Tottenham Hotspur F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Moze li Tottenham do plasmana u Ligu Prvaka?

1. Da
60
56%
2. Ne
47
44%

Ukupno glasova: 107

ceze
Kontakt:

Re: Tottenham Hotspur F.C.

Post Postao/la ceze » 01 sep 2013, 20:42

belefront je napisao/la:Ode Bale.. transfer je 100 miliona tako da smo potrosili oko 7 miliona vise nego Baleova cijena transfera :D
Mozda ce me mnogi ismijati, ali smatram da je Huddlestone bio bolji od Paulinha, ali bilo pa proslo. Sutra ocekujem miran dan sto se nas tiče jer sumnjam da cemo ikoga dovoditi :D
Nemaju isti zadatak u ekipi.

Edit

Tottenham Fc
Apparently Capoue has suffered a double leg break,that is a season out then.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 01 sep 2013, 23:30

Dembele se meni od pocetka nije svidio. To sam napisao u nekoliko navrata, vidim da i ostali dijele moje misljenje. Nedefinisan igrac, ne zna covjek gdje bi ga stavio.

Previse se dizu pojedini novopridosli igraci Totenhema, iako mnogo od njih nemaju kontinuitet dobrih igara. Zbog toga kazem da je rano davati bilo kakve prognoze. Treba proci vrijeme da bi mogli procijeniti stvarnu snagu Totenhema. Da li su bolji sa ili bez Bejla, to je nemoguce tvrditi u ovom trenutku.

Jel ovo ipak 100 miliona u pitanju :mrgreen: ?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 01 sep 2013, 23:40

Moussa je u kanalu boga mi, bas u losoj formi, trebalo bi na klupu da se seli, nmg da verujem da sam to rekao. :?

BTB veznjak je i tu treba da igra, guranje gore u ofanzivu je bez potrebe. Ali trenutno je u losoj formi, bar ove dve tekme, protiv Swansea je bio doduse dobar.

Chiriches rece moj ortak sto prati ove istocnjake, kaze on meni, on ce biti jedno od najjacih pojacanja. U pitanju je stoper koji je neverovatno tehnicki potkovan, skoro pa dribler. Ima izgleda i sjajnu pas igru, i odlicno cita igru.
Bez obzira, on ne moze biti gori od Dawsona, koji je glavni krivac za gol Girouda...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 01 sep 2013, 23:46

Paradajz je napisao/la:Moussa je u kanalu boga mi, bas u losoj formi, trebalo bi na klupu da se seli, nmg da verujem da sam to rekao. :?

BTB veznjak je i tu treba da igra, guranje gore u ofanzivu je bez potrebe. Ali trenutno je u losoj formi, bar ove dve tekme, protiv Swansea je bio doduse dobar.

Chiriches rece moj ortak sto prati ove istocnjake, kaze on meni, on ce biti jedno od najjacih pojacanja. U pitanju je stoper koji je neverovatno tehnicki potkovan, skoro pa dribler. Ima izgleda i sjajnu pas igru, i odlicno cita igru.
Bez obzira, on ne moze biti gori od Dawsona, koji je glavni krivac za gol Girouda...
Douson je jedan obican panj. Do bola precijenjen igrac. Vjerovatno trenutno najlosija karika u ekipi Totenhema. Kabul je bolji igrac od njega, mada ni on nije nista posebno.

E sad, ne znam da li ce predstavljati problem sto Vertogen i ovaj Rumun vole povuci, sto vole igrati lopte. Mozda ce uticati na cvrstinu zadnje linije!?

Dembele nema poosebno kvalitetnu pas igru. Njegov najveci kvalitet je igra u trku. Njega treba gurati u spic ili poluspic, mozda tamo proradi. Veliki sam skeptik kada je on u pitanju. Da ne bude novi Bentli i tako ti promasaji koje je Totenhem imao.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 01 sep 2013, 23:54

Valencia je napisao/la:
Douson je jedan obican panj. Do bola precijenjen igrac. Vjerovatno trenutno najlosija karika u ekipi Totenhema. Kabul je bolji igrac od njega, mada ni on nije nista posebno.

