Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

alan_kardec
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la alan_kardec » 06 nov 2009, 20:48

rob do bagro je napisao/la:pa sta ste vi mislili da frankfurt moze nesto uradit,sipak drugovi moji.Leverkusen ima sjajnu ekipu...koja igra na golove,napadacki fudbal,frankfurt ovdje nema nikakve sanse...al ovaj Kisling je ubica
iako sam napočetku sezone bio skeptičan po pitanju Bayerovog plasmana u Bundesligi,za sad su me oduševili kako igraju.nadam se da će do kraja nastaviti u istom ritmu i konačno uzeti "salataru"jer su je davno zaslužili.Ona sjajna Toppmollerova generacija(Lucio,Kirsten,Ballack,Placente,Neuville,Butt,Ramelow...) nije to uspjela.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 06 nov 2009, 20:51

alan_kardec je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:pa sta ste vi mislili da frankfurt moze nesto uradit,sipak drugovi moji.Leverkusen ima sjajnu ekipu...koja igra na golove,napadacki fudbal,frankfurt ovdje nema nikakve sanse...al ovaj Kisling je ubica
iako sam napočetku sezone bio skeptičan po pitanju Bayerovog plasmana u Bundesligi,za sad su me oduševili kako igraju.nadam se da će do kraja nastaviti u istom ritmu i konačno uzeti "salataru"jer su je davno zaslužili.Ona sjajna Toppmollerova generacija(Lucio,Kirsten,Ballack,Placente,Neuville,Butt,Ramelow...) nije to uspjela.
pa da tu su oni uvijek negdje bili sa ovom bivsom generacijom sto si nabrojao...sjajna ekipa,koja ipak nije osvojila titulu...mislim da je ova sezona njihova,mada je to jos rano govorit
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 06 nov 2009, 20:58

jedino je steta sto ne mogu zadrzati ove svoje talentirane igrace, jedan mora nazad u barsu a drugi u ekipu gdje se upropaštavaju talenti i zvijezde, ako se vrati mogao bi poput tonija na neke trećeligaške livade

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 nov 2009, 21:46

Polako drugovi sa odusevljenjem :mrgreen:

Da vas podsjetim da je lani Kusen bio lider na tabeli nakon 13 odigranih kola ;)

Ne mora znaciti da ce i ovaj put biti tako, ali nesto mi govori da ce oni opet biti Vizekuzen :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 nov 2009, 22:02

UZ duzno postovanje prema Leverkusenu, ali oni nisu ekipa za vrha tabele. Istina trenutno se nalaze na toj poziciji, ali kad pogledamo protiv jacih ekipa su se samo branili i imali vise srece nego nogometne igre. Dosad su iz gornjeg dijela tabele odigrali s Hoffeheimom, Wolfsburgom, HSV-om i Schalke-om i uzeli su dvije pobjede i dva remija, ali ako udjete malo detaljnije u te utakmice vidi se da su imali srece.

Hoffenheim - nisam gledao utakmicu nego sam samo citao izvjestaje, ali svaki od tih izvjestaja kaze da je Hoffenheim bio bolja ekipa na terenu i da je Leverkusen iskoristio svoju jedinu priliku na utakmici i dosao do pobjede.

Wolfsburg - ko zna u kojem bi se smjeru utakmica odvijala da sudija na pocetku drugogo poluvremena im nije poklonio jedanesterac i iskljucio golmana Wolfsburg, a pri tome nije ni postojao kontakt.

HSV - o ovoj utakmici sam pisao na temi HSV-a, i mozete procitati sta mislim, i ako su toliko jaki sto gospoda onda nije igrala fudbal nego je igrala taktiku "izbij i nabij".

Schalke - ovdje je remi bio zasluzen jer su igrali otvoreno i stvarali prilike, a Schalke je svoje nedostatke nadoknadio borbenoscu.

Necu da me neki ljudi pogresno shvate, ali lahko je igrati s Frankfurtom, FC Podolskim i ostalim ekipama iz donjeg dijela tabele, ali kad dodje malo jaca ekipa Leverkusen se uzda u srecu i pomoc sudaca. Za mene oni jesu pri vrhu tabele Bundeslige, ali za najvece domete nisu, prije njih vidim Bayern, HSV, Wolfsburg i Hoffenheim, pri cemu prva dva kluba imaju dosta ozlidjenih, HSV npr. nedostaje 11 (ako tu ukljucim Stepaneka i Arslana - koji vise igraju za amatere nego za prvi tim) i tih 11 bi bili u top 8 Bundeslige, a Leverkusenu samo nedostaje Helmes.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 nov 2009, 22:11

