BiH - Wales / Kipar - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Wales / Kipar - BiH
Sigurno da ću kriviti Mešu ako ne odemo u baraž. Desilo se šta se desilo, izvukao nas je iz ponora, ali ako izgubi od Kipra sve pada u vodu i kao da ništa nije radio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sva sreca pa se mi nista ne pitamo nego Mesa i igraci, a oni su cvrsto na zemlji sa ozbiljnim pristupom i respetkom prema Kipru.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ovo ako ne mozemo mirno rijesiti baraz, a i EP nismo zasluzili. Ne ocekujem neku laku utakmicu i laku pobjedu, ali vjerujem u Mesu. Misljenja sam da su igraci bas svjesni cinjenice, pa i ona Edinova izjava da se idu osvetiti Cipru nesto govori o samoj tekmi. Nasi ce uci sigurno motivisano, kao i Cipar, ali kvaliteta je na nasoj strani i mora doci do izrazaja. Neka bude rezultat kao i u Litvaniji prije dvije godine i sve super

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- Nerminovic
- Kontakt:
Stigao 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Kakve su Kipranke?Nerminovic je napisao/la:Stigao

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- Nerminovic
- Kontakt:
Nisu loše ali daleko od našeg nivoaFaraonTM je napisao/la:Kakve su Kipranke?Nerminovic je napisao/la:Stigao

Evo jedne

Reprezentativci Kipra su u istom hotelu, napravim koji belaj

BackSpace United
BackSpace United
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Pazi, ja sam vise generalno govorio. Imas 10 utakmica, i moze se teoretski desiti da protiv Belgije uzmes 6 bodova, a da kiksnes protiv Andore. I sad ako se ipak plasiras na kraju, pomalo je bezveze govoriti, eto nismo uzeli Andoru, koji cemo mi qurac na prvenstvu. Pa, sinoc je Neuer spasavao Njemacku protiv Gruzije. Da je on imao recimo losiju noc, mogli su izgubiti ali bi se svakako plasirali zbog konstanstnosti kroz kvale.FaraonTM je napisao/la:
U tom slučaju vjerovatno si rutinski pobijedio i Izraela i Velsa a i Belgiju jednom vjerovatno. Rutinski na kraju treba remi ok igramo koliko nam treba. Al' u ovakvoj situaciji gdje napaljeni Kipar ima šansu da prvi put izbori neko prvenstvo sa ekipom koja vrijedi 15 puta manje nego naša reprezentacija naša pobjeda odnosno prolazak je stvarno pod moranje. I uopšte nisam zabrinut, jednostavno očekujem rutinsku pobjedu/prolazak a ako u kojem slučaju ne prođemo ne treba plaho Kipar dizati u nebesa da bi opravdali sebe jednostavno se poklopiti po ušima.
Ili recimo kad vidim: ako ne mozemo uzeti Kipra, sta ocekivati na prvenstvu? Pa, na prvenstvu cemo imati potpuno drugu situaciju: selektor ce se vise upoznati, taktika ce biti uigranija, manje povreda... Brazil je na prvenstvo 2002 otisao tek u zadnjem kolu kvalifikacija, navijaci ih nazivali sramotama i sl, a oni uzmu titulu 6 mjeseci kasnije.

Da, svakako. Sada kad smo na 'vodecem' mjestu za baraz, po prvi put Mesa je pod pravim pritiskom. Ali, ako prodjemo do baraza, sta god da se desi tamo, ja bi mu povjerio slijdece kvale. Pokazao se kao veliki napredak u odnosu na bivseg selektora u svakom smislu.Virtu4l je napisao/la:Sigurno da ću kriviti Mešu ako ne odemo u baraž. Desilo se šta se desilo, izvukao nas je iz ponora, ali ako izgubi od Kipra sve pada u vodu i kao da ništa nije radio.
Je li Cartmo s tobomNerminovic je napisao/la:Stigao

Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
-
- Kontakt:
To ti je druže sve ŠBBKBB, da dobiješ velesilu u obje tekme a kiksaš protiv amatera je prosto nemoguće. Al' opet gledajući sad situaciju niti smo dobili Belgiju, niti smo rutinski dobili Izraela obje tekme, niti smo dobili Velsa obje tekme. I pored sve toga imaš popravni protiv jednog Kipra i ako to ne dobiješ onda fakat ni ne zaslužuješ da ideš na prvenstvo.SlevinKelevra je napisao/la:Pazi, ja sam vise generalno govorio. Imas 10 utakmica, i moze se teoretski desiti da protiv Belgije uzmes 6 bodova, a da kiksnes protiv Andore. I sad ako se ipak plasiras na kraju, pomalo je bezveze govoriti, eto nismo uzeli Andoru, koji cemo mi qurac na prvenstvu. Pa, sinoc je Neuer spasavao Njemacku protiv Gruzije. Da je on imao recimo losiju noc, mogli su izgubiti ali bi se svakako plasirali zbog konstanstnosti kroz kvale.FaraonTM je napisao/la:
U tom slučaju vjerovatno si rutinski pobijedio i Izraela i Velsa a i Belgiju jednom vjerovatno. Rutinski na kraju treba remi ok igramo koliko nam treba. Al' u ovakvoj situaciji gdje napaljeni Kipar ima šansu da prvi put izbori neko prvenstvo sa ekipom koja vrijedi 15 puta manje nego naša reprezentacija naša pobjeda odnosno prolazak je stvarno pod moranje. I uopšte nisam zabrinut, jednostavno očekujem rutinsku pobjedu/prolazak a ako u kojem slučaju ne prođemo ne treba plaho Kipar dizati u nebesa da bi opravdali sebe jednostavno se poklopiti po ušima.
Ili recimo kad vidim: ako ne mozemo uzeti Kipra, sta ocekivati na prvenstvu? Pa, na prvenstvu cemo imati potpuno drugu situaciju: selektor ce se vise upoznati, taktika ce biti uigranija, manje povreda... Brazil je na prvenstvo 2002 otisao tek u zadnjem kolu kvalifikacija, navijaci ih nazivali sramotama i sl, a oni uzmu titulu 6 mjeseci kasnije.![]()
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- Nerminovic
- Kontakt:
Nije ovaj put nisam mu daoShooter je napisao/la:Je li Cartmo s tobomNerminovic je napisao/la:Stigao

