BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Sarmelino
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Sarmelino » 09 nov 2015, 20:02

Nadam se da ce Mesa imat mozga i stavit Viscu a ne Hajrovica
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 09 nov 2015, 20:03

HariTz je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:
HariTz je napisao/la:Ovdje imam osjećaj da bi Višća im mogao napraviti dar mar, jer ne vjerujem da će posebnu pažnju obratiti na njega. Njihov glavni fokus će biti Džeko i Pjanić, pa vjerovatno i Lulić, jer znaju da je on prodoran. Višća bi mogao biti džoker, on im može parirati trkom i borbom i mislim da će upravo on napraviti najmanje 2-3 opasne situacije pred Irskim golom.
Višća u ovom meču jedino bi mogao brzinom nešto , ali to je nemoguće jer su njihovi bekovi fizički spremni ..
Fizički jači jesu, to stoji, ali bit će ovdje ubacivanja u prostor, dosta trke i toga. Pobjet će im barem 2 puta u to sam siguran. Višća ima snage za 2 utakmice.
Igrat će prvu utakmicu 80% , drugu ovisi od rezultata.
"We need to suffer. And we need to fight."

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 09 nov 2015, 20:09

@Captain4
Više sam aludirao na to da on ima snage da istrči 2 tekme odjednom, jer ima kondicije čime se ne mogu baš mnogi reprezentativci pohvaliti.
Pa sa obzirom da Hajrović je u katastrofalnoj formi, Višća je vjerovatno starter obje utakmice. Možda jedino Vedo zauzme njegovo mjesto i sigurno da bi zauzeo da nije bilo ove suspenzije.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 nov 2015, 20:12

Smirite se... Mesa je do sada imao neke poteze na koje smo se svi pitali: dobro, koji mu je qurac?, a on bio upravu u 90% slucajeva. Vjerujte covjeku malo. ;)

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 09 nov 2015, 20:13

HariTz je napisao/la:@Captain4
Više sam aludirao na to da on ima snage da istrči 2 tekme odjednom, jer ima kondicije čime se ne mogu baš mnogi reprezentativci pohvaliti.
Pa sa obzirom da Hajrović je u katastrofalnoj formi, Višća je vjerovatno starter obje utakmice. Možda jedino Vedo zauzme njegovo mjesto i sigurno da bi zauzeo da nije bilo ove suspenzije.
Mislim da Ibišević neće dobiti nikakve minute i zbog suspenzije , a i zbog Đurića. Ako bude trebao napadač Đurić će ući.
"We need to suffer. And we need to fight."

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 09 nov 2015, 20:17

Ma ne interesuje me ko ce igrati, nek stavi 11 golmana ako hoce samo nek prodjemo ili bar da budemo u igri za prolaz do zadnje minute. Sve ostalo je poraz i za igrace i za Mesu i za Savez. Bitno nam je i ovo takmicenje i ne bi bilo lijepo da sad u barazu ispadnemo ko zadnji levati. A ja mislim da necemo, imamo oruzja da napravimo Ircima stetu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 nov 2015, 20:23

SlevinKelevra je napisao/la:Smirite se... Mesa je do sada imao neke poteze na koje smo se svi pitali: dobro, koji mu je qurac?, a on bio upravu u 90% slucajeva. Vjerujte covjeku malo. ;)
Vidjećeš šta će se desiti kad prvi put pogriješi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 nov 2015, 20:28

Virtu4l je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Smirite se... Mesa je do sada imao neke poteze na koje smo se svi pitali: dobro, koji mu je qurac?, a on bio upravu u 90% slucajeva. Vjerujte covjeku malo. ;)
Vidjećeš šta će se desiti kad prvi put pogriješi.
Vidio sam, kad je stavio Vranjesa protiv Belgije, pa su 'strucnjaci' zakljucili da bi ih rutinski uzeli samo da je neko drugi igrao umjesto njega.

(ako ovim potenciras kako je Pape bio kritikovan, to su dva slucaja koja se ne mogu porediti ;) )

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 nov 2015, 20:30

SlevinKelevra je napisao/la:(ako ovim potenciras kako je Pape bio kritikovan, to su dva slucaja koja se ne mogu porediti ;) )
Pape je bivši selektor i neka to i ostane ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 nov 2015, 20:31

Virtu4l je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:(ako ovim potenciras kako je Pape bio kritikovan, to su dva slucaja koja se ne mogu porediti ;) )
Pape je bivši selektor i neka to i ostane ;)
(i, ne ponovilo se ;) )

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 nov 2015, 20:50

REALNO, nikada jacu reprezentaciju nismo imali, i ja vjerujem da cemo izbaciti Irce, pogotovo uzimajuci u obzir da smo kompletni i kvalitetniji...naravno, moze biti tesko, ali se moze i otvoriti pa da ih rasturimo!

PRVI PUT U POVIJESTI smo u situaciji da imamo prave igrace na klupi za zatvoriti se u slucaju vodstva i napasti svim silama razlicitim kalibrima oruzja (Dzeko, Vedo, visoki Djuric, Hodzic, Hajrovic kao dobar suter i dribler...) ako rezultat ne ide na ruku:

Jedini haman nenadoknadivi minus je Misimovic, i to jeste veliki problem...ali ako pogledamo s dr.strane, nikada jaci napad nismo imali, nikada jacu odbranu pogotovo nismo imali s kojom smo "stoljecima" kuburili i krpili je na sve moguce nacine...