Amere, jos uvijek ne smatras Werdera kao ozbiljnog kandidata za titulu!?
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 nov 2009, 22:27

Ma vidjecemo ih u Munchenu narednog vikenda. Ako tu pobijede ja im halalim Salataru. :mrgreen: :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 06 nov 2009, 22:38

zasto me nisu nimalo iznenadili komentari ovih navijača čiji je klub zadnji put bio na čelu ljestvice 28 godina prije nove ere

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 nov 2009, 23:08

zasto i mene nije iznenadio komentar lika koji kao ne zna da je bayeru pravo ime vicekuzen :mrgreen:

toliko puta na dohvat neke titule, a toliko razocarenja :D da uli ne rece za onaj doping, mozda bi sa daumom i osvojili nesto.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 nov 2009, 23:17

@ Geronimo

Werder sam totalno zaboravio, razlog je prosla godina kada su gubili sve redom, a dobijali utakmice u kupu i kupu Uefa. Sigurno i oni imaju potencijal, ali kod njih puno toga ovisi o Pizzaru, a nisam siguran da Hunt moze zadrzati ovu formu tokom cijele sezone. Marin se nije uklopio u ekipu kako treba, Borowski pokazuje da umije igrati samo u Bremenu, a Fringsu je pri karju karijere, nisu svi kao Ze Roberto da s 35 godina, da pravi probleme protivnickoj odbrani. Sto se tice ove szone oni su poravili odbranu i to se odmah pokazuje na tabeli, ali u slucaju povreda (ne daj Boze - to ne zelim ni jednoj ekipi u Bundesligi) nemaju oni sirinu klupe.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 nov 2009, 23:32

U pravu si, nisu bas "popunjeni"adekvatno da mogu gaziti na sva tri fronta, ali...
Hunt je dobar, ne bi se dzaba Capelo za njega interesovao, Almeida je uvijek bio dobar joker u Bremenu, ali cesto ga povrede ometu.
Pizza je car, meni veoma drag igrac, zao mi je sto nije uspjeo u Bayernu pa ni u Chelseu, ali zato u Bremenu razara.
Sutra ne igra, tako da necemo gledati dvoboj bombardera Barrios-Pizarro.
Sve u svemu, sigurno pripada top 3 spica koja su igrala u Bundesligi...bar po golovima. Mrsko mi sada traziti, ali ne fali mu puno da stigne Elbera.
Vom Jäger zum Gejagten

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 nov 2009, 01:32

Kandidati za titula, a samim time i za Evropu.

Bayer Leverkusen- bez ikakve sumnje uz Hoffenheim i Schalke ekipa prepuna talenata.Njihova prednost je trener.Jupp je feneomenal trener jedan od najbolji u Evropi u ovom trenutku pogotovo za mlade igrače.Kadar im je veoma širok i usudio bih se reći da zbog ne igranja u evropi su u velikoj prednosti.Liga šampiona je mjesto gdje bi se oni mogli naći sljedeće godine.

Schalke- Isto vrijedi kao i za Levrkusen imaju mladu ekipu i najboljeg trenera Magatha.Problemi sa finansijam se riješavaju polahko tako da će bez imperativa i opterećenja igrati do kraja sobzirom na mladost .A kad neko igra bez opterećenja onda i napravi iznenađenje.EUROLIGA REALNOST.

HSV-Vjerovatno ekipa sa najbolje posloženim kadrom, ali trenutna situacija zbog povreda nimalo nije dobra.Kad ti fali 5-6 ključnih igrača na titulu teško možeš računati.Povreda Boatenga je novi udarac u nizu i kiksevi protiv Gladbacha i Celtica su pokazatelji da i povrede ostavljaju veliku štetu na ekipi.Ako se ne pojačaju na zimu Euroliga je realnost.

Bayern-Titanik je počeo tonuti, a hoće li to stati vidjet ćemo sutra protiv Schalke.Trenutna situacija je sve bliža kolapsu i smjeni trenera.Najgore od svega da Bayern ove godine je teško ikog nadigrao, a golovi su više rezultat individualne igre i greške protivnika nego proizvod lijepih akcija.Ako se ne uozbilje i ne poslože i odlazak u Evropu će biti težak cilj, a kamoliti titula.Iako kao Bavarac smatram da će Bayern na kraju proći prvi kroz cilj.Znači borba za titulu i siguran odlazak u Ligu šampiona.