E sad, ne znam da li ce predstavljati problem sto Vertogen i ovaj Rumun vole povuci, sto vole igrati lopte. Mozda ce uticati na cvrstinu zadnje linije!?

Dembele nema poosebno kvalitetnu pas igru. Njegov najveci kvalitet je igra u trku. Njega treba gurati u spic ili poluspic, mozda tamo proradi. Veliki sam skeptik kada je on u pitanju. Da ne bude novi Bentli i tako ti promasaji koje je Totenhem imao.
Slazem se za Dawsona, klasican engleski stoper, koji ima snagu, ali malo mozga. Jos je i kapiten. Kaboula sam uvek cenio, mnogo je jak on, ali povrede su ga sjebale, ali bas jak igrac, predispozcije odlicne, moze i beka.

Nece, jer imas kontrolu, AVB voli high line, a Dawson vidimo da i ne reaguje na taj nacin, sto i mozes videti kod gola, pravi se zamka za offside, on i dalje prati Girouda. Chirichev je onaj tip stopera koji voli daleko da bude, tj, nije mu to problem, a dovoljno je tehnicki sjajan da ne moze loptu da izgubi, plus je brz.

Ne znam, meni je Dembele prosle sezone izdominirao kada je dosao na pocetku, svaki put sa njim u ekipi nije bilo problema. Prosle sezone on je igrac koji je najmanje puta u ligi gubio posed.
Sto se tice pass igre, 91% pass accuracy, ne bih rekao, pass igra mu je sasvim dobra, odlicna. Losa forma i to je sve, tj kanal. Slazem se za trkove, ali takodje tim trkovima on pravi ogroman visak, samo je problem sto AVB i ne koristi puno tranzicionu igru, pa se njegov kvalitet jos manje vidi, u Fulhamu kod Jola sam video svasta od njega.

Ne znam da li bi bilo pametno opet ga vracati na poluspica, jer je pokazao odlican defanzivni mentalitet, deluje kao klasican BTB veznjak. Seljakanje sa pozicije na poziciju nece doneti nista dobro. Ostaviti ga da bude par sa Paulinhom i to ce biti beton veza.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 sep 2013, 00:05

Dawson je bolna tačka zadnje linije, danas je toliko puta ispao i da nije bilo raspoloženog Lorisa primili bi još bar 2-3 gola.Ne znam kako AVB nije tražio nekog iskusnog i provjerenog stopera jer ni ovaj Rumun ne ulijeva baš neko povjerenje.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 02 sep 2013, 00:06

Valencia je napisao/la:Jel ovo ipak 100 miliona u pitanju :mrgreen: ?
91. Madrid na svojoj TV potvrdio. "Simbolike oko broja 94 ne zanimaju Levyja" i sl. Vrati se koji dan unazad i sjeti se rijeci "vidjet cemo ko ce biti u pravu".
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 sep 2013, 00:11

Paradajz

Nije isto igrati u Fulemu i Totenhemu. Kod prvih je imao apsolutnu slobodu u igri, mogao je raditi sta mu se prohtije bez ikakvog pritiska. U Totenhemu ima potpuno drugaciju ulogu i po meni se nije snasao. Nema kvalitetnih pasova koji ce eliminisati i probiti protivnicki vezni red. Nema istancan osjecaj za pas igru prema naprijed.

Imao on dobre predispozicije, ali se jednostavno u Totenhemu nije pronasao.
91. Madrid na svojoj TV potvrdio. "Simbolike oko broja 94 ne zanimaju Levyja" i sl. Vrati se koji dan unazad i sjeti se rijeci "vidjet cemo ko ce biti u pravu".
Vidjet cemo jos... Bice da je bilo bitno Ronaldu da mu ne povrijedi ego. Da je Real plati 95, Ronaldo bi zatrazio transfer :mrgreen: .

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 02 sep 2013, 00:15

Valencia je napisao/la: Vidjet cemo jos... Bice da je bilo bitno Ronaldu da mu ne povrijedi ego. Da je Real plati 95, Ronaldo bi zatrazio transfer :mrgreen: .
Nema se sta vise gledat, Madrid je sluzbeno potvrdio da se radi o transferu od 91 milion eura. I to s bonusima. I daj mani te seljoberske price oko Ronalda, haman vjerujes svakoj vijesti koju procitas u novinama. Boli Ronalda kurrac za Baleovu cijenu.

