FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Re: FC Barcelona

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Mnogo se ovdje morališe oko De Jonga.
Laporta mu dao dvije opcije - ili da smanji platu (po onom nenormalnom Bartinom ugovoru) od 22 miliona za 50% ili transfer.
11 miliona je sasvim dobra godišnja plata. Malo li je. Naravno da nije dužan pristati na smanjenje što je uostalom i poručio, ali ovdje se piše kao da će umrijeti od gladi.
Laporta mu dao dvije opcije - ili da smanji platu (po onom nenormalnom Bartinom ugovoru) od 22 miliona za 50% ili transfer.
11 miliona je sasvim dobra godišnja plata. Malo li je. Naravno da nije dužan pristati na smanjenje što je uostalom i poručio, ali ovdje se piše kao da će umrijeti od gladi.
Sto bi ja radio za 1000KM ako mogu za dvije.
Mi bi u 100 maraka gledali a ovdje neki prigovaraju liku za 11 miliona.
Nadam se da ce Jong ostat i pokazat muda
Mi bi u 100 maraka gledali a ovdje neki prigovaraju liku za 11 miliona.
Nadam se da ce Jong ostat i pokazat muda
Pa eto, izgleda da će mu Čelzi dati platu koju traži, još će Barca zaraditi na transferu...i riješen problem na obostrano zadovoljstvo 

- Donnie Darko
- Kontakt:
Druže, svi oni imaju daleko više nego što će im ikad trebati da prežive, al nije stvar u parama bokte više je stvar poštovanja i profesionalnosti. Lik treba u isto vrijeme gledati kako ga ponižavaju u medijima, bukvalno kaljaju čovjeku ime i reputaciju, i poslije svega treba im udovoljit dok u isto vrijeme dovode 7-8 igrača i troše 200-300 miliona u jednom prelaznom roku. Ljudi odlučili da izvale kitu na sto, fleksaju i kurce se a u isto vrijeme da kukaju kako su sirotinja i da se eto svi moraju kolektivno žrtvovat da bi pomogli klubu. Odaberi jedno jbt.let3 je napisao/la: ↑11 avg 2022, 22:47Mnogo se ovdje morališe oko De Jonga.
Slijedi runda novog moljenja igrača da smanje plate da bi mogli registvorati sve, a sutra De Jonga da prodaju nastavili bi se kurcit i isli bi all in za Bernarda Silvu. Da je nekako postat gigant opet preko noci, prekucat ovaj Laportin mandat a kasnije koga boli q. Ništa prirodno ništa organski sve na silu.
Da je situacija zapravo kritična, da su ljudski pregovarali sa čovjekom najgore je što bi vjerovatno pristao na neki kompromis i davno bi se pregovorima riješilo tu nešto, al fazon je što ga tjeraju na smanjenje plate ili iz kluba, da bi mogli dovesti još jedno zvučno pojačanje da Laporta ispadne još veći laf.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Ček što bi on pristao da smanji. U korona periodu je smanjio drastično platu, jedan od rijetkih mora se priznati, a bio je daleko najbolji igrač uz Messija, ostali su svi igrali očajno. Ujedno to povećanje je plate je način isplate, 20 miliona duga prema njemu na osnovu plata i bonusa. I znači sad ga mole, da nakon što je već jednom smanjio/prolongirao isplatu svog novca, da to uradi još jednom ili čak otpiše dug, da zaboravi da je zaradio taj novac.
Čuj 11 miliona godišnja plata sasvim okej. A šta ako je čovjek računao (kao što i jest vjerojatno) da će Barcelona ispuniti svoj dogovor, pa uložio u nešto. Nismo imali te pare, pa i ne znamo prohtjeve.
Upravo što Sox kaže, da se bilo kome od nas desi ova situacija, za 100 KM bi zatezali.
Na kraju krajeva, ima tu i principa i obraza. Neće mene šef ribat kako on želi. A da one vodonoše uživaju. A i de Jong sigurno razmišlja, moje kao treba smanjiti, a neke i ne pita za smanjenje ili druge pretplaćuje.
Evo u međuvremeni i @Donnie Darko napisa post, a opisa moj posljednji pasus. De Jong je više puta pokazao koliko voli klub, a i u samom korona periodu, kada je eto prolongirao isplatu plata, a neki nisu ni pomišljali na to.