BackSpace United
BackSpace United
nije da se nadam, vec vjerujem da necemo podleci pritisku vaznosti utakmice, kao i o atmosfere na stadionu. ne sumnjam da ce oni igrati u transu vodjeni navijacima kao 12-tim igracem, ali jos manje sumnjam da nismo prebrodili taj segment treme i straha - pogotovo jer smo apsolvirali marakanu i utakmice tipa gostovanja u slovackoj, bjelorusiji i portugalu.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Nije uopste nemoguce. Pa, Bale je iz slobodnjaka pred sami kraj zabio za pobjedu protiv Andore, znaci visili su k'o luster, a protiv Belgije uzmu 4 boda, jos promasili zicer u 90' za svih 6.FaraonTM je napisao/la:
To ti je druže sve ŠBBKBB, da dobiješ velesilu u obje tekme a kiksaš protiv amatera je prosto nemoguće. Al' opet gledajući sad situaciju niti smo dobili Belgiju, niti smo rutinski dobili Izraela obje tekme, niti smo dobili Velsa obje tekme. I pored sve toga imaš popravni protiv jednog Kipra i ako to ne dobiješ onda fakat ni ne zaslužuješ da ideš na prvenstvo.
Slazem se da ovaj 'poklon' koji smo sami sebi poklonili ne smijemo propustiti, vec mi samo para usi to ko je sta i koliko zasluzio. Relativna kategorija.
Meša stavi hajrovica od početka sestre ti
Predosjećaj, vizija.