Inace. Tottenham ce biti jaci bez Balea. Steta samo sto ga Levy ranije nije prodao da Villas-Boas ima kad uigrati tim, ovako ce ga kroz ligaske utakmice usputno morat uigravat. Iduce sezone bi se tek mogli gledati pravi Tottenham.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 sep 2013, 00:19

RickBlaine je napisao/la: Steta samo sto ga Levy ranije nije prodao da Villas-Boas ima kad uigrati tim, ovako ce ga kroz ligaske utakmice usputno morat uigravat. Iduce sezone bi se tek mogli gledati pravi Tottenham.
A ovu sezonu neka zaborave, je li Portillo :mrgreen:

Sad kad je posao odrađen, mogu komotno ispasti iz lige što se tebe tiče :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 02 sep 2013, 00:26

Valencia je napisao/la:Paradajz

Nije isto igrati u Fulemu i Totenhemu. Kod prvih je imao apsolutnu slobodu u igri, mogao je raditi sta mu se prohtije bez ikakvog pritiska. U Totenhemu ima potpuno drugaciju ulogu i po meni se nije snasao. Nema kvalitetnih pasova koji ce eliminisati i probiti protivnicki vezni red. Nema istancan osjecaj za pas igru prema naprijed.

Imao on dobre predispozicije, ali se jednostavno u Totenhemu nije pronasao.
On je bio jos bolji u Spursima nego u Fulhamu, ali zahvaliti se Jolu sto mu je nasao dobru poziciju. Snasao se on odlicno, samo ne moze da trci i za Parkera koji je bas haoticno igrao. Radio je posao koji se ne vidi u statistikama, barem ne onim elementarnim, to je problem, nije davao golove, nije asistirao, ali je radio mnogo vazniji posao.

Nije imao potrebe za tim pasom, kad se islo na Balea koji je sve radio i gusio normalan protok igre, kada nije igrao Bale, imao si priliku da vidis kakav pas ume da baci. 40% pasova su njemu ka napred, sto dosta govori, kada vidis da mu je preko 90% procenat uspesnosti.

Upravo sklad njegove odlicne tehnike i finog napadackog mentaliteta, u skladu sa novim defanzivnim mentalitetom i cvrstinom koju poseduje, on je svakako stena. Jedna losa tekma, to nece promeniti, jer bi onda i Yayu moglo nazvati ocajnim, kao i Fernandinha. Covek je usao u losu formu i to je to.

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 02 sep 2013, 00:31

rio_Ferdy88 je napisao/la:A ovu sezonu neka zaborave, je li Portillo :mrgreen:

Sad kad je posao odrađen, mogu komotno ispasti iz lige što se tebe tiče :mrgreen:
Ma skonto sam sta sam napisao kad sam objavio, al' mi mrsko bilo editirati i pojasnjvat :D Mogu bit zajebani i sada, sve je moguce osim drvene peci. Samo kazem da ce im u iducu sezonu biti puno lakse uploviti. Osim ako Pero ne bude trazio Lamelu za 50 miliona. Mada ono, jak je AVB, moguce da napravi neku blagu senzaciju (ne bih koristio jaci izraz).

Drugi pasus. Simpatiziram ja sviju u Premiershipu, osim na tvoju zalost jednog tima :mrgreen:
Samo se nadam da vise nikada necemo imati posla sa ovim lobotomcem Levyjem. Mamu jeebo svoju, dva prijelazna roka za redom nam prodaje igrace pet do dvanaest.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 sep 2013, 00:37

RickBlaine je napisao/la:Mada ono, jak je AVB, moguce da napravi neku blagu senzaciju (ne bih koristio jaci izraz).
Pod senzacijom ofkors podrazumijevaš, to da uspije izboriti plasman među top 10 ekipa :mrgreen:
RickBlaine je napisao/la: Simpatiziram ja sviju u Premiershipu, osim na tvoju zalost jednog tima :mrgreen:
Pa gdje United nećeš simpatizirati, gdje li leže korijeni tog antagonizma da mi je znati, jer i nisu nešto United i Real imali burnu historiju što se tiče tih europskih okršaja, čak štaviše neko sa pdf-a Reala, nećemo ga sad imenovati, nas nazva prijateljskim klubom :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Lineker
Kontakt:

Post Postao/la Lineker » 02 sep 2013, 15:41

Konačno je završena i saga oko prelaska Balea u Madrid. Sada je i zvanično. Šta reći? Izgubili smo možda i najboljeg trenutnog igrača u Premu, ali smo itekako profitirali i doveli smo adekvatne zamjene. ;)

Inače jučer loša predstava na Emiratima, i poraz protiv Topdžija. Meni je ovaj Chadli najveće razočarenje do sada, mislim vidi se da dečko ima tehniku ali nekako previše sili... A na sredini imaju tri ista tipa igrača, mora neko malo agilniji tu da se nađe, Eriksen bi trebao da pokrene stvari tu, a mogli bi on i Lamela zajedno da igraju u budućnosti, pošto ovaj Chadli ničim ne zaslužuje da ostane u prvoj...
Up to our knees.

belefront

Post Postao/la belefront » 02 sep 2013, 16:19

Capoue is only out for 4 weeks. Fantastic news.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 sep 2013, 18:15

Kada vidis koliko je placen Ozil, shvatis da Bejl vjerovatno nije preplacen. Vrijednost igraca rapidno raste. Nekad su transferi bili milion - dva, sada i do 100 miliona. Mozda ce nekad u buducnosti biti 200. Sto su od fudbala veci prihodi - to su igraci skuplji. Elementarna logika.

Vrijedniji je jedan Bejl od dva igraca kvalitete Ozila. Ja sam takvog misljenja.

Sve u svemu, jos jednom cestitke Leviju. Kada vidis da neki na papiru veci klubovi od Totenhema, kao sto je recimo Dortmund, svoje najbolje igrace prodaju za kikiriki, skontas kakav je pregovaracki mag Levi. Nije mala stvar napaucati ovako veliku cijenu igracu koji ne igra u mega jakom klubu.

Nadam se da ce Totenhem biti nagradjen za dobar rad njihovog predsjednika, da ce vecina novopridoslica dobro pokazati i da ce biti medju cetri najbolja engleska kluba.

Lineker
Kontakt:

Post Postao/la Lineker » 02 sep 2013, 18:25

Levy je ponovo pokazao sav svoj potencijal, te je Pero maksimalno iskeširao Balea. Dakle hoću da kažem kako smo vrlo pametno trgovali, i doveli smo perfektne alternative (Paulinho, Eriksen, Lamela) upravo za novac od prodaje Velškog princa. Lično sam presretan zbog dolaska navedenih igrača, jer njihov potencijal je općepoznat većini fudbalskih znalaca.

Poređenje Özil-Bale?
Huh, vrlo zanimljiva tema. Bale je u ovom trenutku mnogo korisniji igrač, stoga je i cifra više nego zaslužena. Özil mi se nikada nije nešto extra dopadao kao igrač, uvijek sam imao osjećaj kako je mnogo "trom" za razliku od ostalih u rosteru. Mišljenja sam kako su naše komšije itekako preplatile ovog veznjaka, dok smo mi za "siću" pokupili jednog od najvećih veznih potencijala, Eriksena. 8-)

[youtube][/youtube]

Maestro, thank you 4 all. Cheers!
Up to our knees.

Lineker
Kontakt:

Post Postao/la Lineker » 02 sep 2013, 19:54

Alvaro Pereira, novi igrač Spursa? Slučajno uđoh na otočke forume, i naletih na ovu vijest. U prvom trenutku mi nije baš bio jasan dolazak navedenog igrača, ali čitajući sam saznao kako je BAE otišao u redove QPR-a. AVB osobno insistira na dolasku ovog beka zbog toga što su već međusobno surađivali u Portu, a i on najbolje zna sve njegove karakteristike. ;)
Up to our knees.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 sep 2013, 19:59

Levi se smorio, ne moze sjediti i gledati kako svi osim njega danas trose lovu :)..

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Venom i 8 gostiju.