Čuj 11 miliona godišnja plata sasvim okej. A šta ako je čovjek računao (kao što i jest vjerojatno) da će Barcelona ispuniti svoj dogovor, pa uložio u nešto. Nismo imali te pare, pa i ne znamo prohtjeve.
Upravo što Sox kaže, da se bilo kome od nas desi ova situacija, za 100 KM bi zatezali.
Na kraju krajeva, ima tu i principa i obraza. Neće mene šef ribat kako on želi. A da one vodonoše uživaju. A i de Jong sigurno razmišlja, moje kao treba smanjiti, a neke i ne pita za smanjenje ili druge pretplaćuje.
Evo u međuvremeni i @Donnie Darko napisa post, a opisa moj posljednji pasus. De Jong je više puta pokazao koliko voli klub, a i u samom korona periodu, kada je eto prolongirao isplatu plata, a neki nisu ni pomišljali na to.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- Donnie Darko
- Kontakt:
To sam i zaboravio, da je čovjek zapravo pristao na te odgode plate da klubu izađe u susret, i da je zapravo bio relativno malo plaćen, da bi ovi lavovi došli i rekli "e bruda, sjećaš se ono kad smo restrukturirali tvoju platu, kad si nam pomogao, ma znaš ono sad ćemo ti platit dio, a onda većinu kasnije, eh, onaaaj, nećemo ti platit jer nismo u dobroj finansijskoj situaciji i to je jedini način da dovedemo Roberta Lewandowskog, Raphinhu, Christensena, Kessiea, Bernarda Silvu, Marcosa Alonsa, Koundea, i da bi mogli produžiti Dembelea i Gavija, to je naša jednostrana odluka, ako odbiješ tužit ćemo te i kaljati tvoje ime kroz medije dok ne pristaneš il ne odeš bez da primiš feninga od obećanog. Važi?
"

Da ponovim :
De Jong spada u Salary Cap kada je omjer Barce bio negativan 1 : 3 za svaki euro moraju imati pokrice od 3.
Samim tim plata od De Jonga 22 miliona zauzima 66 miliona BUDZETA na plate.
Svi igraci koji su sada dosli u Barcu ce biti registrovani 1 : 1 tako da plate Lewe, Kounde, Kessie, Christo itd itd kada se SABERU nece zauzimati 66 miliona prostora.
Zato mu Bartro Nudi da ponisti taj ugovor da uzme smanjenje na 11 miliona ( zauzima opet 33 ) ali za preostala 33 miliona mogu se ovi ostali potpisat.
De Jong spada u Salary Cap kada je omjer Barce bio negativan 1 : 3 za svaki euro moraju imati pokrice od 3.
Samim tim plata od De Jonga 22 miliona zauzima 66 miliona BUDZETA na plate.
Svi igraci koji su sada dosli u Barcu ce biti registrovani 1 : 1 tako da plate Lewe, Kounde, Kessie, Christo itd itd kada se SABERU nece zauzimati 66 miliona prostora.
Zato mu Bartro Nudi da ponisti taj ugovor da uzme smanjenje na 11 miliona ( zauzima opet 33 ) ali za preostala 33 miliona mogu se ovi ostali potpisat.
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio
Prema onome sto se pisalo likovima je uduplana plata od druge godine do kraja ugovora, a same ustede u prvoj godini i nisu bile neke. Ne vjerujem ni da bi klub bankrotirao da nije bilo te ustede od 30 fakin miliona. A nije sad da su se oni tim ugovorom inicijalno odrekli nekih miliona, stavise, nagradjeni su.
Ono sto svakako smrdi oko tih ugovora je sto su potpisani sedam dana prije ostavke Barte. Mozda su namjere igraca bile ciste, ali necemo sad pravit neke spasioce od njih. I ovo sto Pique sad radi je djelomicno iz vlastite koristi. Znamo da ce se kad-tad kandidovat za predsjednika.
I ruzno je na koji se nacin hendluje ova situacija oko de Jonga. Ultimatumi su nedopustivi u ovoj situaciji. Narusava se atmosfera bezveze. Ali naposlijetku treba i sudski to rijesiti ako nesto nije u redu sa tim ugovorima. Mislim na sva cetiri ugovora, u slucaju da se ne nadje nego zajednicko rjesenje.