Werder-Najuigranija ekipa u Bundesligi.Ekipa koja nema kompleks protiv velikih klubova što je prošle godine pokazala kad je iskasapila italijasnke divove.U ekipi imaju čarobnjaka Ozila i svemogućeg Pizzu.Najbolji odbranbeni par Mertesacker-Naldo su garant njihovog uspjeh.Ekipa koja će vjerovatno do kraja u Euroligi i to bi ih moglo iscrpiti.Ako na zimu pojačaju napad i konačno dovedu zadnjeg veznog koji im nedostaje(spominje se Welington Junior) mogli bi se dočepati Lige Šampiona.

Hoffenheim- Strašan kadar imaju.Indivudalna kvaliteta je impresivna.Napadačka ekipa i ekipa koja igra najljepši nogomet.Ovog ljeta su se izuzetno pojačali pa im se drugi dio sezone iz prošle godine sigurno neće ponoviti.Muče ih povrede i kompletni su rame uz rame sa svakim.Ako se Vedo još proigra u nastavku u Evropu sigurno odlaze, a u koje takmičenje vidjet ćemo.Pojačanja su najavili i na zimu.Nemaju kvalitetenog lijevog beka i to je veliki problem, ali ne sumnjam da će taj problem Ditmar Hopp već na zimu riješiti.Sigurno najtalentovanija ekipa Bundeslige.

Wolfsburg-Napad je premoćan pogotovo kad imaš jednog od najbolji playmakera na svijetu.Odbrana je kriminalna i ako ne dovedu odbranu na zimu što svaka budala vidi da je neophodna oni će teško i Evropu uloviti.Ove godine su nekoliko puta postizali i 2-3 gola pa na kraju nisu slavili.Znači kupiti odbranu i borba za titulu je otvorena.Liga šampiona će ih iscrpiti i teško da će ponovo u ovom takmičenju igrati.

Stuttgart-ekipa koja je prije početka smatrana za konkurenta za titulu,a danas ekipa kojoj će svaki bod biti važan da se domognu sredina tabele.Ono što ja predviđam uskoro ulazak u formu pa bi mogli zakomplicirati situaciju za Euroligu.Borba za titulu je nemoguća zbog bodovnog zaostatka.

BVB-Barrios=Dortmund tako bi se opisao Dortmund zadnjih 4 kola.DIžu formu konačno je Klopp našao igračima odgovarajuće pozicije i uz neumoljivog Barriosa zapetljat će klupko zvano Euroliga .Dobra ekipa predvođena budućom zvjezdom jer Barrios je pokazao da prvi strelac svijeta se nije desio slučajno.Najbolji potez Dortmunda još od kupovine Amorosa.Na zimu se spominju nova pojačanja tako da se nadam da će nekako se dokopati Evrope.Prošle godine se nagađalo da će u klub investirati neki emiri čak su i dolazili gledati par tekmi, ali za sad ništa od toga.

Sve u svemu jako puno kandidata , a jako malo mjesta za Evorpu.Ono što je sigurno da će neka od ovih ekipa preko Kupa izboriti Euroligu ( Schalke, Werder,Hoffenheim ili Bayern)
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 nov 2009, 02:16

Sutra se igra bosanski derbi u Bundesligi izmedju Hoffenheima i Wolfsburga. Ja bih bio zadovoljan da se utakmica na kraju zavrsi rezultatom 5-5, a strijelci da budu tri puta Dzeko i Ibisevic, na asistencije Seje i Misketa, i naravno da Sejo i Miske postignu dva gola iz slobodnih udaraca. Mislim da bi svi bili zadovoljni ovim scenarijem, jedino Veh i Ragnick bi bili neraspolozeni. :D :D

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 nov 2009, 02:39

Marcos je napisao/la:Cuj Neverkuzen da uzme salataru :P :P
Ovo mogu biti samo komentari clanova koji evidentno ne prate istoriju Bundes Lige, nisu dzaba dobili nadimak Neverkuzen!!! :mrgreen:
Pošto nisi dovoljno dobro pročitao moj post tvoja tvrdnja nema veze sa mojim komentarom.Za Leverkuzen sam napisao da bi vrlo vjerovatno mogli u LP.Ja nigdje ne vidim da sam napisao da će biti prvaci.Da li ti vidiš negdje?
Čak sam napisao da smatram da će Bayern na kraju prvi proči korz cilj.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

rafa
Kontakt:

Post Postao/la rafa » 07 nov 2009, 02:45

FRANK RIBERY je napisao/la:
Ovo mogu biti samo komentari clanova koji evidentno ne prate istoriju Bundes Lige, nisu dzaba dobili nadimak Neverkuzen!!! :mrgreen:
Pošto nisi dovoljno dobro pročitao moj post tvoja tvrdnja nema veze sa mojim komentarom.Za Leverkuzen sam napisao da bi vrlo vjerovatno mogli u LP.Ja nigdje ne vidim da sam napisao da će biti prvaci.Da li ti vidiš negdje?
puno pametujes ribery........... :roll: :roll: :roll:
"Jedina zelja mi je da svi ljudi iz moje zemlje navijaju za svoju domovinu u kojoj su rodjeni bez obzira na vjeru i porijeklo"SERGEJ BARBAREZ

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 07 nov 2009, 02:46

amerosm je napisao/la:UZ duzno postovanje prema Leverkusenu, ali oni nisu ekipa za vrha tabele. Istina trenutno se nalaze na toj poziciji, ali kad pogledamo protiv jacih ekipa su se samo branili i imali vise srece nego nogometne igre. Dosad su iz gornjeg dijela tabele odigrali s Hoffeheimom, Wolfsburgom, HSV-om i Schalke-om i uzeli su dvije pobjede i dva remija, ali ako udjete malo detaljnije u te utakmice vidi se da su imali srece.

Hoffenheim - nisam gledao utakmicu nego sam samo citao izvjestaje, ali svaki od tih izvjestaja kaze da je Hoffenheim bio bolja ekipa na terenu i da je Leverkusen iskoristio svoju jedinu priliku na utakmici i dosao do pobjede.

Wolfsburg - ko zna u kojem bi se smjeru utakmica odvijala da sudija na pocetku drugogo poluvremena im nije poklonio jedanesterac i iskljucio golmana Wolfsburg, a pri tome nije ni postojao kontakt.

HSV - o ovoj utakmici sam pisao na temi HSV-a, i mozete procitati sta mislim, i ako su toliko jaki sto gospoda onda nije igrala fudbal nego je igrala taktiku "izbij i nabij".

Schalke - ovdje je remi bio zasluzen jer su igrali otvoreno i stvarali prilike, a Schalke je svoje nedostatke nadoknadio borbenoscu.

Necu da me neki ljudi pogresno shvate, ali lahko je igrati s Frankfurtom, FC Podolskim i ostalim ekipama iz donjeg dijela tabele, ali kad dodje malo jaca ekipa Leverkusen se uzda u srecu i pomoc sudaca. Za mene oni jesu pri vrhu tabele Bundeslige, ali za najvece domete nisu, prije njih vidim Bayern, HSV, Wolfsburg i Hoffenheim, pri cemu prva dva kluba imaju dosta ozlidjenih, HSV npr. nedostaje 11 (ako tu ukljucim Stepaneka i Arslana - koji vise igraju za amatere nego za prvi tim) i tih 11 bi bili u top 8 Bundeslige, a Leverkusenu samo nedostaje Helmes.
Kako bolan možeš reći da se je protiv HSV-a igralo tako kako kažeš...Pa gledao sam tu utakmicu i bili smo bolja ekipa...Svako realan će to da kaže...
Schalke!?Pa jesi li ti gledao ijednu tu utakmicu što si nabrojao!Pa Schalke je bio smješan!
Protiv Wolfsburga i Hoffenheima nisam gledao,ali kad pogledam šta si napisao...Stvarno smješno!

Inače ja bih bio prezadovoljan kada bi Bayer bio među prve tri ekipe,jer nam se konstantno dešava pad nakon odličnog starta...Međutim ove godine imamo strašnu ekipu,pa ćemo vidjeti! ;)

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 nov 2009, 02:53

rafa je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:
puno pametujes ribery........... :roll: :roll: :roll:
Ništa ja ne pametujam-Čovjek napiše da sam napisao da će Leverkusen osvojiti titulu.Što nije tačno.Kraj priče.Kraj navoda.

Greenfingers
Kontakt:

Re: SV Werder Bremen

Post Postao/la Greenfingers » 07 nov 2009, 06:49

Pozdrav svim forumašima
Zadnja izmjena: Greenfingers, dana/u 31 okt 2012, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 07 nov 2009, 13:00

danas bi bilo odigrati na golove ili na crvene kartone u minhenu. tu ce biti svega, jednima je voda do guše, dok drugi ulaze opušteno i nemaju šta izgubiti

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 07 nov 2009, 14:17

Imal iko kakav link za gledanje tekme Hoffenheima i Wolfsburga...jer ovi debili na Eurosportu ce garant prenosit Bayerna kao i svake subote......!!!!?????

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.