Predosjećaj, vizija.
I ja sam bas jutros uz kafu pregledao prvo poluvrijeme. Lulic je jedini koji je probavao neke driblinge, al mu je uvjek falila zavrsnica. Bio je rovit a po onoj kisi se bas i nije moglo. Visca je imao par dobrih centersuteva, jedan dobar dribling. Njegov centarsut uvjek zavrsi u 16ercu. Mujdza je slab bio, dosta pogresnih dodavanja.Ajax je napisao/la:Ovako poslje jos jednom odgledane utakmice moram da kazem da se mi je ova formacija i izbor igraca najvise svidila. Realno potrebno bi bilo ubaciti bar dvojicu svijezih igraca.soko je napisao/la:Mujzda---Sunjic--Ermin--Ervin
-------Pjanic----Sejo----------
Visca-------Stilic--------Lulic
------------Ibisevic---------
Kipar nije tako jak, mislim da bi Stilica trebali staviti. On ima taj zadnji pas.
Lulic i Visca su odigrali jako lose i jedan i drugi. Visci je ovo vec par utakmica zaredom gdje je bio skoro nevidljiv. Samo opet razumijem Mesu ako ne pocne sa Hajrovicem zbog njegove lose forme. Mada realno individualno posebno za poziciju krila je puno kompletniji igrac od Visce.
Pjanic bi igrao vise centralnog veznog u paru sa Stilicem. A Salihovic jedini zadnji vezni. Mada ni ovako ne izgleda lose.
Stilica sam izabrao zato jer je odmoran. Poznaje Kipar dobro i mislim da ima dovoljan kvalitet da pruzi odlicnu partiju protiv jednog ovakvog protivnika. Reklo bi se protivnik po mjeri. Umjesto njega moze Mesa pokusati i sa Harisom samo ako je stvarno jedan od boljih igraca na treninzima odnosno poprilicno bolji od Stilica. Zato jer bolji poznaje saigrace i vise je centralni vezni. Stilic je opasniji po gol samo neznam kako bi se snasao na centru terena.
Hadzic nije bio bas toliko los mada siguran sam da je Salihovic bolji izbor na toj poziciji defanzivno. A ofanzivno i u sudjelovanju u igri mislim da nema potrebe da govorim koliko je bolji izbor. Osim toga Hadzic ima dva zuta kartona i mozda nebi isao sa 100% snage u duele a Salihovic nema tih problema. Potreban nam je igrac koji ce ici maksimalno u duele.
Kojeg napadaca god ubaci Djurica ili Hodzica Mesa vjerujem u njegov izbor.
Kapiten bi po meni trebao biti Spahic. Koji bi trebao jako da se pazi zbog tog moguceg zutog kartona. U slucaju rezultata 0:2 ili cak 0:1 trebalo bi ga zamjeniti sa jednim od stopera.
Znaci zbog malog fonda igraca u formi samo jedan novi igrac. Stilic ili Medo.
Hadzic stvarno ima jako dobro ubrzanje. Imao je par ok stvari ali i losih, jednom je probao driblati nesto kao Besic i izgubio loptu, eto kontre. I kad dodaje lopte ovamo Zukanovicu, uvjek je neka rizicna lopta.
Ma pusti to pobjeda je pobjeda. Oni su upravo u utakmicama sa Belgijom, Izraelom i Kiprom pokazali da zaslužuju prvenstvo.SlevinKelevra je napisao/la:Nije uopste nemoguce. Pa, Bale je iz slobodnjaka pred sami kraj zabio za pobjedu protiv Andore, znaci visili su k'o luster, a protiv Belgije uzmu 4 boda, jos promasili zicer u 90' za svih 6.FaraonTM je napisao/la:
To ti je druže sve ŠBBKBB, da dobiješ velesilu u obje tekme a kiksaš protiv amatera je prosto nemoguće. Al' opet gledajući sad situaciju niti smo dobili Belgiju, niti smo rutinski dobili Izraela obje tekme, niti smo dobili Velsa obje tekme. I pored sve toga imaš popravni protiv jednog Kipra i ako to ne dobiješ onda fakat ni ne zaslužuješ da ideš na prvenstvo.
Slazem se da ovaj 'poklon' koji smo sami sebi poklonili ne smijemo propustiti, vec mi samo para usi to ko je sta i koliko zasluzio. Relativna kategorija.
Ja se slažem da se Kipar treba respektovati al' mi je neukosno čitati komentare gdje se ljudi kao brinu šta će biti protiv Kipra. Pa ako se brineš šta će biti protiv Kipra šta onda misliti šta će biti protiv Engleske recimo... A najtužnije je što takvi idu iz krajnosti u krajnost od toga da ćemo sto posto popušiti od Velsa, preko toga da se trebamo bojati Kipra zaključno sa tim kad aBd na Euru budemo igrali protiv recimo Francuske da ćemo imati realne šanse da ih dobijemo.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ja nisam baš pretjerano optimističan. Utakmica protiv Velsa je bila katastrofalna. Vels je doslovno došao na ekskurziju, Bale nije potrčao tri put, a opet su nam napravili 2-3 opasne prilike dok mi nismo mogli meda. Vile nas pronosale. Ako budemo igrali kao protiv Velsa zijanićemo samo tako. Apsolutno niko nije dobio prolaznu ocjenu protiv Velsa.
mi bi puno bolje igrali u nekoj drugoj formaciji...4-2-3-1 ili ova 4-3-3 uopšte nam ne leži po profilu igrača koje imamo
3-5-2 ili 3-4-3 bi puno bolje izgledalo
mi nemamo krila, jer Višća nije krilni igrač...on je više napadač, a Lulić je neki ofanzivni bek, nikako krilo, jer nema driblinga i šuta uopšte. Isto tako i Džeko i Ibišević bolje igraju kad imaju partnera u napadu, nego kad su sami
ta igra sa 3 štopera uopšte nije loša, što je dokazao i Vels kroz čitave kvalifikacije
3-5-2 ili 3-4-3 bi puno bolje izgledalo
mi nemamo krila, jer Višća nije krilni igrač...on je više napadač, a Lulić je neki ofanzivni bek, nikako krilo, jer nema driblinga i šuta uopšte. Isto tako i Džeko i Ibišević bolje igraju kad imaju partnera u napadu, nego kad su sami
ta igra sa 3 štopera uopšte nije loša, što je dokazao i Vels kroz čitave kvalifikacije
Igra sa 3 stopera u liniji trazi dugo vrijeme za uigravanje te formacije. To se mora dugo slagati da bi proslo. Meni se svidja 4-5-1 ili 4-4-2 ali u ovoj drugoj bi morala igrati dva razlicita napadaca. Npr Dzeko-Hodzic. Drugi napadac mora biti tehnicki jak, okomit i znati podvaliti loptu. Pozeljno je i da ima dobar sut. Te formacije su nama najblize.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Nadam se da se igracima nakon pobjede protiv Velsa vratilo samopouzdanje jer vec neko vrijeme kao da igramo bez njega. Ono samopouzdanje koje su imali prije 2-3 godine kada smo reprezentacije koje su ispod naseg nivoa redovno ispracali sa 3-4 gola u mrezi. Kada se znalo desiti da nam zabiju gol ali bez stresa smo se vracali i kantali ih. Mozda nam je bas poraz protiv Kipra oduzeo to samopouzdanje. Vrijeme je da im vratimo, da ih posteno naprasimo i pokazemo da smo bolji nego sto smo pokazali u ovim kvalifikacijama.