- U napadu imamo instituciju Dzeksona, ako rezultat ne ide tu su Ibisevic koji uvijek izgara na terenu; visoki Djuric koji prilikom preskakanja igre itekako znaci i to je igrac kojeg bi svaka reprezentacija na klupi trebala imati, bas za takve situacije kada ne ide i kada ganjas rezultat svim silama; tu je i nasa buducnost, nadam se, Hodzic...Hajrovic koji s klupe uvijek moze donijeti promjenu po strani centarsutom, driblingom, ili sutom s distance (nadam se da ce se izboriti za svoj status u klubu)...

- U sredini imamo vise nego dostojnu zamjenu Rahimicu, mladog Besica koji tako mlad igra na tako visokom nivou(rad na terenu), sta ce biti za 3,4,5 godina ako ga povrede zaobidju? - samo nebo je granica; Pjanic o kojem je suvisno bilo sta reci...Lulic, takodjer...uvijek zahvalni i brzonogi Visca...Medo i Salihovic koji su iskusni i dobri s loptom ali nikako da se skrase u pristojnim klubovima; Hadzic koji mozda nije najkvalitetniji ali je uvijek davao koliko je mogao i kada je trebalo; Krunic, Prcic, TSS, Vrancic - vidjet cemo sta ce biti s njima; itd.

- U odbrani imamo sve moguce, jedina boljka donekle je pozicija d.beka, Mujdza koji je malo opao ali vjerujem da ce Mesa naci rjesenje za tu poziciju u narednom preriodu...dakle i dalje borbeni i itekako zahvalni Mujdza, njegove alternative trenutno Bicakcic i Vranjes koji mogu igrati i stopera, nikad bolji Sunjic, tu su Zukanovic, Spahic, Cocalic, Kolasinac...dakle 8 odlicnih fudbalera koji pokrivaju zadnju liniju...moguca rjesenja u budnucnosti Kvesic, Anicic, Subic, Memija...vidjet cemo.

- Na golu Begovic, Sehic, Buric - nikad bolji trio nismo imali;

- Na selektorskoj poziciji - nikada ozbiljnijeg covjeka i veceg radnika nismo imali.

Suma sumarum: nikada jaci nismo bili, i zato je realno ocekivati da prodjemo Irce, tim prije sto smo kvalitentiji od njih kao i zbog toga sto imamo rjesenja na klupi u slucaju da ne ide ali i u slucaju za zatvoriti se, itd.

megaffon
Kontakt:

Post Postao/la megaffon » 09 nov 2015, 20:51

Sarmelino je napisao/la:Nadam se da ce Mesa imat mozga i stavit Viscu a ne Hajrovica
Visca je u top formi :clap:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 nov 2015, 21:20

Mislim da je ovo prvi put u historiji da smo mi kompletni i spremni a protivni u problemima i povredama jos igracmo kuci !

Nadam se da Mesa ima recept za Irce i da cemo u prvoj utakmici sve rjesiti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 nov 2015, 21:44

Ti si lud ako mislis da se Mesa nije usro od straha u Zenici protiv Velsa do 70min..

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 nov 2015, 21:46

zgembo89 je napisao/la:
Ti si lud ako mislis da se Mesa nije usro od straha u Zenici protiv Velsa do 70min..
Ti si lud ako mislis da smo trebali rijesiti Vels tako lako, posebno bez Dzeke i Besica. Ne provaljuj se.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 09 nov 2015, 21:57

Ma uzimamo ih 100 % dzaba se sikiramo, nece bit lako al mislim da cemo rjesiti stvari vec u prvoj utakmici :)
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 09 nov 2015, 22:09

2:0 za nas
Dzeko i Pjanic (iz slobodnjaka )
:bih: :bih:
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 nov 2015, 22:11

Captain4 je napisao/la:
HariTz je napisao/la:@Captain4
Mislim da Ibišević neće dobiti nikakve minute i zbog suspenzije , a i zbog Đurića. Ako bude trebao napadač Đurić će ući.
To bi bilo zanimljivo vidjeti za koga bi se Meša odlučio u slučaju lošeg rezultata :)

Zapravo kad bolje skontam ne bih da saznam to u baražu, neka bude u kakvoj prijateljskoj :mrgreen: :bih:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 09 nov 2015, 22:17

Kako god, vjerujem da koji god sastav Meša izvede da će u tom trenutku biti najbolji. Pa i ako bude neko iznenađenje, vjerovatno ima jako dobar razlog zbog toga.
Pored Višće, prevaga bi mogao biti i Pjanić, naravno ako bude odigrao onako kako on to zna. Osim MCarthya oni nemaju nekog defanzivca koji bi mogao zaustaviti Mireta. Pogotov Džeko je tu, bit će prekršaja u zoni šuta :bih:
Zadnja izmjena: HariTz, dana/u 09 nov 2015, 22:22, ukupno mijenjano 2 puta.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 nov 2015, 22:19

HariTz je napisao/la:Kako god, vjerujem da koji god sastav Meša izvede da će u tom trenutku biti najbolji. Pa i ako bude neko iznenađenje, vjerovatno ima jako dobar razlog zbog toga.
Pored Višće, prevaga bi mogao biti i Pjanić, naravno ako bude odigrao onako kako on to zna. Osim McChathya oni nemaju nekog defanzivca koji bi mogao zaustaviti Mireta. Pogotov Džeko je tu, bit će prekršaja u zoni šuta :bih:
To je nešto što će nam dobro doći. S obzirom kako je Pjanić hladnokrvan u zadnje vrijeme to bi moglo biti pogubno za Irce.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Fudbalbr1, Roki50 i 35 gostiju.