje idu uz to. Ostao sam uz ovaj klub i kad smo imali epizode po cvajti i kad smo bili skoro na samrti, ali eto, zadnjih godina navijači Borussie imaju puno više prilika za zadovoljstvo i uživanje. Progres još uvijek traje i mislim da ovo nije kraj što se napretka tiče ...

Znam da sam jedini ovdje ali kao što i sam vidiš to me ne zamara puno :D , volim piskarati ovdje i držati ovu temu ne životu, mislim da sam i drugima ok i da ne smetam :) ;)
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 mar 2016, 12:48

Ode Nordtveit u West Ham, ajde nek se i ova sapunica više završila :salut:
Agieren statt reagieren

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 12 mar 2016, 17:09

Još jedna majstorija Mahmuda :)
I još jedna sigurna domaća pobjeda :)
Joint_fc

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 mar 2016, 17:51

Na kraju ipak rutinski, obavezno cvijeće Hradeckom poslat' :) Frankfurt nije poštene šanse složio, obio im se o glavu preziheraški i defanzivni pristup meču...

Ono o čemu sam pisao u predsezoni ali i ranije, da je Mo Dahoud jedan od najvećih talenata u štali unazad 10-20 godina sigurno i da je velika karijera pred njim. Mišljenja sam da će špilat još sezonu-dvije za nas i onda ide pravac Real Madrid za rekordnu sumu, to je klub za kojeg navodno navija odmalena ... Nadam se da sa Xhakom nije ništa ozbiljno, bez njega smo osjetno slabiji ...

Slijede dvije vjerovatno odlučujuće utakmice, Schalke vani pa Hertha kući. Ako to dobro odradimo možda se i možemo nadati ligi prvaka...

Jako bitno je da se i Wendt polako vraća i trebao bi biti spreman za Schalke narednog petka. Također i Hahn je na raspolaganju za petak ;)
Zadnja izmjena: Pale_Companion, dana/u 12 mar 2016, 18:20, ukupno mijenjano 1 put.
Agieren statt reagieren

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 12 mar 2016, 18:04

@Pale;
Samo da ti postavim jedno pitanje pošto si ti dosta upućen oko dešavanja oko Gladbacha. Zašto je Patrick Herrmann postao rezerva i uglavnom ulazi sa klupe? Mislim, tip je, bar za mene, najjače krilo koje ovaj klub ima i vjerovatno jedan od najskupljih fudbalera u momčadi.
Bar ga se ja takvoga sjećam :)
Joint_fc

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 mar 2016, 18:19

kumkalesic je napisao/la:@Pale;
Samo da ti postavim jedno pitanje pošto si ti dosta upućen oko dešavanja oko Gladbacha. Zašto je Patrick Herrmann postao rezerva i uglavnom ulazi sa klupe? Mislim, tip je, bar za mene, najjače krilo koje ovaj klub ima i vjerovatno jedan od najskupljih fudbalera u momčadi.
Zato što je imao povredu zadnjih križnih ligamenata koljena, tamo nekad u oktobru. Tek se nedavno vratio treniranju i igranju, pomalo mu trener daje šansu i lagano ga tempira. Mislim da je pitanja vremena kad će da se ustali u prvoj postavi, potrebno je još neko vrijeme ali do toga će, gotovo sam siguran, i doći ;)

Bio je u odličnoj formi, čak i debitovao za Elf gdje je u nekoliko nastupa ostavio jako dobar utisak, i onda mu se nažalost desila ta teška povreda. Ali vratit će se on staroj formi, to je neminovno ali i potrebno je određeno vrijeme...
Agieren statt reagieren

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 13 mar 2016, 13:51

Pale_Companion je napisao/la:
kumkalesic je napisao/la:@Pale;
Zato što je imao povredu zadnjih križnih ligamenata koljena, tamo nekad u oktobru. Tek se nedavno vratio treniranju i igranju, pomalo mu trener daje šansu i lagano ga tempira. Mislim da je pitanja vremena kad će da se ustali u prvoj postavi, potrebno je još neko vrijeme ali do toga će, gotovo sam siguran, i doći ;)

Bio je u odličnoj formi, čak i debitovao za Elf gdje je u nekoliko nastupa ostavio jako dobar utisak, i onda mu se nažalost desila ta teška povreda. Ali vratit će se on staroj formi, to je neminovno ali i potrebno je određeno vrijeme...
Hvala na odgovoru :)
Mislio sam da je u pitanju nešto drugo. Lijepo bi bilo da se što prije vrati u prvu momčad, jer ovaj Hazard baš previše petlja i komplikuje s loptom. Tačno mu fali onaj njemački fudbalski odgoj što upravo ima Herrmann, a ovaj Belgijanac ne :)
Joint_fc

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 mar 2016, 15:38

Ma nije ni Hazard za baciti, igra fino u zadnje vrijeme, imao je nekoliko stvarno odličnih utakmica. U ovoj nekoj novoj formaciji (3-4-3) jako dobro funkcioniše taj trio u napadu (Raffael - Stindl - Hazard).