Ono sto svakako smrdi oko tih ugovora je sto su potpisani sedam dana prije ostavke Barte. Mozda su namjere igraca bile ciste, ali necemo sad pravit neke spasioce od njih. I ovo sto Pique sad radi je djelomicno iz vlastite koristi. Znamo da ce se kad-tad kandidovat za predsjednika.
I ruzno je na koji se nacin hendluje ova situacija oko de Jonga. Ultimatumi su nedopustivi u ovoj situaciji. Narusava se atmosfera bezveze. Ali naposlijetku treba i sudski to rijesiti ako nesto nije u redu sa tim ugovorima. Mislim na sva cetiri ugovora, u slucaju da se ne nadje nego zajednicko rjesenje.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Da sam Frenkie ne bi ni otisao a jos manje smanjio platu.Razloga je more ali bole oci kakvi bolidi su ispali Lapo i klapa.
Da su odigrali takticki mogli su imati win win situaciju.
Prije nego su ga na Pik postavili i na pijacu iznjeli mogli su se usutiti i prije same te glupe reakcije smanjiti liku platu za 50% za koju sam siguran sam bez pola rijeci bi pristao jer Frenkie je igrac koji zaista voli biti dio tima.Igrao bi za duplo manju platu , a tad vec imas mogucnost da te i boli qrac hoce li otici ili ne jer mu je plata korektna.
Ovaj transfer rok je trebao zavrsiti prije potencijale kupovine Alonsa sa otkazom Umtitiju i ovim bogaljima sto skupljaju prasinu.Sve ostalo je veoma dobro poslozen tim.
Prije nego su ga na Pik postavili i na pijacu iznjeli mogli su se usutiti i prije same te glupe reakcije smanjiti liku platu za 50% za koju sam siguran sam bez pola rijeci bi pristao jer Frenkie je igrac koji zaista voli biti dio tima.Igrao bi za duplo manju platu , a tad vec imas mogucnost da te i boli qrac hoce li otici ili ne jer mu je plata korektna.
Ovaj transfer rok je trebao zavrsiti prije potencijale kupovine Alonsa sa otkazom Umtitiju i ovim bogaljima sto skupljaju prasinu.Sve ostalo je veoma dobro poslozen tim.
On svasta moze pokazati ali muda ne. Covjek je 3 godine u Barceloni, trebao preuzeti dirigentsku palicu - i dodju djeca od 17-18 godina (Pedri prije svega) i preuzumu lidersku ulogu u veznom redu dok on zadovoljno ostane po strani - uzeo je klasicnu Rakitic ulogu - (ne kazem da je Rakitic bio los) ali se placa i ocekuje da bude Xavi, Inijesta ili Buskec, a on zadovoljno izabere da bude pijun u ekipi gdje ne preuzima odgovornost - i takav je solidan ali daleko od onog cim se predstavalja i koliko je placen - a mislim da je razlog za ovo nedostatak tih vec spomenuti muda - igrac u sistemu super igrac da bude lider i vodja i glavni igrac jedno veliko NE
Barto i ekipa je dovela klub manje vise do bankrota. Trenutna struktura se mora vaditi kako zna i umije, pa ponekad i biti "pogani". Sve da spase klub i da ga vrate na stare staze. S tim ciljom u fokusu zaboli me qurac za moral i za osjecanje jednog ili dva, pa i tri igraca ako hocete. Nije fudbal humanitarna organizacija vez biznis.
Mrzim kada se do jucer sutilo na sve i svasta a sad kad se vade iz govana, rade sve sto mogu da klub ozivi i stane na noge SVE se gleda, sve se komentarise, analizira, kritizuje itd. Od obicnih forumasa do gomile takozvani strucnjaka po raznim TV studijama. Okej fine, ali gdje ste bili do jucer i vase kritike kada je pacov polahko ali sigurno pokusao sahraniti klub?
Nije lijepo sto se desava ovo sto se desava, ali kad si dosao u takvu situaciju kakva je Barca tu prestaje moral i ostala sranja. Znam da bi mnogi hejteri Barce voljeli da je klub bankrotirao, da je ostao bez najboljih igraca, da nije mogao dovesti igrace koje je doveo. Da nije mogao braviti BUDALE od Bayerna, Chelsea itd. Ali to nije slucaj i mozete ga samo dudlati. Pogotovo ova djecurlija i imbecili koji ne navijaju za Barcu i dolaze na ovaj pdf. Popushite ga.