Konkurencija na krilima je stvarno jaka, za te pozicije bori se šest igrača ( Johnson, Hazard, Herrmann, Traore, Hofmann, Hahn ). Moguće da nas neko od njih i napusti na ljeto ako ne bude zadovoljan minutažom, pogotovo ako se ne izbori europa jer će onda biti manje utakmica i manje potrebe za rotacijama. Pozitivna stvar kod ovih igrača je što je većina njih izrazito polivalentna, te stoga mogu pokriti više pozicija poput bekova, polušpica i napadača.
Agieren statt reagieren

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 13 mar 2016, 15:51

Hazarda definitivno ostaviti,trenutno igra bolje i veći je potencijal meni i od Herrmana i Hoffmana koji su slicniji igrači s njim.
Johnsona također,nevjerojatno zahvalan igrač koji moze igrati gotovo na svakoj poziciji na terenu.

Traore,Hahn,Herrmann ,mislim da nebi cudilo da čak i dvojica od ove 3 napustu BMG ovo ljeto.

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 18 mar 2016, 21:24

Nevjerovatno sta su sve promasili u ovih 45 minuta. Akcije sve super odradjene, ali kad dodje najbitniji dio oni zayebu.
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 mar 2016, 21:30

Nevjerojatno, valjda nas ne stigne kazna za ovo, al ko da gledam,...

Fahrmann hobotnica, čovjek je uz Neuera najbolji golman lige, klasa. ..

Odbrana schalkea užas, ne sjećam se kad smo ovoliko šansi stvarali u gostima. ..
Agieren statt reagieren

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 18 mar 2016, 21:47

Pa stvarno :facepalm: :facepalm:
Jos autogol :rol: :rol: :rol: :rol:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 18 mar 2016, 22:08

Ma napokon!!!
Hajde sada po totalni preokret :)
Joint_fc

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 18 mar 2016, 22:10

Šta je ovo večeras...nevjerovatno :damn:

.................................................

Kakav poraz :roll:
Zadnja izmjena: kumkalesic, dana/u 18 mar 2016, 22:23, ukupno mijenjano 1 put.
Joint_fc

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 18 mar 2016, 22:22

:tralala:
Wir leben dich Schalke 04!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 mar 2016, 22:36

vi idete u ligu prvaka na kraju, nema sanse da se ova guba na nasoj klupi sa ovakvom igrom docepa 4tog mjesta...kad dodzu prelomne tj odlucujece utakmice on ce pokazati svu svoju debilnost ,nezrelost,amaterizam i na kraju ce te zahvaljujuci schubertu bez problema da se docepate 4tog mjesta....svaka cast na igri , iskreno volio bih da ste nas pobjedili sa 5 razlike pa da guba dobije nogu ....

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 mar 2016, 23:23

Ne sjećam se stvarno da li sam u životu prateći Borussiu vidio ovakvu utakmicu kao večeras, brutalno je ovo bilo...

Utakmica za neutralne veoma zanimljiva, imali su šta da vide i uživaju, utakmice između Schalkea i Gladbacha polako postaju pravi klasik :clap: :thumbup:

Sami smo krivi za ovo večeras, već nakon prvog poluvremena smo morali biti u vodstvu... Nevjerovatno loša i nesretna završnica, i naravno čudesni Fahrmann razlozi su za 0 bodova nakon ove utakmice ...

Igračima se osim loše realizacije nema šta puno zamjeriti, nadigrali smo domaćina u svim segmentima osim u postignutim golovima :mrgreen: :cry:
Stvarno ne znam da li smo nekog ovako nadigrali u gostima zadnjih par sezona (možda još Herthu i Frankfurta ove sezoone), ali na kraju ipak bez bodova i to je jedino što će se pamtiti par dana nakon utakmice ...

Najbolnije je u svemu što se ovo desilo protiv direktnog konkurenta i što će nas ovo najvjerovatnije koštati plasmana u ligu prvaka, teško mi je povjerovati da se možemo ubaciti u utrku nakon svega što se izdešavalo ...

Jednostavno tokom cijele sezone sreća nas nije mazila i teško je bez božice fortune da se nadaš u nešto lijepo na kraju sezone ... Kad se samo sjetim lige prvaka i koliku je tu nesreće bilo teška tuga me opuca ...

Imamo dobru ekipu i igramo dobar fudbal, mislim da zaslužujemo da predstavljamo bundesligu u evropi naredne sezone. Slijedi pauza koja će igračima dobro doći da se zaboravi na ovo večeras...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 mar 2016, 15:50

Nedaćama i pehovima nije ni danas kraj. Nakon današnjih pretraga utvrdilo se da su sinoć Raffael i Johnson zadobili povrede i očekuje ih pauza od tri sedmice do mjesec dana. Za ne povjerovati. ..
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 22 mar 2016, 13:48

Zitat von Katakombe

Strobl von Hoffenheim kommt zur Borussia.
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 4 gosta.