Mrzim kada se do jucer sutilo na sve i svasta a sad kad se vade iz govana, rade sve sto mogu da klub ozivi i stane na noge SVE se gleda, sve se komentarise, analizira, kritizuje itd. Od obicnih forumasa do gomile takozvani strucnjaka po raznim TV studijama. Okej fine, ali gdje ste bili do jucer i vase kritike kada je pacov polahko ali sigurno pokusao sahraniti klub?
Nije lijepo sto se desava ovo sto se desava, ali kad si dosao u takvu situaciju kakva je Barca tu prestaje moral i ostala sranja. Znam da bi mnogi hejteri Barce voljeli da je klub bankrotirao, da je ostao bez najboljih igraca, da nije mogao dovesti igrace koje je doveo. Da nije mogao braviti BUDALE od Bayerna, Chelsea itd. Ali to nije slucaj i mozete ga samo dudlati. Pogotovo ova djecurlija i imbecili koji ne navijaju za Barcu i dolaze na ovaj pdf. Popushite ga.

@igrajlopte 🐦
I dobro su pojedini ovdje rekli. Frenkie kojeg ja licno sam branio x puta prosle sezone i ne vidim zasto takav hejt prema njemu, ALI kada si doveden za skoro 100m eura da budes glavni baja a tebe nakon samo neke godine pretrce dvojica djecurlija od 18-17 godina. O cemu mi pricamo?
Puna podrska Laporti ekipi da se izvade iz ovih govana u koje je Barto zaglavio klub. Bice jos hrpa ovakvih poganih stvari ali situacija je takva kakva je. Nemas drugog izbora.
Puna podrska Laporti ekipi da se izvade iz ovih govana u koje je Barto zaglavio klub. Bice jos hrpa ovakvih poganih stvari ali situacija je takva kakva je. Nemas drugog izbora.
@igrajlopte 🐦
niko normalan ne želi da barca propadne, kakav bi bio evropski fudbal bez barce
problem je slijepoća velikog broja navijača koji svako sranje rukovodstva brane ko mater rođenu. barca je od everyones darling/ top 3 tima svih vremena u samo par godina došla na rub ponora a klub se i dalje ponaša kao da sve ide ko po loju, a potezi su im ekstremni, nemoralni i graniče sa privrednim kriminalom.
vidjećemo šta će biti za par godina
problem je slijepoća velikog broja navijača koji svako sranje rukovodstva brane ko mater rođenu. barca je od everyones darling/ top 3 tima svih vremena u samo par godina došla na rub ponora a klub se i dalje ponaša kao da sve ide ko po loju, a potezi su im ekstremni, nemoralni i graniče sa privrednim kriminalom.
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 12 avg 2022, 09:06, ukupno mijenjano 1 put.
Do utakmice ce se reg 4/5 igraca jer toliko moze kad Pique smanji primanja. Samo ce Christiansen sacekati iduci vikend da zaigra
Zadnja izmjena: Zalik, dana/u 12 avg 2022, 09:06, ukupno mijenjano 1 put.
Nije DOŠLA nego je DOVEDENA ciljanojestamaji je napisao/la: ↑12 avg 2022, 09:04niko normalan ne želi da barca propadne, kakav bi bio evropski fudbal bez barce
problem je slijepoća velikog broja navijača koji svako sranje rukovodstva brane ko mater rođenu. barca je od everyones darling/ top 3 tima svih vremena u samo par godina došla na rub ponora a klub se i dalje ponaša kao da sve ide ko po loju, a potezi su im ekstremni, extremno nemoralni i graniče sa privrednim kriminalom.
vidiš to je razlika u poimanju između navijača barce i svih ostalih
Jer navijaci Barce prate situaciju iz dana u dan i znaju sta se desava. Dok ostali pogledaju ponekad kroz prozor i cuje poneke glasine o stanju.
@igrajlopte 🐦
JoeBleck je napisao/la: ↑12 avg 2022, 01:44Da sam Frenkie ne bi ni otisao a jos manje smanjio platu.Razloga je more ali bole oci kakvi bolidi su ispali Lapo i klapa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.